Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Όχι σε μέτρα περιοριστικής πολιτικής"
  • [02] Έκκληση Παπούλια για τον Τ. Αζίζ
  • [03] "Αισιοδοξία για την οικονομία"
  • [04] Βιβλικές καταστροφές

  • [01] "Όχι σε μέτρα περιοριστικής πολιτικής"

    "Έχουμε σοβαρές αντιρρήσεις με αλλεπάλληλα μέτρα περιοριστικής πολιτικής, που μάλλον επιδεινώνουν την ύφεση, παρά περιορίζουν το έλλειμμα", δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Β. Μαρτένς, στις Βρυξέλλες. Δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική δημοσιονομική προσαρμογή σε μια οικονομία που καταρρέει, σε μια κοινωνία που διαλύεται, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι «έχουμε σοβαρές αντιρρήσεις με ένα μείγμα πολιτικής, που επιτυγχάνει λιγότερο από 50% αποτελεσματικότητα ως προς τη μείωση του ελλείμματος».

    Αναφορικά με την Οικονομική Διακυβέρνηση στην Ευρώπη, ο κ. Σαμαράς είπε ότι η θέση της ΝΔ, όπως τη μετέφερε στον πρόεδρο Μαρτένς, συνοψίζεται στις έννοιες: Αξιοπιστία - Αποτελεσματικότητα - Δημοσιονομική Πειθαρχία.

    Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε ακόμη στον κ. Μαρτένς τις ανησυχίες του για τα πρόσφατα ρήγματα στην κοινωνική συνοχή της Ευρώπης τονίζοντας πως «εμείς, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, πιστεύουμε στην κοινωνική οικονομία της αγοράς, στον κοινωνικό φιλελευθερισμό». Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, υγιείς πολιτικές ελεύθερης αγοράς και δημοσιονομική πειθαρχία, πάνω σε στέρεες βάσεις κοινωνικής συνοχής.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Έκκληση Παπούλια για τον Τ. Αζίζ

    O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας απηύθυνε έκκληση προς τον Πρόεδρο του Ιράκ Τζαλάλ Ταλαμπανί να παρέμβει «δια την μη εκτέλεση της θανατικής ποινής που επεβλήθη εις τον πρώην Υπουργό των Εξωτερικών του Ιράκ κ. Τάρεκ Αζίζ", αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

    Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι "εις το μήνυμά του ο κ.Πρόεδρος υπογραμμίζει ότι μία τέτοια χειρονομία θα εκτιμηθεί δεόντως από τους φίλους του Ιράκ στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση και διεθνώς και θα καταδείξει την διαφορά μεταξύ του δημοκρατικού παρόντος και του παρελθόντος της χώρας".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] "Αισιοδοξία για την οικονομία"

    Τη βεβαιότητα ότι τελικά η Ελλάδα θα κατορθώσει να ξεπεράσει τους στόχους, που της τέθηκαν για το 2010, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας σε οικονομικό Φόρουμ στη Λεμεσό.

    Επίσης, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελληνική οικονομία θα έχει πολύ καλή πορεία. "Δεν έχουμε λήξη συναγερμού", τόνισε, επισημαίνοντας ότι "πρόοδος υπάρχει και αυτή φαίνεται". Υπογράμμισε δε ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα της κυβέρνησης είναι η διαφάνεια.

    Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι φέτος ο ρυθμός ανάπτυξης στην Ελλάδα θα είναι -4% και προέβλεψε ότι το 2011 θα κυμανθεί μεταξύ -2,5% και -3%.

    Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν δήλωσε ότι θα γίνουν οπωσδήποτε πρόωρες εκλογές. Το ενδεχόμενο αυτό ο πρωθυπουργός το εξάρτησε από το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, πρόσθεσε ο υπουργός, κάνοντας έκκληση στους πολίτες να δώσουν ''ψήφο ευθύνης'' στην κυβέρνηση.

    Για τα spreads ο υπουργός παρατήρησε ότι " δείχνουν ακριβώς το πρόβλημα που θα είχε η ελληνική οικονομία εάν βρισκόμασταν και πάλι, ως αποτέλεσμα ενός εξαιρετικά δυσμενούς αποτελέσματος στις εκλογές, κάτι το οποίο δεν πιστεύουμε ότι θα συμβεί, στην κατάσταση που βρισκόμασταν πριν παρθούν οι αποφάσεις που πάρθηκαν".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Βιβλικές καταστροφές

    Τουλάχιστον 25 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Μεράπι στην Ινδονησία, σύμφωνα με νέο απολογισμό τον οποίο δημοσιοποίησαν το πρωί σήμερα, Τετάρτη, οι αρχές στην ασιατική χώρα.

    Το ηφέστειο Μεράπι, ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια παγκοσμίως, εξερράγη στην Ιάβα, εκτοξεύοντας σύννεφα καυτής στάχτης και συντρίμμια σε ύψος 1.500 μέτρων, δήλωσαν αξιωματούχοι των υγειονομικών υπηρεσιών της Ινδονησίας.

    Σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις, 40.000 άνθρωποι ζουν σε περιοχές που διατρέχουν κίνδυνο από την ηφαιστειακή δραστηριότητα. Η πιο πολύνεκρη έκρηξη του Μεράπι είχε σημειωθεί το 1930, με 1.370 θύματα.

    Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από το τσουνάμι

    Τουλάχιστον 272 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 400 αγνοούνται μετά το τοπικό τσουνάμι που σημειώθηκε έπειτα από τον ισχυρό σεισμό 7,7 βαθμών που έπληξε τη Δευτέρα τα ανοιχτά της Σουμάτρα, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Έιντ Έντουαρντ υπεύθυνος των σωστικών συνεργείων της επαρχίας της δυτικής Σουμάτρας.

    Πολλά χωριά, ειδικά στο νησί του Νότιου Παγκάι, καταστράφηκαν από τα κύματα ύψους τριών μέτρων που έφτασαν ακόμα και σε βάθος 600 μέτρων από τις ακτές.

    Το τσουνάμι του 2004, που είχε προκληθεί από σεισμό 9,3 βαθμών ανοικτά της Σουμάτρα, είχε στοιχίσει τουλάχιστον 168.000 ζωές μόνο στην Ινδονησία.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 October 2010 - 11:15:23 UTC