Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Να στείλει μήνυμα ο λαός"
  • [02] Για διευκόλυνση των ψηφοφόρων
  • [03] Πυροβόλησε τους γείτονές του
  • [04] Κατέρρευσε κτίριο στην Πομπηία
  • [05] "Τον λογαριασμό στην κάλπη"
  • [06] Οι άρχοντες των δαχτυλιδιών...
  • [07] Μαθήματα Παλαιογραφίας
  • [08] Παρέμεινε στην κορυφή

  • [01] "Να στείλει μήνυμα ο λαός"

    "Ο λαός πρέπει να γνωρίζει πως, αν στις εκλογές της Κυριακής δεν στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση, τότε θα την ενθαρρύνει να πάρει και νέα μέτρα, που θα φέρουν περισσότερη ύφεση, ανεργία και λουκέτα", δήλωσε από την Πύλο ο Αντώνης Σαμαράς. "Ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να πάρει το λαϊκό μήνυμα σοβαρά υπ΄όψιν του και να αλλάξει πορεία", πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι "στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι πολίτες στέλνουν μήνυμα και οι κυβερνήσεις πάντοτε το σέβονται, δεν εκβιάζουν, ούτε και μπλοφάρουν".

    "Θα στηρίξουμε τις επιλογές του ελληνικού λαού. Την Κυριακή ψηφίζουμε ελπίδα", υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Απάντηση κυβερνητικού εκπροσώπου

    "Οι πολίτες γνωρίζουν καλά ποιοι οδήγησαν την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας, ποιοι λιποτάκτησαν γιατί φοβήθηκαν. Και τέλος, ποιοι επιχειρούν να υπονομεύσουν - με περισσή αντιμνημονιακή υποκρισία - σήμερα την πορεία σωτηρίας και ανόρθωσης της χώρας", δήλωσε ο Γ. Πεταλωτής.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Για διευκόλυνση των ψηφοφόρων

    Για την εξυπηρέτηση των πολιτών, τα γραφεία ταυτοτήτων των αστυνομικών υπηρεσιών, σε όλη την επικράτεια, θα λειτουργήσουν ως εξής:

    - Κυριακή 7 και 14 Νοεμβρίου, από την έναρξη της ψηφοφορίας (07:00 ) έως τις 18:00.

    - Σάββατο 13 Νοεμβρίου, από ώρες 08:00 έως 18:00.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Πυροβόλησε τους γείτονές του

    Ενας 41χρονος πυροβόλησε με καραμπίνα και τραυμάτισε τρεις γείτονές του -ένα 70χρονο ζευγάρι και τον 37χρονο γαμπρό τους- στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

    Ο δράστης, στη συνέχεια, κλείστηκε στο σπίτι του, αλλά ύστερα από επέμβαση ειδικών διαπραγματευτών της ΕΛΑΣ, παραδόθηκε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 41χρονος πριν πυροβολήσει, είχε έντονο διαπληκτισμό με τη σύζυγό του.

    Τα τρία άτομα που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν για την παροχή πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο «Γ.Παπανικολάου».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Κατέρρευσε κτίριο στην Πομπηία

    Το ηλικίας 2.000 ετών κτίριο το οποίο χρησιμοποιούσαν οι μονομάχοι για να εξασκηθούν πριν από τη μάχη, στην αρχαία Πομπηία, κατέρρευσε το Σάββατο.

    Το πέτρινο κτίριο, που βρισκόταν στον κύριο δρόμο της αρχαίας πόλης, κατέρρευσε την ώρα που ο αρχαιολογικός χώρος ήταν κλειστός.

    Η διάβρωση από το νερό μετά τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις μπορεί να προκάλεσε τη μετατόπιση του εδάφους, προκαλώντας την κατάρρευση της οροφής, τμήματος των τοίχων και της πρόσοψης του κτιρίου, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας Ρομπέρτο Σέτσι.

    Ιστορικοί Τέχνης και κάτοικοι διαμαρτύρονται εδώ και χρόνια ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Πομπηίας χρειάζεται καλύτερη συντήρηση.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] "Τον λογαριασμό στην κάλπη"

    Τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση έχει ήδη ετοιμάσει «το κοστούμι των νέων πιο σκληρών μέτρων από τη Δευτέρα» εξέφρασε με δηλώσεις του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού "Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή" στο Περιστέρι.

    Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε στη συνέχεια και το υποκατάστημα του ΙΚΑ, και αναφερόμενος στην περαίωση, είπε ότι τα 800.000 σημειώματα περαίωσης «που ήρθαν σχεδόν όλα σε συνταξιούχους και μικρομεσαίους επαγγελματίες, σε νέους με μπλοκάκια και τους ζητούν 5 και 6 και 7 χιλιάρικα, είναι σημάδι του τι θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κάλεσε τους πολίτες «να στείλουν τον λογαριασμό στον πρωθυπουργό και στην τρόικα στην κάλπη της Κυριακής. Να περαιώσουν με την ψήφο τους αυτή την πολιτική που μας οδηγεί σε αδιέξοδο».

    Ο κ. Τσίπρας επέκρινε έντονα την κυβέρνηση γιατί με την "εκλογολογία", «επιταχύνει πολιτικές εξελίξεις, αναδιατάσσεται το μπλοκ εξουσίας των δυνάμεων που θέλουν να στηρίξουν το Μνημόνιο»

    Ο κ. Τσίπρας ζήτησε την ενίσχυση του ψηφοδελτίου "Αττική Συνεργασία- Όχι στο Μνημόνιο" του Αλ. Μητρόπουλου, λέγοντας ότι μπορεί να δώσει μια προοπτική αντίστασης αλλά και ελπίδας για εξελίξεις σε προοδευτική κατεύθυνση.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Οι άρχοντες των δαχτυλιδιών...

    Οι σφραγιδόλιθοι, τα μικρά αυτά κομμάτια ανεκτίμητης αξίας της αρχαιότητας, οι οποίοι συχνά δένονταν σε δαχτυλίδια, έχουν απασχολήσει εδώ και δεκαετίες τους αρχαιολόγους. Οι λόγοι είναι απλοί όσο και σημαντικοί: Διασώζονται κατά χιλιάδες, ενώ η μοναδική αισθητική τους έχει αναγάγει πολλούς σε αριστουργήματα.

    Η συζήτηση μεταξύ ειδικών, πάντως, συνεχίζεται. Ίσως επειδή κάθε σφραγιδόλιθος είναι μοναδικός, αφού σκοπός του ήταν η εξασφάλιση του απαραβίαστου των αντικειμένων, που σφράγιζε. Παράλληλα, πολλοί από αυτούς φοριόνταν ως κόσμημα στο λαιμό, ή στο χέρι, ή χρησίμευαν ως φυλακτά, στα οποία απέδιδαν αποτρεπτικές ή και μαγικές ιδιότητες.

    Έτσι, μία διάλεξη για τη συλλογή των νησιωτικών σφραγιδόλιθων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου μπορεί να φαίνεται αρχικά ότι απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό, στην πραγματικότητα όμως είναι ένα θέμα ικανό να κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Μαθήματα Παλαιογραφίας

    Περισσότερα από 7.500 σημαντικά χειρόγραφα από Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και από τα πατριαρχεία Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων έχουν καταγραφεί έως στιγμής και φυλάσσονται στο Ιστορικό και Παλαιογραφικό Αρχείο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας, όπου και φέτος ξεκίνησαν τα μαθήματα παλαιογραφίας για εκείνους που επιθυμούν να αποκτήσουν πείρα στην ανάγνωση παλαιών ελληνικών χειρογράφων.

    Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλους όσοι θέλουν να έρθουν σε άμεση επαφή με τις γραπτές πηγές της ιστορίας και της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς περιεχόμενό τους είναι η ανάγνωση βυζαντινών και μεταβυζαντινών χειρογράφων, στοιχεία χρονολόγησης και περιγραφής, ανάλυση των μορφών γραφής, ιστορία της παράδοσης των φιλολογικών κειμένων και περιγραφή και ανάλυση ιστορικών εγγράφων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [08] Παρέμεινε στην κορυφή

    Με δύο γκολ του Μιραλάς (34΄, 68΄) και από ένα των Τοροσίδη (51΄), Πάντελιτς (78΄) και Ριέρα (90`), ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα 5-0 τον Πανιώνιο στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

    Με γκολ του Σολάκη στο 61', ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε 1-0 την Κέρκυρα στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Σανκαρέ στο 83'.

    Ισόπαλος 2-2 έληξε ο αγώνας στα Πηγάδια ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Ηρακλή. Για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Βάλλας (19'), Στιούαρτ (73') και για τους φιλοξενούμενους οι Μάρα (22') Σολτάνι (29').

    Παρ' όλο που ο Πανσερραϊκός αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Αμο στο 48', έκανε την έκπληξη, νίκησε 2-0 τον Αστέρα μέσα στην Τρίπολη και πήρε βαθμολογική ανάσα. Τα γκολ πέτυχαν οι Παντελιάδης (22') και Γεωργιάδης (52').

    Οι υπόλοιποι αγώνες, λόγω των εκλογών, θα γίνουν τη Δευτέρα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 November 2010 - 21:30:25 UTC