Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέντευξη για οικονομία και εκλογές
  • [02] Ανάπτυξη της ομάδας Frontex, στον 'Εβρο
  • [03] Ολοκληρωμένο πλαίσιο
  • [04] Φεστιβάλ ούτι

  • [01] Συνέντευξη για οικονομία και εκλογές

    Διακαναλική συνέντευξη θα παραχωρήσει, στις 9 το βράδυ, ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα απαντήσει σε ερωτήσεις επτά δημοσιογράφων, ενώ τον συντονισμό θα έχει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Οι ερωτήσεις θα γίνουν κατά σειρά από τους δημοσιογράφους: Όλγα Τρέμη (Mega), Μαρία Χούκλη (ANT1), Αιμίλιος Λιάτσος (STAR), Αντρέας Κωνσταντάτος (Alter), Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ), Πέτρος Δούκας (ΝΕΤ).

    Τη βαρύτητα της ψήφου στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές αναλύει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε συνδυασμό με την πορεία της χώρας και της οικονομίας, σε άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής».

    «Η βαρύτητα της ψήφου στις 7 Νοεμβρίου αποκτά πλέον και βαθύτερο πολιτικό περιεχόμενο: οι πολίτες θα δώσουν ξεκάθαρο στίγμα για το πού θέλουν να πάει η χώρα. Μπορεί να έχουμε διανύσει ήδη μεγάλη απόσταση από το χείλος του γκρεμού στο οποίο είχαμε βρεθεί, αλλά η προσπάθεια δεν έχει τελειώσει. Ο συναγερμός δεν έχει λήξει», τονίζει.

    Ο κ. Παπανδρέου σημειώνει πως βρισκόμαστε «στο κομβικό σημείο όπου αποφασίζουμε είτε ότι συνεχίζουμε μπροστά, όχι μόνο για τη σωτηρία αλλά και για την αναμόρφωση της χώρας μας, για να χτυπήσουμε δηλαδή τα αίτια της κρίσης, είτε ότι πάμε πάλι πίσω, στη χρεοκοπία».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Ανάπτυξη της ομάδας Frontex, στον 'Εβρο

    Δεκτό έγινε από την ΕΕ, το αίτημα της Ελλάδας για άμεση ανάπτυξη των συνοριακών ομάδων ταχείας επέμβασης (Rapid Border Intervention Teams - RABITS) καθώς και επιχειρησιακών μέσων του FRONTEX στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας, προκειμένου "να αντιμετωπιστεί η μαζική εισροή υπηκόων τρίτων χωρών που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια", το οποίο υπέβαλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής, με επιστολή του στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Η αρμόδια επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρομ, τόνισε ότι η ομάδα ταχείας επέμβασης Frontex της ΕΕ, θα αναπτυχθεί και θα τεθεί υπό τις οδηγίες των ελληνικών αρχών.

    Ο εκπρόσωπος της Σεσίλια Μάλστρομ, Μικέλε Τσερκόνε, υπογράμμισε πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια η ανάπτυξη της μονάδας να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό ώστε η απάντηση της ΕΕ να είναι τάχιστη και αποτελεσματική, διευκρινίζονταας ότι τυπικά η απόφαση θα πρέπει να εγκριθεί από το διευθυντή της Frontex εντός πέντε ημερών από την υποβολή του ελληνικού αιτήματος .

    Σύμφωνα με τον κ. Τσερκόνε, τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα αποσαφηνιστεί ο αριθμός των συνοριακών φυλάκων που θα αναπτυχθούν στα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, το πότε θα αναλάβουν δράση και ποια θα είναι επακριβώς η εντολή τους.

    Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής είπε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που επωφελούνται περισσότερο από τα κοινοτικά ταμεία για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, καθώς για την περίοδο 2007-2013 προβλέπεται συνολικά η διάθεση 323 εκατ. ευρώ προς τη χώρα μας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Ολοκληρωμένο πλαίσιο

    Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχουν ψηφιστεί τέσσερα νομοσχέδια που θα αποτελέσουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την αδειοδότηση και λειτουργία των επιχειρήσεων, θα έχει προωθηθεί ο νέος επενδυτικός νόμος αλλά και ο νόμος για την αναμόρφωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και και το νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης.

    Αυτά ανέφερε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοϊδης στην επίσκεψή του στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος όπου συναντήθηκε με το προεδρείο της.

    Ο υπουργός διευκρίνισε ότι στο Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, το οποίο θα λειτουργεί ως τράπεζα ειδικού τύπου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα εισφερθούν χρήματα από το ΕΣΠΑ και με τη συμμετοχή των τραπεζών αναμένεται να κινητοποιηθούν κεφάλαια της τάξης των 2 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου και των 5 δισ. ευρώ συνολικά, μέχρι το τέλος του 2011.

    Ο υπουργός ανέφερε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει επέκταση στο πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ' οίκον" το οποίο έχει ήδη προκηρυχθεί.

    Σημείωσε ότι επισπεύδεται η απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ αλλά και η προώθηση των προγραμμάτων που ήδη βρίσκονται σε διαδικασία εκτέλεσης.

    Εξάλλου, τόνισε ότι είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να μπορεί να υπάρξει παρέμβαση για στρεβλώσεις και προβλήματα της αγοράς, ενώ επανέλαβε ότι ο επενδυτικός νόμος που θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα θα δίνει έμφαση στην καινοτομία την εξωστρέφεια και την επιχειρηματικότητα των νέων.

    ''Μέχρι το τέλος του χρόνου, το θεσμικό πλαίσιο της Ελλάδας για την πρόσβαση στην επιχειρηματικότητα θα είναι ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη και τον κόσμο'' είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Φεστιβάλ ούτι

    Αρχίζει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ για το Ούτι με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από την Τουρκία, την Ελλάδα και άλλες χώρες.

    Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Γιώργου Μπατζανού που υπήρξε από τα μεγάλα ονόματα του οργάνου στην Τουρκία και φέτος είναι η 110η επέτειος της γέννησής του.

    Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο παλάτι Σεπετσιλέρ στην Κωνσταντινούπολη και θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Θα πάρουν μέρος συνολικά 32 καλλιτέχνες. Μεταξύ τους υπάρχουν και καλλιτέχνες από την Ελλάδα όπως οι Περικλής Τσουκαλάς, Γιώργος Μαρινάκης, Κυριάκος Καλαϊτζίδης και ο αρμενικής καταγωγής Χάικ Γιαζιτζιάν.

    Ο Γιώργος Μπατζανός (1900-1977), αδελφός τού επίσης πολύ γνωστού στην Τουρκία λυράρη Αλέκου Μπατζανού (1888-1950) ξεκίνησε το 1927 ως καλλιτέχνης της τουρκικής κρατικής ραδιοφωνίας, θέση την οποία διατήρησε μέχρι το θάνατό του. Έχει γράψει και συνθέσεις, αλλά περισσότερο γνωστός είναι ως βιρτουόζος στο ούτι.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 October 2010 - 14:30:53 UTC