Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κίνδυνος μπλακ άουτ σε οκτώ νησιά
  • [02] Καταζητούμενος ο Φ. Γιούνγκ
  • [03] Δέσμευση Λοβέρδου για προσλήψεις
  • [04] Προσευχή Μουσουλμάνων στα Προπύλαια
  • [05] Αλλάζει το κουβανικό οικονομικό μοντέλο;
  • [06] Η 37η επέτειος
  • [07] Τραγωδία στην Ινδία
  • [08] Αλλαγές στο Facebook
  • [09] Αναλαμβάνει ...προσωρινά

  • [01] Κίνδυνος μπλακ άουτ σε οκτώ νησιά

    Οκτώ νησιά των Κυκλάδων κινδυνεύουν με μπλακ - άουτ αν δεν προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η αδειοδότηση της υποβρύχιας διασύνδεσής τους με την ηπειρωτική χώρα, προειδοποιεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με επιστολή που απέστειλε προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

    Πρόκειται για τα νησιά Σύρος, Μύκονος, Μήλος, Πάρος, Ίος, Σύκινος, Φολέγανδρος και τα Κουφονήσια. «Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση στην αδειοδοτική διαδικασία του έργου θα θέσει σε κίνδυνο την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση των νησιών που διασυνδέονται δεδομένου, μάλιστα, ότι οι τοπικοί σταθμοί παραγωγής, ενόψει της προγραμματισμένης διασύνδεσης, δεν ενισχύονται πλέον και ως εκ τούτου η δυναμικότητά τους επαρκεί οριακά για τα αμέσως προσεχή έτη», αναφέρει η ΡΑΕ στην επιστολή. Και ζητά από το ΥΠΕΚΑ να εξετάσει κατά προτεραιότητα τα ζητήματα αδειοδότησης και εγκρίσεων, ενώ σε περίπτωση που διαπιστωθούν περιβαλλοντικά ζητήματα, να εξεταστούν οι δυνατότητες παρέκκλισης ή τροποποίησης των σχετικών όρων, «στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό, και βέβαια με σεβασμό στα ευαίσθητα οικοσυστήματα των νησιών.»

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Καταζητούμενος ο Φ. Γιούνγκ

    Καταζητούμενος είναι πλέον ο πρώην πρόεδρος της Siemens Ελλάδος Φόλκερ Γιούνγκ, μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης που εξέδωσαν σε βάρος του οι εφέτες ανακριτές της υπόθεσης των λεγόμενων "ωφέλιμων πληρωμών από τα μαύρα ταμεία" της μητρικής εταιρίας.

    Ο Γιουνγκ, που δεν παρουσιάστηκε από την 1η έως τις 5 Νοεμβρίου στο Αστυνομικό Τμήμα Πάρου - έχει κατοικία στον Δρυό - ,όπως ορίζεται στους όρους που του επιβλήθηκαν τον Ιούνιο του 2009 μετά την απολογία του, είναι επισήμως πλέον καταζητούμενος καθώς χθες εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του για τις δύο κακουργηματικές κατηγορίες που τον βαρύνουν.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Δέσμευση Λοβέρδου για προσλήψεις

    Την δέσμευσή του ότι μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα έχουν προσληφθεί οι 1250 νοσηλευτές μέσω ΑΣΕΠ εξέφρασε ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος κατά την τελετή ορκωμοσίας διορισμού νοσηλευτών στον Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς "Οι Άγιοι Ανάργυροι".

    Όπως επανέλαβε, μέσα σε πέντε εβδομάδες έχουν ήδη προσληφθεί και εργάζονται 876 νοσηλευτές. "Ήταν μια προσωπική δέσμευση που ανέλαβα να επιταχύνω τις διαδικασίες και είμαι περήφανος να λέω ότι την φέρνω σε πέρας", τόνισε μιλώντας στην τελετή ορκωμοσίας και επισήμανε ότι με πράξεις απαντούμε "σε όσους μας έλεγαν μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ ότι από σήμερα θα απολύσουμε προσωπικό από τον δημόσιο τομέα. Έλεγαν ψέματα".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Προσευχή Μουσουλμάνων στα Προπύλαια

    Συγκέντρωση Μουσουλμάνων, στα Προπύλαια, για δημόσια προσευχή, με την ευκαιρία του εορτασμού της πρώτης μέρας της μουσουλμανικής γιορτής του μπαϊράμ. Η συγκέντρωση έγινε με πρωτοβουλία της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδας.

    Το μπαϊράμ είναι κάτι αντίστοιχο με τη θυσία του Αβραάμ, που υπάρχει στη χριστιανική θρησκεία, και που σε ένα βαθμό αποδέχονται και οι μουσουλμάνοι. Αυτή τη στιγμή στα Προπύλαια είναι συγκεντρωμένοι δεκάδες μουσουλμάνοι που διαμένουν στην Ελλάδα, τόσο Ελληνες όσο και Αλβανοί αλλά και από χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

    Είναι η τρίτη φορά που πραγματοποιείται η προσευχή σε ανοιχτό δημόσιο χώρο. Είχε προηγηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο και την πλατεία Κοτζιά, καθώς όπως είναι γνωστό οι μουσουλμάνοι στην Αθήνα δεν διαθέτουν δικό τους επίσημο χώρο λατρείας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Αλλάζει το κουβανικό οικονομικό μοντέλο;

    Στις σπάνιες περιπτώσεις που οι πολιτικοί ηγέτες της Κούβας θέλουν να υποδηλώσουν μια αλλαγή πορείας, ή έστω να επαναβεβαιώσουν μια υπάρχουσα πολιτική, συγκαλούν ένα συνέδριο του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος. Παλιότερα, αυτές οι συγκεντρώσεις γίνονταν κάθε πέντε χρόνια. Η πιο πρόσφατη, όμως, έγινε το 1997. Από τότε, τα οικονομικά προβλήματα, η ασθένεια του Φιντέλ Κάστρο και η αβεβαιότητα για το μέλλον έχουν οδηγήσει στην επανειλημμένη αναβολή του έκτου συνεδρίου. Πολλοί Κουβανοί θεωρούσαν ότι δεν θα γινόταν ποτέ.

    Ο Ραούλ Κάστρο τους διέψευσε και συγκάλεσε το συνέδριο για τα τέλη Απριλίου, προκειμένου να «ληφθούν θεμελιώδεις αποφάσεις για τον εκσυγχρονισμό του κουβανικού οικονομικού μοντέλου». Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση ότι θα απολυθούν τουλάχιστον 500.000 κρατικοί υπάλληλοι και θα δοθούν κίνητρα σε περισσότερους πολίτες να αναζητήσουν ανεξάρτητη απασχόληση. Το συνέδριο θα εγκρίνει «νέες κατευθύνσεις για την κοινωνικο-οικονομική πολιτική», που περιγράφονται σε ένα 32σέλιδο φυλλάδιο το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα.

    Μήπως λοιπόν οι αδελφοί Κάστρο, στη δύση της ζωής τους, ετοιμάζονται να οδηγήσουν την Κούβα προς μια μικτή οικονομία, ανάλογη μ'εκείνη της Κίνας; Η οι μεταρρυθμίσεις αυτές αποσκοπούν απλώς στο να δώσουν μια πρόσκαιρη απάντηση στην οξεία έλλειψη ρευστού;

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Η 37η επέτειος

    Άρχισε ο τριήμερος εορτασμός για την 37η επέτειο του Πολυτεχνείου. Η Αθήνα θα βρίσκεται σε κλοιό, περίπου 7.000 αστυνομικών, ενώ η περιφρούρηση θα κορυφωθεί αύριο, που ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις με την καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

    Η επιτροπή του εορτασμού έχει απευθύνει ήδη κάλεσμα για τον εορτασμό, ενώ έχουν γίνει οι απαραίτητες προεργασίες και συνεδριάσεις για τον ενωτικό εορτασμό της επετείου, την περιφρούρηση των εκδηλώσεων αλλά και των ιδρυμάτων που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας.

    Σε εφαρμογή μέτρα της Τροχαίας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εκδηλώσεων, σε οδούς γύρω από το ΕΜΠ έως την Πλ. Κάνιγγος, σήμερα. Οι ρυθμίσεις αυτές θα κορυφωθούν αύριο (Τετάρτη) κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, που περικλείεται από τις οδούς Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

    Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία - τρόλεϊ).

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Τραγωδία στην Ινδία

    Τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση ενός πολυώροφου κτηρίου σε μια συνοικία του Νέου Δελχί, ανέφεραν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι ενώ οι διασώστες προσπαθούν ακόμη να βρουν επιζώντες στα συντρίμμια, χρησιμοποιώντας φτυάρια, σκαπτικά μηχανήματα και με γυμνά χέρια.

    Σύμφωνα με την αστυνομία και τα σωστικά συνεργεία, 78 άνθρωποι τραυματίστηκαν και περισσότεροι από 30 φέρεται ότι είναι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια του κτιρίου που κατέρρευσε το βράδυ της Δευτέρας.

    Η πολυκατοικία κατέρρευσε γύρω στις 20:15 της Δευτέρας, τοπική ώρα (16:45 ώρα Ελλάδας) παγιδεύοντας πολλά άτομα που βρίσκονταν μέσα. Όλη τη νύχτα, πυροσβέστες και κάτοικοι της περιοχής προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια αναζητώντας τυχόν επιζώντες καθώς μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν φωνές που καλούσαν σε βοήθεια.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [08] Αλλαγές στο Facebook

    Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook ανακοίνωσε ένα νέο σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων που στοχεύει στην εναρμόνιση των διαφόρων τύπων επικοινωνίας, όπως τα γραπτά μηνύματα, τα email και το "chat", με την δημιουργία ηλεκτρονικών διευθύνσεων facebook.com.

    Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι το νέο σύστημα θα περιλαμβάνει "τα μηνύματα που αποστέλλονται με όλους τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι επικοινωνούν μεταξύ τους".

    "Το ηλεκτρονικό μήνυμα είναι ένας από τους τρόπους που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν σε αυτό το σύστημα, αλλά μεταξύ πολλών άλλων", σημείωσε ο κ. Ζούκερμπεργκ.

    Η υπηρεσία αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί σταδιακά από σήμερα και μέσα στους επόμενους μήνες.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [09] Αναλαμβάνει ...προσωρινά

    Μετά την απομάκρυνση του Νίκου Νιόπλια η διοίκηση του Παναθηναϊκού ανακοίνωσε ότι ο Γιάτσεκ Γκμοχ αναλαμβάνει προσωρινά χρέη προπονητή. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

    «Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι χρέη υπηρεσιακού προπονητή αναλαμβάνει ο κ. Γιάτσεκ Γκμοχ ο οποίος δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας: «Είμαι στρατιώτης στην υπηρεσία του Παναθηναϊκού για όσο μου ζητηθεί. Δεν είναι ώρα για δηλώσεις, αλλά για σκληρή δουλειά.»

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 November 2010 - 7:30:26 UTC