Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πανελλήνιο Συνέδριο Ρομποτικής
  • [02] Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας
  • [03] Φονική πυρκαγιά

  • [01] Πανελλήνιο Συνέδριο Ρομποτικής

    Το 2Β° Πανελλήνιο Συνέδριο Ρομποτικής διοργανώνεται από το τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Διεύθυνσης Θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνών Σχέσεων του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας (ΤΕΕ). Θα διεξαχθεί στις 9 και 10 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Ρίο της Πάτρας.

    Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάδειξη του έργου των Ελλήνων ερευνητών στη Ρομποτική, η δημιουργία ενός βήματος για την παρουσίαση των νέων ερευνητών και υποψήφιων διδακτόρων και φοιτητών, η ανάδειξη των δυνατοτήτων συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων εγχώριων ερευνητικών ομάδων, η παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων στην ρομποτική τεχνολογία και τις εφαρμογές για την ενημέρωση των ελλήνων μηχανικών, καθώς επίσης η διάχυση της ρομποτικής τεχνολογίας στη χώρα μας.

    Η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει ποικίλα θέματα, όπως ο έλεγχος των ρομπότ (προσαρμοστικός, σθεναρός, μη-γραμμικός, ευφυής), ο σχεδιασμός της ανατομίας τους, τα αναδιαμορφώσιμα και κινούμενα ρομπότ, η πλοήγηση και ο σχεδιασμός της κίνησής τους, οι ρομποτικοί χειρισμοί με επιδεξιότητα, η αλληλεπίδραση και συνεργασία ρομπότ-ανθρώπου, η βιομιμητική ρομποτική, τα μικρορομπότ, η υπολογιστική νοημοσύνη στη ρομποτική, η ρομποτική όραση, οι ρομποτικοί αισθητήρες, οι κοινωνικές επιπτώσεις της ρομποτικής τεχνολογίας κ.α.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας

    Ημέρα κοινωνικής διαμαρτυρίας αποτελεί η 3η Δεκεμβρίου που έχει ανακηρυχθεί Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, προσθέτοντας ότι στην Ελλάδα "το 10% του πληθυσμού της αρνείται τον παθητικό ρόλο και διεκδικεί τη συμμετοχή του στο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό στερέωμα της χώρας".

    Αίτημα της Συνομοσπονδίας, η οποία το μεσημέρι πραγματοποίησε, στο Σύνταγμα, Πανελλαδικό συλλαλητήριο, είναι να ληφθούν από την Πολιτεία όλα εκείνα τα μέτρα που θα επιτρέψουν στους ανθρώπους με αναπηρία να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

    Βάσει μελετών, το 84% των ατόμων με αναπηρία βρίσκεται εκτός εργατικού δυναμικού, το μέσο οικογενειακό εισόδημα των νοικοκυριών που έχουν ένα μέλος με αναπηρία, είναι χαμηλότερο από των άλλων νοικοκυριών, αφού το ύψος των παρεχόμενων προνοιακών επιδομάτων και αναπηρικών συντάξεων είναι τόσο μικρό που δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις ανάγκες που απορρέουν από αυτή καθ΄εαυτή αναπηρία.

    Ζητήματα που απασχολούν το αναπηρικό κίνημα στην Ελλάδα συζήτησαν ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μιχάλης Τιμοσίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), με το οποίο συναντήθηκαν σήμερα, έπειτα από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. Οι εκπρόσωποι της ΕΣΑμεΑ υπέβαλαν υπόμνημα με τις θέσεις και τα αιτήματά τους. Οι δύο υφυπουργοί και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεσμεύτηκαν, ότι θα ενημερώσουν τον Πρωθυπουργό και θα προωθήσουν μέτρα κοινωνικής πολιτικής για τη βελτίωση της ζωής των ατόμων με αναπηρία.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Φονική πυρκαγιά

    Τα πτώματα 41 ανθρώπων έχουν βρεθεί, ενώ πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, στην περιοχή του όρους Καρμέλ κοντά στη Χάιφα όπου μαίνεται από την Πέμπτη μια τεράστια πυρκαγιά, η χειρότερη στην ιστορία του Ισραήλ.

    Η πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστά, δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

    Δεκαεπτά άνθρωποι νοσηλεύονται, οι δύο σε σοβαρή κατάσταση.

    Δύο αεροσκάφη από την Τουρκία, δύο από την Γαλλία, τέσσερα από την Ελλάδα, δυο από το Αζερμπαϊτζάν, δύο από τη Ρωσία, ένα από την Κροατία, ένα από τη Ρουμανία και τρία από την Κύπρο, συμβάλλουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

    Περισσότεροι από 13.000 κάτοικοι της περιοχής, νότια της Χάιφας, έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, που επισκέφθηκε την περιοχή, έκανε λόγο για "καταστροφή, που μέχρι τώρα δεν είχαμε ξαναδεί".

    Από τους 41 νεκρούς, οι 36 ήταν εκπαιδευόμενοι δεσμοφύλακες, οι οποίοι εστάλησαν για να βοηθήσουν τους κρατούμενους σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα που απειλούσε η φωτιά, αλλά το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν εγκλωβίστηκε από τις φλόγες.

    Με ανακοίνωσή της, η ισραηλινή πρεσβεία στην Ελλάδα μετέφερε τις ευχαριστίες του Ισραήλ προς την ελληνική κυβέρνηση για τη βοήθεια της Αθήνας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 December 2010 - 17:30:19 UTC