Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν επιτρέπεται η αποχή"
  • [02] Frontex στον 'Εβρο
  • [03] "Λογική και σοβαρότητα"

  • [01] "Δεν επιτρέπεται η αποχή"

    "Σύμπνοια, ενότητα και συσπείρωση'', ζήτησε από τους Μεσσήνιους ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, από την Καλαμάτα.

    Ο κ. Σαμαράς, μιλώντας σε συγκεντρωμένους πολίτες στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με το συνδυασμό ''Δυνατή Πελοπόννησος'', στην Καλαμάτα, τόνισε ότι δεν επιτρέπεται η αποχή και εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι ο πρώτος περιφερειάρχης στην Πελοπόννησο θα είναι ο Δήμήτρης Δράκος.

    Ακολούθως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετέβη στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και σε ομιλία του σε Καλαματιανούς που τον περίμεναν, αφού σημείωσε τις δυσκολίες τόσο του θεσμικού πλαισίου της εφαρμογής του "Καλλικράτη" όσο και τις οικονομικές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι νέοι δήμαρχοι, ζήτησε να στηριχθεί ο Παναγιώτης Νίκας και δήλωσε βέβαιος πως στις 7 Νοεμβρίου θα είναι και πάλι δήμαρχος Καλαμάτας.

    Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς είχε επισκεφθεί το Επιμελητήριο Μεσσηνίας όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Γιώργο Καραμπάτο και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής και περιόδευσε στην αγορά της Καλαμάτας όπου μίλησε με πολλούς καταστηματάρχες.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Frontex στον 'Εβρο

    Δεκτό έγινε από την ΕΕ, το αίτημα της Ελλάδας για άμεση ανάπτυξη των συνοριακών ομάδων ταχείας επέμβασης (Rapid Border Intervention Teams - RABITS) καθώς και επιχειρησιακών μέσων του FRONTEX στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας, προκειμένου "να αντιμετωπιστεί η μαζική εισροή υπηκόων τρίτων χωρών που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια", το οποίο υπέβαλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής, με επιστολή του στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Η αρμόδια επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρομ, τόνισε ότι η ομάδα ταχείας επέμβασης Frontex της ΕΕ, θα αναπτυχθεί και θα τεθεί υπό τις οδηγίες των ελληνικών αρχών.

    Ο εκπρόσωπος της Σεσίλια Μάλστρομ, Μικέλε Τσερκόνε, υπογράμμισε πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια η ανάπτυξη της μονάδας να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό ώστε η απάντηση της ΕΕ να είναι τάχιστη και αποτελεσματική, διευκρινίζονταας ότι τυπικά η απόφαση θα πρέπει να εγκριθεί από το διευθυντή της Frontex εντός πέντε ημερών από την υποβολή του ελληνικού αιτήματος .

    Σύμφωνα με τον κ. Τσερκόνε, τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα αποσαφηνιστεί ο αριθμός των συνοριακών φυλάκων που θα αναπτυχθούν στα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, το πότε θα αναλάβουν δράση και ποια θα είναι επακριβώς η εντολή τους.

    Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής είπε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που επωφελούνται περισσότερο από τα κοινοτικά ταμεία για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, καθώς για την περίοδο 2007-2013 προβλέπεται συνολικά η διάθεση 323 εκατ. ευρώ προς τη χώρα μας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] "Λογική και σοβαρότητα"

    Έκκληση στον πολιτικό κόσμο για «λογική και σοβαρότητα» προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση, απηύθυνε από το ακριτικό Καστελόριζο ο Προεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Ο Γ. Καρατζαφέρης επισκέφθηκε σήμερα το Καστελόριζο, ανταποκρινόμενος στο αίτημα των μαθητών της Σαντραπείου σχολής στο ακριτικο νησί, για αποστολή σχολικού υλικού και ενός υπολογιστή.

    Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ προσέφερε τα σχολικά είδη, καθώς και τον Η/Υ στους μαθητές, οι οποίοι, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΛΑΟΣ, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης του προσέφεραν ζωγραφιές που είχαν φιλοτεχνήσει για τον ίδιο, ενώ πραγματοποίησαν την τελική πρόβα για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

    Ο Γ. Καρατζαφέρης συνοδευόταν από την βουλευτή και Παιδονευρολόγο Ουρανία Παπανδρέου - Παπαδάκη, η οποία εξέτασε τους μαθητές σε διάφορα παιδιατρικά τεστ.

    Από το σημείο όπου έκανε την δήλωση πριν από 6 μήνες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου - με την οποία γνωστοποιούσε την εμπλοκή του ΔΝΤ και της ΕΕ στην ελληνική οικονομία - ο Γιώργος Καρατζαφέρης εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού τον οποίο κατηγόρησε ότι κάλεσε την τρόϊκα να έλθει στην Ελλάδα.

    «Από αυτό το σημείο, 6 μήνες μετά,κάνω έκκληση για λογική και σοβαρότητα στον πολιτικό κόσμο, για να δούμε πως μπορούμε να βγάλουμε το έθνος από την κρίση και να διώξουμε την τρόϊκα», είπε ο κ.Καρατζαφέρης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 October 2010 - 20:30:30 UTC