Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον Εισαγγελέα ο 53χρονος του "κυκλώματος πλειστηριασμών"
  • [02] Παπαρήγα: Επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
  • [03] Τσίπρας: "Καταδικάστε το μνημόνιο"
  • [04] Καρατζαφέρης: "Τι Δημαράς, τι Σαμαράς"

  • [01] Στον Εισαγγελέα ο 53χρονος του "κυκλώματος πλειστηριασμών"

    Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 53χρονος πολιτικός μηχανικός, στον οποίο αποδίδεται ηγετικός ρόλος στο πολυπλόκαμο "κύκλωμα των πλειστηριασμών ακινήτων", που συνελήφθη σήμερα μετά από μήνυση μάρτυρα της υπόθεσης τον οποίο απειλούσε.

    Ο μάρτυρας, δικηγόρος, μήνυσε τον 53χρονο καθώς του έστειλε φάκελο με μία σφαίρα και μία επιστολή στην οποία είχε συμπεριλάβει και την περικοπή του Αποστόλου Παύλου, στην προς Τίτον επιστολή: "Αιρετικόν άνθρωπον μετά μίαν και δευτέραν νουθεσία παραιτού.."

    Σύμφωνα με τον μηνυτή αρχικά ο 53χρονος είχε προσπαθήσει με ανταλλάγματα να τον πείσει να ανακαλέσει όσα επιβαρυντικά είχε καταθέσει για την δράση του κυκλώματος και στην συνέχεια προχώρησε σε απειλές.

    Σε βάρος του πολιτικού μηχανικού ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απειλής, απόπειρας παράνομης βίας και παράνομης οπλοκατοχής και παραπέμφθηκε σε δίκη.

    Η έρευνα για την δράση του κυκλώματος συνεχίζεται από τον Εισαγγελέα Εφετών Ισ. Ντογιάκο ο οποίος αξιολογεί το ογκωδέστατο υλικό που έχει συλλέξει η Αστυνομία ώστε σύντομα να ασκηθούν ποινικές διώξεις για την υπόθεση.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Παπαρήγα: Επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε σήμερα στη Νίκαια ότι ο πρωθυπουργός έχει συμφωνήσει για την ελεγχόμενη χρεοκοπία και πρόσθεσε ότι, κατά συνέπεια, το δίλημμα που βάζει ο κ. Παπανδρέου για τις εκλογές δεν έχει καμία βάση.

    Ειδικότερα, η κα Παπαρήγα αναφερόμενη στη συζήτηση περί ελεγχόμενης χρεοκοπίας της χώρας, δήλωσε ότι για το θέμα αυτό "συμφώνησε ο πρωθυπουργός", σχολιάζοντας προφανώς τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα και πρόσθεσε: Ελεγχόμενη χρεοκοπία σημαίνει το εξής: Ανεξέλεγκτη, ταχύτατη χρεοκοπία για το λαό και από κει και πέρα θα γίνει μια διαπραγμάτευση πόσα θα πάρουν οι πιστωτές. Επομένως το δίλημμα που βάζει ο πρωθυπουργός "ΠΑΣΟΚ ή χρεοκοπία", δεν έχει καμία βάση, είναι εντελώς ξεπερασμένο. Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ, ψηφίζεις πιο γρήγορη χρεοκοπία,είπε.

    Η κα Παπαρήγα σημείωσε ότι "για να βάλουμε ένα φρένο σ' αυτή την κατάσταση, πρέπει να χτυπηθεί αλύπητα σαν το χταπόδι το ΠΑΣΟΚ και να μην ανακάμψει η ΝΔ. Αυτοί οι δυο είναι πυλώνες που υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο. Πάει και τέλειωσε. Όποιος δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό σήμερα, με συγχωρείτε, αλλά δεν θέλει".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Τσίπρας: "Καταδικάστε το μνημόνιο"

    Περιοδεία στην παλιά πόλη και την αγορά του Ρεθύμνου πραγματοποίησε το μεσημέρι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στον δεύτερο σταθμό του στην Κρήτη, αμέσως μετά τα Χανιά.

    Ο κ. Τσίπρας συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης, καθηγητή του πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργο Σταθάκη, συναντήθηκε με τον υποψήφιο Δήμαρχο Ρεθύμνης και επικεφαλής του συνδυασμού Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου, Γιώργο Βλαστό, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη για τον νομό Ανδρέα Ξανθό και συζήτησαν για την πορεία του προεκλογικού τους αγώνα και την ανάγκη να περάσει το μήνυμα προς τους πολίτες, λίγες μέρες πριν τις κρίσιμες αυτοδιοικητικές εκλογές πως, η ψήφος όλων είναι ιδιαίτερα κρίσιμη ώστε να μην γίνουν συνένοχοι, στον "μαραθώνιο λιτότητας".

    "Η εικόνα της αγοράς του Ρεθύμνου είναι ίδια ακριβώς όπως σε κάθε γωνιά της Ελλάδαςβ¦", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας παράλληλα πως: "η αγορά στεγνώνει, οι πολίτες δεν καταναλώνουν και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση η αγορά θα βυθιστεί στην ύφεση. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην πορεία προς την καταστροφή, τη χρεοκοπία λέγοντας ένα μεγάλο "όχι" στην ανοχή, καταδικάζοντας το μνημόνιο μέσα από την ενίσχυση των συνδυασμών ενεργών πολιτών που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Καρατζαφέρης: "Τι Δημαράς, τι Σαμαράς"

    Επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Δημαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι η ΝΔ κρύβεται πίσω από την υποψηφιότητα Δημαρά και είπε ότι "για εμάς, τί Σαμαράς, τί Δημαράς, είναι το ίδιο πράγμα".

    Βρισκόμαστε πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές, είπε ο κ. Καρατζαφέρης και οι εκβιασμοί, όπως υποστήριξε, από τα δύο μεγάλα κόμματα και οι υπόγειες διαδρομές συνεχίζονται.

    Πάμε στις κάλπες, χωρίς να ξέρουμε τί αντιπροσωπεύει ο καθένας, είπε και αναφέρθηκε στη συνάντηση που έγινε προ μηνών μεταξύ του κ. Σαμαρά και του κ. Δημαρά.

    Πίσω από τον κ. Δημαρά, βρίσκονται κορυφαίοι βουλευτές της ΝΔ, υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης, παραπέμποντας σε σχετικά πολιτικά ρεπορτάζ.

    Χαρακτήρισε τον κ. Δημαρά ως ένα πρόσωπο που δεν ξέρει ποιος το πρωθεί και από που αντλεί τη δύναμή του και είπε ότι η υποψηφιότητα Δημαρά είναι συσκότιση των πραγματικών περιστατικών που συνοδεύουν τις εκλογές.

    Είπε επίσης ότι ουδέποτε ο κ. Δημαράς συναντήθηκε με τον ίδιο, αλλά ανέφερε ότι αν στο διάδρομο της Βουλής του είπα και μια καλησπέρα αυτό δεν σημαίνει και συνάντηση.

    Τέλος ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε την υποψηφιότητα του κ. Δημαρά ως λαγό του κ. Σαμαρά.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 November 2010 - 23:30:24 UTC