Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΝΟ-Νέα 48ωρη απεργία
  • [02] Έως 29/12 οι μεταβιβάσεις από offshore
  • [03] Ανεστάλη η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ
  • [04] Στις 16/12 ξεκινά το εορταστικό ωράριο
  • [05] Ουραγός για το κλίμα
  • [06] Ισορροπία τρόμου στην Κορέα

  • [01] ΠΝΟ-Νέα 48ωρη απεργία

    Τη συνέχιση της απεργίας της για σήμερα και αύριο, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε έκτακτη συνεδρίασή της.

    Η ΠΝΟ διεκδικεί την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων για τους ναυτικούς που απασχολούνται στα Ακτοπλοϊκά -Επιβατηγά Πλοία, Πορθμεία Εσωτερικού, Μεσογειακά Φορτηγά Πλοία και Ακτοπλοϊκά Φορτηγά Πλοία, κάτω των 500 κόρων ολικής χωρητικότητας.

    Έκκληση προς όλες τις πλευρές να πρυτανεύσει η λογική και η εργασιακή ειρήνη, απηύθυνε το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, με αφορμή την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για συνέχιση της απεργίας, μέχρι τις 06.00 της 26ης Νοεμβρίου, με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης.

    Το υπουργείο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι σε κάθε περίπτωση θα προασπίσει το δημόσιο συμφέρον και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Έως 29/12 οι μεταβιβάσεις από offshore

    Παράταση έως τις 29 Δεκεμβρίου για τη μεταβίβαση ακινήτων από offshore επιχειρήσεις σε φυσικά πρόσωπα, με ευνοϊκούς όρους προβλέπεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δ. Κουσελά.

    Με βάση τη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στον τελευταίο φορολογικό νόμο, οι φορολογούμενοι που θα αποκτήσουν τα ακίνητα αυτά θα απαλλαγούν από το 50% του φόρου δωρεάς ή φόρου μεταβίβασης. Μάλιστα, εφόσον η μεταβίβαση γίνει σε φυσικό πρόσωπο που είναι ο πραγματικός κύριος του ακινήτου, τότε παρέχεται απαλλαγή και από το τεκμήριο αγοράς. Στην περίπτωση μεταβίβασης των ακινήτων τους σε φυσικά πρόσωπα, οι offshore θα απαλλαγούν από το ειδικό φόρο για το 2010, ο οποίος αυξήθηκε από 3% σε 15% και επιβάλλεται στην αντικειμενική αξία των ακινήτων, καθώς και από τον φόρο υπεραξίας.

    Η αρχική προθεσμία για τις μεταβιβάσεις με ευνοϊκούς όρους έληξε στις 23 Οκτωβρίου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Ανεστάλη η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ

    Άρχισε η αποκομιδή των απορριμμάτων από χθες το βράδυ, καθώς ανεστάλη η απεργία της ΠΟΕ/ΟΤΑ, μετά τις διαπραγματεύσεις με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο.

    Ο υφυπουργός υποσχέθηκε ότι από 1/1/2011 καθορίζεται ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και απασχόλησης για τους εργαζόμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις. Επίσης υπογράφεται άμεσα η συλλογική σύμβαση του κλάδου, ένα από τα βασικά αιτήματα των απεργών.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Στις 16/12 ξεκινά το εορταστικό ωράριο

    Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου.

    Την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της απασχόλησης του προσωπικού την Κυριακή 19-12-2010. Από την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011, επανέρχεται το κανονικό ωράριο.

    Η ομοσπονδία αποφάσισε τη μη συμμετοχή της στην προγραμματισμένη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 15-12-2010 και οι κινητοποιήσεις του εμπορικού κόσμου και το σχετικό διεκδικητικό πλαίσιο θα αποφασιστούν σε προσφορότερο χρόνο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Ουραγός για το κλίμα

    Σημαντικό δρόμο έχει να διανύσει η Ελλάδα, καθώς βαθμολογείται με «F» και κατακτά μια από τις χαμηλότερες θέσεις στην Ευρώπη των 27, σύμφωνα με το νέο εργαλείο αξιολόγησης των πολιτικών κάθε κράτους μέλους της ΕΕ για το κλίμα και την ενέργεια, που παρουσίασε η περιβαλλοντική οργάνωση WWF, σε συνεργασία με την εταιρία συμβούλων σε θέματα ενέργειας Ecofys.

    Η αξιολόγηση αποκαλύπτει πως σήμερα έχει αναληφθεί από τα κράτη-μέλη μόλις το ένα τρίτο των προσπαθειών που απαιτούνται, ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά 80%-95%, έως το 2050 και να οδηγηθεί σε «πράσινη» οδό. Ένα ενθαρρυντικό στοιχείο που προκύπτει από την αξιολόγηση αφορά την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των κρατών: αν σε κάθε τομέα τα κράτη-μέλη ακολουθήσουν το παράδειγμα των χωρών που παίρνουν την υψηλότερη βαθμολογία, τότε θα επιτύχουν σχεδόν τα δύο τρίτα των προσπαθειών που πρέπει να καταβάλουν.

    Για τις ανάγκες της αξιολόγησης, κάθε τομεακή πολιτική και το συνολικό πακέτο πολιτικών κάθε κράτους, βαθμολογείται στην κλίμακα «Α» έως «G». Η υψηλότερη βαθμολογία είναι το «D» και αφορά μόλις τέσσερις χώρες.

    Τα κύρια αίτια για τη χαμηλή κατάταξη της Ελλάδας είναι η ανεπάρκεια φιλόδοξων μέτρων στις μεταφορές, τα κτίρια και τη βιομηχανία, καθώς και διοικητικά-θεσμικά προβλήματα στον τομέα προώθησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Ισορροπία τρόμου στην Κορέα

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε τηλεφωνικά με το Νοτιοκορεάτη ομόλογό του, Λι Μιουνγκ Μπακ, και συμφώνησαν οι δύο χώρες να πραγματοποιήσουν και νέα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, σε "αντίδραση" για την αιματηρή επίθεση με πυρά πυροβολικού σε νοτιοκορεάτικο νησί, την ευθύνη για την οποία η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας επέρριψε στην Πιονγκγιάνγκ.

    Ο Ομπάμα είπε στον Λι ότι "οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σταθερά και πλήρως δεσμευμένες στην προάσπιση της συμμάχου τους, Δημοκρατίας της Κορέας", σύμφωνα με ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου.

    Οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις "τις επόμενες ημέρες" θα υπογραμμίσουν τη στενή διμερή συνεργασία σε ζητήματα ασφάλειας, ανέφερε το ανακοινωθέν.

    Στη διάρκεια της συνομιλίας, ο Ομπάμα φέρεται να είπε ότι η Βόρεια Κορέα πρέπει να σταματήσει τις "προκλητικές ενέργειες" και να μην παραβιάζει τους όρους της εκεχειρίας (με την οποία σταμάτησε ο πόλεμος της Κορέας το 1953, ο οποίος τύποις δεν έχει τελειώσει).

    Στο επεισόδιο της Τρίτης σκοτώθηκαν δύο Νοτιοκορεάτες στρατιώτες και δύο πολίτες. Η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε τη Σεούλ ότι εκείνη προκάλεσε το επεισόδιο, αφού δικές της δυνάμεις άνοιξαν πυρ. Νοτιοκορεάτικες δυνάμεις έκαναν γυμνάσια στην περιοχή, ανακοίνωσαν, πάντως, ότι δεν έβαλαν εναντίον των Βορειοκορεατών.

    Aμερικάνικο αεροπλανοφόρο κατευθύνεται στην κορεατική χερσόνησο, για να λάβει μέρος σε αμερικανονοτιοκορεατικά γυμνάσια

    Αμερικάνικο αεροπλανοφόρο κατευθύνεται προς την κορεατική χερσόνησο σήμερα Τετάρτη, μια ημέρα αφότου η Βόρεια Κορέα έπληξε με δεκάδες οβίδες νοτιοκορεάτικο νησί, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να βρουν το θάνατο και πολλοί άλλοι να τραυματιστούν, για να λάβει μέρος σε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια.

    Το πυρηνοκίνητο USS George Washington, το οποίο μεταφέρει 75 μαχητικά και έχει πλήρωμα 6.000 και πλέον, απέπλευσε από ναυτική βάση νότια του Τόκιο το πρωί σήμερα, Τετάρτη, και θα συμμετάσχει σε αεροναυτικά γυμνάσια με δυνάμεις της Νότιας Κορέας από την Κυριακή έως την επόμενη Τετάρτη, δήλωσαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ στη Σεούλ.

    Η Σεούλ θα αναπτύξει νέες συστοιχίες πυροβολικού

    Η Νότια Κορέα θα αναπτύξει νέες συστοιχίες πυροβολικού στο νησί που βομβαρδίστηκε την Τρίτη από το βορειοκορεατικό στρατό, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Κιμ Τάε-Γιουνγκ.

    "Έχουμε αναπτύξει έξι μονάδες πυροβολικού στο νησί και προβλέπουμε να εγκαταστήσουμε και άλλα" δήλωσε ο υπουργός ενώπιον της επιτροπής Άμυνας του κοινοβουλίου.

    Πεκίνο και Ουάσινγκτον συμφώνησαν να διασφαλίσουν την "ειρήνη και τη σταθερότητα" στην κορεατική χερσόνησο

    Η Κίνα και οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν σήμερα, Τετάρτη, στη διατήρηση της "ειρήνης και της σταθερότητας", και στην επιδίωξη της αποπυρηνικοποίησης στην κορεατική χερσόνησο, καθώς και την επανάληψη το συντομότερο των εξαμερών διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του βορειοκορεατικού πυρηνικού προγράμματος, ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω του Διαδικτυακού του ιστοτόπου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 November 2010 - 9:30:20 UTC