Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Μήνυμα για σταθερότητα και ανάπτυξη"
  • [02] Στα Ιώννινα ψήφισε ο Κ.Παπούλιας Video
  • [03] "Εκβιαστικά διλήμματα"
  • [04] "Καταδίκη του μνημονίου"

  • [01] "Μήνυμα για σταθερότητα και ανάπτυξη"

    Μήνυμα για σταθερότητα και ανάπτυξη για να συνεχισθεί η πορεία για τη σωτηρία της χώρας, έστειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε δήλωσή του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Νέα Ερυθραία.

    Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ως μέρα σημαντικών αποφάσεων, τόσο για τον "Καλλικράτη" όσο και για την πορεία της χώρας.

    "Κάνουμε ένα όραμα πραγματικότητα με τον ``Καλλικράτη``. Αλλάζουμε ένα κράτος πελατειακό, συγκεντρωτικό και φέρνουμε την εξουσία κοντά στον πολίτη, για πρώτη φορά, που θα αλλάξει τη ζωή του στην καθημερινότητα, θα φέρει κοντά υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας, θα βοηθήσει και στην ανάπτυξη σε μια Ελλάδα καλύτερη, σε μια Ελλάδα δικαιότερη, σε μια Ελλάδα οικονομικά βιώσιμη. Αλλά παίρνουμε και αποφάσεις για τη σταθερότητα της πορείας της χώρας που τη χρειαζόμαστε αυτή τη σταθερότητα για να συνεχίσουμε τις δύσκολες, πολλές φορές, αλλά αυτονόητες αλλαγές. Κερδίζουμε τις μάχες, θα συνεχίσουμε να κερδίζουμε μάχες ως χώρα και ξέρω ότι μπορούμε. Η Ελλάδα μπορεί όλη μαζί", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Στα Ιώννινα ψήφισε ο Κ.Παπούλιας Video

    Πολύ σημαντική μέρα χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το θεσμό του "Καλλικράτη".

    "Είναι ένας θεσμός που ενισχύει τη λαϊκή συμμετοχή", τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στα Ιωάννινα.

    "Είναι μια μεταρρύθμιση που έπρεπε να γίνει εδώ και πολύ καιρό", τόνισε χαρακτηριστικά, ευχόμενος "καλή επιτυχία" σε όλους τους υποψηφίους.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] "Εκβιαστικά διλήμματα"

    Να μην υποκύψουν σε πιέσεις και εκβιαστικά διλήμματα, κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος ψήφισε το πρωί στη Θεσσαλονίκη.

    Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε χαρακτηριστικά πως "σήμερα είναι η μέρα που θα μετρηθούμε πόσοι Έλληνες σκέφτονται ελεύθερα και ψηφίζουν κατά συνείδηση και πόσοι προσερχόμεθα στην κάλπη πιεζόμενοι από φοβικά, εκβιαστικά διλήμματα".

    "Είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι είναι αυτοί που επενδύουν στο σεβασμό και την ελευθερία και λιγότερο στον εκβιασμό. Από αύριο ξεκινά μια νέα μέρα για τη μεταπολίτευση", τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] "Καταδίκη του μνημονίου"

    Ξεκάθαρο μήνυμα ελπίδας και καταδίκης της πολιτικής του μνημονίου ζήτησε από τους πολίτες ο Αλέξης Τσίπρας.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Κυψέλη και σε δήλωσή του κάλεσε τους πολίτες να αποδοκιμάσουν στην κάλπη "την πολιτική της χρεοκοπίας, το Μνημόνιο και τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν οδηγήσει τη χώρα σε αυτή την κατάσταση".

    "Σήμερα, ο ελληνικός λαός έχει μια μεγάλη ευκαιρία", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και εξέφρασε την εκτίμηση πως η κάλπη σήμερα θα αναδείξει τους πολιτικούς συσχετισμούς του νέου πολιτικού σκηνικού της νέας μεταπολίτευσης.

    "Από αυτό το σκηνικό δεν πρέπει να απουσιάσει η ελπίδα", επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρας, τονίζοντας πως για το κόμμα του ελπίδα είναι η συνάντηση της Αριστεράς με δυνάμεις από τον σοσιαλιστικό χώρο.

    "Ελπίδα είναι να έχουμε θετικές εξελίξεις σε προοδευτική κατεύθυνση για το λαό και την κοινωνία. Και αυτή την ευκαιρία ο ελληνικός λαός δεν θα την χάσει. Γιατί το κρίσιμο διακύβευμα της κάλπης είναι η προοπτική απεμπλοκής από το Μνημόνιο της εξάρτησης, της ομηρίας, της χρεοκοπίας, η προοπτική της οικονομικής ανεξαρτησίας, της αξιοπρέπειας και της λαϊκής κυριαρχίας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 November 2010 - 11:30:14 UTC