Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλλαγές στο Δημόσιο
  • [02] Ρόμπαϊ: "Απίστευτο επίτευγμα η μείωση κατά 4% του ελλείμματος"
  • [03] Πορεία διαμαρτυρίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
  • [04] Στο νοσοκομείο ο Αλ. Παπαδόπουλος
  • [05] "Επανεκκίνηση της οικονομίας"
  • [06] "Κοινή αγορά ΕΕ - Ρωσίας"

  • [01] Αλλαγές στο Δημόσιο

    Η αναδιάρθρωση του ΟΣΕ και των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας καθώς και η μελέτη ομαδοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα εξετασθεί η παραχώρηση χρήσης ορισμένων από αυτά σε ιδιώτες, συζητήθηκαν στην, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

    Συζητήθηκε ακόμη, η διάλυση της αγροφυλακής και η μετάταξη των υπαλλήλων της σε δασικές υπηρεσίες, η συγκρότηση υπηρεσιακού συμβουλίου που θα εξετάσει πόσους υπαλλήλους έχει ανάγκη η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και η κάλυψη αναγκών άλλων υπουργείων από τους υπόλοιπους, καθώς και η μετάβαση των 5.416 εποχικών πυροσβεστών σε καθεστώς πενταετούς θητείας με την επωνυμία Επικουρικοί Πυροσβέστες, αντί του ισχύοντος μέχρι τώρα καθεστώτος των 8μηνων συμβάσεων.

    Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου προέβη σε ενημέρωση για την πορεία της οικονομίας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Ρόμπαϊ: "Απίστευτο επίτευγμα η μείωση κατά 4% του ελλείμματος"

    Την άποψη ότι η μείωση του ελληνικού δημόσιου ελλείμματος κατά 4% μέσα σε έναν χρόνο αποτελεί "απίστευτο επίτευγμα", εκφράζει ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ, σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία φλαμανδόφωνη πολιτική επιθεώρηση "Knack".

    Στη συνέντευξη με τίτλο "το ευρώ λειτούργησε ως υπνωτικό χάπι", ο Χ. Ρόμπαϊ επαινεί την ελληνική κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε στην κρίση, που εκδηλώθηκε φέτος την άνοιξη. Σε έναν πρώτο απολογισμό της μέχρι τώρα θητείας του, ο πρόεδρος της ΕΕ επιχειρεί, μεταξύ άλλων, μια σύντομη αναδρομή στην ελληνική κρίση τονίζοντας την ανάγκη, η ΕΕ "να κολυμπήσει ενάντια στο ρεύμα" προκειμένου να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την επίτευξη μιας σταθερής οικονομικής ανάπτυξης, η οποία με τη σειρά της "θα καταστήσει βιώσιμο το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και θα διατηρήσει το ρόλο της ΕΕ σε παγκόσμιο επίπεδο".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Πορεία διαμαρτυρίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

    Πορεία διαμαρτυρίας που ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και κατέληξε στην Πλατεία Συντάγματος, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, πραγματοποίησαν το μεσημέρι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

    Στο διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων ήταν η διατήρηση των θέσεων εργασίας, μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, η διαφύλαξη του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων και η ενίσχυση του εισοδήματος, ιδιαίτερα των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων.

    Εξάλλου, έξω από το υπουργείο Οικονομικών συγκέντρωση πραγματοποίησαν και εργαζόμενοι της ΕΑΒ, οι οποίοι αντιδρούν στην προοπτική ιδιωτικοποίησης της βιομηχανίας.

    Νέα απεργία της ΠΝΟ

    Νέα 48ωρη απεργία από αύριο, στις 6 πμ έως την Κυριακή στις 6 πμ αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε συνεδρίασή της.

    Από την απεργία των ναυτικών αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στα νησιά, καθώς ήδη υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες από πολλούς παραγωγούς στην Κρήτη για τα προϊόντα τους.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Στο νοσοκομείο ο Αλ. Παπαδόπουλος

    "Ελεγχόμενη" χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας του Αλέκου Παπαδόπουλου, οι θεράποντες ιατροί του και προχωρούν σε σειρά εξετάσεων προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια που του προκάλεσαν το ήπιο ισχαιμικό επεισόδιο.

    Ο πρώην υπουργός νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΝΙΜΙΤΣ, όπου, σύμφωνα με τους γιατρούς, θα παραμείνει για ένα τουλάχιστον 24ωρο και αύριο θα μεταφερθεί σε δωμάτειο νοσηλείας.

    Ο κ. Παπαδόπουλος επικοινωνεί με τους γιατρούς και το περιβάλλον του.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] "Επανεκκίνηση της οικονομίας"

    Η επανεκκίνηση της οικονομίας αποτελεί στόχο της κυβέρνησης για το 2011. Το κλειδί για την επιτυχία είναι ο συντονισμός όλων των συναρμόδιων υπουργείων, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

    Ο Μ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι "ο καινούργιος αναπτυξιακός - επενδυτικός νόμος περιορίζει τις επιδοτήσεις και στηρίζει ιδιαίτερα τις εξωστρεφείς και καινοτόμες επιχειρήσεις, τις επιχειρήσεις οι οποίες είναι ανταγωνιστικές, μέσα από μεγάλες φοροαπαλλαγές, αποσβέσεις και μια σειρά άλλα κίνητρα", σημειώνοντας ότι θα παρουσιαστεί άμεσα και χαρακτηρίζοντάς τον "τομή" για την ανάπτυξη της χώρας.

    Διευκρίνισε ότι δεν καταργούνται οι επιδοτήσεις, αλλά αλλάζει ριζικά η φιλοσοφία του για να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. «Έχει αποδειχθεί ότι όλα τα νομοθετήματα που έγιναν πριν 30 χρόνια μαζί με άλλες πολιτικές που εφαρμόστηκαν, δεν έχουν αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Και πρόσθεσε ότι "ο τρόπος με τον οποίο διαχειριστήκαμε τις επιδοτήσεις δεν απέδωσαν προστιθέμενη αξία στην οικονομία. Οι επιχειρήσεις μας ήταν μη ανταγωνιστικές και εσωστρεφείς".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] "Κοινή αγορά ΕΕ - Ρωσίας"

    Τη δημιουργία μιας κοινής αγοράς Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας, η οποία θα εκτείνεται από τη Λισαβόνα μέχρι το Βλαδιβοστόκ, προτείνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Το μοντέλο αυτό προτείνει ο κ. Πούτιν, ως «δίδαγμα» από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008, την οποία αποδίδει σε «δομικά» αίτια των παγκόσμιων ανισορροπιών.

    Σε ολοσέλιδο άρθρο του στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung (Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ 25.11.10) ο κ. Πούτιν προτείνει Ρωσία και ΕΕ να επιδιώξουν μία «αρμονική σύνθεση των δύο οικονομιών τους, οι οποίες διαθέτουν «συμπληρωματικούς αναπτυξιακούς παράγοντες», όπως τεχνολογία, αποθέματα φυσικών πόρων και επενδυτικά κεφάλαια.

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η οικονομική πολιτική που ακολουθείται από την Ρωσία δεν κινείται προς την κατεύθυνση μιας ζώνης ελεύθερων συναλλαγών "από την Λισαβόνα στο Βλαδιβοστόκ", την οποία επιθυμεί ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν.

    "Πρέπει να βάλω λίγο νερό στο κρασί του", δήλωσε η κ. Μέρκελ, σε ομιλία της στο Βερολίνο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 November 2010 - 15:30:35 UTC