Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλλαγές στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ
  • [02] Δίωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ
  • [03] Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις
  • [04] Θέλουν τον Γουίλιαμ για βασιλιά
  • [05] Σύνοδος-αστραπή
  • [06] Ολική επαναφορά

  • [01] Αλλαγές στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ

    Κλειστό παραμείνει για το Σαββατοκύριακο, 20 και 21 του μηνός, το τμήμα του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου από το σταθμό Ειρήνη έως την Κηφισιά, λόγω έργων ανακαίνισης της Σιδηροδρομικής Γραμμής.

    Για το συγκεκριμένο τμήμα το επιβατικό κοινό εξυπηρετείται με την λεωφορειακή γραμμή Χ5.

    Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζει να είναι εκτός λειτουργίας το τμήμα ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ-ΑΤΤΙΚΗ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Δίωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ

    Τπ Δ.Σ της ΟΛΜΕ κήρυξε για αύριο, Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, δίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως τις 14.00 για την πρωινή βάρδια και από τις 14.00 μέχρι 16.00 για την απογευματινή βάρδια. Η κινητοποίηση αφορά τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν διατεθεί στην Πρωτοβάθμια προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται στο υπουργείο Παιδείας στις 12 το μεσημέρι, με αίτημα τη μετατροπή όλων των προσλήψεων αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ σε κανονικές προσλήψεις.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις

    Αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στην κοινωνία, έρχονται πλέον καθημερινά οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας, οι οποίοι αποφάσισαν να κλείσουν τα ταμεία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων από αύριο Δευτέρα, έως τις 28 Νοεμβρίου.

    Οι γιατροί αντιδρώντας στα μέτρα που λαμβάνονται, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα στον χώρο της υγείας, καλούν όσους ασθενείς επιθυμούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας από τη Δευτέρα, οπότε και δεν θα πληρώνουν ούτε τα τρία ευρώ αλλά ούτε και τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβάλλονται.

    Οι εκτιμήσεις των νοσοκομειακών γιατρών είναι άκρως ανησυχητικές καθώς αναφέρουν ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ανθρώπων που επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, με συμπτώματα κατάθλιψης και αγχώδους διαταραχής, ενώ ήδη το ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί, μετά από εισήγηση του επιστημονικού του συμβουλίου ξεκινά μελέτη για να διαπιστώσει πόσοι ασθενείς ζητούν και κάνουν εισαγωγή μόνο και μόνο για να τρέφονται από το νοσοκομείο, είπαν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

    Επίσης, αναφερόμενοι στις προθέσεις του υπουργείου Υγείας, που έχουν να κάνουν με την χορήγηση μόνο γενόσημων φαρμάκων στους ανασφάλιστους και στους άπορους, εκτίμησαν ότι θα αυξηθούν οι ασθενείς του AIDS στη χώρα μας καθώς ενώ είναι οροθετικοί δεν θα μπορούν να παίρνουν την απαραίτητη αγωγή.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Θέλουν τον Γουίλιαμ για βασιλιά

    Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η αρραβωνιαστικιά του, Κέιτ Μίντλετον, θα πρέπει να είναι οι επόμενοι βασιλείς της Βρετανίας και όχι ο πατέρας του, ο διάδοχος πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του, τη δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα το Σάββατο.

    Η δημοσκόπηση της εταιρείας ICM που δημοσιεύεται στην εφημερίδα News of the World έδειξε ότι το 64% των Βρετανών θέλουν να διαδεχτεί τη βασίλισσα Ελισάβετ ο Ουίλιαμ ενώ στη δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες συμφώνησαν πως ο νεαρός πρίγκιπας θα γίνει καλύτερος βασιλιάς από τον πατέρα του, τον 62χρονο Κάρολο.

    Στην πρώτη δημοσκόπηση ούτε ένας στους πέντε δεν επιθυμεί να περάσει το στέμμα στον Κάρολο και την Καμίλα ενώ στη δεύτερη το 44% πιστεύει ότι ο Κάρολος θα πρέπει να κάνει στην άκρη ώστε ν' ανοίξει ο δρόμος για το γιο του.

    Ο Ουίλιαμ και η μέλλουσα σύζυγός του ανακοίνωσαν στις αρχές της εβδομάδας τον αρραβώνα τους, τραβώντας πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας.

    Ορισμένοι θεωρούν τον Κάρολο πολύ μεγάλο για να φέρει νέο αέρα στη μοναρχία εάν διαδεχθεί τελικά τη μητέρα του. Επιπλέον, η Καμίλα δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο η πρώτη σύζυγός του, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, η οποία σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1997, μετά το διαζύγιό τους.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Σύνοδος-αστραπή

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, και οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντήθηκαν χθες για μια σύνοδο-αστραπή στη σκιά του συνόδου του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα, σε μια προσπάθεια να εξανεμίσουν τις ανησυχίες για την οικονομική κρίση.

    Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συζητούν το σχέδιο βοήθειας για τις ιρλανδικές τράπεζες και οι Αμερικανοί έχουν ζητήσει από τους Ευρωπαίους να ενεργήσουν γρήγορα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

    Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, υπογράμμισε ότι τα βασικά οικονομικά μεγέθη στην Ευρώπη είναι "ισχυρά" όσον αφορά την ανάπτυξη και το χαμηλό πληθωρισμό και ότι οι Ευρωπαίοι θέτουν σε εφαρμογή "τα απαραίτητα εργαλεία" να να στηρίξουν οικονομικά τις χώρες που βρίσκονται σε κρίση.

    "Προφανώς, εφόσον (οι ΗΠΑ) είναι η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη παγκοσμίως, αυτό που συμβαίνει στις ΗΠΑ θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην Ευρώπη. Αυτό αληθεύει και αντιστρόφως", είπε από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, υπενθυμίζοντας τις συνέπειες από την ελληνική κρίση, την περασμένη άνοιξη. "Το σημαντικότερο πράγμα που μπορώ να κάνω για την Ευρώπη είναι το ίδιο που μπορώ να κάνω για τις ΗΠΑ, να προωθήσω την ανάπτυξη και την απασχόληση στις ΗΠΑ", πρόσθεσε.

    Στην κοινή ανακοίνωσή τους ΗΠΑ και ΕΕ κάλεσαν τους εταίρους τους στην G20 "να αποφύγουν τις πολιτικές της ανταγωνιστικής υποτίμησης" κάνοντας ένα σαφή υπαινιγμό στη νομισματική πολιτική που ακολουθεί η Κίνα. Η δήλωση αυτή πάντως έχει ιδιαίτερη σημασία μετά τις έντονες επικρίσεις που εξέφρασαν οι Ευρωπαίοι για την πρόσφατη απόφαση της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας να αγοράσει κρατικά ομόλογα ύψους 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που είχε επίσης ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του δολαρίου.

    Να σημειωθεί ότι στη σύνοδο αυτή, που διήρκησε 90 λεπτά, συναντήθηκαν για πρώτη φορά ο Ομπάμα με τον Βαν Ρομπάι.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Ολική επαναφορά

    Παναθηναϊκός-Ηρακλής 4-2: Ολική επαναφορά για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τον Ηρακλή, αλλά τελικά κατάφερε να νικήσει με 4-2 στο Ολυμπιακό στάδιο. Ο πρωταθλητής με τον Γιάτσεκ Γκμοχ στον πάγκο και τον νέο προπονητή, Ζεσουάλδο Φερέιρα, στις κερκίδες κατάφερε να αντεπεξέλθει στον αιφνιδιασμό του Ηρακλή, ο οποίος προηγήθηκε με τα γκολ των Μάρα (20') και Πίτου Γκαρσία (21') για να πάρει τους τρεις βαθμούς με τα τέρματα των: Λουίς Γκαρσία (30'), Σισέ (45', 50') και Πετρόπουλο (75').

    Ξάνθη-Πανσερραϊκός 2-0: Η Ξάνθη μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, ανέβασε την απόδοση της στην επανάληψη και νίκησε με 2-0 τον Πανσερραϊκό. Τα γκολ της ακριτικής ομάδας σημείωσαν οι Μαρσελίνιο (69') και Ελινγκτον (79').

    Ολυμπιακός Βόλου-Αστέρας Τρίπολης: 1-1 Δεύτερη διαδοχική ισοπαλία για τον Ολυμπιακό Βόλου στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Οι γηπεδούχοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Για τον Ολυμπιακό Βόλου, που τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γιακούποβιτς στο 47΄, σκόραρε ο Μάρτιν (53΄), ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε ανοίξει το σκορ στο 32΄ ο Ορόθκο.

    Σήμερα, ξεχωρίζει ο αγώνας στο Καραϊσκάκη μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός θα παίξει με απουσίες, αλλά θέλει μόνο τη νίκη για να παραμείνει στο πρώτο σκαλοπάτι της βαθμολογικής κλίμακας. Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ, ο οποίος τις τελευταίες αγωνιστικές έχει βρει το ρυθμό του, θα παίξει για το θετικό αποτέλεσμα.

    Δύσκολη αποστολή θα έχει η ΑΕΚ, η οποία θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στην Καβάλα κόντρα στην τοπική ομάδα.

    Αναλυτικά οι σημερινοί αγώνες:

    Κυριακή 21 Νοεμβρίου

    15:00 Ατρόμητος-Εργοτέλης (NOVA)

    17:15 Αρης-Κέρκυρα (NOVA)

    17:15 Λάρισα-Πανιώνιος (NOVA)

    19:30 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (NET)

    19:30 Καβάλα-ΑΕΚ (NOVA)

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 November 2010 - 7:30:22 UTC