Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαβουλεύσεις της τρόικας με υπουργούς
  • [02] Ένσταση της ΝΔ για την ψηφοφορία
  • [03] Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο
  • [04] Αύξηση της ανεργίας
  • [05] Ποινές για το παραδικαστικό

  • [01] Διαβουλεύσεις της τρόικας με υπουργούς

    Στην αρχική τους θέση ότι οι οι επιχειρησιακές συμβάσεις πρέπει να κατισχύουν των κλαδικών συμβάσεων και της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, επέμειναν οι ελεγκτές της τρόικας στη συνάντησή τους με την πολιτική ηγεσία του Εργασίας.

    Το υπουργείο τόνισε ότι οι κλαδικές συμβάσεις δεν ευθύνονται για τη μειωμένη ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, σημειώνοντας πως δεν ειναι αντίθετο στις επιχειρησιακές συμβάσεις αλλά υπό όρους και προϋποθέσεις. Οι ελεγκτές θα μελετήσουν τα στοιχεία που τους δόθηκαν και θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση.

    Η περιστολή των δαπανών στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ, βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων της τρόικας με τον υπουργό Υποδομών. Ο υπουργός ξεκαθάρισε στους ελεγκτές ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις. «Όσο είμαι εγώ εδώ δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις από τις ΔΕΚΟ που εποπτεύει το υπουργείο μου», φέρεται να δήλωσε ο κ. Ρέππας, σημειώνοντας ότι πριν καταλήξουμε στις αποφάσεις, έχουμε ζυγίσει κάθε βήμα, ώστε να μην αναγκαστούμε να κάνουμε πίσω.

    Αναδιάταξη του Μνημονίου ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, και επανέλαβε ότι αν δεν υπάρξει το αναγκαίο πολιτικό θάρρος ώστε να προχωρήσουμε στην κατάργηση θέσεων στο δημόσιο η προσπάθεια ανόρθωσης θα πέσει στο κενό και με μαθηματική ακρίβεια θα πτωχεύσουμε.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Ένσταση της ΝΔ για την ψηφοφορία

    Θέμα επανάληψης της ψηφοφορίας στη Βουλή επί του πορίσματος για την υπόθεση του Βατοπεδίου, θέτει η Νέα Δημοκρατία και θα παρουσιάσει το ζήτημα σε συνέντευξη τύπου αύριο.

    Στελέχη της ΝΔ, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, έκαναν λόγο για "κατάρρευση της πολιτικής και της νομικής σκευωρίας, αφού από τους πέντε υπουργούς φθάσαμε στους τρεις για ένα μόνον αδίκημα και αυτό κολοβό".

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας τοποθετήθηκε από του βήματος της Βουλής, λέγοντας ότι οι τρεις υπουργοί που παραπέμπονται για κρίση στο Δικαστικό Συμβούλιο παραπέμπονται με άλλο αδίκημα από αυτό που ανέφεραν τα κόμματα της Αριστεράς, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

    Σήμερα ο κ. Τζαβάρας είπε ότι αντί για την απιστία του άρθρου 256 του Ποινικού Κώδικα έχει γραφτεί η απιστία του άρθρου 390, άρα για άλλο αδίκημα παραπέμφθηκαν οι τρεις πρώην υπουργοί και ως εκ τούτου πρέπει να επαναληφθεί η ψηφοφορία.

    Δικαιωμένος από την έκβαση της χθεσινής ψηφοφορίας και τη μη παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο εμφανίστηκε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος . Θέμα ακυρότητας εγείρει για τις κατηγορίες και την παραπομπή του ο πρώην υφυπουργός Πέτρος Δούκας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

    Με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 37η επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου.

    Η κεφαλή της πορείας, με την αιματοβαμμένη σημαία, έφτασε αργά το απόγευμα στην αμερικανική πρεσβεία, όπου φοιτητές έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.

    Ενταση επικράτησε γύρω στις 6.30 μμ στη Βασ. Σοφίας, στο ύψος του Πάρκου Ελευθερίας, λίγο πριν το τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

    Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, συγκρούσεις νεαρών με τα ΜΑΤ έγιναν σε δύο σημεία, και συγκεκριμένα ένα στη διασταύρωση Παπαδιαμαντοπούλου και Βασ. Σοφίας και ένα μπροστά στο Πάρκο Ελευθερίας. Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ομάδες από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών έκαναν σφοδρές επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, με πέτρες, ξύλα, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα. Οι αστυνομικοί "απάντησαν" με δακρυγόνα και έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις ατόμων.

    Νωρίτερα, το μεγαλύτερο μέρος της πορείας των διαδηλωτών για την επέτειο του Πολυτεχνείου έχει περάσει την αμερικανική πρεσβεία, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν κλείσει τον κόμβο Κηφισίας και Αλεξάνδρας, ώστε οι διαδηλωτές να κατευθυνθούν μέσω της Αλεξάνδρας και να διαλυθούν.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ο ακριβής αριθμός των συλληφθέντων.

    Μηνύματα

    "Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας θυμίζει ότι στην πρωτοπορία των κοινωνικών ανατροπών βρίσκεται πάντα η νέα γενιά", τονίζει στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Πρόσκληση στη νεολαία να πάρει στα χέρια της την υπόθεση των μεγάλων αλλαγών απευθύνει στο μήνυμά του ο Γ. Παπανδρέου, ενώ ο Π.Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για κορυφαία επέτειο του δημοκρατικού αγώνα του ελληνικού λαού.

    Το ΚΚΕ καλεί, με ανακοίνωσή του, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, "να τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου".

    "Κατανοούμε τα αισθήματα εκείνων που έδωσαν τη μάχη μέσα στο Πολυτεχνείο και διαπιστώνουν 37 χρόνια μετά ότι δεν πραγματώθηκαν τα οράματά τους", τονίζει ο ΛΑ.Ο.Σ.

    «Μόνο με ενωτικούς αγώνες της νεολαίας, μπορεί να σταματήσει η επιχειρούμενη ανατροπή των δημοκρατικών κατακτήσεων της χώρας», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας.

    Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί φάρο για τους σημερινούς αγώνες του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας, υπογραμμίζει η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Αύξηση της ανεργίας

    Τους 609.249 έφθασαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, αριθμός που παρουσιάζει αύξηση κατά 3,75% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

    Η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση μεταξύ των περιφερειών καταγράφηκε στην περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου (44,03%). Ο αριθμός των μακροχρονίων ανέργων αυξήθηκε σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα κατά 15.928 άτομα ή κατά ποσοστό 3,75%. Η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση εμφανίζεται στην περιφέρεια των Ιονίων Νήσων (16,53%).

    Οι επιδοτούμενοι άνεργοι ανέρχονται σε 183.161 άτομα και εμφανίζονται μειωμένοι κατά 7,46% (14.761 άτομα) σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Σεπτέμβριο. Παρατηρείται επίσης αύξηση των εποχικά επιδοτουμένων ανέργων τουριστικών επαγγελμάτων από τον προηγούμενο μήνα, κατά 80.85% (1765).

    Από τους εγγεγραμμένους ανέργους, οι 217.426 (35,69%) είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ από 12 μήνες και πλέον, ενώ οι 391.823 (64,31%) είναι εγγεγραμμένοι για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Ποινές για το παραδικαστικό

    Υστερα από διαδικασία που διήρκεσε περίπου 21 μήνες, το δικαστήριο κήρυξε ενόχους τους έξι από τους 17 κατηγορούμενους για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.

    Ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης κρίθηκε ένοχος για συνέργεια σε κακουργηματική απάτη, που φέρεται να διέπραξε η Αντωνία Ηλία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, τετελεσμένη και σε απόπειρα, και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και καταδικάστηκε σε κάθειρξη εννέα ετών και 11 μηνών.

    Ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών για τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

    Στην καταζητούμενη πρώην πρωτοδίκη Αντωνία Ηλία, για την οποία το δικαστήριο έχει διαχωρίσει τις κακουργηματικές πράξεις, ώστε να μην παραγραφούν, επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 80 μηνών για πράξεις παράβασης καθήκοντος και πράξεις αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης.

    Στον δικηγόρο Νίκο Εμμανουηλίδη το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών για πράξεις ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος δικαστή και ηθική αυτουργία σε αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης.

    Στην πρώην δικαστή Παναγιώτα Τσέβη επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 58 μηνών για πράξεις παράβασης καθήκοντος και αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης.

    Στην πρώην δικαστικό Άννα Κοροβέση επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 13 μηνών για παράβαση καθήκοντος.

    Το δικαστήριο έδωσε αναστολή σε όλους τους κατηγορούμενους πλην της φυγόδικης Αντωνίας Ηλία για την οποία μετέτρεψε την ποινή σε εξαγοράσιμη με 10 ευρώ ημερησίως. Στο δικηγόρο Νίκο Εμμανουηλίδη και στην πρώην πρωτοδίκη Άννα Κοροβέση δόθηκε τριετής αναστολή, ενώ στους υπόλοιπους δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 November 2010 - 17:30:20 UTC