Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπόθεση τρομοκρατίας με παγιδευμένα δέματα
  • [02] "Ζητώ ψήφο αυξημένης ευθύνης"
  • [03] Παπαρήγα: Επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
  • [04] Στον Εισαγγελέα ο 53χρονος του "κυκλώματος πλειστηριασμών"
  • [05] «Καταψηφίστε το Μνημόνιο»
  • [06] "Δεν θα γίνουν απολύσεις'

  • [01] Υπόθεση τρομοκρατίας με παγιδευμένα δέματα

    Αποστολή πακέτου-βόμβα και στον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί ετοίμαζαν οι δύο συλληφθέντες στην οδό Ριζάρη, οι οποίοι νωρίτερα είχαν αφήσει ανάλογο πακέτο στην εταιρεία Ταχυμεταφορών "Swift mail" στην οδό Αστυδάμαντος 71 όπου τραυματίστηκε ελαφρά μία υπάλληλος.

    Συλληφθέντες είναι ένας 22χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" και ένας 24χρονος.

    Στην κατοχή τους είχαν δύο πακέτα με εκρηκτικούς μηχανισμούς έτοιμα να αποσταλούν, το ένα στο πρόεδρο της γαλλικής δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί και ανέγραφε ως αποστολέα τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο, ενώ το δεύτερο προοριζόταν για την βελγική πρεσβεία και ανέγραφε ως αποστολέα την ΑΧΙΟΝ AID.

    Επίσης, στην κατοχή τους βρέθηκε η απόδειξη παράδοσης πακέτου με μια ακόμα βόμβα στα γραφεία της εταιρείας ACS, στην οδό Σπύρου Μερκούρη στο Παγκράτι. Ως αποστολέας εμφανιζόταν πανεπιστημιακός καθηγητής.

    Η βόμβα στην οδό Αστυδάμαντος είχε προορισμό την πρεσβεία του Μεξικού και η βόμβα στην ACS την πρεσβεία της Ολλανδίας.

    Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία αναμένει, τα αποτελέσματα από την βαλλιστική έρευνα στα δυο πιστόλια που είχαν στην κατοχή τους οι συλληφθέντες για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες και από ποιά οργάνωση.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] "Ζητώ ψήφο αυξημένης ευθύνης"

    «Όλοι μας ψηφίζουμε και αποφασίζουμε για το αν η πατρίδα μας θα ολοκληρώσει τη μεγάλη προσπάθεια, που ξεκινήσαμε μαζί πέρυσι, για τη σωτηρία και την αναμόρφωση της, ή αν θα αφήσουμε την προσπάθεια στη μέση. Αν θα αφήσουμε τους κόπους και τις θυσίες που κάναμε να πάνε χαμένες, γυρίζοντας στο παρελθόν, σε όσα μας οδήγησαν εδώ».

    Αυτό είναι το δίλημμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, όπως το έθεσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στην περιφερειακή σύσκεψη Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ.

    «Προχωράμε σταθερά ή βάζουμε πάλι την Ελλάδα σε περιπέτειες; Η επιλογή αυτή ανήκει πρώτα στον ίδιο τον πολίτη, στον Ελληνικό λαό. Που καθημερινά με τις πράξεις του και τις επιλογές του, με τη στάση του απέναντι στα πράγματα, είτε την επικυρώνει, είτε τη σταματά. Πόσο δε μάλλον με την ψήφο του, σε μια μεγάλη και σημαντική εκλογική αναμέτρηση, όπως αυτή της Κυριακής. Γι' αυτό και επαναλαμβάνω αυτό που πολλές φορές έχω πει, έχοντας πλήρη επίγνωση όσων λέω και με απόλυτο σεβασμό στη βούληση των πολιτών: η ψήφος όλων μας στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, είναι ψήφος αυξημένης και μεγάλης ευθύνης. Ευθύνης απέναντι στην πατρίδα και το μέλλον της. Έχουμε χρέος να αποφασίσουμε ότι η Ελλάδα άλλαξε πορεία και δεν γυρίζει πίσω. Σβ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αν κάποιοι δηλαδή επιχειρήσουν να εγκλωβίσουν τη χώρα και τους πολίτες στο παρελθόν, δεν υπάρχει άλλη λύση, παρά να μιλήσουν οι ίδιοι οι πολίτες. Στη δημοκρατία αδιέξοδα δεν υπάρχουν".

    Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι λιποτάκτησε ως κυβέρνηση και λιποτακτεί και σήμερα, ως αντιπολίτευση.

    Μίλησε ακόμα για ένα μεγάλο μέρος της «άλλης αριστεράς», που, όπως είπε, «έχει βολευτεί με τα αθέμιτα προνόμια των μικρών μειοψηφιών και των συντεχνιών».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Παπαρήγα: Επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε στη Νίκαια ότι ο πρωθυπουργός έχει συμφωνήσει για την ελεγχόμενη χρεοκοπία και πρόσθεσε ότι, κατά συνέπεια, το δίλημμα που βάζει ο κ. Παπανδρέου για τις εκλογές δεν έχει καμία βάση.

    Ειδικότερα, η κα Παπαρήγα αναφερόμενη στη συζήτηση περί ελεγχόμενης χρεοκοπίας της χώρας, δήλωσε ότι για το θέμα αυτό "συμφώνησε ο πρωθυπουργός", σχολιάζοντας προφανώς τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα και πρόσθεσε: Ελεγχόμενη χρεοκοπία σημαίνει το εξής: Ανεξέλεγκτη, ταχύτατη χρεοκοπία για το λαό και από κει και πέρα θα γίνει μια διαπραγμάτευση πόσα θα πάρουν οι πιστωτές. Επομένως το δίλημμα που βάζει ο πρωθυπουργός "ΠΑΣΟΚ ή χρεοκοπία", δεν έχει καμία βάση, είναι εντελώς ξεπερασμένο. Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ, ψηφίζεις πιο γρήγορη χρεοκοπία,είπε.

    Η κα Παπαρήγα σημείωσε ότι "για να βάλουμε ένα φρένο σ' αυτή την κατάσταση, πρέπει να χτυπηθεί αλύπητα σαν το χταπόδι το ΠΑΣΟΚ και να μην ανακάμψει η ΝΔ. Αυτοί οι δυο είναι πυλώνες που υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο. Πάει και τέλειωσε. Όποιος δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό σήμερα, με συγχωρείτε, αλλά δεν θέλει".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Στον Εισαγγελέα ο 53χρονος του "κυκλώματος πλειστηριασμών"

    Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 53χρονος πολιτικός μηχανικός, στον οποίο αποδίδεται ηγετικός ρόλος στο πολυπλόκαμο "κύκλωμα των πλειστηριασμών ακινήτων", που συνελήφθη μετά από μήνυση μάρτυρα της υπόθεσης τον οποίο απειλούσε.

    Ο μάρτυρας, δικηγόρος, μήνυσε τον 53χρονο καθώς του έστειλε φάκελο με μία σφαίρα και μία επιστολή στην οποία είχε συμπεριλάβει και την περικοπή του Αποστόλου Παύλου, στην προς Τίτον επιστολή: "Αιρετικόν άνθρωπον μετά μίαν και δευτέραν νουθεσία παραιτού.."

    Σύμφωνα με τον μηνυτή αρχικά ο 53χρονος είχε προσπαθήσει με ανταλλάγματα να τον πείσει να ανακαλέσει όσα επιβαρυντικά είχε καταθέσει για την δράση του κυκλώματος και στην συνέχεια προχώρησε σε απειλές.

    Σε βάρος του πολιτικού μηχανικού ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απειλής, απόπειρας παράνομης βίας και παράνομης οπλοκατοχής και παραπέμφθηκε σε δίκη.

    Η έρευνα για την δράση του κυκλώματος συνεχίζεται από τον Εισαγγελέα Εφετών Ισ. Ντογιάκο ο οποίος αξιολογεί το ογκωδέστατο υλικό που έχει συλλέξει η Αστυνομία ώστε σύντομα να ασκηθούν ποινικές διώξεις για την υπόθεση.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] «Καταψηφίστε το Μνημόνιο»

    «Καταψηφίστε το Μνημόνιο και τους υποψηφίους του. Ψηφίστε για αλλαγή πολιτικής. Για διέξοδο από την κρίση, με ανάπτυξη, όχι με ασφυξία» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς σε ομιλία του στην Τρίπολη, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δ. Δράκου.

    Είπε ότι γυρίζοντας την χώρα διαπιστώνει «η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Βρίσκει ξανά τον εαυτό της και απορρίπτει τους κυβερνητικούς εκβιασμούς». «Ο κόσμος δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται και δεν εκβιάζεται» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του και πρόσθεσε: «Ο κόσμος ξέρει ότι, αν δεν στείλει σαφές και ηχηρό μήνυμα στις εκλογές, για αλλαγή πολιτικής, τότε μετά τις εκλογές θα έλθουν νέα σκληρότερα μέτρα».

    Απαντώντας στις αιτιάσεις κατά της ΝΔ είπε ότι το κόμμα του δεν υπονομεύει την σταθερότητα και «δεν ζητώ εκλογές, γιατί δεν μπορώ να τις επιβάλω». Πρόσθεσε ότι «μαγεία είναι να αυξάνεις τους φορολογικούς συντελεστές και να μην αυξάνονται τα φορολογικά έσοδα. Μαγεία είναι να φτιάχνεις μηχανισμό ταχείας προώθησης επενδύσεων και στο τέλος να σου φεύγουν και οι επενδυτές του Αστακού, για τους οποίους μόλις πανηγύριζες, και μαγεία είναι να απειλείς τους ψηφοφόρους, ότι αν σε καταψηφίσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα τους πας σε βουλευτικές εκλογές για να σε καταψηφίσουν ξανά, αλλά μάλλον, αυτό το τελευταίο δεν είναι μαγεία, είναι πολιτική παράνοια».

    «Παράνοια» επίσης χαρακτήρισε ο κ. Σαμαράς, τα όσα αλληλοσυγκρουόμενα, όπως είπε, λένε πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης περί της αναδιάρθρωσης του χρέους. «Να υποθέσουμε ότι κάποιος από τους δύο δεν ξέρει τι λέει; ή μήπως ήταν αυτό ακριβώς που έχουν στο μυαλό τους; Μήπως αυτή είναι η κρυφή ατζέντα;» αναρωτήθηκε και επανέλαβε ότι ο κ. Παπανδρέου πρέπει να αποπέμψει αμέσως τον αντιπρόεδρό του.

    Σε συνέντευξη του στο MEGA CHAΝNEL ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός δεν θα πάει άμεσα σε εκλογές και πρόσθεσε ότι «εάν τελικά το αποφασίσει εμείς εδώ είμαστε». Απέφυγε να βάλει τον πήχυ για τις δημοτικές εκλογές αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα πάει καλά, ακόμη και στην περιφέρεια της Αττικής. Ερωτηθείς για τον κ. Καραμανλή είπε ότι «πρέπει να μιλήσει κάποια στιγμή και όσο δεν μιλά είναι μεγαλύτερο το βάρος στις δικές μου πλάτες». Απέρριψε την πρόταση διαλόγου για την κεντροδεξιά που έχει κάνει ο κ. Καρατζαφέρης ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν έχει πρόβλημα να συνεργαστεί με κανέναν, ακόμη και με την κ. Μπακογιάννη, εφόσον απορρίψει το μνημόνιο και αποδεχθεί τον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Τέλος, για τον κ. Μητσοτάκη είπε ότι παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του παραμένει επίτιμος πρόεδρος του κόμματος.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] "Δεν θα γίνουν απολύσεις'

    Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στις υπό συγχώνευση συγκοινωνιακές εταιρίες της Αττικής, έδωσε από τη Θεσσαλονίκη, ο αρμόδιος υπουργός, Δημήτρης Ρέππας. Προανήγγειλε ωστόσο αλλαγές στο εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς νεοεισερχόμενων υπαλλήλων, αλλά και περικοπές στις κρατικές επιδοτήσεις των συγκοινωνιών στην Αθήνα, από το 70% της τιμής των εισιτηρίων σήμερα, σε περίπου 50%-60%.

    Αναλυτικότερα, αναφερόμενος στη συγχώνευση των συγκοινωνιακών εταιριών (Αττικό Μετρό, ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ, Τραμ ΑΕ και του μητροπολιτικού φορέα αστικών συγκοινωνιών ΟΑΣΑ), ο κ. Ρέππας είπε:

    «Η επιλογή μας είναι μία και μπορούμε να την πούμε με σαφήνεια και βεβαιότητα: δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις. Δεν νομίζω ότι εργαζόμενοι αρκετά χρόνια μπορούν να οδηγηθούν στην απόλυση».

    Μιλώντας στο περιθώριο συνάντησης εργασίας, στις εγκαταστάσεις του ΤΕΕ, στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι οι εργαζόμενοι που θα προσλαμβάνονται πλέον σε αυτούς τους οργανισμούς, «θα διέπονται από ένα καθεστώς, που θα περιλαμβάνεται στους νέους κανονισμούς προσωπικού, οι δε αποδοχές τους θα εναρμονίζονται με εκείνες των εργαζομένων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 November 2010 - 21:30:30 UTC