Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο ΣτΕ η έκτακτη εισφορά
  • [02] Διαδικασίες μετάταξης στους Δήμους
  • [03] Ο Σόνι Ρόλινς στην Αθήνα
  • [04] Ιδιοκτήτρια του Ήλιου
  • [05] Θέλουν τη νίκη

  • [01] Στο ΣτΕ η έκτακτη εισφορά

    Στο Β' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (αυξημένη επταμελής σύνθεση), την 1η Δεκεμβρίου 2010, ο σύμβουλος Επικρατείας Ι. Γράβαρης θα προτείνει να κριθεί αντισυνταγματική η έκτακτη εισφορά που επιβλήθηκε το 2009.

    Ειδικότερα, ο Γράβαρης θα αναφέρει ότι η έκτακτη εισφορά είναι αντίθετη στο άρθρο 78 παράγραφος 2 του Συντάγματος που απαγορεύει την αναδρομική επιβολή φόρου ή άλλου οικονομικού βάρους.

    Ακόμη, ο σύμβουλος Επικρατείας θα επισημάνει ότι η έκτακτη εισφορά υπολογιζόμενη επί των εισοδημάτων που έχουν αποκτηθεί πριν από την 1.1.2008, δεν είναι νόμιμη ως αντικείμενη στο άρθρο 78 παράγραφος 2 του Συντάγματος.

    Παράλληλα, ο Γράβαρης θα αναφέρει ότι η έκτακτη εισφορά είναι αντίθετη στο άρθρο 4 του Συντάγματος, καθώς εξαιρεί από την έκτακτη εισφορά τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, χωρίς να προκύπτει από πουθενά για ποιο λόγο έγινε η διαφοροποίηση αυτή.

    Σε περίπτωση που η εισήγηση του Γράβαρη γίνει δεκτή από το Β' Τμήμα, τότε η υπόθεση θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για οριστική κρίση.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Διαδικασίες μετάταξης στους Δήμους

    Αρχίζουν οι διαδικασίες μετάταξης στους Δήμους, για περίπου 2.000 υπαλλήλους που σήμερα εργάζονται στις Νομαρχίες, σύμφωνα με εγκύκλιο του υφυπουργού Εσωτερικών, Γιώργου Ντόλιου, μετά τη μικρή συμμετοχή στις εθελοντικές μετατάξεις.

    Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, το προσωπικό που υπηρετεί σε οργανικές μονάδες μετατάσσεται σε Δήμους στους οποίους περνούν και οι αρμοδιότητες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων (π.χ. προσωπικό Πολεοδομιών). Οι υπάλληλοι μετατάσσονται υποχρεωτικά στο Δήμο της έδρας του νομού ή εντός των ορίων του νομού, ενώ οι μόνιμοι υπάλληλοι μετατάσσονται σε συναφείς κλάδους και ειδικότητες.

    Επίσης, οι υπάλληλοι που εργάζονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας μετατάσσονται με την ίδια σχέση εργασίας στο δήμο όπου λειτουργούσαν τα ΚΕΠ, ενώ στην ίδια διαδικασία μετάταξης περιλαμβάνονται και οι δόκιμοι υπάλληλοι, καθώς ο κλάδος Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών έχει προβλεφθεί αποκλειστικά και μόνο για τη στελέχωση των ΚΕΠ και το προσωπικό αυτό δεν θα μπορεί να απασχοληθεί σε αλλότρια καθήκοντα, όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Ο Σόνι Ρόλινς στην Αθήνα

    Ο Σόνι Ρόλινς ο ζωντανός θρύλος της Τζαζ έρχεται πρώτη φορά στην Αθήνα για μια μοναδική εμφάνιση στις 28 Νοεμβρίου, στο θέατρο Παλλάς.

    Γεννημένος στο κακόφημο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, ο κορυφαίος μουσικός ξεκίνησε τη μουσική του πορεία σε ηλικία 14 ετών. Σήμερα, στα 80 του έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της Τζαζ σκηνής.

    Ο Ρόλινς έχει κερδίσει την εκτίμηση όλων των σύγχρονων μουσικών της Τζαζ που τον αναγνωρίζουν ως τον κορυφαίο όλων των εποχών στο τενόρο σαξόφωνο, λόγω της εφευρετικότητας με την οποία διαχειρίζεται τη μουσική του.

    Παίρνοντας στοιχεία από τους μεγάλους σαξοφωνίστες της εποχής, όπως τον Λέστερ Γιανγκ και τον Κόουλμαν Χόκινς, ο Ρόλινς ανέπτυξε τον δικό του χαρακτηριστικό και ιδιότυπο ήχο που τον καθιέρωσε.

    Ο πολύβραβευμένος καλλιτέχνης μετρά πάμπολλες εμφανίσεις σε μουσικά Φεστιβάλ και εκατοντάδες δίσκους.

    Μερικά από τα πιο γνωστά κομμάτια του είναι το «Tenor Madness» , «Saxophone Colossus» , «WayOutWest» , «Newkβs Time» , «A Night at the Village Vanguard» , «Freedom Suite» , «Brass & Trio» , «The Bridge» , «On Impulse» καθώς και το σάουντρακ της ταινίας «Alfie».

    Η εμφάνιση του Ρόλινς θα γίνει στα πλαίσια της εκδήλωσης Τζαζ Μάστερς που διοργανώνει κάθε χρόνο το θέατρο Παλλάς.

    Μ.Παππά

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Ιδιοκτήτρια του Ήλιου

    Δισεκατομμύρια χρόνια μετά από τον σχηματισμό του, η πηγή της ζωής, ο Ήλιος ανήκει πια σε μία Ισπανίδα, η οποία παρουσιάστηκε ενώπιον ενός συμβολαιογράφου για να ανακηρυχθεί ιδιοκτήτρια του άστρου, ανακοίνωσε σήμερα στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα 'La Voz de Galicia'.

    "Είμαι ιδιοκτήτρια του Ήλιου, ενός αστεριού φασματικού τύπου G2, που βρίσκεται στο κέντρο του ηλιακού μας συστήματος, σε απόσταση περίπου 149,6 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από την Γη ..." αναφέρει η συμβολαιογραφική πράξη, σύμφωνα με την εφημερίδα.

    Η νέα ιδιοκτήτρια του Ήλιου, Άνχελες Ντουράν, εξήγησε στην εφημερίδα ότι υπάρχει μια διεθνής σύμβαση που "απαγορεύει στις χώρες να είναι ιδιοκτήτριες πλανητών". Η σύμβαση δεν αφορά μεμονωμένα άτομα...

    Μάλιστα, "υπάρχει ένας Αμερικανός που με παρόμοια συμβολαιογραφική πράξη στοχεύει να γίνει... ιδιοκτήτης της Σελήνης και σχεδόν όλων των άλλων πλανητών", ανέφερε η Ισπανίδα στην εφημερίδα.

    Η κ. Ντουράν, η οποία μένει στην πόλη Σαλβατέρα ντε Μίνιο, στην βορειοδυτική Ισπανία, σημείωσε ότι έγινε ιδιοκτήτρια του Ήλιου έχοντας την "επικαρπία",... επειδή "δεν υπάρχει ένας μόνο ιδιοκτήτης που να είναι γνωστός εδώ και 5 δισεκατομμύρια χρόνια".

    Μ.Α.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Θέλουν τη νίκη

    Το ντέρμπι στο Ολυμπιακό στάδιο μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των φιλάθλων από τους αγώνες της 12ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Η «Ενωση» θέλει μόνο τη νίκη για να παραμείνει στη διεκδίκηση του τίτλου και η ψυχολογία της ενισχύθηκε μετά την ανακοίνωση για την ανανέωση της συνεργασίας με τον Νάτσο Σκόκο. Στα αγωνιστικά ο Μανόλο Χιμένεθ δεν θα έχει στην ενδεκάδα τους τραυματίες Σάχα και Μπλάνκο.

    Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός θα παίξει για τη νίκη, ώστε να παραμείνει στο πρώτο σκαλοπάτι της βαθμολογίας, αλλά και ο βαθμός της ισοπαλίας δεν θα δυσαρεστήσει τους Πειραιώτες, οι οποίοι, πάντως, θα παίξουν με σημαντικές απουσίες. Συγκεκριμένα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν θα έχει στη διάθεση του τους Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιο, Μπράβο και Τοροσίδη, ενώ ξεπέρασε τον τραυματισμό του ο Αριέλ Ιμπαγάσα.

    Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός θα παίξει μόνο για τη νίκη στην Κέρκυρα κόντρα στην τοπική ομάδα, με τον Ζεσουάλντο Φερέιρα να κάνει το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δύσκολη αποστολή θα έχει ο Αρης στις Σέρρες κόντρα στον Πανσερραϊκό, ενώ φαβορί για τη νίκη είναι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θα υποδεχθεί στην Τούμπα τον Ατρόμητο. Τέλος σημαντικό είναι και το παιχνίδι στο Βόλο μεταξύ του τοπικού Ολυμπιακού και της Καβάλας. Συνοπτικά οι αγώνες της 12ης ημέρας:

    ΣΑΒΒΑΤΟ

    17:15 Πανσερραϊκός-Αρης (Δημ. στάδιο Σερρών) NOVA

    17:15 Εργοτέλης-ΑΕΛ (Παγκρήτιο στάδιο) NOVA

    19:30 ΑΕΚ-Ολυμπιακός (ΟΑΚΑ) NOVA

    ΚΥΡΙΑΚΗ

    15:00 Ολυμπιακός Βόλου-Καβάλα (Πανθεσσαλικό στάδιο) NOVA

    15:00 Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη (Τρίπολη)

    15:00 Πανιώνιος-Ηρακλής (Νέα Σμύρνη) NOVA

    17:15 ΠΑΟΚ-Ατρόμητος (Τούμπα) NOVA

    19:30 Κέρκυρα-Παναθηναϊκός (ΕΑΚ Κέρκυρας) NOVA

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 November 2010 - 7:30:23 UTC