Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο"
  • [02] Μείωση του ελλείμματος
  • [03] Διεργασίες στα κόμματα
  • [04] "Δημοσιογράφοι σε κίνδυνο"
  • [05] Ζητά συζήτηση στο Σ.Α.
  • [06] Επεισόδια για τα δίδακτρα

  • [01] "Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο"

    «Ασφαλώς, δεν μπορούν να γίνουν απολύσεις, δοθέντος ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται υπό την προστασία του Συντάγματος. Η απασχόληση στο δημόσιο τομέα των μονίμων υπαλλήλων, δεν τίθεται σε κίνδυνο σε καμιά περίπτωση...» υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών Δ. Ρέππας μιλώντας στο ραδιοσταθμό «9,84» ενώ στο ραδιοσταθμό «9» πρόσθεσε ότι στις ΔΕΚΟ του υπουργείου δεν θα γίνουν απολύσεις μόνιμου προσωπικού.

    Ανέφερε ακόμη ότι δεν θα επιβαρυνθεί η μεσαία τάξη από τον προϋπολογισμό του 2011 και πρόσθεσε: «Ασφαλώς θα πρέπει να γίνουν πιο αποτελεσματικές οι υπηρεσίες του κράτους, όσον αφορά την είσπραξη των εσόδων και βεβαίως τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να είναι μέτρα τα οποία δεν θα υπονομεύουν την αναπτυξιακή δυναμική που πρέπει να επιδιώκουμε πάντα για να βγούμε από την ύφεση. Δεν θα πρέπει να περιορίζουν τη ρευστότητα στην αγορά, που είναι αναγκαία για να κινηθεί η οικονομία και δεν θα πρέπει να θίγουν τις δυνάμεις εκείνες οι οποίες βρίσκονται στα όρια αντοχής, όσον αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητάς τους...».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Μείωση του ελλείμματος

    Το έλλειμμα περιορίστηκε στα 17.405 εκατ. ευρώ από 24.833 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2009 σημειώνοντας μείωση περίπου 30%, έναντι στόχου μείωσης στο δεκάμηνο με βάση το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής κατά 32% (επικαιροποιημένος στόχος Αυγούστου) και ετήσια εκτίμηση για μείωση - όπως αποτυπώνεται στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού - κατά 36,9%, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2010.

    Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 3,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ανακάμπτοντας ελαφρά σε σχέση με το εννεάμηνο που η αύξηση ήταν 3,6%.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Διεργασίες στα κόμματα

    Εντείνονται οι διεργασίες στα κόμματα ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, την Κυριακή, κατά τον οποίο θα κριθούν 11 περιφέρειες της χώρας και οι μεγάλοι δήμοι. "Κρίσιμο και σοβαρό" χαρακτηρίζει τον ββ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών η κυβέρνηση, η οποία θα εξαντλήσει την τετραετία σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Για κρυφή ατζέντα κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ, επισημαίνοντας πως "αμέσως μετά τις εκλογές η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε νέα σκληρά μέτρα".

    "Για άλλη μια φορά η Ν.Δ. κινδυνολογεί και επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους πολίτες λέγοντας ότι δήθεν υπάρχει κρυφή ατζέντα του ΠΑΣΟΚ για μετά τις εκλογές, απάντησε ο Γ. Πεταλωτής.

    Να μην ψηφίσουν στον β' γύρο υποψηφίους που υποστηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ ζητά από όσους τον ψήφισαν στην περιφέρεια Αττικής ο Θ. Παφίλης.

    Υπέρ της στήριξης του Β. Μιχαλολιάκου στον δήμο Πειραιά και του Β. Κικίλια στην Περιφέρεια Αττικής τάχθηκε ο Π. Μαντούβαλος.

    Ο ΣΥΝ δεν έχει πρόθεση να υποδείξει την υποστήριξη συγκεκριμένων υποψηφίων ενώ εντός των ημερών αναμένεται η ανάληψη πρωτοβουλιών από τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την ανασυγκρότηση της Αριστεράς.

    Για τη Δημοκρατική Αριστερά στο δεύτερο γύρο, σημαντικό κριτήριο για την επιλογή των κατάλληλων σχημάτων θα είναι τα προγράμματα ενώ ο Γρηγόρης Ψαριανός ανακοίνωσε ότι ο ίδιος θα ψηφίσει τον κ. Σγουρό.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] "Δημοσιογράφοι σε κίνδυνο"

    "Το δικαίωμα του δημοσιογράφου να κάνει τη δουλειά του, είναι το δικαίωμα της κοινωνίας να μιλά και να ακούγεται", τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για τα ΜΜΕ, Τηλέμαχος Χυτήρης, απευθύνοντας χαιρετισμό στην ημερίδα του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων με θέμα: "Ζήσε για να το πεις: δημοσιογράφοι σε κίνδυνο".

    Οι ομιλητές που είχαν κληθεί από το Ινστιτούτο ήταν δημοσιογράφοι, κάμεραμαν, φωτορεπόρτερ, οι οποίοι τόνισαν ότι "ο κόσμος δεν ήταν ποτέ πιο επικίνδυνος για τους επαγγελματίες δημοσιογράφους που αγωνίζονται να λάμψει η αλήθεια ακόμη και στις πιο σκοτεινές γωνιές της κοινωνίας".

    Ο Γιάννης Παπουτσάνης τόνισε ότι η εικόνα των ΜΜΕ του 2010 είναι πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες δεκαετίες και ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ανεξάρτητα και συχνά μαχητικά ΜΜΕ στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ο επαγγελματίας δημοσιογράφος πολιορκείται ασφυκτικά από προβλήματα πολιτικής ανάμιξης, οικονομικής διαπλοκής, ακόμη και από προβλήματα αμφίβολων επαγγελματικών κριτηρίων.

    Ο Νικόλας Βαφειάδης μετέφερε την εμπειρία του πολεμικού ανταποκριτή, παρατηρώντας ότι οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τις προσβάσεις τους για να εξυπηρετήσουν άλλους στόχους.

    Ο Σταύρος Λυγερός μίλησε για κινδύνους που απορρέουν από το επάγγελμα και δεν αφορούν μόνο τις πολεμικές αποστολές, αλλά και τις συγκρούσεις με ισχυρές εξουσίες (π.χ μαφία) .

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Ζητά συζήτηση στο Σ.Α.

    Την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητήσει για τον ισραηλινό εποικισμό στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, ζήτησε ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα.

    Το Ισραήλ ενέκρινε τη Δευτέρα την ανέγερση περισσότερων από 1.300 κατοικιών Ισραηλινών στον αραβικό τομέα της Ιερουσαλήμ.

    "Πρέπει να γίνει κάτι σε διεθνές επίπεδο για να σταματήσει η επέκταση των οικισμών που υπόσχεται η ισραηλινή κυβέρνηση στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ", δήλωσε ο Ρουντέινα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Επεισόδια για τα δίδακτρα

    Βρετανοί φοιτητές εισέβαλαν στο κτίριο που στεγάζει την έδρα του Συντηρητικού Κόμματος στο Λονδίνο, αφού προηγουμένως είχαν σπάσει τους υαλοπίνακες και είχαν ανάψει φωτιές, στη διάρκεια της διαδήλωσης ενάντια στον τριπλασιασμό των διδάκτρων στα πανεπιστήμια.

    Πρόκειται για τη σημαντικότερη διαδήλωση που διοργανώθηκε αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της η συντηρητική κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον, τον περασμένο Μάιο.

    Σήμερα, τα δίδακτρα για τους ευρωπαίους και βρετανούς φοιτητές στα Πανεπιστήμια της Γηραιάς Αλβιόνος δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις 3.290 λίρες (3.777 ευρώ) ανά φοιτητή και κατβ έτος. Εντούτοις, η κυβέρνηση του Κάμερον σκοπεύει να επιτρέψει στα πανεπιστήμια να τα αυξήσουν έως και μέχρι τις 6.000 λίρες και σε ορισμένες «ειδικές περιπτώσεις» στις 9.000 λίρες.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 November 2010 - 19:30:21 UTC