Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η Κλιματική Αλλαγή μας ενώνει"
  • [02] Γ. Προβόπουλος: "Σημαντικά βήματα προόδου"
  • [03] Επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες
  • [04] Κοινωνικό πρόβλημα η ενδοσχολική βία
  • [05] Εκτακτη ενίσχυση
  • [06] "Οι αντοχές εξαντλούνται"
  • [07] Χωρίς τρένα
  • [08] Ιστορικός Μαραθώνιος
  • [09] Xωρίς προγνωστικά...

  • [01] "Η Κλιματική Αλλαγή μας ενώνει"

    "Αυτή η απειλή μας ενώνει", δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μιλώντας στη Βουλιαγμένη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης "Πρωτοβουλία για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο" και τόνισε ότι "το γεγονός ότι η Τουρκία εκπροσωπείται εδώ σε υψηλότατο επίπεδο από τον φίλο Τ. Ερντογάν είναι απόδειξη ότι δύο χώρες μπορούν να θέσουν κατά μέρος τις διαφορές τους μπροστά στην αντιμετώπιση των κοινών απειλών".

    Μέσα από το «κακό σενάριο» για την κλιματική αλλαγή, που δείχνει να επαληθεύεται για τη ΝΑ Μεσόγειο, με όλο και συχνότερα ακραία καιρικά φαινόμενα και απειλές για τη μοναδική γεωργική παραγωγή της, που αποτελεί κεφάλαιο του πολιτισμού της, αναδεικνύεται μια ευκαιρία: να αξιοποιήσουμε τη συνεργασία μας, να αναπτύξουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, αξιοποιώντας τους πόρους της περιοχής.

    Ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες, πρωθυπουργούς και υπουργούς από 13 χώρες, εκπροσώπους οργανισμών, επιστήμονες, ερευνητές και ακτιβιστές να συμβάλουν «να αναπτύξουμε κοινές δράσεις και αποφάσεις ώστε η Μεσόγειος να έχει ισχυρότερη φωνή, στις διεθνείς διαπραγματεύσεις για το κλίμα», έκκληση που έχει ιδιαίτερη σημασία, ενάμιση μήνα πριν την παγκόσμια διάσκεψη στο Μεξικό για την κλιματική αλλαγή.

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην εισήγησή του στο συνέδριο, τόνισε την ευαισθησία της τουρκικής κυβέρνησης στα θέματα του περιβάλλοντος.

    Υπεγράφη Διακήρυξη για την ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο.

    Συνάντηση Παπανδρέου-Ερντογάν

    Στην εντατικοποίηση της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα και κυρίως σε ό,τι αφορά την προσπάθεια ανακοπής του μεταναστευτικού ρεύματος από την Τουρκία προς την Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας, συμφώνησαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας στη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Διάσκεψης.

    Η ελληνική πλευρά έθεσε το θέμα της εφαρμογής της συμφωνίας επανεισδοχής προσφύγων Τουρκίας - ΕΕ, ενώ - όπως είπαν οι δυο πρωθυπουργοί - θα υπάρξει συνεργασία με στόχο τη φιλελευθεροποίηση του καθεστώτος των θεωρήσεων εισόδου Τούρκων πολιτών στην Ελλάδα.

    Σε ερώτηση για την πορεία των διερευνητικών επαφών για το θέμα της υφαλοκρηπίδας, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι αυτές συνεχίζονται με συστηματικό τρόπο, χωρίς χρονοδιάγραμμα και με στόχο να υπάρξουν θετικά αποτέλεσματα το συντομότερο δυνατόν.

    Ο κ. Ερντογάν έκανε λόγο για "κλίμα φιλίας που αναπτύσσεται στις δύο χώρες", παραπέμποντας χαρακτηριστικά: στη συνέχιση της διαδικασίας των διερευνητικών συνομιλιών, στη διαδικασία μεταβίβασης της ιδιοκτησίας του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης της τουρκικής υπηκοότητας σε 12 Μητροπολίτες και στην εκκρεμότητα επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής, που «ελπίζουμε σύντομα και μέσα σε νομικό πλαίσιο να μπορέσει επιλυθεί».

    Ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής Σαλάμ Φαγιάντ. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις ώστε να υπάρξει ένα βιώσιμο και ενωμένο παλαιστινιακό κράτος.

    Ο πρωθυπουργός, θα μιλήσει σήμερα, στις 9.30 π.μ., στο Φόρουμ Πράσινων Επενδύσεων, το οποίο διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα και το Ινστιτούτο για την Κλιματική και Ενεργειακή Ασφάλεια.

    Το απόγευμα ο κ.Παπανδρέου θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Γ. Προβόπουλος: "Σημαντικά βήματα προόδου"

    H ελληνική οικονομία έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου, ωστόσο δεν δικαιολογείται εφησυχασμός καθώς ακόμη βρίσκεται στο μέσον μίας μεγάλης προσπάθειας. Το μήνυμα αυτό θα περιλαμβάνεται σύμφωνα με πληροφορίες στην Ενδιάμεση Εκθεση για τη Νομισματική Πολιτική που θα υποβάλλει στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ΤτΕ συστήνει να συνεχιστεί η προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής χωρίς όμως αυτή να συνοδευτεί με περαιτέρω αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών. Ταυτοχρόνως θα προτείνει συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων προκειμένου να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και η εξωστρέφεια της. Για το 2010 η ΤτΕ εκτιμά ότι το ΑΕΠ της χώρας θα συρρικνωθεί κατά περίπου 4%.

    Η ΤτΕ υποστηρίζει ότι το μοντέλο ανάπτυξης που εφάρμοζε η χώρα ευθύνεται, εκτός των άλλων για την σημερινή κρίση, και προτείνει την εφαρμογή ενός συνεκτικού σχεδίου δράσης για την ανάπτυξη το οποίο θα βαδίζει παράλληλα με την δημοσιονομική προσαρμογή. Το νέο πρότυπο ανάπτυξης σύμφωνα με την ΤτΕ θα πρέπει να στηρίζεται στις επενδύσεις και σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύουν την παραγωγική βάση και θα συντελεστούν στην ανταγωνιστική λειτουργία των αγορών προϊόντων και παραγωγικών συντελεστών.

    Ετσι, θα αυξηθούν η παραγωγικότητα και η ανταγωνιστικότητα και η οικονομία θα αποκτήσει μία δυναμική εξωστρέφεια, βελτιώνοντας ουσιαστικά τη θέση της στην παγκόσμια οικονομία. Ταυτόχρονα, το νέο πρότυπο οφείλει να υπηρετεί ως επιδιώξεις την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

    Για τη δημοσιονομική προσαρμογή επαναλαμβάνεται η πάγια θέση της ΤτΕ ότι θα πρέπει να στηρίζεται κατά 2/3 στην περιστολή των δαπανών και κατά το 1/3 στην ενίσχυση των φορολογικών εσόδων. Και τούτο γιατί η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι τα σταθεροποιητικά προγράμματα που βασίζονται κυρίως στην περιστολή της σπατάλης και στον εξορθολογισμό των δαπανών έχουν αποδειχθεί πιο αποτελεσματικά. Η ΤτΕ συστήνει στην Κυβέρνηση να προχωρήσει με ταχύτερο ρυθμό στην κατάργηση οργανισμών και υπηρεσιών οι οποίοι δεν έχουν πλέον αντικείμενο καθώς και στη συγχώνευση αρκετών εξ΄αυτών.

    Για το τραπεζικό σύστημα ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην επιτυχή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας. Η ΤτΕ εκτιμά ότι αποτελεί ιδιαίτερα θετικό μήνυμα καθώς αναδεικνύει τη σταδιακή αποκατάσταση των ξένων επενδυτών προς την ελληνική οικονομία.

    Γενικότερα, εκτιμά ότι οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν ισχυρή κεφαλαιακή βάση όπως άλλωστε κατέδειξαν και τα stress test του Ιουλίου

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες

    Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος γοα πωλήσεις που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.

    Ειδικότερα, η επιστροφή που προβλέπεται από τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 41 του Κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000), για τους αγρότες του ειδικού καθεστώτος του ίδιου άρθρου, οι οποίοι πωλούν αγροτικά προϊόντα παραγωγής τους από δικό τους κατάστημα ή από λαϊκές αγορές ή τα εξάγουν ή τα παραδίδουν σε άλλο κράτος - μέλος, πραγματοποιείται δια συμψηφισμού με το φόρο εκροών που προκύπτει για κάθε φορολογική περίοδο από τις ανωτέρω δραστηριότητες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

    Στην περίπτωση που για την δραστηριότητα αυτή προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο, επιστρέφεται με την απόφαση 1060481/4643/810/Α0014/ΠΟΛ1073/21.07.04.

    Το περιεχόμενο του ειδικού στοιχείου της παραγράφου 2 του άρθρου 41, του Κώδικα ΦΠΑ, το οποίο εκδίδεται για την παράδοση αγροτικών προϊόντων από την αγροτική εκμετάλλευση στην εμπορική δραστηριότητα του αγρότη του ειδικού καθεστώτος, ορίζεται όπως το υπόδειγμα που προσαρτάται στην παρούσα απόφαση.

    Το ανωτέρω ειδικό στοιχείο εκδίδεται θεωρημένο, για κάθε παράδοση. Στην περίπτωση που έχουν εκδοθεί Δελτία Αποστολής, μπορεί να εκδίδεται ανά εβδομάδα, δεκαήμερο, δεκαπενθήμερο, ή μήνα, για τις παραδόσεις που πραγματοποιήθηκαν εντός των χρονικών αυτών διαστημάτων. Στην περίπτωση που το εν λόγω στοιχείο εκδίδεται κάθε μήνα, μπορεί να εκδίδεται μέχρι την 15η ημέρα του επόμενου μήνα με ημερομηνία έκδοσης την τελευταία ημέρα του προηγούμενου.

    Η αρίθμηση του ειδικού στοιχείου είναι αύξουσα προοδευτική τουλάχιστον ανά έτος. Ως δικαιολογητικό εγγραφής στο τηρούμενο βιβλίο διαφυλάσσεται στο χρόνο που προβλέπεται από την παράγραφο 2 του άρθρου 21 του ΚΒΣ (π.δ.186/92).

    Η αξία που αναγράφεται στο ανωτέρω ειδικό στοιχείο είναι η κανονική αξία, όπως αυτή καθορίζεται στις διατάξεις του δεύτερου εδαφίου της παραγράφου 2 του άρθρου 19 του Κώδικα ΦΠΑ, ήτοι η αξία που θα έπρεπε να καταβάλλει οποιοσδήποτε αγοραστής ευρισκόμενος στο ίδιο στάδιο εμπορίας αγροτικών προϊόντων, κατά το χρόνο της εν λόγω παράδοσης σε ανεξάρτητο προμηθευτή αγροτικών προϊόντων, υπό συνθήκες πλήρους ανταγωνισμού, προκειμένου να αποκτήσει τα εν λόγω αγροτικά προϊόντα (μέση τιμή χονδρικής). Η αξία αυτή αποτελεί και το κόστος των πωληθέντων αγροτικών προϊόντων ιδίας παραγωγής.

    Για τις επιστρεφόμενες ποσότητες αγροτικών προϊόντων στην αγροτική εκμετάλλευση, στην περίπτωση που το ειδικό στοιχείο εκδίδεται για κάθε παράδοση, εκδίδεται ειδικό στοιχείο με αρνητικό πρόσημο.

    Ειδικά για τον πρώτο μήνα εφαρμογής γίνεται δεκτό, σε όσες περιπτώσεις δεν έχει εκδοθεί το ειδικό στοιχείο για κάθε παράδοση, να εκδοθεί συνολικά για όλες τις παραδόσεις έως 15 Νοεμβρίου 2010 με ημερομηνία 31.10. 2010.

    Η απόφαση μας Π.6793/647/7.10.1986 καταργείται και η παρούσα απόφαση, ισχύει από την έκδοσή της.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Κοινωνικό πρόβλημα η ενδοσχολική βία

    Αρνούνται το σχολείο γιατί το βιώνουν με τρόμο. Κάνουν «κοπάνες» με κάθε ευκαιρία. Εμφανίζουν μαθησιακές δυσκολίες και ψυχοσωματικά προβλήματα. Ταλαιπωρούνται από διαταραχές ύπνου και νυχτερινή ενούρηση. Είναι τα παιδιά ενός «κατώτερου θεού», που βιώνουν ως εφιάλτη την σχολική κοινωνία κάτω από το βάρος μιας εσκεμμένης, απρόκλητης, συστηματικής βίας με την οποία εκτονώνεται επάνω τους η ισχύς των «νταήδων» συμμαθητών.

    Το «σενάριο» είναι γνωστό μέσα από τις αμερικάνικες ταινίες. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι δεν τους αφορά. Ο «νταής» και η ομάδα του υπαγορεύουν τον «νόμο» στην τάξη, ή και σε όλο το σχολείο, κάνοντας επίδειξη της δύναμής τους στα αδύναμα παιδιά, σωματικά, ή κυρίως ψυχολογικά, υποβάλλοντάς τα σε πάσης φύσεως εξευτελισμούς. Συνήθως, η «εικόνα» περιλαμβάνει και πολλούς σιωπηλούς παρατηρητές, το αναγκαίο ακροατήριο στο θέατρο της ...καταξίωσης του θύτη δια του τρόμου, που σκορπά.

    Το θέμα, που ανθεί πλέον και στα ελληνικά σχολεία -δημόσια και ιδιωτικά- σε σημείο να γίνεται αντικείμενο προσοχής, συζήτησης και μελέτης, θεωρείται κοινωνικό πρόβλημα και κρίνεται επιβεβλημένη η αντιμετώπισή του.

    Στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία αυτών των ερευνών, ποσοστό 10-15% των μαθητών -περισσότερο στο δημοτικό και το γυμνάσιο- είναι θύματα ενδοσχολικής βίας, 5% είναι οι θύτες, με τα αγόρια να έχουν την πρωτοκαθεδρία (3/1) και κυρίως σε περιστατικά σωματικής βίας, σε σχέση με τα κορίτσια, που εμπλέκονται σε περιστατικά λεκτικής βίας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Εκτακτη ενίσχυση

    Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε 500.000 χαμηλοσυνταξιούχους, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, θα κυμαίνεται από 100 μέχρι 300 ευρώ, ανάλογα με το εισόδημα. Η ενίσχυση αυτή θα καταβληθεί στο τέλος Δεκεμβρίου, ταυτόχρονα με την καταβολή της σύνταξης από κάθε ταμείο (πλην του ΟΓΑ) και το Δημόσιο για συνταξιούχους ηλικίας 60 ετών και άνω. Το ηλικιακό όριο δεν ισχύει για τις συντάξεις αναπηρίας.

    Το συνολικό κόστος της παρέμβασης είναι 100 εκατ. ευρώ, ενώ η κλιμάκωση, ανάλογα με το εισόδημα του συνταξιούχου, έχει ως εξής:

    - Για ατομικό ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 12.000 ευρώ, 300 ευρώ.

    - Για ατομικό ετήσιο εισόδημα από 7.000 μέχρι 8.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 14.500 ευρώ, 200 ευρώ.

    - Για ατομικό εισόδημα από 8.500 μέχρι 10.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 16.500 ευρώ, 100 ευρώ.

    Η ενίσχυση αυτή αποτελεί έναν «ελάχιστο φόρο τιμής» στους χαμηλοσυνταξιούχους που σήκωσαν μεγάλο βάρος, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι αυτή η ενίσχυση είναι «αυτό που μπορούμε σήμερα», ενώ πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες θα εξαγγελθεί και η απόφαση για ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων. Video

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] "Οι αντοχές εξαντλούνται"

    «Την ώρα που οι αντοχές της κοινωνίας εξαντλούνται, ο κ. Παπανδρέου έκανε χθες δήλωση για τους συνταξιούχους: Δεν ξέρω αν είναι δήλωση μετάνοιας ή δήλωση - και πάλι - εξαπάτησης των πολιτών. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι οι συνταξιούχοι ήταν εκείνοι οι οποίοι εθίγησαν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο από τα μέτρα του μνημονίου. Γι΄ αυτό και η αγωνία του, θυμίζει την αγωνία του τερματοφύλακα λίγο πριν από το πέναλτι. Και το πέναλτι θα το χτυπήσει ο ελληνικός λαός στις 7 Νοεμβρίου».

    Τα παραπάνω δήλωσε από τη Λάρισα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συνεχίζει την περιοδεία του στην Θεσσαλία.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι οι ψηφοφόροι δεν έχουν δικαίωμα να πουν ναι στην αποχή, γιατί θα είναι σαν να λένε "ναι" στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συνεχίσει την πολιτική του.

    Η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ ξεκίνησε το πρωΐ από τα γραφεία της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, όπου, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι είναι επιβεβλημένο να δοθούν δίκαιες, άμεσες και πάντοτε στην ώρα τους αποζημιώσεις μέσω του ΕΛΓΑ και όχι άδικες και οριζόντιες αποζημιώσεις μέσα στον ΠΣΕΑ, που δεν εξατομικεύουν τα προβλήματα του κάθε αγρότη. Προέβλεψε δε ότι εάν δεν δοθούν οι προαναφερθείσες αποζημιώσεις ο αγροτικός κόσμος θα μπει σε μια βαθειά τραγωδία.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Χωρίς τρένα

    Χωρίς δρομολόγια των τρένων του ΟΣΕ και του Προαστιακού θα μείνει για τέσσερις μέρες ολόκληρη η χώρα, εξαιτίας των τεσσάρων επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση και ανάπτυξη του σιδηροδρόμου, ενώ για τρεις ακόμη μέρες ο ΟΣΕ θα υπολειτουργεί, καθώς οι απεργίες επηρεάζουν και τα δρομολόγια των προηγούμενων και επόμενων ημερών.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΣΕ στις 25, 26, 27 και 29 του μηνός, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο λόγω των 24ωρως κινητοποιήσεων, ενώ την Κυριακή, 24, Πέμπτη, 28 και Σάββατο 30 του μηνός, ματαιώνονται δεκάδες δρομολόγια.

    Για το λόγο αυτό το επιβατικό κοινό που θέλει να ταξιδέψει, καλό θα είναι να επικοινωνεί με τα κατά τόπους γραφεία του Οργανισμού.

    Υπενθυμίζεται επίσης ότι τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων δηλαδή στις 25, 26, 27 και 29.10.2010 δεν θα εξασφαλίζεται υπηρεσία κυκλοφορίας για τις αμαξοστοιχίες ΑΜΕΛ στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο, γεγονός που σημαίνει ότι η μόνη πρόσβαση στο "Ελευθέριος" Βενιζέλος, με Μέσο Μαζικής Μεταφοράς, θα είναι μόνο τα λεωφορεία.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [08] Ιστορικός Μαραθώνιος

    Με μια σειρά σημαντικών δράσεων και εκδηλώσεων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ετοιμάζεται να τιμήσει την επέτειο των 2.500 ετών από τη Μάχη του Μαραθώνα, που άλλαξε τη ροή της ευρωπαϊκής ιστορίας και οι οποίες θα κορυφωθούν με τη διεξαγωγή του 28ου Κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας, στις 31 Οκτωβρίου και με τη συμμετοχή περισσοτέρων από είκοσι χιλιάδων αθλητών από όλο τον κόσμο. Παράλληλα, ο ΣΕΓΑΣ με την ενεργή υποστήριξη του ΥΠ.ΠΟ.Τ. έχει προγραμματίσει σειρά πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων.

    Σήμερα 23 Οκτωβρίου, εγκαινιάζεται από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, στο Ζάππειο Μέγαρο, η έκθεση με τίτλο "Δημοκρατία και η Μάχη του Μαραθώνα".

    Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου και για πρώτη φορά το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει συναρμολογημένα όλα τα πολύτιμα θραύσματα της "Νίκης του Καλλιμάχου" όπως διασώθηκαν από την αρχαιότητα. Τα αποκαλυπτήρια του αναστηλωμένου αναθηματικού μνημείου προς τιμή του στρατηγού Καλλιμάχου θα πραγματοποιηθούν στις 13:00.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [09] Xωρίς προγνωστικά...

    Το ντέρμπι την Κυριακή, στο Ολυμπιακό στάδιο, μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 7ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Η «Ενωση» θέλει τη νίκη για να ανέβει τα βαθμολογικά σκαλοπάτια, όπως και η ομάδα του Νίκου Νιόπλια, σ' ένα ματς που δεν χωρούν προγνωστικά...

    Η ΑΕΚ θα παραταχθεί χωρίς το μεγάλο της αστέρι, τον Νάτσο Σκόκο, ο οποίος τραυματίστηκε στο ματς των Βρυξελλών κόντρα στην Αντερλεχτ για το Γιουρόπα Λιγκ, ενώ οι «πράσινοι» θα αγωνιστούν χωρίς του Σεμπαστιάν Λέτο και Σωτήρη Νίνη.

    Σημαντικό θα είναι και το ματς στο «Καραϊσκάκη» με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Αρη. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε είναι σε εξαιρετική κατάσταση και έχει το προβάδισμα κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία είναι κουρασμένη από το παιχνίδι με τη Λεβερκούζεν για το Γιουρόπα Λιγκ.

    Συνοπτικά τα παιχνίδια για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας:

    Σάββατο 23 Οκτωβρίου

    Ατρόμητος-Ξάνθη ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 17:15 NOVA

    Αστέρας Τρίπολης-Ηρακλής ΤΡΙΠΟΛΗΣ 19:30 NOVA

    Ολυμπιακός Β.-Λάρισα ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ 19:30 NOVA

    Κυριακή 24 Οκτωβρίου

    Καβάλα-Εργοτέλης «ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ» 16:00 NOVA

    Πανσερραϊκός-Κέρκυρα ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΕΡΡΩΝ 16:00 NOVA

    ΠΑΟΚ-Πανιώνιος ΤΟΥΜΠΑΣ 18:15 NOVA

    Ολυμπιακός-Αρης «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» 20:30 NET

    AEK-Παναθηναϊκός ΟΑΚΑ 21:00 NOVA

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 October 2010 - 12:54:33 UTC