Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Χρειάζονται τολμηρές μεταρρυθμίσεις"
  • [02] Επεισόδια στα συλλαλητήρια για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

  • [01] "Χρειάζονται τολμηρές μεταρρυθμίσεις"

    Την στήριξή του στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, μετά τη συνάντησή του με τον Γ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα διέρχεται μία δύσκολη φάση, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι προωθούνται «ιστορικές αλλαγές», που θα έχουν θετικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία. Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως στόχος είναι η έξοδος από το μνημόνιο το 2013, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο.

    Ο Ζ. Μπαρόζο εμφανίστηκε βέβαιος ότι το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομίας της ζώνης του ευρώ στις 19 Ιανουαρίου θα εγκρίνει την επόμενη δόση των δανείων των χωρών του ευρώ προς την Ελλάδα, ύψους 6,5 δισ. ευρώ , ενώ, όπως είπε, νωρίτερα, στα τέλη Δεκεμβρίου, θα έχει προηγηθεί η έγκριση για την εκταμίευση 2,5 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ.

    Για το ζήτημα της επιμήκυνσης του χρόνου απόσβεσης των δανείων, που έχει λάβει η Ελλάδα από την ΕΕ και το ΔΝΤ, ο Ζ. Μπαρόζο, αφού υπενθύμισε την πολιτική απόφαση που έλαβαν πριν από μία εβδομάδα οι υπουργοί οικονομίας της ΕΕ, εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα τεχνικά ζητήματα, που απομένουν, θα ρυθμιστούν, ούτως ώστε να εγκριθεί σύντομα η επιμήκυνση προς την Ελλάδα.

    Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον Λουκά Παπαδήμο.

    Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, συναντάται αύριο το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Επεισόδια στα συλλαλητήρια για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

    Τρεις τραυματίες και 84 προσαγωγές από τις αστυνομικές δυνάμεις είναι ο απολογισμός των επεισοδίων, που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία για τα δύο χρόνια από τον θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

    Οι προσαχθέντες μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ, όπου γίνεται εξακρίβωση στοιχείων και θα εξετασθούν για να διαπιστωθεί αν είχαν εμπλοκή στα επεισόδια.

    Οι τραυματίες, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ένας πολίτης, τον οποίο ξυλοκόπησαν νεαροί στο Πάρκο του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων, επειδή τον θεώρησαν αστυνομικό, μια γυναίκα που υπέστη σοκ όταν έσκασε δίπλα της φωτοβολίδα στη διασταύρωση των οδών Ιπποκράτους και Πανεπιστημίου κι ένας ακόμη άνδρας που τραυματίσθηκε στη γωνία Αιόλου και Σταδίου κάτω από ανεξακρίβωτες μέχρι στιγμής συνθήκες.

    Μαθητές έχουν συγκεντρωθεί σε εκδήλωση μνήμης, στη διασταύρωση των Εξαρχείων, όπου έπεσε νεκρός ο 15χρονος.

    Συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν από το πρωί σε διάφορα σημεία της Αθήνας, ενώ μικροένταση προκλήθηκε και έξω από το αστυνομικό τμήμα Περιστερίου. Τα πρώτα επεισόδια σημειώθηκαν στη 1 το μεσημέρι στο περιθώριο της πορείας μαθητών από τα Προπύλαια προς τη Βουλή, στην οδό Σταδίου στο ύψος της Παλαιάς Βουλής, όπου ομάδες νεαρών προκάλεσαν φθορές σε τζάμια τραπεζών και στάσεις λεωφορείων.

    Στις 4 το μεσημέρι ξεκίνησε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο από τα Προπύλαια προς τη Βουλή. Επεισόδια σημειώθηκαν αρχικά στη διασταύρωση των οδών Πανεπιστημίου και Σίνα, ενώ λίγο αργότερα τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην οδό Σταδίου και Εμμ. Μπενάκη στο ύψος του ξενοδοχείου "Τιτάνια". Λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα η ένταση μεταφέρθηκε στην Εμμ. Μπενάκη και τα Εξάρχεια.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 December 2010 - 19:30:21 UTC