Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Συναίνεση για τις επιχειρησιακές συμβάσεις"
  • [02] "Οι αλλαγές είναι δεσμευτικές"
  • [03] "Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας"
  • [04] ΟΣΕ: Μετατάξεις υπαλλήλων

  • [01] "Συναίνεση για τις επιχειρησιακές συμβάσεις"

    Μεγάλες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται ελεγχόμενη ευελιξία στη διαμόρφωση μισθών, κάτω όμως από όρια που θα αποτρέψουν μια ανεξέλεγκτη εφαρμογή που θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στον ανταγωνισμό, αλλά και στο εισόδημα του εργαζομένου, δήλωσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η υπουργός Εργασίας.

    Βρισκόμαστε σε έναν δρόμο που μας δίνει μία αισιοδοξία ότι θα θέσουμε ένα πλαίσιο στο οποίο θα υπάρχει ανοχή, αν όχι συναίνεση, πρόσθεσε η υπουργός.

    Η συνάντηση της κ. Κατσέλη με τους κοινωνικούς εταίρους, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το απόγευμα, ματαιώθηκε, μετά τον αποκλεισμό του υπουργείου από μέλη του ΠΑΜΕ.

    Στο μεταξύ, εργασία και το Σάββατο και συμψηφισμό υπερωριών με μείωση του ωραρίου εργασίας, προτείνει ο ΣΕΒ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ.

    Εξάλλου, τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει απόφαση για οριζόντια μείωση των επικουρικών συντάξεων, αλλά θα επανεξεταστούν μέσω αναλογιστικών μελετών οι περιπτώσεις που δεν μπορεί να συνεχιστεί η καταβολή τους και την επόμενη πενταετία, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

    Συνάντηση Κ.Παπούλια με το προεδρείο της ΓΣΕΕ

    "Να πληρώσουν και οι έχοντες", ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε χθες με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο και τα νέα μέλη του προεδρείου της Συνομοσπονδίας.

    "Νομίζω ότι θα ήταν μια δίκαιη συμπεριφορά, από τους κρατούντες να πιέσουν και τους έχοντες να ανοίξουν το πορτοφόλι τους. Γιατί φοβάμαι ότι πολλοί από τους έχοντες έχουν 'καβούρια' μέσα στην τσέπη", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας και έκανε λόγο για "πόνο μεγάλο και αβάσταχτο", για όσους πλήττει ιδιαίτερα η κρίση. "Και βέβαια υπάρχει μια γραμμή, κάτω από την οποία δεν μπορεί να πιέσεις ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους και τους μισθωτούς" σημείωσε.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] "Οι αλλαγές είναι δεσμευτικές"

    "Οι διαρθρωτικές αλλαγές στις ΔΕΚΟ και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι δεσμευτικές, θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν μέχρι το τέλος Μαρτίου", τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε τριάντα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τους οποίους συναντήθηκε το απόγευμα και συζήτησαν την πορεία της οικονομίας και τα δεδομένα του νέου προϋπολογισμού.

    Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του ότι οι υπουργοί "θα πάρουν πάνω τους την υπόθεση".

    Ο Γ. Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν κατατεθεί πέντε νομοσχέδια, μεταξύ των οποίων αυτά για το φορολογικό και τα κλειστά επαγγέλματα (που αφορούν φαρμακοποιούς, δικηγόρους, συμβολαιογραφους και ορκωτούς λογιστές).

    Στις παρατηρήσεις των κυβερνητικών βουλευτών ότι με την αύξηση των εσόδων και την περιστολή των δαπανών επιτυγχάνονται μεν οι στόχοι του προϋπολογισμού, αλλα χρειάζεται και η ανάπτυξη, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι "χρειάζεται ρευστότητα και αυτό σημαίνει ότι οι αγορές θα πρέπει να είναι ανοιχτές και αυτό με την σειρά του προϋποθέτει εμπιστοσύνη και αξιοπιστία, η οποία κατοχυρώνεται με την επίτευξη των στόχων".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] "Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας"

    Διευκρινίσεις για ορισμένες βασικές πτυχές του μόνιμου μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων με την ονομασία "Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας», που θα συσταθεί για την ευρωζώνη από τα μέσα του 2013, έδωσε στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Ειδικότερα, σε ενημερωτικό σημείωμά της, η Επιτροπή αναφέρει κατ' αρχήν ότι αυτός ο μηχανισμός θα έχει ως βασικό στόχο να διασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη και τα κύρια χαρακτηριστικά του θα βασίζονται στον υπάρχοντα Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Οικονομικής Σταθερότητας, τον οποίο και θα αντικαταστήσει. Προβλέπεται ότι με το νέο μηχανισμό θα ενισχυθεί το πλαίσιο οικονομικής εποπτείας στην Ε.Ε., με περισσότερη έμφαση να δίνεται πλέον στη βιωσιμότητα του χρέους, αλλά και σε προληπτικά μέτρα για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση πιθανών μελλοντικών κρίσεων.

    Στο μεταξύ, νέο πακέτο μέτρων με στόχο την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και την περιστολή των δαπανών του Δημοσίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο, στο πλαίσιο προσπάθειας καθησυχασμού των αγορών σχετικά με την οικονομική σταθερότητα της χώρας

    Τα μέτρα περιλαμβάνουν συμβάσεις παραχώρησης βάσει των οποίων τα αεροδρόμια της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης θα τεθούν υπό ιδιωτική διαχείριση, είπε ο Θαπατέρο στη διάρκεια ομιλίας του στο Κοινοβούλιο.

    Η κυβέρνηση θα ιδιωτικοποιήσει επίσης το 30% της υπό δημόσιο έλεγχο εταιρία τυχερών παιγνίων και στοιχημάτων και θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές για περίπου 40.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    Με άλλο μέτρο, θα μειωθεί από το Φεβρουάριο η μηνιαία επιδότηση των 426 ευρώ που εισπράττουν όσοι άνεργοι δεν λαμβάνουν άλλο επίδομα ανεργίας.

    Εξάλλου, αυξημένη ζήτηση αλλά και επιτόκιο εμφάνισε η επιτυχής δημοπράτηση δωδεκάμηνων έντοκων γραμματίων στην οποία προχώρησε σήμερα η Πορτογαλία, αντλώντας το ποσό των 500 εκ.ευρώ, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους της χώρας.

    Το επιτόκιο διαμορφώθηκε σε 5,281% έναντι 4,813% για αντίστοιχη έκδοση στις 17 Νοεμβρίου, μέσω της οποίας είχε αντληθεί το ποσόν των 750 εκ.ευρώ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] ΟΣΕ: Μετατάξεις υπαλλήλων

    Μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου θα πρέπει να κάνουν γνωστές οι Δημόσιες Υπηρεσίες, ανεξάρτητες αρχές, δήμοι και Νομαρχίες και ΝΠΙΔ του δημόσιου τομέα, τις κενές θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ή τις ανάγκες τους πέραν των κενών θέσεων προκειμένου να καλυφθούν με μεταφορά προσωπικού από τις εταιρίες ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σύμφωνα με εγκύκλιο του υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου.

    Πρόκειται ουσιαστικά για την έναρξη της διαδικασίας μετάταξης περίπου 2000 υπαλλήλων από τον ΟΣΕ στο δημόσιο, που υπήχθησαν στο νόμο 38/91/2010, ενώ σημειώνεται ότι το προσωπικό αυτό μεταφέρεται με την ίδια σχέση εργασίας σε δημόσιες υπηρεσίες.

    Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο κενές θέσεις όσο και οι ανάγκες για σύσταση θέσεων υπάρχουν κυρίως τους νομούς: Αργολίδας, Αρκαδίας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Δράμας, Έβρου, Ευβοίας, Ηλείας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καρδίτσας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λαρίσης, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλης, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλωρίνης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 December 2010 - 19:30:23 UTC