Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις 17/11 η απόφαση για το παραδικαστικό
  • [02] "Δεν επιτρέπεται η αποχή"
  • [03] Ολοκληρωμένο πλαίσιο
  • [04] Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία

  • [01] Στις 17/11 η απόφαση για το παραδικαστικό

    Στις 17 Νοεμβρίου θα εκδώσει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων την απόφασή του για την μεγάλη υπόθεση του αποκαλούμενου "παραδικαστικού κυκλώματος" στην οποία είναι κατηγορούμενοι δικαστές, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι, ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης αλλά και η φυγόδικη πρώην πρωτοδίκης Αντωνία Ηλία.

    Η υπόθεση, που ξεκίνησε να εκδικάζεται την άνοιξη του 2009, αφορά τη δράση του λεγόμενου "παραδικαστικού κυκλώματος" και στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται σωρεία αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος με κυριότερα τη "συμμορία" , "νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα","παραβάσεις καθήκοντος".

    Ο Εισαγγελέας Έδρας του δικαστηρίου κ.Χρ.Κουμπής έχει υποβάλει από τα τέλη Ιουλίου απαλλακτική πρόταση για την πλειοψηφία των κατηγορουμένων -έξι δικηγόρων, έξι δικαστών, δύο δικαστικών υπαλλήλων και μίας ιδιώτη- και έχει ζητήσει ενοχή του αρχιμανδρίτη και του δικηγόρου κ.Κεχαγιόγλου για επιμέρους πράξεις, καθώς και την ενοχή για πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες του Εισαγγελέα Ν.Αθανασόπουλου και των δικαστών Παν.Τσέβη και Άν.Κοροβέση.

    Ζήτησε επίσης την απαλλαγή των κατηγορουμένων -Αντωνίας Ηλία και άλλων πέντε- για την κατηγορία της συμμορίας, κρίνοντας ότι δεν απεδείχθη στο δικαστήριο.

    Παράγοντες της δίκης σήμερα, που το δικαστήριο ανακοίνωσε πως δεν ήταν έτοιμο να εκδώσει απόφαση, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τη μεγάλη καθυστέρηση. Όπως τόνιζαν, η διάσκεψη των τριών Εφετών υπερβαίνει τις 40 ημέρες όταν ακόμη και για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη" οι μέρες που χρειάστηκε για διάσκεψη το δικαστήριο ήταν μόλις 15.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] "Δεν επιτρέπεται η αποχή"

    "Σύμπνοια, ενότητα και συσπείρωση'', ζήτησε από τους Μεσσήνιους ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, από την Καλαμάτα.

    Ο κ. Σαμαράς, μιλώντας σε συγκεντρωμένους πολίτες στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με το συνδυασμό ''Δυνατή Πελοπόννησος'', στην Καλαμάτα, τόνισε ότι δεν επιτρέπεται η αποχή και εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι ο πρώτος περιφερειάρχης στην Πελοπόννησο θα είναι ο Δήμήτρης Δράκος.

    Ακολούθως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετέβη στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και σε ομιλία του σε Καλαματιανούς που τον περίμεναν, αφού σημείωσε τις δυσκολίες τόσο του θεσμικού πλαισίου της εφαρμογής του "Καλλικράτη" και τις οικονομικές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι νέοι δήμαρχοι, ζήτησε να στηριχθεί ο Παναγιώτης Νίκας και δήλωσε βέβαιος πως στις 7 Νοεμβρίου θα είναι και πάλι δήμαρχος Καλαμάτας.

    Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς είχε επισκεφθεί το Επιμελητήριο Μεσσηνίας όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Γιώργο Καραμπάτο και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής και περιόδευσε στην αγορά της Καλαμάτας όπου μίλησε με πολλούς καταστηματάρχες.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Ολοκληρωμένο πλαίσιο

    Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχουν ψηφιστεί τέσσερα νομοσχέδια που θα αποτελέσουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την αδειοδότηση και λειτουργία των επιχειρήσεων, θα έχει προωθηθεί ο νέος επενδυτικός νόμος αλλά και ο νόμος για την αναμόρφωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και και το νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης.

    Αυτά ανέφερε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοϊδης στην επίσκεψή του στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος όπου συναντήθηκε με το προεδρείο της.

    Ο υπουργός διευκρίνισε ότι στο Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, το οποίο θα λειτουργεί ως τράπεζα ειδικού τύπου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα εισφερθούν χρήματα από το ΕΣΠΑ και με τη συμμετοχή των τραπεζών αναμένεται να κινητοποιηθούν κεφάλαια της τάξης των 2 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου και των 5 δισ. ευρώ συνολικά, μέχρι το τέλος του 2011.

    Ο υπουργός ανέφερε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει επέκταση στο πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ' οίκον" το οποίο έχει ήδη προκηρυχθεί.

    Σημείωσε ότι επισπεύδεται η απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ αλλά και η προώθηση των προγραμμάτων που ήδη βρίσκονται σε διαδικασία εκτέλεσης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία

    Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στα ανοιχτά της Σουμάτρας, στην Ινδονησία, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο. Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού ανακοίνωσε ότι τέθηκε σε εφαρμογή συναγερμός για τοπικό τσουνάμι, δεν διαβλέπει όμως απειλή για τσουνάμι στην ευρύτερη περιοχή. Νωρίτερα, ένας ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών σημειώθηκε στην επαρχία Σουλαουέσι.

    Στο μεταξύ, οι αρχές της Ινδονησίας αύξησαν το επίπεδο συναγερμού γύρω από το ηφαίστειο Μεράπι στην Ιάβα και ζήτησαν από τους κατοίκους που ζουν σε κοντινές περιοχές να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

    Σύμφωνα με τους υπευθύνους, στη διάρκεια του σαββατοκύριακου σημειώθηκαν περίπου 500 σεισμικές δονήσεις και ποτάμια λάβας κυλούν στις πλευρές του ηφαιστείου.

    Το επίπεδο συναγερμού έφτασε στο υψηλότερο σημείο στις έξι το πρωί σήμερα (02:00 ώρα Ελλάδας) που σημαίνει ότι αναμένεται έκρηξη του ηφαιστείου.

    "Το επίπεδο του μάγματος ανεβαίνει εξαιτίας της σεισμικής δραστηριότητας και τώρα βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρα κάτω από τον κρατήρα", δήλωσε ο σεισμολόγος Σουρόνο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 October 2010 - 16:30:58 UTC