Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο απολογούνται οι έξι συλληφθέντες
  • [02] Συνάντηση στις Βρυξέλλες
  • [03] Εκδηλώσεις και πορείες για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο
  • [04] Απεργία στα καταστήματα

  • [01] Αύριο απολογούνται οι έξι συλληφθέντες

    Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα άσκησαν οι εισαγγελείς σε βάρος των έξι συλληφθέντων, μετά την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

    Εναντίον των έξι ασκήθηκε δίωξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, η οποία προς το παρόν δεν προσδιορίζεται, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι συλληφθέντες είπαν στους εισαγγελείς ότι δεν έχουν λάβει γνώση της δικογραφίας και ότι δεν έχουν τηρηθεί τα δικαιώματά τους.

    Επί πλέον ο Αλέξανδρος Μητρούσιας αρνείται τη συμμετοχή του στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

    Προθεσμία για αύριο το πρωί έλαβαν για τις απολογίες τους και οι έξι νεαροί κατηγορούμενοι, από τον 31ο τακτικό ανακριτή ο οποίος ανέλαβε την δικογραφία για την υπόθεση.

    Σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, και την Τρίτη, οι κατηγορούμενοι πρόκειται να ζητήσουν νέα προθεσμία ώστε να ενημερωθούν για την δικογραφία και τα κατηγορητήρια που θα συνταχθούν σε βάρος τους.

    Και οι έξι αντιμετωπίζουν τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και σύμφωνα με την δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους είναι μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης η οποία δεν προσδιορίζεται μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

    "Η Ελληνική Αστυνομία και οι υπηρεσίες που συνεργάστηκαν αποδίδουν άριστα στο έργο τους, όπως φαίνεται", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Συνάντηση στις Βρυξέλλες

    Συνάντηση έχουν, αυτή την ώρα, στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

    Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στις 18.15 (ώρα Ελλάδας).

    Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά τη συνάντηση θα εξεταστούν τόσο θέματα της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, όσο και θέματα της ευρωπαϊκής οικονομίας και ειδικότερα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας.

    Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι κ.κ. Μπαρόζο και Παπανδρέου αναμένεται να συζητήσουν τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης, την παρακολούθησή τους από την Τρόικα, την ευρωπαϊκή στήριξη προς την Ελλάδα και την προετοιμασία της επικείμενης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ ( 16 - 17 Δεκεμβρίου).

    Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν, εξάλλου, ότι την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της επίσκεψης είχε ο κ. Μπαρόζο, ο οποίος απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Παπανδρέου.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μπαρόζο αναμένεται να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι η Ελλάδα, με τα μέτρα που έχει λάβει, βρίσκεται στο σωστό δρόμο, τονίζοντας παράλληλα τη σοβαρότητα της κατάστασης.

    Τις επόμενες μέρες φθάνουν στην Αθήνα ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος- Καν και ο Ευρωπαίος επίτροπος Ολι Ρεν.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Εκδηλώσεις και πορείες για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

    Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και χωρίς να λείψουν οι εντάσεις και τα επεισόδια, πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις μνήμης και πορείες, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

    Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της πορείας στο κέντρο της πρωτεύουσας.

    Ομάδα νεαρών στο ύψος της Σταδίου πέταξε νεράντζια και πέτρες εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ, χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια.

    Ωστόσο, μια ομάδα περίπου 100 ατόμων που φορούσαν κουκούλες και προηγούνταν της πορείας πετούσαν κατά μήκος της Σταδίου πέτρες εναντίον καταστημάτων και επιχειρήσεων με αποτέλεσμα να προξενήσουν ζημιές κυρίως σε τζαμαρίες.

    Νωρίτερα, ομάδα μαθητών πέταξε πέτρες και νεράντζια εναντίον του Α΄Αστυνομικού Τμήματος Περιστερίου, χωρίς ωστόσο να προκληθούν ιδιαίτερες ζημιές.

    Το κέντρο της Αθήνας περιφρουρείται και ουσιαστικά παραμένει κλειστό για την στάση και στάθμευση οχημάτων.

    Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί, σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

    Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου και κατευθύνθηκε στη γενική γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης, ενώ στη συνέχεια κατέληξε στην Καμάρα, από όπου το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί δεύτερη πορεία με τη συμμετοχή φοιτητών.

    Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν σε μαθητική πορεία στα Χανιά.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [04] Απεργία στα καταστήματα

    Εικοσιτετράωρη απεργία για τους εργαζόμενους σε όλα τα εμπορικά καταστήματα της Αθήνας, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου εξήγγειλε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

    Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εμποροϋπαλλήλων κάνει λόγο για παράνομη και καταχρηστική απόφαση του Νομάρχη Αθηνών να επιτρέψει τη λειτουργία των καταστημάτων στο κέντρο και καλεί τους εργαζόμενους να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα «σε όσους προσπαθούν μέσα στην οικονομική κρίση και την ύφεση να καταργήσουν την Κυριακή Αργία και να επιβάλουν μαζί με το πετσόκομμα των μισθών, την περαιτέρω χειροτέρευση των εργασιακών συνθηκών και την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 December 2010 - 15:30:21 UTC