Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργία της ΓΣΕΕ στις 15/12
  • [02] Περιοδεία Σαμαρά στη Δυτ.Αττική
  • [03] Επίσκεψη Παπαρήγα στη θεσσαλονίκη
  • [04] Ο Ερντογάν στις 22/10 στην Αθήνα
  • [05] Ένταση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης
  • [06] Έλεγχοι για το πετρέλαιο
  • [07] Συνεργασία Facebook-Skype

  • [01] Απεργία της ΓΣΕΕ στις 15/12

    Γενική απεργία για την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου κήρυξε η ΓΣΕΕ κατά των «μέτρων του μνημονίου», όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.

    Στο μεταξύ, στο 12% αυξήθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Ιούλιο εφέτος, από 9,6% τον Ιούλιο του 2009. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), τον Ιούλιο εφέτος οι άνεργοι ανήλθαν σε 607.035 άτομα και αυξήθηκαν κατά 130.328 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2009 (αύξηση 27,3%) και κατά 24.671 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο 2010 (αύξηση 4,2%)- όταν το ποσοστό ανεργίας ήταν 11,6%.

    Εξάλλου, οι απολύσεις εργαζομένων στον κλάδο αυτοκινήτου εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσουν μέχρι και τις 25.000, από το 2008 μέχρι το τέλος του 2010, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΕΑΕ).

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Περιοδεία Σαμαρά στη Δυτ.Αττική

    Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομία εξαπέλυσε, από τον Ασπρόπυργο, ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στη δυτική Αττική.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει το δρόμο της οικονομικής ασφυξίας και πως είναι αδιανόητο σήμερα που στενάζει ο κόσμος, κάποια σχέδια της κυβέρνησης να μένουν στα συρτάρια των υπουργών, επισημαίνοντας ότι χρειάζονται ανάσες ανάπτυξης και ότι η ΝΔ είναι το κόμμα της ανάπτυξης.

    Ανέφερε ως προβλήματα την ανεργία, την εγκληματικότητα και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Αναγνώρισε ότι έχουν γίνει λάθη, όχι μόνο τον τελευταίο χρόνο, κάνοντας λόγο για ιστορία λαθών πέρα και πάνω από κυβερνήσεις.

    Παράλληλα, υποστήριξε πως αν υπάρχει αποχή στις εκλογές του Νοεμβρίου ή οι πολίτες επιλέξουν υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, τότε θα ακολουθήσουν πιο σκληρά μέτρα γιατί η κυβέρνηση θα ερμηνεύσει είτε την αποχή είτε την επιλογή των υποψηφίων της ως χειροκρότημα γι' αυτό που έχει κάνει μέχρι σήμερα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Επίσκεψη Παπαρήγα στη θεσσαλονίκη

    Στο πλευρό των συμβασιούχων που έκαναν διαμαρτυρία στην Ακρόπολη τάχθηκε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και καταδίκασε την επέμβαση της Αστυνομίας.

    Το ΚΚΕ δεν δίνει εξετάσεις στη Μέρκελ και τον Σαρκοζί, είπε η κα Παπαρήγα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη, και σημείωσε πως η Ακρόπολη έχει έναν συμβολισμό και εκτός από την αρχαία υπάρχει και η σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

    Η γγ του ΚΚΕ κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια που στηρίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και είπε πως οι εκλογές του Νοεμβρίου δεν είναι δημοψήφισμα, αλλά «σφυγμομέτρηση» για το αν ο λαός είναι αποφασισμένος να εμποδίσει τα χειρότερα και θα τη λάβουν υπόψη και η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ενωση προκειμένου να προχωρήσουν σε νέα μέτρα, ενώ χαρακτήρισε την αποχή από τις εκλογές «κουφέτο» για το σύστημα.

    «Εχουμε απέναντί μας την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και το ίδιο θα έλεγα αν ήταν στην κυβέρνηση η ΝΔ», δήλωσε η γ.γ. του ΚΚΕ και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναιρεί το 100% των κατακτήσεων των εργαζομένων μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Για τη ΝΔ τόνισε πως είναι ψεύτικη η αντίθεσή της στο Μνημόνιο και στην ουσία κάνει κριτική στην κυβέρνηση γιατί δεν παίρνει πιο τολμηρά μέτρα. Τα δύο μεγάλα κόμματα τσακώνονται ποιος θα πάρει πιο αντιλαϊκά μέτρα, επισήμανε.

    Για τις περιφέρειες της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας ανέφερε ότι υπάρχει πολύ παρασκήνιο και «βρώμικο παρασκήνιο», επειδή είναι περιοχές που έχει κάνει στρατηγικές επιλογές το κεφάλαιο, όπως τόνισε.

    Η κα Παπαρήγα συναντήθηκε με μαθητές και γονείς του μουσικού και καλλιτεχνικού σχολείου Θεσσαλονίκης που έκαναν διαμαρτυρία μετά μουσικής στην πλατεία Αριστοτέλους για την έλλειψη διδακτικού προσωπικού και εξέφρασε συμπαράσταση στα αιτήματά τους.

    Στη συνέχεια η γ.γ. του ΚΚΕ περιόδευσε στο Κιλκίς και μίλησε σε συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας των Σερρών.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Ο Ερντογάν στις 22/10 στην Αθήνα

    Θετικά απάντησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν στην πρόσκληση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου να συμμετάσχει στο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο που θα διεξαχθεί στις 22 Οκτωβρίου στην Αθήνα, γράφει σήμερα η εφημερίδα "Σαμπάχ".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Ένταση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης

    Τον αποκλεισμό της εισόδου του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης έσπασε ομάδα αστυνομικών απωθώντας συμβασιούχους του Υπουργείου Πολιτισμού, που είχαν καταλάβει από την Τετάρτη το πρωί την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

    Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων οδήγησε σε συμπλοκές σώμα με σώμα με τους συμβασιούχους και ακολούθησε εκτεταμένη ρίψη χημικών και η σύλληψη ενός από τους απεργούς.

    Μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, σημειώθηκαν και το απόγευμα.

    «Κανένας δεν επικροτεί κανένα φαινόμενο βίας. Αλλά η Ακρόπολη αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και ουδείς δικαιούται να την κλείνει και να παρεμποδίζει χιλιάδες πολίτες που ταξίδεψαν για να τη δουν, να την επισκεφθούν», είπε στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης.

    Ο πρόεδρος των συμβασιούχων Νίκος Χασομέρης, χαρακτήρισε την επέμβαση της αστυνομίας ως τραγωδία, προσθέτοντας, ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Έλεγχοι για το πετρέλαιο

    Ελέγχους για τις τιμές, τις παραδόσεις, τους μετρητές και τα παραστατικά διακίνησης που πρέπει να έχουν τα βυτιοφόρα ξεκινούν κλιμάκια υπαλλήλων του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, την πρώτη ημέρα διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά.

    Ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ντίνος Ρόβλιας, σε ανακοινωσή του, υπενθυμίζει τη δέσμευση των μεταπωλητών πετρελαίου θέρμανσης για συγκράτηση της τιμής στα 67 λεπτά το λίτρο.

    Ο κ. Ρόβλιας επισημαίνει ότι «στόχος του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης είναι, αφενός να διενεργηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι έλεγχοι και αφετέρου να προστατευθεί το καταναλωτικό κοινό από επίδοξους παραβάτες του νόμου», ενώ δεσμεύεται ότι τα αποτελέσματα των ελέγχων θα δοθούν στη δημοσιότητα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Συνεργασία Facebook-Skype

    Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και η υπηρεσία κλήσεων μέσω διαδικτύου Skype ανακοίνωσαν την ενοποίηση των υπηρεσιών τους, επιτρέποντας την επικοινωνία μεταξύ των "φίλων" του δικτύου μέσω του Skype.

    Συγκεκριμένα, η ενοποίηση αυτή θα επιτρέπει την επικοινωνία των "φίλων" του Facebook με τηλεφωνικές κλήσεις.

    Επιπλέον, για πρώτη φορά από τη δημιουργία του λογισμικού, οι χρήστες του Skype μπορούν να ενημερώσουν το προφίλ τους στο Facebook και να επικοινωνούν απευθείας μέσω της σελίδας του Skype, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας κλήσεων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 October 2010 - 20:30:55 UTC