Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η δημοκρατία χρειάζεται αγώνες και συμμετοχή"
  • [02] Βασικό θεμέλιο ο Καλλικράτης
  • [03] Στην Πύλο ο Αντ.Σαμαράς
  • [04] Συλλαλητήριο ενάντια στο Μνημόνιο
  • [05] "Ψηφίστε με ευθύνη"
  • [06] Τα κάγκελα θέσεις πάρκινγκ

  • [01] "Η δημοκρατία χρειάζεται αγώνες και συμμετοχή"

    Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους πολίτες να μην απέχουν και να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία αλλά και στους αγώνες που δίνει ο ελληνικός λαός, έστειλε ο Κάρολος Παπούλιας.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, από τα Γιάννενα, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, τόνισε χαρακτηριστικά πως "μέμφομαι αυτούς που πιστεύουν ότι η οργή τους μπορεί να εκφραστεί από τον καναπέ, μένοντας στο σπίτι τους".

    "Η δημοκρατία στην Ελλάδα κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και με μεγάλη λαϊκή συμμετοχή", τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως η δημοκρατία χρειάζεται αγώνες και δεν μπορεί κάποιος να κάθεται στον καναπέ και να μιλά για αγώνες και πρόοδο της χώρας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Βασικό θεμέλιο ο Καλλικράτης

    Τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των σημερινών εκλογών, επισήμανε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως ο "Καλλικράτης" είναι ένα βασικό θεμέλιο για να αντιμετωπιστεί η κρίση που βιώνει η χώρα.

    Ο Γ.Παπανδρέου, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ζήτησε από τους πολίτες να επιλέξουν ικανά στελέχη, που μπορούν να σταθούν δίπλα στους πολίτες και να δώσουν ώθηση στο νέο θεσμό.

    Χαρακτήρισε τον "Καλλικράτη", ως τη μεγαλύτερη αλλαγή που γίνεται στο χώρο της αυτοδιοίκησης και η οποία μπορεί να θεραπεύσει προβλήματα και να δώσει δύναμη στους πολίτες, φέρνοντάς τους πιο κοντά στις υπηρεσίες πρόνοιας.

    "Ο "Καλλικράτης", είναι ένα βασικό θεμέλιο για να αντιμετωπίσουμε τη σημερινή κρίση, την κάθε επιτήρηση, την κάθε δουλεία, με τις δικές μας δυνάμεις", τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως η κυβέρνησή του θα είναι πάντα κοντά στους νέους περιφερειάρχες και δημάρχους για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Στην Πύλο ο Αντ.Σαμαράς

    Το εκλογικό του δικαίωμα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο, άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς.

    "Σήμερα, μπροστά στις κάλπες, υπάρχουν δύο ψηφοδέλτια. Το ψηφοδέλτιο της κυβέρνησης για το Μνημόνιο και τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν και το ψηφοδέλτιο της ελπίδας, που ανοίγει δρόμους και προοπτικές για ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος.

    Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, κληθείς να σχολιάσει όσα είπε ο κ. Παπανδρέου στις διαδοχικές συσκέψεις του με μέλη της κυβέρνησης, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός δεν κατάλαβε το μήνυμα της πρώτης Κυριακής.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Συλλαλητήριο ενάντια στο Μνημόνιο

    Στο συλλαλητήριο που πραγματοποεί το Κομμουνιστικό Κόμμα, αύριο το απόγευμα στην Αθήνα, ενάντια στο Μνημόνιο και την Τρόικα, αναφέρθηκε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν την πολιτική του Μνημονίου και να στείλουν μήνυμα στους δανειστές μας.

    "Ερχεται η Τρόικα και πρέπει να πάρει την απάντησή της. Η απάντηση πρέπει να είναι ότι δεν θα πρέπει να πληρώσει ο ελληνικός λαός", τόνισε η κ. Παπαρήγα, μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] "Ψηφίστε με ευθύνη"

    Έχοντας δίπλα του τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο Γιώργος Καρατζαφέρης από τη Θεσσαλονίκη, κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν με ευθύνη.

    "Οι πολίτες δεν θα ψηφίσουν χαλαρά και αδέξια, αλλά υπεύθυνα και επιδέξια", τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος άφησε αιχμές για την πρόταση που έχει κάνει ο κ. Μπουτάρης για να ονομαστεί κεντρική οδός στη Θεσσαλονίκη, οδός Κεμάλ Ατατούρκ.

    "Η Αγ. Παύλου και η Αγ. Δημητρίου θα παραμείνουν στη θέση τους. Αν υπάρχουν φανατικοί του μεγάλου σφαγέα των Βαλκανίων να πάνε να τον προσκηνύσουν στο τουρκικό προξενείο", δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Τα κάγκελα θέσεις πάρκινγκ

    Ένα τυχαίο περιστατικό τον οδήγησε να δημιουργήσει μια κίνηση πολιτών και να διεκδικήσει τον δήμο Αθηναίων. Πρόκειται για τον Γιώργο Αμυρά, δημοσιογράφο, λάτρη του ποδηλάτου που "επιμένει Αθήνα".

    Με τον συνδυασμό "Επιμένουμε Αθήνα", συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές και δεν τα πήγε καθόλου άσχημα. Χωρίς διαφημίσεις και μεγάλες συγκεντρώσεις, δίχως φυλλάδια και αφίσες κατάφερε να βρεθεί στην τέταρτη θέση, συγκεντρώνοντας ποσοστό 7,37%, αφήνοντας πίσω του κομματικούς υποψηφίους και εκλέγοντας στο νέο δημοτικό συμβούλιο δύο συμβούλους.

    "Η αφορμή ήταν απλή", τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αμυράς, "μπροστά από το σπίτι μου υπάρχει ένα μικρό παρκάκι και κάθε μέρα έβλεπα τα κάγκελα που είχε τοποθετήσει ο Αβραμόπουλος για να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητα. Τα κάγκελα όμως εμπόδιζαν και την πρόσβαση στο πάρκο και σκεφτόμουν: μα κανείς δεν θα τα βγάλει; Μια μέρα είδα συνεργείο του δήμου να τα ξηλώνουν και είπα: να, ο Κακλαμάνης κάνει δουλειά. Την επομένη όμως είδα ότι άλλο συνεργείο ξεκίνησε τη διαγράμμιση για να δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης. Και τότε σκέφτηκα ότι δεν πάει άλλο, κάτι πρέπει να γίνει. Έτσι πήρα την απόφαση να διεκδικήσω το δήμο".

    Όπως τονίζει ο κ. Αμυράς, απλά πράγματα που δεν κοστίζουν θα μπορούσαν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών της Αθηνάς.

    "Έχω ταξιδέψει πολύ τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πόλεις του εξωτερικού και έχω δει πολλές μικρές παρεμβάσεις που διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών", τονίζει και προσθέτει, ότι "δεν είναι δυνατόν μια πόλη να μην είναι προσβάσιμη για όλους τους πολίτες της. Να μην έχει θέσεις στάθμευσης για αναπήρους".

    Μάλιστα, ο ίδιος όπως λέει, αν γινόταν δήμαρχος, αυτό που θα εφάρμοζε θα ήταν το ιαπωνικό μοντέλο.

    "Στην Ιαπωνία η δημοτική αστυνομία σε όσους παρκάρουν παράνομα δεν δίνει κλήσεις, αλλά τους κολλάει στο παρμπρίζ ένα αυτοκόλλητο που βγαίνει μόνο με ένα ειδικό μηχανάκι που διαθέτει ο δήμος. Έτσι, ο οδηγός δεν μπορεί να μετακινήσει το αυτοκίνητό του και είναι αναγκασμένος να ειδοποιήσει το δήμο. Αυτό είναι αποτρεπτικό για τους οδηγούς στο να παρκάρουν παράνομα και σίγουρα δεν κοστίζει κιόλας".

    Ο κ. Αμυράς έχει άποψη και για τη δημοτική αστυνομία, για την οποία είπε ότι θα πρέπει να γίνει πιο ευέλικτη. "Πρέπει οι δημοτικοί αστυνομικοί να ανέβουν στα ποδήλατα και να κινούνται γρήγορα, βοηθώντας τους πολίτες".

    Για την προεκλογική του εκστρατεία τόνισε ότι "δεν ξοδέψαμε ούτε ένα ευρώ. Προτιμήσαμε όλη τη δουλειά να την κάνουμε στην ``αγορά``. Αυτή η ``αγορά`` σήμερα είναι το Ιντερνετ. Όλη μας, λοιπόν, η ενημέρωση προς τους πολίτες έγινε μέσω του facebook, του twitter και της ιστοσελίδας μου www.amiras.gr και φυσικά πόρτα με πόρτα".

    Για το τι θέση θα πάρει ο ίδιος και ο συνδυασμός "Επιμένουμε Αθήνα", στον δεύτερο γύρο των εκλογών, ο κ. Αμυράς τόνισε ότι "εμείς δεν θα δώσουμε καμιά γραμμή. Η προίκα μας είναι η ανεξαρτησία μας. Οι ψηφοφόροι δεν είναι πρόβατα και αν βγω να τους πω να ψηφίσουν τον έναν ή τον άλλον, τότε δεν θα με πάρουν σοβαρά. Δεν τολμώ σε κανέναν να πω τι θα ψηφίσει, όπως δεν θέλω κανείς να μου πει τι θα ψηφίσω εγώ".

    Πάντως, δηλώνει έτοιμος για το πρώτο δημοτικό συμβούλιο, για να κάνει τους στόχους τους πραγματικότητα. "Θέλω τα πέντε Π (Πεζοδρόμια, Ποδήλατα, Πράσινο, Πάρκινγκ, Πολιτισμός) να γίνουν πραγματικότητα. Θα δουλέψω σαν καμικάζι και έχω βάλει ως στόχο σύντομα τα δύο Π (πεζοδρόμια, ποδήλατα) από τα πέντε να γίνουν".

    Ο Γιώργος Αμυράς, είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εργάζεται ως δημοσιογράφος στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο τα τελευταία 25 χρόνια, ενώ παρουσιάζει την ταξιδιωτική εκπομπή "Μένουμε Ελλάδα". Εργα του, ως θεατρικού συγγραφέα, έχουν ανεβεί σε ανεξάρτητες σκηνές στην Αθήνα, τη Νέα Υόρκη και το Τόκιο. Ενεργό μέλος του κινήματος των ποδηλατιστών αγωνίζεται για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων στην Αθήνα. Με τη βοήθεια των νέων της Φολεγάνδρου πρωτοστατεί στη διάσωση και ανάδειξη των πέτρινων μονοπατιών του νησιού.

    Υπήρξε αθλητής στίβου μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων (5.000 μέτρα) σε Πανιώνιο και ΠΑΟΚ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 November 2010 - 11:30:17 UTC