Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοιχτή για το κοινό η Ακρόπολη
  • [02] "Σε καλό δρόμο η Ελλάδα"
  • [03] "Ύποπτη" βαλίτσα
  • [04] Δεν αρχίζει το πρωτάθλημα

  • [01] Ανοιχτή για το κοινό η Ακρόπολη

    Υπό αστυνομική επιτήρηση θα βρίσκεται όλη τη νύχτα η Ακρόπολη, με τους άνδρες της Αστυνομίας να παραμένουν στην κεντρική πύλη του αρχαιολογικού χώρου.

    Οι συμβασιούχοι έχουν αποχωρήσει, αλλά θα επιστρέψουν το πρωί του Σαββάτου, οπότε θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.

    Το μεσημέρι άνοιξε για το κοινό ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, καθώς έληξε η στάση εργασίας που πραγματοποίησαν οι μόνιμοι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συμβασιούχους.

    Στις αντιδράσεις των συμβασιούχων, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, με αφορμή την συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της κα Παπαρήγα για την ανεργία.

    Ο πρωθυπουργός απέδωσε το χθεσινό κλείσιμο της Ακρόπολης σε κομματική υποκίνηση και τόνισε ότι αυτές οι ενέργειες δίνουν πάτημα σε αυτούς που ποντάρουν στην ήττα της Ελλάδας. «Λέμε ναι στη διαμαρτυρία, όχι στην αυθαιρεσία», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε:

    «Το δικαίωμα έκφρασης κάθε πολίτη είναι ιερό. Ιερό όμως είναι και το δικαίωμα στον κοινό μας πλούτο που δεν ανήκει σε κανένα άτομα, ομάδα ή κόμμα. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να βάζει λουκέτο, να αιχμαλωτίζει μνημεία και να ιδιοποιείται μια παγκόσμια κληρονομιά».

    Από την πλευρά της η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αντέτεινε ότι ο τουρισμός της χώρας δεν εκτίθεται από τους συμβασιούχους αλλά από τα ΜΑΤ του κ. Παπουτσή.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] "Σε καλό δρόμο η Ελλάδα"

    Η Ελλάδα σημειώνει πρόοδο και χρειάζεται υπομονή από τις αγορές, δήλωσε σήμερα ο Γιούργκεν Σταρκ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο κ. Σταρκ είπε, μιλώντας σε συνέδριο που έγινε στη Στουτγάρδη: "Σήμερα, η Ελλάδα σημειώνει πρόοδο. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι μια βαθιά αναπνοή".

    Η τελευταία φράση του, σύμφωνα με το Reuters, συνιστούσε στις αγορές να είναι υπομονετικές. Ο κ. Σταρκ είπε ότι η περίπτωση της ελληνικής κρίσης έδειξε καθαρά ότι χρειάζεται ένα "ποιοτικό άλμα" όσον αφορά την ευρωπαϊκή εποπτεία.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] "Ύποπτη" βαλίτσα

    Παλιά ρούχα και σκουπίδια περιείχε η "ύποπτη" βαλίτσα που αναστάτωσε την Αστυνομία το απόγευμα, λόγω του ότι είχε αφεθεί στη διασταύρωση Ρηγίλλης και Μιμνέρμου κοντά στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

    Το κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών μετέβη στο σημείο, έκανε δύο ελεγχόμενες εκρήξεις στη βαλίτσα για προληπτικούς λόγους, και όταν αποδείχθηκε ότι το περιεχόμενό της δεν ήταν επικίνδυνο αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην περιοχή.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Δεν αρχίζει το πρωτάθλημα

    Οριστικά και αμετάκλητα δεν θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο η 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Η έκτακτη γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα, επί της χθεσινοβραδινής απόφασης του ΠΣΑΚ για απεργία επ΄ αόριστον, οπότε το μόνο σίγουρο στην παρούσα χρονική περίοδο είναι πως το πρωτάθλημα της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας είναι άγνωστο πότε θα αρχίσει. Εξελίξεις πάνω στο θέμα αυτό αναμένεται να υπάρξουν μετά τη νέα συνάντηση των μελών του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, στην οποία και θα αποφασιστεί η συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων τους.

    Η θέση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος ήταν πως η Πολιτεία είναι υπεύθυνη να λύσει τα αιτήματα των παικτών. "Δεν είμαστε αντίπαλοι, η απεργία είναι ό,τι το χειρότερο αυτή τη στιγμή" τόνισε ο εκπρόσωπος της ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης.

    Οι καλαθοσφαιριστές, πάντως, παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους. "Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω" είπε ο επικεφαλής των εκπροσώπων του ΠΣΑΚ, Λάζαρος Παπαδόπουλος.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 October 2010 - 18:31:34 UTC