Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς μπλε λεωφορεία έως τις 5 μ.μ.
  • [02] Τσίπρας: "Μήνυμα κατά του μνημονίου"
  • [03] Νέες υποθέσεις διαφθοράς
  • [04] Επιδείνωση του καιρού
  • [05] Σέλινο για καλή μνήμη
  • [06] Nέο αμυντικό δόγμα

  • [01] Χωρίς μπλε λεωφορεία έως τις 5 μ.μ.

    Σε θέση μάχης βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο κλάδος αυτός θα μπεί στο στόχαστρο εφαρμογής της πολιτικής της κυβέρνησης, για την εξυγίανση των ζημιογόνων ΔΕΚΟ, μια πολιτική που υπαγορεύεται και από το μνημόνιο, στο πλαίσιο της προσπάθειας να μειωθούν τα ελλείμματα.

    Χωρίς λεωφορεία θα μείνει τουλάχιστον για έξι ώρες η Αθήνα, σήμερα Δευτέρα, λόγω της στάσεως εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι, προκειμένου να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση.

    Η Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Σπόρτινγκ, στα Πατήσια, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους εργαζόμενους, καθώς συνέρχεται στη σκιά των νέων μέτρων που αναμένονται στον τομέα των αστικών συγκοινωνιών.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Τσίπρας: "Μήνυμα κατά του μνημονίου"

    Να στείλουν μήνυμα κατά του Μνημονίου, στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ζήτησε από τους πολίτες της Κορίνθου ο πρόεδρος τους ΣΥΝ και επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και τους κάλεσε να στηρίξουν τους συνδυασμούς που υποστηρίζει ο ΣΥΝ. Σε ερώτηση κατά πόσο είναι έτοιμος για εθνικές εκλογές επεσήμανε ότι "εμείς είμαστε έτοιμοι ακόμα και για εθνικές εκλογές το Μάρτιο".

    Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός, κυρίως λόγω της έλλειψης βιομηχανικής περιοχής, για το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας αλλά και την αποβιομηχάνιση της Κορινθίας, καθώς και για το θέμα του εργοστασίου της FULCOR που οδηγείται σε πώληση και έχει προγραμματιστεί απεργία σε όλο νομό από το Εργατικό Κέντρο, για τις 20 Οκτωβρίου.

    Εκπρόσωποι των σωματείων εξήγησαν, επίσης, στον πρόεδρο του ΣΥΝ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο ΙΚΑ της περιοχής, όπου στα ιατρεία για να πάρουν σειρά πηγαίνουν τα ξημερώματα όπως και για την έλλειψη προσωπικού στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας.

    Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει την περιοδεία του στην Πελοπόννησο, με επίσκεψη στην Τρίπολη, όπου θα μεταβεί στο εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου Βασίλη Γιόκαρη που στηρίζει ο ΣΥΝ και στη συνέχεια θα μιλήσει στο Εργατικό Κέντρο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Νέες υποθέσεις διαφθοράς

    Υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής και διαφθοράς αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρης μιλώντας σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

    Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Καπελέρη βρίσκονται και ερευνώνται:

  • 4 γιατροί οι οποίοι έκαναν εισαγωγές σκευάσματος από το εξωτερικό. Αγόραζαν το σκεύασμα 180 ευρώ, και το υπερτιμολογούνσαν στη συνέχεια ο διαθέτοντας το στον ΟΠΑΔ έναντι 2.943 ευρώ! Η ζημιά για το δημόσιο ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ

  • Υπόθεση εικονικών παραστατικών στον ΟΠΑΔ με ζημία 4 εκατ. ευρώ. Ασφαλισμένοι χρεώνονταν με θεραπείες χωρίς να έχουν ουδέποτε υποβληθεί σε αυτές.

  • «Συνεργασία» γιατρών με νοσοκομείο για εισαγωγές εμφυτευμάτων με ζημία 37 εκατ. ευρώ

  • Συναλλαγές για προμήθεια βηματοδοτών που με υπερτιμολογήσεις οδήγησαν σε ζημία του ελληνικού δημοσίου 25 εκατ. ευρώ

  • Εικονικές συνταγογραφήσεις γιατρών του ΙΚΑ.

    Ο κ. Καπελέρης δήλωσε ότι πρέπει να ενισχυθεί το ελεγκτικό δυναμικό του ΣΔΟΕ και πρότεινε η μη δικαιολόγηση του πόθεν έσχες να είναι ποινικό αδίκημα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Επιδείνωση του καιρού

    Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές είναι το σκηνικό του καιρού σχεδόν σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι πνέουν ισχυροί, έως 8 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

    Για την Τρίτη, η ΕΜΥ προβλέπει στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο, τα βόρεια και την Κρήτη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διαρκείας.

    Την Τετάρτη αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές.

    Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν χθες στην Αττική, υπόγεια και καταστήματα πλημμύρισαν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής.

    Από την κακοκαιρία κόπηκαν δέντρα στη Γλυφάδα, το Κορωπί, τη Βουλιαγμένη και τη λεωφόρο Ηλιουπόλεως.

    Ανεμοστρόβιλος πέρασε το βράδυ της Κυριακής από τον Βασιλικό Ζακύνθου, προκαλώντας υλικές ζημιές σε σπίτια, σε ελαιοκαλλιέργειες, σε ένα αυτοκίνητο, σε μια βάρκα ενώ προκάλεσε και την διακοπή της ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

    Ανεμοστρόβιλος έπληξε επίσης την Καλαμάτα, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στην πόλη.

    Τέλος, κλειστός θα παραμείνει σήμερα και αύριο ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς στα Χανιά, για λόγους προστασίας των επισκεπτών από τις έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες που προβλέπεται να επικρατήσουν στην περιοχή.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Σέλινο για καλή μνήμη

    Μια ουσία που περιέχεται σε υψηλές ποσότητες στο σέλινο, ένα λαχανικό που οι άνθρωποι μάλλον τρώνε σπάνια, μπορεί να καταπολεμήσει την απώλεια της μνήμης που παρατηρείται με το πέρασμα της ηλικίας, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

    Η μελέτη του πανεπιστημίου του Ιλινόις, υπό τον καθηγητή Ρόντνεϊ Τζόνσον, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό διατροφολογίας "Journal of Nutrition", σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», διαπίστωσε ότι η φυτική ουσία λουτεολίνη (ωχρολίνη) που περιέχεται κυρίως στο σέλινο, αλλά και στην πιπεριά, μειώνει τις φλεγμονές στον εγκέφαλο που σχετίζονται με την προχωρημένη ηλικία και οδηγούν σε προβλήματα μνήμης.

    Τα εργαστηριακά πειράματα με ποντίκια έδειξαν ότι η ουσία «φρενάρει» την απελευθέρωση εκείνων των μορίων που προκαλούν τη φλεγμονή. Τα πειραματόζωα τράφηκαν με τροφές που περιείχαν λουτεολίνη επί τέσσερις εβδομάδες και αποδείχτηκε ότι, στη συνέχεια, τα γηραιότερα ποντίκια, που είχαν καταναλώσει τη συγκεκριμένη φυτική ουσία, τα κατάφεραν καλύτερα σε διάφορα τεστ μάθησης και μνήμης ακόμα και σε σχέση με πιο νεαρά ποντίκια που δεν είχαν φάει λουτεολίνη.

    Το επίπεδο της φλεγμονής στον εγκέφαλο των ηλικιωμένων ποντικιών που είχαν τραφεί με λουτεολίνη, ήταν παρόμοιο με αυτό των πολύ νεαρότερων πειραματόζωων.

    Link: Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία (με συνδρομή) στη διεύθυνση: http://jn.nutrition.org/cgi/content/abstract/140/10/1892

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Nέο αμυντικό δόγμα

    Η τρομοκρατία και οι ηλεκτρονικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο αναμένεται να παραγκωνίσουν την πυρηνική απειλή και την κατάρρευση ασθενών κρατών από την πρωτοκαθεδρία στα σχέδια της βρετανικής κυβέρνησης, για την κατάστρωση της στρατηγικής της για την εθνική ασφάλεια, που θα ανακοινωθούν σήμερα.

    Η κυβέρνηση ευελπιστεί πως η Στρατηγική της για την Εθνική Ασφάλεια θα βοηθήσει να πεισθούν οι επικριτές της ότι η εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση που θα ξεκινήσει από αύριο, Τρίτη, είναι απόρροια ενός σαφούς στρατηγικού σχεδιασμού και δεν υπαγορεύεται από τις ανάγκες της δημοσιονομικής λιτότητας.

    Η κυβέρνηση φιλοδοξεί να μειώσει το τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα του 11% χωρίς να μειώσει το στρατιωτικό κύρος της Βρετανίας στην Ευρώπη και στους στενούς συμμάχους του Λονδίνου, τις ΗΠΑ, τις οποίες στηρίζουν αμέριστα στους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 October 2010 - 12:39:53 UTC