Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διώξεις για τρία κακουργήματα
  • [02] Συνάντηση στις Βρυξέλλες
  • [03] 200.000 λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι
  • [04] Συνέντευξη Χ. Παμπούκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [05] 'Εσβησε η μεγάλη φωτιά στο Ισραήλ
  • [06] Φονική κακοκαιρία στην Πολωνία- Προβλήματα στο Βέλγιο, λόγω του χιονιού
  • [07] Ορθοπεταλιές για μία... καλύτερη ποιότητα ζωής
  • [08] Κλειστό το κέντρο
  • [09] Σύσκεψη για τα έσοδα
  • [10] "Στον πηγαιμό για την Ιθάκη"
  • [11] ΔΝΤ: "Πιο εύρωστο ταμείο"
  • [12] Μυστικός κατάλογος
  • [13] Επέστρεψε στην κορυφή

  • [01] Διώξεις για τρία κακουργήματα

    Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα άσκησαν οι εισαγγελείς σε βάρος των έξι συλληφθέντων, μετά την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

    Εναντίον των έξι ασκήθηκε δίωξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, η οποία προς το παρόν δεν προσδιορίζεται, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι συλληφθέντες είπαν στους εισαγγελείς ότι δεν έχουν λάβει γνώση της δικογραφίας και ότι δεν έχουν τηρηθεί τα δικαιώματά τους.

    Επί πλέον ο Αλέξανδρος Μητρούσιας αρνείται τη συμμετοχή του στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

    Προθεσμία για αύριο το πρωί έλαβαν για τις απολογίες τους και οι έξι νεαροί κατηγορούμενοι, από τον 31ο τακτικό ανακριτή ο οποίος ανέλαβε την δικογραφία για την υπόθεση.

    Σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, και την Τρίτη, οι κατηγορούμενοι πρόκειται να ζητήσουν νέα προθεσμία ώστε να ενημερωθούν για την δικογραφία και τα κατηγορητήρια που θα συνταχθούν σε βάρος τους.

    Και οι έξι αντιμετωπίζουν τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και σύμφωνα με την δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους είναι μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης η οποία δεν προσδιορίζεται μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Συνάντηση στις Βρυξέλλες

    Συνάντηση θα έχουν τη Δευτέρα το απόγευμα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

    Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις πέντε το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) ενώ όπως έγινε γνωστό θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στις 18.15 (ώρα Ελλάδας).

    Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά τη συνάντηση θα εξεταστούν τόσο θέματα της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, όσο και θέματα της ευρωπαϊκής οικονομίας και ειδικότερα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας.

    Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι κ.κ. Μπαρόζο και Παπανδρέου αναμένεται να συζητήσουν τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης, την παρακολούθησή τους από την Τρόικα , την ευρωπαϊκή στήριξη προς την Ελλάδα και την προετοιμασία της επικείμενης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ ( 16 - 17 Δεκεμβρίου).

    Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν, εξ άλλου, ότι την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της επίσκεψης είχε ο κ. Μπαρόζο, ο οποίος απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Παπανδρέου.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μπαρόζο αναμένεται να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι η Ελλάδα, με τα μέτρα που έχει λάβει, βρίσκεται στο σωστό δρόμο, τονίζοντας παράλληλα τη σοβαρότητα της κατάστασης.

    Τις επόμενες μέρες φθάνουν στην Αθήνα ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος- Καν και ο Ευρωπαίος επίτροπος Ολι Ρεν.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] 200.000 λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι

    Συρρίκνωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 200.000 έως το τέλος της τετραετίας, αλλά και μειώσεις μισθών σε υπουργεία, όπου εξακολουθούν να χορηγούνται σκανδαλώδη επιδόματα, προαναγγέλλει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.

    Ο υπουργός κάνει λόγο για «επί δεκαετίες κακομεταχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού στο Δημόσιο, που εκκόλαψε τις χειρότερες συνήθειες, οι οποίες στη συνέχεια μετεξελίχθηκαν σε νοοτροπία καταστρεπτική για το δημόσιο συμφέρον», επισημαίνει ότι «ήταν θέμα χρόνου να χρεοκοπήσει αυτό το Δημόσιο» και κοινοποιεί ότι τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί εγκύκλιος, βάσει της οποίας θα ζητηθεί η καταγραφή των ελλείψεων του προσωπικού και η αποτύπωση της ύπαρξης αξιόλογων εργαζομένων, που δεν αξιοποιούνται στις υπηρεσίες, όπου υπηρετούν.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [04] Συνέντευξη Χ. Παμπούκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    «Οι Αμερικανοί διαπιστώνουν ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τα διαρθρωτικά προβλήματα και να μετατρέψει την χώρα μας σε φιλοεπενδυτική», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για το σχεδιασμό της πολιτικής στρατηγικών επενδύσεων, Χάρης Παμπούκης, ο οποίος συμμετείχε στο 12ο Ετήσιο Φόρουμ Επενδυτών της εταιρίας Capital Link, είχε σειρά επαφών με οικονομικούς παράγοντες και επισκέφθηκε τη Γουόλ Στριτ, όπου συζήτησε θέματα της αρμοδιότητάς του με στελέχη του νεοϋορκέζικου χρηματιστηρίου.

    Αναφερόμενος στο μνημόνιο συνεργασίας με το Κατάρ, επισήμανε ότι γίνονται «προσεκτικά βήματα». Για τις προοπτικές να υπάρξουν επενδύσεις από εύπορους ομογενείς, ο κ. Παμπούκης τόνισε ότι «δεν υπάρχει κατηγορία Ελληνοαμερικανών επενδυτών, αλλά επενδυτών», υπογραμμίζοντας ότι μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν να είναι «ευεργέτες ή επενδυτές».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [05] 'Εσβησε η μεγάλη φωτιά στο Ισραήλ

    Η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Καρμέλ του βορείου Ισραήλ έσβησε, ανακοίνωσε η αστυνομία της χώρας.

    Οι προσπάθειες των πυροσβεστών να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε την Πέμπτη βοηθήθηκαν και από τη βροχή στη διάρκεια της νύχτας, σπάνιο φαινόμενο για την εποχή αυτή στο Ισραήλ.

    "Όλες οι εστίες έχουν σβήσει", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [06] Φονική κακοκαιρία στην Πολωνία- Προβλήματα στο Βέλγιο, λόγω του χιονιού

    Ακόμα πέντε Πολωνοί έχασαν τη ζωή τους χθες τη νύχτα από το κρύο ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών από τις αρχές Νοεμβρίου σε 52, όπως δήλωσε το κυβερνητικό κέντρο ασφάλειας.

    Τα περισσότερα θύματα ήταν άστεγοι που αναζητούσαν καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, ενώ πολλοί από αυτούς ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

    Μέχρι στιγμής οι χαμηλότερες θερμοκρασίες έχουν καταγραφεί στην περιοχή Μπιαλιστόκ, στη βορειοανατολική Πολωνία, στα σύνορα με τη Λιθουανία και τη Λευκορωσία, όπου το θερμόμετρο έδειξε 32 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν.

    Το χιόνι και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έχουν προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά και των τρένων σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ πολλά σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες έχουν κλείσει.

    Στο Βέλγιο ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα λόγω του χιονιού, την ώρα που νέες χιονοπτώσεις προκαλούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο ανατολικό και νότιο τμήμα της χώρας.

    Η κυκλοφορία σε έναν αυτοκινητόδρομο που ενώνει το Βέλγιο με το Λουξεμβούργο διακόπηκε εξαιτίας του χιονιού που φτάνει τα 20 με 40 εκατοστά, σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου των δημόσιων υπηρεσιών της Βαλονίας.

    Προβλήματα στην κυκλοφορία σημειώνονται στη Βαλονία και συγκεκριμένα στη Λιέγη, τη Σαρλρουά και τη Ναμούρ αλλά και στη φλαμανδική επαρχία Λίμπουργκ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [07] Ορθοπεταλιές για μία... καλύτερη ποιότητα ζωής

    Σε...ορθοπεταλιά είναι το ποδηλατικό κίνημα στην Ελλάδα, παρά την έλλειψη της υποδομής, που θα το «απογείωνε» ακόμη περισσότερο, μετατρέποντάς το σε ιδανικό τρόπο μετακίνησης, κατά τα πρότυπα των ευρωπαϊκών πόλεων. Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι Έλληνες επιλέγουν για τις μετακινήσεις τους το ποδήλατο. Το ποδηλατικό κίνημα βασίζεται στην οικολογία, την άσκηση, την οικονομία χώρου, χρόνου και χρημάτων. Σηματοδοτεί την ελεύθερη, άνετη και γρήγορη μετακίνηση μέσα στην πόλη και πάνω απ΄όλα, προτείνει έναν εναλλακτικό, φυσικό και υγιή τρόπο ζωής.

    «Η ζωή με το ποδήλατο είναι μία πολιτική πράξη», λένε οι ποδηλατιστές. Κι αυτό, επειδή τους φέρνει πιο κοντά σε καλά κρυμμένες ή και χαμένες έμφυτες ανθρώπινες αξίες. Με ένα ποδήλατο, οι πολίτες ετούτου του τόπου, αναζητούν και βρίσκουν την υγεία, την ελευθερία, την ανεξαρτησία, τον χαμένο χρόνο. Όπως όταν ήταν παιδιά...

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [08] Κλειστό το κέντρο

    Κλειστό θα παραμείνει το κέντρο της Αθήνας από τις 10 το πρωί σήμερα εως τις 7 το πρωί της Τρίτης, λόγω των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των δύο χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

    Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας με διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσής τους. Τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς θα τροποποιούνται, ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων.

    Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι, στα Προπύλαια. Το απόγευμα θα γίνει συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας του Δικτύου κοινωνικών δικαιωμάτων και διαφόρων ανεξάρτητων φορέων, ενώ για το βράδυ έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στα Εξάρχεια, στο σημείο της δολοφονίας του μαθητή.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [09] Σύσκεψη για τα έσοδα

    Σύσκεψη με τους επικεφαλής των 27 μεγαλύτερων εφοριών της Αττικής θα έχει σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, με αντικείμενο την πορεία των εσόδων και ειδικότερα την επίτευξη του στόχου για την είσπραξη 5,9 δις ευρώ μέχρι το τέλος του μήνα προκειμένου να κλείσει ομαλά ο προϋπολογισμός του 2010.

    Στη σύσκεψη αναμένεται να εξεταστούν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από τη ρύθμιση για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, η οποία έως τώρα έχει επιφέρει σημαντική αύξηση των εσόδων καθώς επίσης και η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο καθώς και η διενέργεια ελέγχων για την είσπραξη του ΦΠΑ.

    Ο κ. Κουσελάς αναμένεται να δώσει οδηγίες στους εφόρους που θα αφορούν στην εντατικοποίηση των ελέγχων αλλά και των ενεργειών των ΔΟΥ στους τρεις κρίσιμους αυτούς τομείς για την πορεία των εσόδων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [10] "Στον πηγαιμό για την Ιθάκη"

    «Ταξιδευτές στον πηγαιμό για την Ιθάκη». Με αυτή την φράση οριοθετεί την παρουσία του στο χώρο της απεξάρτησης ο σύλλογος οικογένειας και φίλων του θεραπευτικού προγράμματος «Ιθάκη», ο οποίος ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1986 και έχει συμβάλει τα μέγιστα, για τη στήριξη γονέων που τα παιδιά τους βρίσκονταν μεταξύ ζωής και θανάτου.

    Σήμερα στον σύλλογο υπάρχουν γονείς, που τα παιδιά τους έχουν θεραπευτεί στην «Ιθάκη», γονείς που τα παιδιά τους θεραπεύονται και βρίσκονται σε ένα πρόγραμμα, ενώ προσπαθούν να κινητοποιήσουν και άλλους γονείς, που τα παιδιά τους βρίσκονται στο λαβύρινθο των ναρκωτικών.

    Όλα τα μέλη έχουν στρατευτεί στον αγώνα ενάντια στην μάστιγα της εποχής, τα ναρκωτικά και παλεύουν με όλες τις δυνάμεις τους για να πετύχουν τους στόχους τους που δεν είναι άλλοι από την στήριξη και την ενίσχυση του ΚΕΘΕΑ, τη διάδοση της φιλοσοφίας της Κοινότητας «Ιθάκη», την παραβολή του θετικού έργου που επιτελεί το θεραπευτικό πρόγραμμα και την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας και συμπαράστασης στα μέλη του συλλόγου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [11] ΔΝΤ: "Πιο εύρωστο ταμείο"

    Η ευρωζώνη θα πρέπει να έχει ένα πιο εύρωστο ταμείο διάσωσης και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα πρέπει να επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων για να αποτραπεί η πιθανότητα η κρίση χρέους να εκτροχιάσει την οικονομική ανάκαμψη, αναφέρει μία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ένα αντίγραφο της οποίας έχει στην κατοχή του το πρακτορείο Ρόιτερ.

    Ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν θα παρουσιάσει σήμερα αυτή την έκθεση για την οικονομία των χωρών μελών της ζώνης του ευρώ στη σύνοδο κορυφής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και στον πρόεδρο της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

    "Η ανάκαμψη μπορεί να παραμείνει στο σωστό δρόμο, όμως τώρα είναι εύκολο να εκτροχιαστεί από τις νέες αναταράξεις στις χρηματαγορές", αναφέρει η έκθεση του ΔΝΤ.

    Το ΔΝΤ θα προειδοποιήσει τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ότι το πακέτο διάσωσης ύψους 85 δισεκατομμυρίων ευρώ που αποφασίστηκε να δοθεί στην Ιρλανδία και τα σχέδια για τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού για την αντιμετώπιση των κρίσεων, στον οποίο θα παίρνει μέρος και ο ιδιωτικός τομέας, είναι ευπρόσδεκτα, δεν είναι όμως αρκετά.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [12] Μυστικός κατάλογος

    Ο ιστότοπος WikiLeaks δημοσίευσε έναν μυστικό κατάλογο με ευαίσθητες τοποθεσίες σε όλον τον κόσμο που οι ΗΠΑ θα ήθελαν να προστατεύσουν από τρομοκρατικές επιθέσεις, διότι μία απώλειά τους, σύμφωνα με το αμερικανικό ΥΠΕΞ, «θα επηρέαζε σε σημαντικό βαθμό» την αμερικανική ασφάλεια.

    Το έγγραφο του αμερικανικού ΥΠΕΞ με ημερομηνία 2009 καλεί τους αμερικανούς διπλωματικούς αντιπροσώπους να καταγράψουν τις υποδομές και τις εταιρείες σε όλον τον κόσμο «των οποίων η απώλεια θα επηρέαζε σε σημαντικό βαθμό την δημόσια υγεία, η οικονομική ασφάλεια και/ή εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ».

    Στον κατάλογο αυτόν, που δημοσιεύθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύκτας και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα από χώρες, περιλαμβάνονται υποθαλάσσια καλώδια επικοινωνίας, λιμάνια, ορυχεία και φαρμακευτικές εταιρείες που παρασκευάζουν σημαντικά σκευάσματα για τη δημόσια υγεία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [13] Επέστρεψε στην κορυφή

    Με μέτρια εμφάνιση ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 την Καβάλα στο "Ανθή Καραγιάννη", στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Το γκολ που χάρισε τους τρεις βαθμούς στους "ερυθρόλευκους" πέτυχε με πέναλτι ο Φουστέρ στο 41ο λεπτό. Ο Ολυμπιακός έμεινε αήττητος απέναντι στους "αργοναύτες" για 16ο συνεχόμενο παιχνίδι.

    Οι υπόλοιποι αγώνες:

    Ατρόμητος-ΑΕΚ 1-1

    Δύο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο διαμόρφωσαν το τελικό 1-1 στο Περιστέρι, στην αναμέτρηση του Ατρομήτου με την ΑΕΚ.

    Λάρισα-ΠΑΟΚ 1-2

    Ο ΠΑΟΚ χάλασε τη γιορτή της Λάρισας, καθώς στο πρώτο παιχνίδι της θεσσαλικής ομάδας στο νέο της γήπεδο, «AEL FC Arena», νίκησε με 2-1.

    Αρης-Αστέρας Τρίπολης 1-0

    Ο Αρης επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και νίκησε με 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης στη Θεσσαλονίκη.

    Ξάνθη-Ολυμπιακός Βόλου 1-0

    Την τρίτη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας πανηγύρισε σήμερα η Ξάνθη, επικρατώντας στα Πηγάδια 1-0 του Ολυμπιακού Βόλου.

    Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 2-0

    Ο κακός Παναθηναϊκός, κυρίως του πρώτου μέρους, νίκησε 2-0 τον Πανσερραϊκό.

    Πανιώνιος-Κέρκυρα 0-1

    Απόλυτα επιτυχημένο ήταν το ντεμπούτο του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στον πάγκο της Κέρκυρας.

    Ηρακλής-Εργοτέλης 1-1

    Την έβδομη ισοπαλία του σε 13 αγωνιστικές του πρωταθλήματος έφερε ο Ηρακλής, παραχωρώντας 1-1 στον Εργοτέλη, στο Καυταντζόγλειο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 December 2010 - 7:30:31 UTC