Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ανερχόμενη δύναμη"
  • [02] "Κράτησε τις δυνάμεις του"
  • [03] "Αξιόπιστο πρόγραμμα"
  • [04] FRONTEX και δέματα βόμβες
  • [05] Νίκες για ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

  • [01] "Ανερχόμενη δύναμη"

    Την ικανοποίησή της για τα εκλογικά αποτελέσματα εκφράζει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, και εκτιμά ότι ανέδειξαν το κόμμα σε ανερχόμενη δύναμη με απόσπαση χιλιάδων νέων ψήφων, έτσι ώστε να αναγνωρίζεται ότι το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που αύξησε τις δυνάμεις του σε ψήφους και ποσοστά.

    Με τα ως τώρα δεδομένα, αναφέρει η ΚΕ του ΚΚΕ, σε σύγκριση με τις εθνικές εκλογές του 2009, σημειώνεται αύξηση των ψήφων κατά 70.000. Το ποσοστό προσεγγίζει το 11%, δηλαδή αυξάνεται κατά 3,3%. Η ΚΕ εκτιμά ότι ανεξάρτητα από την ψήφο, "διευρύνεται ο αριθμός εκείνων που κρίνουν θετικά εκτιμήσεις και θέσεις του ΚΚΕ, ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την εναλλακτική πολιτική μας πρόταση, αναγνωρίζουν τον αγωνιστικό πολιτικό ρόλο και τη συμβολή του Κόμματος".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] "Κράτησε τις δυνάμεις του"

    Με αντικείμενο την αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων συνεδριάζει την Τρίτη το μεσημέρι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ. υπό την προεδρία του Γιώργου Καρατζαφέρη στα γραφεία του κόμματος. Για το ίδιο θέμα θα συνεδριάσει την Τετάρτη το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος.

    Ο ΛΑ.Ο.Σ. θεωρεί ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό, εάν λάβει κανείς υπόψη τις - όπως υποστηρίζει ο ΛΑ.Ο.Σ. μέσω κύκλων του - συνθήκες πόλωσης που επικράτησαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος, ο ΛΑ.Ο.Σ. κράτησε τις δυνάμεις του, και σε ορισμένες περιοχές, όπως η Στερεά Ελλάδα, τις αύξησε. Στην Αττική ο ΛΑ.Ο.Σ. έχασε περίπου μια μονάδα από τα ποσοστά που συγκέντρωσε στις εθνικές εκλογές του 2009.

    Σε ότι αφορά τη στάση του κόμματος την Κυριακή, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης είπε σε δημοσιογράφους το περασμένο Σάββατο, ότι θα μελετήσει αναλυτικά, τόσο τα αποτελέσματα όσο και τις συμπεριφορές και τα πρόσωπα και στη συνέχεια θα αποφασίσει.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] "Αξιόπιστο πρόγραμμα"

    «Το αυστηρό πρόγραμμα που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση είναι αξιόπιστο», δήλωσε από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφερόμενος, εκ νέου, στην ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

    Μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», καθώς οι ελληνικές αρχές, όπως είπε, είναι αποφασισμένες να σεβαστούν τους δημοσιονομικούς στόχους που θέτει το πρόγραμμα σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας. Ο πρόεδρος του Eurogroup αφού επισήμανε την ύφεση της ελληνικής οικονομίας για το 2010, τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει πρόσθετα μέτρα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, ενώ παράλληλα θα πρέπει να επιμείνει στην προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] FRONTEX και δέματα βόμβες

    Η ανάπτυξη των δυνάμεων ταχείας επέμβασης FRONTEX στα ελληνικά σύνορα αλλά και η αποστολή παγιδευμένων δεμάτων ήταν από τα θέματα που συζητήθηκαν στο Συμβούλιο εσωτερικών υποθέσεων της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Τις ελληνικές θέσεις υποστήριξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής.

    Στην παρέμβασή του στο Συμβούλιο, ο κ. Παπουτσής είχε κατβ αρχήν την ευκαιρία να ευχαριστήσει τους ευρωπαίους εταίρους για την υποστήριξη την οποία προσέφεραν στην Ελλάδα, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα για την ανάπτυξη των δυνάμεων ταχείας επέμβασης FRONTEX στα ελληνικά σύνορα.

    Τόνισε πως πρόκειται για την πραγματική εκδήλωση της κοινοτικής αλληλεγγύης. «Είναι η στιγμή που η Ευρώπη ήλθε στα σύνορά της, στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά, για να υπογραμμίσει ότι « η Ευρώπη εμπράκτως αναγνωρίζει ότι τα ελληνικά σύνορα είναι τα σύνορα της ΕΕ και αναλαμβάνει μαζί με τις ελληνικές αρχές την εφαρμογή της Συνθήκης του Σένγκεν όσον αφορά τους ελέγχους εκείνων των ανθρώπων που επιζητούν μια καλύτερη ελπίδα στην ΕΕ».

    Στη διάρκεια του γεύματος, συζητήθηκε το θέμα των ταχυμεταφορών με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα παγιδευμένων δεμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παπουτσής ενημέρωσε το Συμβούλιο για τις πρόσφατες δραστηριότητες της ομάδας «Πυρήνες της Φωτιάς» στην Ελλάδα με την αποστολή των παγιδευμένων επιστολών και υπενθύμισε ότι η συγκεκριμένη οργάνωση δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε οργάνωση διεθνούς τρομοκρατίας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Νίκες για ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

    Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, καθώς λόγω της διεξαγωγής του α΄γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, αποφασίστηκε οι αναμετρήσεις των ομάδων να διεξαχθούν σε δύο δόσεις, το Σάββατο και τη Δευτέρα.

    Ατρόμητος-ΠΑΟ 0-1

    Σημαντική νίκη επί του Ατρομήτου με 1-0 πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι. Το "τρίποντο" για τους "πράσινους" προήλθε από το γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο 70΄.

    ΑΕΚ-Εργοτέλης 3-1

    Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, η ΑΕΚ επικράτησε 3-1 του Εργοτέλη. Το ματς έγινε στο ΟΑΚΑ και οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Φραγκουλάκη στο 33΄, όμως οι Καφές (44΄), Μπλάνκο (55΄) και Εντερ (+90΄) οδήγησαν την Ενωση στην ανατροπή.

    Καβάλα-ΠΑΟΚ 0-1

    Την τρίτη διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο ΠΑΟΚ, καθώς επικράτησε 1-0 της Καβάλας στο γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη». Ο Πάμπλο Γκαρσία σημείωσε στο 13΄ το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, δίνοντας την ευκαιρία στον Μάκη Χάβο να κάνει το «3 στα 3» στον πάγκο της ομάδας της Θεσσαλονίκης, η οποία (προσωρινά τουλάχιστον) ανέβηκε στην τρίτη θέση της κατάταξης.

    Αρης-Λάρισα 1-1

    Ισόπαλος 1-1 ολοκληρώθηκε ο αγώνας του Αρη με τη Λάρισα στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Λαζαρίδη στο 54΄, ενώ ο Μακίνουα ισοφάρισε για τους "βυσσινί" στο 76΄.

    Σε αναμετρήσεις για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

    Ξάνθη-Ηρακλής 2-2

    Αστέρας Τρίπολης-Πανσερραϊκός 0-2

    Ολυμπιακός Βόλου-Κέρκυρα 1-0

    Ολυμπιακός-Πανιώνιος 5-0

    Άρης-Λάρισα 1-1

    Καβάλα-ΠΑΟΚ 0-1

    ΑΕΚ-Εργοτέλης 3-1

    Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-1

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες) 1. Ολυμπιακός 21

    2. Παναθηναϊκός 20

    3. ΑΕΚ 16

    4. ΠΑΟΚ 14

    5. Αρης 13

    . Αστέρας Τρίπολης 13

    . Ολυμπιακός Βόλου 13

    8. Κέρκυρα 12

    . Καβάλα 12

    . Ηρακλής 12

    11. Πανσερραϊκός 10

    . Λάρισα 10

    13. Εργοτέλης 9

    14. Ατρόμητος 7

    . Ξάνθη 7

    . Πανιώνιος 7

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 November 2010 - 21:30:26 UTC