Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι
  • [02] Καραμανλής: Είναι νωρίς για να μιλήσω
  • [03] Πού ψηφίζουμε, πώς ψηφίζουμε, πόσους «σταυρώνουμε»
  • [04] "Έχεις μυστική ατζέντα"
  • [05] "Εκβιαστικά διλήμματα"
  • [06] Επέκταση του Μετρό

  • [01] Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι

    Ελεγχόμενη έκρηξη έγινε στο ύποπτο δέμα που βρέθηκε στην είσοδο της Ελληνικής Τράπεζας, στη διασταύρωση των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Μέρλιν. Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για δέμα με βιβλία.

    Νωρίτερα, εξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός που ήταν σε δέμα, με προορισμό τη γαλλική πρεσβεία και είχε αφεθεί στα γραφεία της ACS, στην Καλλιθέα.

    Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα σε βιβλίο με τα "Άπαντα του Σουρή" και ως αποστολέας φέρεται ότι ήταν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος.

    Ταυτόχρονα, η αστυνομία ερευνά άλλα πέντε ύποπτα δέματα με προορισμό πρεσβείες.

    Στο μεταξύ, προφυλακιστέοι κρίθηκαν από τη δεύτερη ειδική ανακρίτρια, ο 22χρονος Παναγιώτης Αργυρού και ο 24χρονος Γεράσιμος Τσάκαλος που συνελήφθησαν τη Δευτέρα για την αποστολή παγιδευμένων φακέλων.

    Πρόταση για την παράδοση ανοιχτών δεμάτων τα οποία θα σφραγίζονται ενώπιον ταχυδρομικού υπαλλήλου -κατά το πρότυπο των συστημένων-, με ιδιαίτερη μέριμνα όμως στο απόρρητο των επικοινωνιών και την τυχόν καθυστέρηση στη διαβίβαση, διατυπώθηκε στη σημερινή σύσκεψη, υπό τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα. Η πρόταση θα τεθεί στο πλαίσιο της συζήτησης που εξελίσσεται στην ΕΕ σε επίπεδο Ταχυδρομείων και Πολιτικής Αεροπορίας,

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Καραμανλής: Είναι νωρίς για να μιλήσω

    Την εκτίμηση πως ο πρωθυπουργός τελικά δεν θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, φέρεται να έχει εκφράσει ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, τονίζοντας πως ο Γ. Παπανδρέου θέλησε να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

    Σε μια συζήτηση εφ' ολης της ύλης που είχε με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, που τον επισκέφτηκε στο γραφείο του, ο Κ.Καραμανλής φέρεται να εξέφρασε την εκτίμηση πως το ΠΑΣΟΚ είχε υπερεκτιμήσει το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, το οποίο -όπως φέρεται να είπε - θα ειναι πολύ καλό για τη ΝΔ.

    Οσον αφορά την οικονομία, ο Κώστας Καραμανλής, φέρεται να εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τελικά θα τα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση στην αποπληρωμή του χρέους, κάτι που, όπως φέρεται να είπε, δεν σημάνει χρεοκοπία.

    Ο Κ.Καραμανλής φέρεται επίσης να σημείωσε πως τώρα προέχει να σωθεί η οικονομία και ότι "είναι πολύ νωρίς για να μιλήσω αυτή τη στιγμή". Και ακόμη φέρεται ειπών πως όταν μιλήσει, θα μιλήσει για όλους και για όλα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Πού ψηφίζουμε, πώς ψηφίζουμε, πόσους «σταυρώνουμε»

    Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται για τους ψηφοφόρους η επικείμενη αυτοδιοικητική αναμέτρηση για την ανάδειξη των αιρετών, που θα κληθούν να εφαρμόσουν το σχέδιο του Καλλικράτη.

    Η Κυριακή των εκλογών πλησιάζει και καλό θα ήταν να εξοπλιστούν όλοι με υπομονή, προκειμένου να κατανοήσουν τη διαδικασία.

    Η ψηφοφορία

    Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7 πμ και θα λήξει στις 7 μμ, την Κυριακή, 7 Νοεμβρίου. Την επομένη Κυριακή, 14, θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές, όπου δεν θα έχει αναδειχθεί νικητής από την πρώτη Κυριακή, με τις ίδιες ώρες έναρξης και λήξης της διαδικασίας. Σε περίπτωση, που η ψηφοφορία δεν διεξαχθεί για οποιονδήποτε λόγο σε έναν δήμο ή σε ένα ή περισσότερα εκλογικά τμήματα, τότε αυτή θα γίνει την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010.

    Πώς ψηφίζουμε

    Με την αστυνομική ταυτότητα, ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής, ή το διαβατήριό, ή την άδεια οδήγησης, ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

    Αν κάποιος εκλογέας δεν περιλαμβάνεται στον εκλογικό κατάλογο και δεν έχει στερηθεί το εκλογικό του δικαίωμα, μπορεί να απευθυνθεί στον δήμο, ή την κοινότητα, όπου είναι γραμμένος και να ζητήσει πιστοποιητικό εγγραφής του στα δημοτολόγια, προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

    Ποιοι ψηφίζουν

    α) Ψηφίζουν όλοι οι δημότες του νέου δήμου που:

  • Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή έχουν γεννηθεί πριν την 31η Δεκεμβρίου του 1992.

  • Είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο του δήμου ή της κοινότητας, που από την 1η Ιανουαρίου του 2011 θα αποτελούν έναν δήμο.

    β) Οι πολίτες των λοιπών 26 κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, αλλά:

  • Κατοικούν στην Ελλάδα

  • Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή εφόσον έχουν γεννηθεί πριν την 31η Δεκεμβρίου του 1992.

  • Είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του σημερινού δήμου, ή της κοινότητας, όπου κατοικούν ή κατοικούσαν (έως και τις 31 Αυγούστου του 2010)

    Για τις Περιφέρειες.

    Για τις περιφέρειες ψηφίζουν όλοι όσοι θα ψηφίσουν και για τους δήμους εκτός:

  • Από τους πολίτες των κρατών - μελών της ΕΕ.

  • Τους ομογενείς.

  • Τους νόμιμους υπηκόους των τρίτων χωρών.

    Δεν ψηφίζουν όσοι έχουν στερηθεί το εκλογικό τους δικαίωμα.

    Δεν είναι υποχρεωμένοι να ψηφίσουν:

  • Οι κάτοικοι του εξωτερικού.

  • Όσοι έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους

  • Όσοι διαμένουν, την ημέρα της ψηφοφορίας, σε απόσταση μεγαλύτερης των 200 χιλιομέτρων από το εκλογικό τμήμα, όπου ψηφίζουν και έχουν εφοδιαστεί με την ειδική βεβαίωση (χιλιομετρική απόσταση) από τον δήμο της περιοχής τους.

    Οι σταυροί

    Η σταυροδοσία δεν είναι δύσκολη υπόθεση, αλλά χρειάζεται προσοχή, γιατί είναι η πρώτη φορά.

    Σημειώνεται, πάντως, ότι ακόμη και να γίνει λάθος στον αριθμό των σταυρών (δηλαδή, αν σταυρώσουμε επιπλέον αιρετούς), το ψηφοδέλτιο δεν είναι άκυρο. Απλώς, προσμετράται στον συνδυασμό, χωρίς να προσμετρώνται οι ψήφοι στους συγκεκριμένους συμβούλους του συνδυασμού.

    Πού ψηφίζουμε

    Για το πού ακριβώς ψηφίζουμε, ενημερωνόμαστε από:

  • Τον δήμο, όπου κατοικούμε.

  • Την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης www.ypes.gr.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] "Έχεις μυστική ατζέντα"

    Ανεβάζει τους τόνους, λίγες ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντ. Σαμαράς, ο οποίος μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής, Β. Κικίλια, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, για «απόλυτη παράνοια σε σχέση με το δίλημμα των εκλογών» και πρόσθεσε ότι «ο λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα».

    Καταλόγισε ακόμη στον κ. Παπανδρέου ότι διαθέτει μυστική ατζέντα, για την οποία τώρα ζητά προέγκριση με τα «εκβιαστικά διλήμματα».

    «Απειλεί ο κ. Παπανδρέου τον λαό ότι αν καταψηφίσει τους δικούς του υποψηφίους θα κάνει εκλογές», είπε ο κ. Σαμαράς και ρώτησε: «Για ποιο λόγο; για να τον καταψηφίσουν πάλι; μήπως δραπετεύει; μήπως εγκαταλείπει; και γιατί εμείς να φοβηθούμε;».

    Ο κ. Σαμαράς συνέχισε υποστηρίζοντας ότι ο κ. Παπανδρέου δεν εμπιστεύεται την πολιτική του, γνωρίζει ότι δεν περπατάει, ότι τα νούμερα δεν τού βγαίνουν, ότι τα δημόσια έσοδα έχουν πέσει έξω και φέρνει νέα μέτρα. «Ο λαός, όμως, δεν αντέχει άλλα μέτρα και θα το πει αυτό την Κυριακή με την ψήφο του», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

    "Οι πολίτες την Κυριακή θα στείλουν μήνυμα καταδίκης της πολιτικής του κ. Παπανδρέου", δήλωσε ο Π. Παναγιωτόπουλος.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] "Εκβιαστικά διλήμματα"

    Απαιτείται η δημιουργία μιας κυβέρνησης οικουμενικής αντίληψης, εκτίμησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης και κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια να αναλάβει πρωτοβουλίες και να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς για διαβουλεύσεις, προκειμένου να βρεθεί ο καταλληλότερος τρόπος για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση.

    Στην κεντρική ομιλία του ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Γ. Καρατζαφέρης σημείωσε ότι αν ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο του Κ. Καραμανλή και να εγκαταλείψει, ο ΛΑΟΣ είναι έτοιμος για εκλογές και τόνισε ότι ζητά από τον κ. Παπούλια, με τον προσήκοντα σεβασμό, να καλέσει τους αρχηγούς για διαβουλεύσεις.

    Ο κ. Καρατζαφέρης εξαπέλυσε διμέτωπη επίθεση κατά των δυο μεγάλων κομμάτων, ενώ δεν άφησε έξω από την κριτική του την Αριστερά, για την οποία είπε ότι η χώρα κινδυνεύει από τις ακρότητες της.

    Χαρακτήρισε εκβιαστικά τα διλήμματα των κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά και υποστήριξε ότι δεν περίμενε ότι θα έφευγε και το τελευταίο ίχνος σοβαρότητας, που, όπως είπε, διαθέτει ο πρωθυπουργός και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Επέκταση του Μετρό

    Τριάντα τρία χιλιόμετρα θα είναι η νέα γραμμή U (γραμμή 4) του Μετρό, που θα ξεκινάει από το Γαλάτσι και μέσω του κέντρου θα κατευθύνεται στην περιοχή Ζωγράφου, θα έχει παράκαμψη προς Ηλιούπολη και θα καταλήγει στη Λυκόβρυση, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, μετά τη σύσκεψη στην οποία προήδρευσε στα γραφεία της Αττικό Μετρό, για τις επεκτάσεις του δικτύου.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, το πρώτο τμήμα της γραμμής από Άλσος Βεΐκου μέχρι τον "Ευαγγελισμό", αναμένεται να δημοπρατηθεί στις αρχές του 2011, ενώ οι επεκτάσεις του υπολογίζεται να δημοπρατηθούν μέσα στο 2012.

    Το έργο θα περιλαμβάνει 29 σταθμούς και το δίκτυο θα είναι υπερσύγχρονο - θα είναι Μετρό χωρίς οδηγό, με αυτόματο πλοηγό.

    Όσον αφορά τις υπόλοιπες επεκτάσεις, ο υπουργός εκτίμησε, ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει επιλυθεί το πρόβλημα με τις προσφυγές και θα ξεκινήσει η κατασκευή της επέκτασης της γραμμής προς Πειραιά, ενώ ανακοίνωσε ότι τον Δεκέμβριο θα παραδοθεί ο σταθμός που κατασκευάζεται στην Αγία Παρασκευή.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 November 2010 - 15:30:31 UTC