Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Citigroup συνιστά ελληνικά ομόλογα
  • [02] Στο 12,2% η ανεργία
  • [03] Επεκτάσεις της Αττικής Οδού

  • [01] Η Citigroup συνιστά ελληνικά ομόλογα

    Παρά το γεγονός ότι το spread του 10ετούς ομολόγου αναφοράς του ελληνικού Δημοσίου αυξήθηκε σήμερα το μεσημέρι πάνω από τις 940 μονάδες βάσης (9,4%), η αμερικανική τράπεζα Citigroup συνέστησε στους επενδυτές να αγοράζουν διετή ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, επειδή ο Μηχανισμός Χρηματοδοτικής Στήριξης της Ελλάδας δεν καθιστά πιθανό το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της έως τη λήξη της προθεσμίας των τίτλων αυτών, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

    Εκτός από τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων, ανοδική τάση εξακολουθούν να έχουνκαι τα επιτόκια της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, ως αποτέλεσμα των ανησυχιών για την κατάσταση των περιφερειακών οικονομιών της ευρωζώνης. Το spread του 10ετούς ομολόγου της Ιρλανδίας αυξήθηκε κατά 20 μονάδες βάσης και έφτασε στο επίπεδο-ρεκόρ για τη χώρα των 665 μ.β., ενώ πολλοί επενδυτές εκτιμούν ότι η Ιρλανδία θα αναγκασθεί να προσφύγει στο Μηχανισμό Χρηματοδότησης της ΕΕ και του ΔΝΤ. Το επιτόκιο του 10ετούς πορτογαλικού Δημοσίου αυξήθηκε κατά 26 μονάδες βάσης και έφτασε το 7,2%.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Στο 12,2% η ανεργία

    Στο 12,2% "εκτινάχθηκε" το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Αύγουστο εφέτος, παρά το γεγονός ότι τον συγκεκριμένο μήνα η τουριστική περίοδος βρίσκεται στο ζενίθ του έτους, και ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 613.108 άτομα. Σε σύγκριση με τον Αύγουστο 2009 (ποσοστό ανεργίας 9%), οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 160.402 άτομα (αύξηση 35,4%), ενώ σε σύγκριση με τον Ιούλιο 2010 (ποσοστό ανεργίας 12%), οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 6.073 άτομα (αύξηση 1%).

    Σημειώνεται ότι κατά το β΄ τρίμηνο του 2010 το ποσοστό της ανεργίας ήταν 11,8% και πλέον θεωρείται μη επιτεύξιμη η πρόβλεψη στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού για ποσοστό ανεργίας 11,6% στο σύνολο του έτους. Με βάση, επίσης, το προσχέδιο, η ανεργία θα διαμορφωθεί σε 14,5% το 2011, σε 15% το 2012 και σε 14,6% το 2013.

    Η ανεργία συνεχίζει να πλήττει κυρίως τους νέους, καθώς ανέρχεται σε 30,8% στις ηλικίες 15- 24 ετών και σε 16,4% στα άτομα 25- 34 ετών, και τις γυναίκες (15,5% έναντι 9,9% στους άνδρες).

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Επεκτάσεις της Αττικής Οδού

    Μια μεγάλη σήραγγα στον Υμηττό και οδικό έργο συνολικού μήκους 22 χλμ, περιλαμβάνουν οι επεκτάσεις της Αττικής οδού που σχεδιάζει το Υπουργείο Υποδομών και αναμένεται να δημοπρατηθούν μέσα στο 2011.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το 40% του αρχικού έργου που είχε εξαγγελθεί προεκλογικά το 2009, περικόπτεται ως μη αποδεκτό περιβαλλοντικά.

    Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει την επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού, μέχρι την Βουλιαγμένης (συνολικού μήκους 8χλμ), και την κατασκευή σήραγγας στον Υμηττό, στο ύψος της πλατείας Κύπρου στην Ηλιούπολη, απ' όπου θα διέρχεται νέος οδικός άξονας που θα συνδέει το συγκεκριμένο τμήμα με την Αττική οδό στο Κορωπί, μήκους περίπου 14 χλμ. 'Ετσι θα είναι ευκολότερη η πρόσβαση των κατοίκων των νότιων περιοχών του λεκανοπεδίου στο αεροδρόμιο.

    Η μελέτη προχωρά με ταχείς ρυθμούς και υπολογίζεται ότι αρχές του 2012 θα έχει εγκατασταθεί ο κατασκευαστής.

    Εξάλλου, υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του 2011 θα έχει γίνει η δημοπράτηση του έργου για την κατασκευή της λεωφόρου Κύμης, τη σύνδεση δηλαδή του Ολυμπιακού Σταδίου με την Εθνική Οδό, στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη.

    Τέλος, σε περίπου δυο χρόνια αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα για την κατασκευή του σημαντικού οδικού άξονα Ελευσίνα-Θήβα, που θα συνδέει τις δυο εθνικές οδούς πρακάμπτοντας στην Αθήνα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 November 2010 - 13:30:25 UTC