Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαβουλεύσεις με την τρόικα
  • [02] "Καθαρή τριετία δουλειάς"
  • [03] "Ανανεωμένη η ΝΔ"
  • [04] "Μέτωπο κατά των μέτρων"
  • [05] "Να σοβαρευτούμε"
  • [06] "Σαφές μήνυμα"
  • [07] Φήμες για στήριξη

  • [01] Διαβουλεύσεις με την τρόικα

    Φθάνουν σήμερα στην Αθήνα οι επικεφαλής της αντιπροσωπείας της τρόικας για τον προγραμματισμένο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας, ενόψει της εκταμίευσης της τρίτης δόσης του δανείου στήριξης ύψους 9 δισ. ευρώ. Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων με την κυβέρνηση θα βρεθούν οι αποφάσεις για τη φορολογία και τις δαπάνες, που θα ενσωματωθούν στο νέο προϋπολογισμό του 2011, ο οποίος αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, την Πέμπτη.

    Καθοριστικός παράγοντας για τις αποφάσεις αυτές θα είναι τα στοιχεία για την αναθεώρηση του ελλείμματος του προϋπολογισμού του 2009 που θα δοθούν, σήμερα, στη δημοσιότητα από τη Eurostat.

    Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τα στοιχεία της Εurostat θα ανεβάζουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2010 σε επίπεδα πάνω από 9% του ΑΕΠ έναντι 7,8% που προέβλεπε το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

    Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τονίζει ότι η προσπάθεια για μείωση του ελλείμματος θα συνεχιστεί "χωρίς νέους φόρους, περικοπές συντάξεων και μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά με μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, στο κράτος, στις ΔΕΚΟ, στο επιχειρηματικό περιβαλλον και στο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] "Καθαρή τριετία δουλειάς"

    Οι πολίτες ζήτησαν να συνεχιστεί η πορεία της χώρας και ψήφισαν πολιτική σταθερότητα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου μετά το αποτέλεσμα του σημερινού δεύτερου γύρου των εκλογών και παράλληλα απηύθυνε πρόσκληση προς τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου να συμπράξουν από κοινού όλοι μαζί για να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

    Οι κάλπες, τόνισε ο πρωθυπουργός, έκλεισαν και από αύριο καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, χωρίς παιχνίδια, ακρότητες και πράξεις ανευθυνότητας.

    Οπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, οι πολίτες απέρριψαν τις σειρήνες της αποσταθεροποίησης και έδωσαν μια καθαρή τριετία δουλειάς στην κυβέρνηση, προκειμένου να συνεχίσει την προσπάθεια για τη σωτηρία και την ανάταξη της χώρας.

    Έχουμε, όπως τόνισε, τρία χρόνια για να κάνουμε ό,τι δεν έγινε τις τελευταίες δεκαετίες.

    Τώρα, όπως επεσήμανε, μπορούμε να αποτινάξουμε τα βάρη του παρελθόντος και επανέλαβε εκ νέου ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στις αλλαγές που έχει υποσχεθεί, χωρίς να λογαριάζει το πολιτικό κόστος.

    Αυτό που προέχει είναι να αλλάξουμε την πατρίδα, τόνισε.

    Ο Γ. Α. Παπανδρέου επισημαίνοντας τη σοβαρότητα των στιγμών, σημείωσε ότι στο δρόμο αυτό, το δρόμο της σωτηρίας της πατρίδας, πρέπει να συνταχθούν όλοι.

    Δεν μπορεί ένας πρωθυπουργός μόνος του, ή μία κυβέρνηση μόνη της, να πετύχει σε αυτό.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] "Ανανεωμένη η ΝΔ"

    «Ο δεύτερος γύρος επικύρωσε τα πολιτικά συμπεράσματα της πρώτης Κυριακής», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς και συνεχάρη εκείνους που κέρδισαν για τη νίκη τους, αλλά και εκείνους που έχασαν, για τον αγώνα τους και διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ θα σταθεί δίπλα στους εκλεγέντες.

    «Η ΝΔ βγαίνει ανανεωμένη, δυνατή και υπεύθυνη», τόνισε ο κ. Σαμαράς και εξήγησε ότι βγαίνει δυνατή γιατί κέρδισε 33 νομούς έναντι έξι που θα κέρδιζε με τα ποσοστά του 2009, ανανεωμένη γιατί κερδίσε πέντε περιφέρειες, υπεύθυνη γιατί σε περιπτώσεις, όπως στην Αττική, τόλμησε να σπάσει κατεστημένα και να προτείνει νέα πρόσωπα.

    Ο κ. Σαμαράς έκανε αναφορά στο ποσοστό της πρώτης Κυριακής, λέγοντας ότι το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έπεσε από τις 10,5 μονάδες των περυσινών εκλογών σε διαφορά κάτω από δύο.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε και για την αποχή, λέγοντας ότι η κοινή γνώμη έδειξε ότι απορρίπτει τα αδιέξοδα.

    «Εμείς το μήνυμα το πήραμε», δήλωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Με τις προτάσεις και τις θέσεις μας θέλουμε να δώσουμε ελπίδες στον λαό. Και εκείνοι που ψήφισαν και εκείνοι που δεν ψήφισαν, ζήτησαν αλλαγή πορείας, γιατί η κυβέρνηση με την πολιτική της οδηγεί σε ασφυξία την κοινωνία και σε απόγνωση την κοινωνία».

    Κλείνοντας διαβεβαίωσε ότι από σήμερα η ΝΔ θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή για να ανατραπούν τα αδιέξοδα και να ανοίξει για τον λαό μας, ο δρόμος της ελπίδας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] "Μέτωπο κατά των μέτρων"

    Τη συγκρότηση ενός μετώπου, από τα κάτω προς τα επάνω, με στόχο να ματαιωθούν, τουλάχιστον κάποια από τα νέα μέτρα, που θα φέρει η κυβέρνηση και τα οποία "δεν χωράει ανθρώπου νους", ζήτησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα με δήλωσή της.

    Η Γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι το μήνυμα του δεύτερου γύρου των εκλογών είναι ισχυρό, όπως και το μήνυμα του πρώτου γύρου, καθώς εκφράστηκε η αγανάκτηση και η δυσαρέσκεια των πολιτών προς την ΝΔ και την κυβέρνηση, για την επιδείνωση της θέσης τους και απώλεια κατακτήσεων, λόγω Μνημονίου, αλλά και με πρόσχημα το Μνημόνιο.

    Η κα Παπαρήγα είπε ότι γίνονται διεργασίες στο λαό και τόνισε την ανάγκη να συναντηθούν με όσους ψήφισαν και τα δύο μεγάλα κόμματα για να κτιστεί ένα παλλαϊκό ρεύμα οργανωμένης πάλης στους τόπους δουλειάς.

    Αναφερόμενη στο συλλαλητήριο που πραγματοποεί το Κομμουνιστικό Κόμμα, σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα, ενάντια στο Μνημόνιο και την Τρόικα, είπε ότι δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα έναυσμα για να οργανωθεί συστηματική αντεπίθεση εναντια στα νέα μέτρα, που "θα είναι αδυσωπητα, που δεν μπορεί να συλλαβει ο ανθρώπινος νους", για να ματαιωθούν, τουλάχιστον κάποια από αυτά.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] "Να σοβαρευτούμε"

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι το μήνυμα της κάλπης απο τον ελληνικό λαό προς τους πολιτικούς ήταν "σοβαρευτείτε".

    Εστίασε στην μεγάλη αποχή και τόνισε ότι είναι μια προειδοποιητική βολή πως «οι κοκορομαχίες και οι σκυλοκαυγάδες δεν αρέσουν στο λαό, που λέει "σκεφτείτε και δώστε λύση"».

    Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται ότι κατάλαβε το μήνυμα και άφησε μια χαραμάδα, ενώ χαρακτήρισε «εικονική πραγματικότητα» τα περί ολικής επαναφοράς της που λέει η ΝΔ και υποστήριξε ότι εκεί που προηγούνται οι υποψήφιοι της ΝΔ είναι με τις ψήφους του ΛΑΟΣ.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι οι επιλογές του στην Πελοπόννησο και την Αττική δεν ήταν σωστές. «Με άλλες επιλογές, η παράταξη θα είχε δυο περιφέρειες ακόμη», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και είπε ότι χρειάζεται σοβαρότητα και σύνεση.

    «Ελπίζουμε να πήραν κάποιοι το μάθημά τους», κατέληξε ο κ.Καρατζαφέρης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] "Σαφές μήνυμα"

    Την εκτίμηση ότι η χώρα εισέρχεται σε παρατεταμένη μεταβατική περίοδο με πολιτικές ανακατατάξεις, και στο βάθος της οποίας φαίνονται νέες εθνικές εκλογές έκανε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας με δήλωσή του.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι την προηγούμενη Κυριακή οι πολίτες με την ψήφο τους έστειλαν ένα σαφές μήνυμα καταδίκης της πολιτικής του μνημονίου και της τρόικα και πρόσθεσε ότι όσοι δεν επέλεξαν να απέχουν, έστειλαν με στρεβλό τρόπο ένα εξίσου σαφές μήνυμα διαμαρτυρίας, που μας αφορά όλους, για διαφορετικούς λόγους.

    Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι έδειξαν να μην κατανοούν τα μηνύματα της κάλπης και της αποχής.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Φήμες για στήριξη

    Η Ιρλανδία δεν αποκλείει την πιθανότητα προσφυγής στην Ευρώπη για βοήθεια ώστε να ντιμετωπίσει την κρίση χρέους.

    "Τα πράγματα εξελίσσονται μέρα με την μέρα", δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ντέρμοτ Άχερν, στην κρατική τηλεόραση, κληθείς να πει κατά πόσο θα μπορούσε να διαβεβαιώσει ότι το Δουβλίνο δεν θα ζητήσει βοήθεια από τις Βρυξέλλες.

    Πηγές της ΕΕ ανέφεραν τα τελευταία δύο 24ωρα ότι ήδη έχουν αρχίσει οι επαφές για πιθανή διάσωση της Ιρλανδίας, υποστηρίζοντας ότι με το κόστος δανεισμού να έχει αυξηθεί σημαντικά, είναι απίθανο να μπορέσει να αντέξει η χώρα χωρίς βοήθεια από τις Βρυξέλλες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ιρλανδία, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, για να αποφευχθεί ένα σενάριο ανάλογο του ελληνικού, όπου τα δημοσιονομικά προβλήματα μίας χώρας απείλησαν να βυθίσουν σε κρίση το σύνολο της Ευρωζώνης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 November 2010 - 5:30:20 UTC