Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός
  • [02] Έλλειμμα 7,4% προβλέπει ο προϋπολογισμός
  • [03] Συνάντηση Σαμαρά με την τρόικα
  • [04] Απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ
  • [05] Νέα συνάντηση Χριστόφια-Έρογλου
  • [06] Νέος πρόεδρος και νέος δ/νων σύμβουλος στην ΕΡΤ
  • [07] Τι αλλάζει σε Δημόσιο & ΔΕΚΟ
  • [08] Η νέα ΚΑΠ
  • [09] Αγωνία για την Ιρλανδία

  • [01] Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός

    Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που συνεδριάζει σήμερα και αύριο στη στη Λισαβόνα, θα συμμετέχει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    Στο επίκεντρο της Συνόδου θα βρεθεί το νέο στρατηγικό δόγμα της Συμμαχίας. Έπειτα από 11 χρόνια, οι 28 ηγέτες αναθεωρούν το στρατηγικό δόγμα και ορίζουν το νέο της «όραμα» για την προσεχή δεκαετία, αποδίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σχέση της με τους στρατηγικούς της εταίρους: τη Ρωσία, την Κίνα, την Ινδία και την Ιαπωνία.

    Το σχετικό έγγραφο επαναβεβαιώνει τη θεμελιώδη υποχρέωση της Συμμαχίας στη συλλογική άμυνα και στην προστασία του εδάφους των ΝΑΤΟϊκών μελών, επισημαίνει την ανάγκη στρατιωτικής αναπροσαρμογής της Συμμαχίας, προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίσει τις απειλές του 21ου αιώνα, ενθαρρύνει τη συνεργασία στο αμυντικό πεδίο και δηλώνει την ετοιμότητα του ΝΑΤΟ να αναλαμβάνει αποστολές εκτός των ορίων του.

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγ. Βενιζέλος, ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών ενόψει της Συνόδου της Λισαβόνα, παρουσίασε το νέο στρατηγικό δόγμα, το οποίο -όπως είπε- αντανακλά την πρόθεση της Συμμαχίας να αντιμετωπίζει τη διαχείριση κρίσεων, χρησιμοποιώντας μάλλον πολιτικά παρά στρατιωτικά μέσα.

    Στην ατζέντα της Συνόδου περιλαμβάνονται, επίσης, η πυραυλική άμυνα, οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν, οι περικοπές στις αμυντικές δαπάνες και ο πυρηνικός εξοπλισμός.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Έλλειμμα 7,4% προβλέπει ο προϋπολογισμός

    Αύξηση του πολύ χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 5,5% στο 6,5% και του χαμηλού συντελεστή από το 11% στο 13%, μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από το 11% στο 6,5% για τα ξενοδοχεία και για τα φάρμακα και εξίσωση του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, παράλληλα με τη χορήγηση 400 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση για επίδομα θέρμανσης, περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2011, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

    Οι παρεμβάσεις στον τομέα των δαπανών αναμένεται να οδηγήσουν σε εξοικονόμηση πόρων 6,5 δισ. ευρώ. Αυτά θα προέλθουν, μεταξύ άλλων, από: την εξοικονόμηση πόρων από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών του δημοσίου και την εισοδηματική πολιτική (1,5 δισ. ευρώ), την εξοικονόμηση πόρων 800 εκατ. ευρώ από τις παρεμβάσεις που αναμένεται να γίνουν στις ΔΕΚΟ, την εξοικονόμηση 200 εκατ. ευρώ λόγω της περαιτέρω μείωσης των λειτουργικών δαπανών του δημοσίου κατά 5%, την εξοικονόμηση 100 εκατ. ευρώ λόγω της περαιτέρω μείωσης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου στον δημόσιο τομέα και από τη μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 500 εκατ. ευρώ. Επίσης, προβλέπεται η μείωση των δαπανών υγείας κατά 2,1 δισ. ευρώ λόγω μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης.

    Αυξημένα κατά 948 εκατ. ευρώ θα είναι τα φορολογικά έσοδα που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός. Το σύνολο των φορολογικών εσόδων αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,8% και να ανέλθει στα 52,86 δισ. ευρώ έναντι 51,912 δισ. ευρώ το 2010.

    Στον προϋπολογισμό του 2011 προβλέπεται συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 4,2% το 2010, ενώ το 2011 η μείωση του ρυθμού ανάπτυξης προβλέπεται να ανέλθει στο 3%. Το 2012 η ελληνική οικονομία θα εμφανίσει ρυθμό ανάπτυξης 1,1% και το 2013 2,1%.

    Προβλέπεται ακόμα ότι το ποσοστό ανεργίας από 12,1% το 2010 θα ανέλθει στο 14,6% το 2011, 14,8% το 2012 και στο 14,3% το 2013.

    Για "έναν δύσκολο προϋπολογισμό, που συνεχίζει τη δημοσιονομική προσαρμογή και βάζει τις βάσεις για την ανάπτυξη της χώρας", έκανε λόγο ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Ο προϋπολογισμός θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής σε πέντε συνεχείς συνεδριάσεις, από το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου μέχρι και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου, αφού θα έχει συζητηθεί προηγουμένως, στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της Βουλής. Ο ισολογισμός-απολογισμός του 2009, θα συζητηθεί ξεχωριστά.

    Γ. Παπανδρέου: "Θα τα καταφέρουμε χωρίς νέα φορολογικά βάρη"

    Μπορούμε να τα καταφέρουμε αν βάλουμε το «μαχαίρι» πιο βαθειά στα προβλήματα, χωρίς νέα φορολογικά βάρη και περικοπές για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, τόνισε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, όπου συζητήθηκε ο προϋπολογισμός.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι η αναθεώρηση του ελλείμματος για το 2009 αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της ΝΔ, από τα τέλη του 2003 έως το 2009, το έλλειμμα σχεδόν τετραπλασιάστηκε.

    «Στα δύσκολα αποδείξαμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε άθλους», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου και απέδωσε εύσημα στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, κάνοντας λόγο για συλλογική επιτυχία.

    Τόνισε ότι η κυβέρνηση ξεπέρασε τον αρχικό στόχο, εξηγώντας ότι κατάφερε να μειώσει το έλλειμμα για το 2010 κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, αντί για 5,5 για το οποίο είχε δεσμευτεί.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Συνάντηση Σαμαρά με την τρόικα

    Συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας θα έχει σήμερα στη Ρηγίλλης ο κ. Αντώνης Σαμαράς, λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις Μέρκελ για την ελληνική οικονομία και την έκφραση αλληλεγγύης της ΝΔ προς την κυβέρνηση.

    Στη συζήτηση που θα έχει με τους εκπροσώπους της τρόικας (η συνάντηση θα γίνει στη 1.30 το μεσημέρι), ο κ. Σαμαράς θα επαναλάβει την άποψή του ότι «η πολιτική του μνημονίου προκαλεί ασφυξία στην ελληνική οικονομία ενώ αυτό που χρειάζεται είναι να ενισχυθεί η αναπτυξιακή διάσταση». Θα ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ τάσσεται κατά των απολύσεων στον δημόσιο τομέα και θα προβάλλει ότι δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα, αλλά θα αυξήσουν την ανεργία και θα ενισχύσουν περαιτέρω τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Πάντως θα ταχθεί υπέρ των διαρθρωτικών αλλαγών και των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα προκειμένου να μειωθεί το κόστος και παράλληλα να γίνει περισσότερο αποτελεσματικός. Πιο συγκεκριμένα η ΝΔ προτείνει να περιορισθούν οι προλήψεις σε ποσοστό πέντε προς ένα σε σχέση με τις συνταξιοδοτήσεις προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων και παράλληλα να γίνουν μετατάξεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών και οργανισμών.

    Επίσης ο κ. Σαμαράς θα ταχθεί κατηγορηματικά κατά της ελεγχόμενης χρεοκοπίας παρότι στις Βρυξέλλες συζητείται ως δυνατότητα που θα συνδυάζεται με τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης που σχεδιάζεται.

    Νωρίτερα στις 11.00 το πρωί θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του κ. Σαμαρά η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος. Στην συνεδρίαση θα συζητηθούν τα συμπεράσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε στην βουλή την Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς στην εισήγησή του θα επισημάνει ότι το αποτέλεσμα ήταν θετικό για τη ΝΔ και επιβεβαίωσε την ορθότητα της αντιμνημονιακής γραμμής που ακολούθησε το κόμμα. Θα αναφέρει πάντως ότι δεν "έτρεξαν" όλοι οι βουλευτές κατά την προεκλογική περίοδο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ

    Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχονται σήμερα οι εργαζόμενοι στους Δήμους.

    Στις 10 το πρωί, το προσωπικό των Ο.Τ.Α. θα προχωρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 - Πλατεία Καραϊσκάκη) και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών.

    Επίσης , το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει προγραμματίσει 48ωρη αποχή ή απεργία ανάλογα την υπηρεσία των Ο.Τ.Α.

    Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 στις 3.00 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με θέμα την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Νέα συνάντηση Χριστόφια-Έρογλου

    Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, συμφώνησαν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών να ξανασυναντηθούν παρουσία του γενικού γραμματέα, Μπαν Κι- μουν, στο τέλος Ιανουαρίου στη Γενεύη.

    Οι δύο Κύπριοι ηγέτες, όπως αναφέρεται και σε γραπτή δήλωση που διάβασε ο γ.γ. του διεθνούς Οργανισμού, διαπιστώνουν ότι υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές, ενώ έκαναν μια ανακεφαλαίωση, χωρίς να εισέλθουν σε λεπτομέρειες, των έξι βασικών κεφαλαίων που συνθέτουν το κυπριακό πρόβλημα.

    Στη δήλωσή του ο γενικός γραμματέας επανέλαβε επίσης ότι η διαδικασία είναι "κυπριακής ιδιοκτησίας" καλώντας τους δύο ηγέτες να διαμορφώσουν ένα "πρακτικό πλάνο" μέχρι τη συνάντηση της Γενεύης.

    Από τη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε καμία σύγκλιση σε καμία πτυχή του Κυπριακού, ειδικά στο περιουσιακό ζήτημα το οποίο οδήγησε και στην απώλεια της δυναμικής, όπως τόνισε χαρακτηριστικά αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Νέος πρόεδρος και νέος δ/νων σύμβουλος στην ΕΡΤ

    «Η ΕΡΤ δεν έχει λόγο να βρίσκεται στο κατάλογο των προβληματικών επιχειρήσεων, αφού δεν υπάρχει θέμα επιτήρησης λόγω του πραγματικού ταμειακού πλεονάσματος που παρουσιάζει», τόνισε ο νέος πρόεδρος της εταιρίας Θανάσης Παπαγεωργίου, η τοποθέτηση του οποίου εγκρίθηκε σήμερα από την επιτροπή ακροάσεων της Βουλής.

    «Κάποιος ηθελημένα ήθελε να δώσει στρεβλή εικόνα για την δημόσια ελληνική τηλεόραση εκμεταλλευόμενος την περιρρέουσα ατμόσφαιρα», παρατήρησε εξάλλου ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ Λάμπης Ταγματάρχης, του οποίου επίσης η τοποθέτηση εγκρίθηκε από την Βουλή.

    Το θέμα είχαν θέσει νωρίτερα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης, εκφράζοντας την απορία και την αντίθεσή τους για την πρόσφατη αυτή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών βάσει στοιχείων της «Γιούροστατ».

    Οι τοποθετήσεις και των δύο στις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία με την θετική ψήφο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, ενώ λευκό ψήφισαν οι βουλευτές από τη ΝΔ, το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι «στη δημόσια τηλεόραση δίνεται κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες και αντίξοες συνθήκες μια μεγάλη μάχη, τόσο για την εξυγίανσή της όσο και την ανάπτυξη του ποιοτικού της προγράμματος».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Τι αλλάζει σε Δημόσιο & ΔΕΚΟ

    Οι αλλαγές στο Δημόσιο - Αναδιάρθρωση υπηρεσιών και ενιαίο μισθολόγιο

    Το 2011, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ένας καθοριστικός χρόνος για τη ζωή των 768.000 δημόσιων υπαλλήλων και των οικογενειών τους, καθώς για πρώτη φορά θα βρεθούν μπροστά σε πρωτόγνωρες εξελίξεις -ενδεχομένως και προοπτικές- και μάλιστα μετά από μία δύσκολη περίοδο, που συνοδεύτηκε από τη μείωση των αποδοχών τους.

    Η πρώτη αλλαγή, που θα επέλθει στη ζωή των δημοσίων υπαλλήλων, θα σχετίζεται με την αναδιάρθρωση όλων των δημοσίων υπηρεσιών και στην εκτεταμένη κινητικότητα που θα υπάρξει στο έμψυχο δυναμικό των δημόσιων υπηρεσιών με τις μετακινήσεις και μετατάξεις υπαλλήλων.

    Η δεύτερη αλλαγή θα είναι η περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους με το νέο ενιαίο μισθολόγιο, καθώς αναμένεται να περικοπεί μεγάλο μέρος επιδομάτων και ιδίως αυτών, όπως υποστηρίζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, που δημιουργούν μεγάλες μισθολογικές ανισότητες, ακόμη και στο ίδιο γραφείο ενός υπουργείου.

    Έτσι, υπό την πίεση του μνημονίου και της «τρόικας» για μείωση των δημόσιων δαπανών, αλλά και την ανάγκη για εξορθολογισμό σε υπηρεσίες του Δημοσίου, με ελάχιστη προσφορά στην κρατική μηχανή και στην εξυπηρέτηση του πολίτη, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης συντάσσει νομοσχέδιο, που θα έχει κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το πρώτο τετράμηνο του επόμενου έτους, με το οποίο δεκαπέντε υπουργεία θα πρέπει να προχωρήσουν στην αναδιάρθρωση όλων των υπηρεσιών τους.

    Γενικότερος στόχος του υπό σύνταξη νομοσχεδίου αποτελεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η ανασύσταση από νέα βάση όλων των υπηρεσιών στα υπουργεία, να περιοριστεί σταδιακά ο αριθμός των δημόσιων υπαλλήλων, με το περαιτέρω πάγωμα των προσλήψεων και την κατάργηση των προσωποπαγών θέσεων, αλλά και με την αποχώρηση συμβασιούχων.

    Εξοικονόμηση πόρων 800 εκατ. ευρώ από τις παρεμβάσεις που αναμένεται να γίνουν στις ΔΕΚΟ

    Η υλοποίηση σειράς δράσεων για την εξυγίανση των ΔΕΚΟ μέσω εταιρικών αναδιαρθρώσεων, ορθολογικότερης οργάνωσής τους με στόχο αυτές να λειτουργούν αποτελεσματικότερα, αποτελεί ένας από τους βασικούς στόχους του προϋπολογισμού για το 2011.

    Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Οικονομικών και τα υπουργεία που εποπτεύουν ΔΕΚΟ εντός του 2011, όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση, θα προβούν σε ενέργειες που σαν στόχο θα έχουν την αύξηση εσόδων, την περαιτέρω μείωση του μισθολογικού και λειτουργικού κόστους, και που στο σύνολο τους θα βελτιώσουν το αποτέλεσμα έναντι του 2010 κατά 800 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα λογιστικά πρότυπα κατά "ESA 95". Η μείωση αυτή είναι μικρότερη σε σχέση με τη συνολική μείωση ύψους 1,3 δισ. ευρώ, η οποία επιτυγχάνεται με βάση το ελληνικό λογιστικό σχέδιο κυρίως διότι στο σύστημα "ESA 95" δεν υπολογίζονται οι αποσβέσεις.

    Όπως αναφέρεται στο προϋπολογισμό του 2011 η διαχείριση των δημοσίων επιχειρήσεων πρέπει να διέπεται από τους ίδιους κανόνες διαφάνειας, αποτελεσματικής διαχείρισης, ελέγχου των δαπανών και περιστολής της σπατάλης που θα ισχύσουν για το σύνολο του δημόσιου τομέα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [08] Η νέα ΚΑΠ

    Τις γενικές κατευθύνσεις για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), που θα ισχύσει την περίοδο 2014-2020, παρουσίασε χθες, Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις Βρυξέλλες, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει τα χρηματοδοτικά μέσα για τη νέα ΚΑΠ. Στα μέσα του 2011 η Επιτροπή αναμένεται να υποβάλει τις επίσημες νομοθετικές της προτάσεις.

    Συγκεκριμένα, η Επιτροπή παρουσίασε τρεις επιλογές για τη νέα ΚΑΠ: Πρώτον, μια ολοκληρωτική μεταρρύθμιση που θα σήμαινε κατάργηση των άμεσων ενισχύσεων στο εισόδημα, κατάργηση όλων των μέτρων της αγοράς και επικέντρωση σε στόχους σχετικά με το περιβάλλον και την κλιματική μεταβολή. Δεύτερον, διατήρηση του status quo άμεσων ενισχύσεων με μεγαλύτερη ισοκατανομή των άμεσων ενισχύσεων μεταξύ των κρατών μελών. Τρίτον, μια ενδιάμεση λύση, με μεγαλύτερη ισοκατανομή των άμεσων ενισχύσεων μεταξύ των κρατών μελών. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, οι άμεσες πληρωμές θα αποτελούνται από έναν βασικό συντελεστή ως εισοδηματική στήριξη, συν υποχρεωτικές πρόσθετες ενισχύσεις (για ειδικά περιβαλλοντικά δημόσια αγαθά και για αντιστάθμιση ειδικών φυσικών περιορισμών), συν εθελοντική δεσμευμένη στήριξη για ειδικούς τομείς και περιφέρειες.

    Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση της Επιτροπής για την ΚΑΠ, μετά το 2013, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, σχολίασε "υπάρχουν θετικές και αρνητικές πτυχές στην ανακοίνωση. Καταρχήν, δεν γίνονται αναφορές στο ύψος της χρηματοδότησης, που θα καθορίσει, σε ένα μεγάλο βαθμό, και το περιεχόμενο της ΚΑΠ. Θετικό σημείο των προτάσεων είναι η συνέχιση των άμεσων επιδοτήσεων και ενισχύσεων. Η Ελλάδα επεξεργάζεται τις προτάσεις και τις επιπτώσεις τους στην Ελληνική γεωργία. Είμαστε σε διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να παρουσιάσουμε τις τελικές θέσεις μας στη δύσκολη διαπραγμάτευση, που αρχίζει και επίσημα στο τέλος του μήνα, στις Βρυξέλλες. Στόχος μας είναι μια ΚΑΠ πολιτικά και χρηματοδοτικά ισχυρή, που στηρίζει το εισόδημα των γεωργών και τον παραγωγικό ιστό της χώρας".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [09] Αγωνία για την Ιρλανδία

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικεντρώνεται στην προπαρασκευαστική εργασία που διεξάγεται με την Ιρλανδία "ώστε να είμαστε έτοιμοι, εάν κάποια στιγμή ζητηθεί βοήθεια, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα".

    Αυτό δήλωσε σήμερα, στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος του αρμόδιου για τις οικονομικές υποθέσεις επιτρόπου Όλι Ρεν, απαντώντας σε ερώτηση για το ποια μέτρα σχεδιάζονται από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με μελλοντικά σχέδια διάσωσης για άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

    Ο Α. Αλταφάζ επανέλαβε ακόμη πως δεν υπάρχουν συναντήσεις αυτή την περίοδο για το ενδεχόμενο στήριξης και άλλων κρατών-μελών πέρα από την Ιρλανδία.

    Στο μεταξύ, τη "βαθειά του ανησυχία" για την οικονομική και δημοσιονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλόντ Τρισέ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 November 2010 - 7:30:29 UTC