Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον ανακριτή οι έξι συλληφθέντες
  • [02] Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ ενέκριναν το πακέτο διάσωσης της Ιρλανδίας
  • [03] Συνελήφθη ο ιδρυτής του WikiLeaks
  • [04] Τρεις νέες λεωφορειολωρίδες
  • [05] Η ατζέντα της Τρίτης 7/12/2010
  • [06] Χωρίς συγκοινωνίες αύριο η Αθήνα
  • [07] Νέος τόπος πολιτισμού ο»Ώ

  • [01] Στον ανακριτή οι έξι συλληφθέντες

    Συμπληρωματική ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας, σε βάρος των έξι κατηγορουμένων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

    Η δίωξη αφορά στην κατηγορία των τρομοκρατικών πράξεων, η οποία δεν αφορά ενέργειες οργάνωσης. Η κατηγορία σχετίζεται με ευρήματα της αντιτρομοκρατικής, σε χώρους που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, υλικό που έχει καταγραφεί σε 100 σελίδες και οι οποίες σήμερα συμπεριελήφθησαν στην υπάρχουσα δικογραφία.

    Σήμερα, οι έξι συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον του 31ου τακτικού ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν για τις κατηγορίες της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, διακεκριμένης οπλοκατοχής και προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών.

    Χθες εντοπίστηκε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία διαμέρισμα στην Άνω Γλυφάδα που είχε νοικιάσει με πλαστά στοιχεία ένας από τους έξι συλληφθέντες.

    Το διαμέρισμα βρίσκεται σε πολυκατοικία της οδού Μυστρά 124 και ερευνάται από συνεργεία της εγκληματολογικής υπηρεσίας.

    Σύμφωνα με την αστυνομία δεν βρέθηκαν όπλα, αλλά βρέθηκε ένας Η/Υ και διάφορα άλλα αντικείμενα τα οποία θα εξετασθούν.

    Παράλληλα, ειδικοί της Σήμανσης παίρνουν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό για εξετάσεις DNA, που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε άλλα άτομα.

    Το διαμέρισμα είχε νοικιασθεί τον περασμένο Μάιο και πριν λίγες ημέρες ο ενοικιαστής είχε ενημερώσει τον ιδιοκτήτη ότι θα το ξενοίκιαζε.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ ενέκριναν το πακέτο διάσωσης της Ιρλανδίας

    Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενέκριναν σήμερα επισήμως το πρόγραμμα στήριξης της Ιρλανδίας ύψους 85 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσαν διπλωμάτες από τις Βρυξέλλες.

    Οι υπουργοί Οικονομικών σήμερα ενέκριναν το σχέδιο διάσωσης της ιρλανδικής οικονομίας, το οποίο είχε αρχικά συμφωνηθεί επισήμως πριν από εννέα ημέρες και έδωσαν στην Ιρλανδία περιθώριο μέχρι το 2015 για να ελέγξει το δημοσιονομικό της έλλειμμα, ανακοίνωσαν οι ίδιοι αξιωματούχοι. Προηγουμένως η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε ζητήσει η ρύθμιση του ελλείμματος να έχει επιτευχθεί μέχρι το 2014.

    Το σχέδιο διάσωσης της Ιρλανδίας συνοδεύεται από αυστηρούς όρους, όπως η περικοπή των δαπανών και η αύξηση των φόρων, αφήνει όμως ανέπαφο τον χαμηλό φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις, γεγονός που θεωρείται ως παράγων κλειδί για την προώθηση των επενδύσεων και συνεπώς την οικονομικής ανάκαμψη.

    Το ιρλανδικό κοινοβούλιο θα εξετάσει σήμερα το σχέδιο προϋπολογισμού που συνοδεύεται από σκληρά μέτρα λιτότητας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Συνελήφθη ο ιδρυτής του WikiLeaks

    Ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ συνελήφθη σήμερα από την βρετανική αστυνομία βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος συλλήψεως που εκδόθηκε από τη Σουηδία, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση, ανακοίνωσε η Μητροπολιτκή Αστυνομία του Λονδίνου.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Τζούλιαν Ασάνζ συνελήφθη στις 9.30 (ώρα Βρετανίας και GMT) κατόπιν ραντεβού σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου. Θα προσαχθεί εντός της ημέρας σε δικαστήριο του Γουέστμίνστερ στο Λονδίνο.

    Εκπρόσωπος του ιστότοπου WikiLeaks ανακοίνωσε ότι η σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ δεν μεταβάλλει τα σχέδια για τη δημοσίευση νέου υλικού.

    Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο ιστότοπος θα συνεχίσιε να επιχειρεί από το Λονδίνο και αλλού.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Τρεις νέες λεωφορειολωρίδες

    Τρεις νέες λεωφορειολωρίδες, συνολικού μήκους ενός χιλιομέτρου, εγκαινιάζει ο ΟΑΣΑ, στο πλαίσιο της προσπάθειας για ταχύτερη κίνηση των επίγειων μέσων μαζικής μεταφοράς.

    Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα οδικά τμήματα:

    - Ηπείρου (Δ.Αθηναίων), αποκλειστική λωρίδα λεωφορείων και τρόλεϊ παράλληλης ροής, στο τμήμα μεταξύ των οδών Αχαρνών και Πατησίων.

    - Εθν.Μακαρίου/Λ.Ποσειδώνος (Μοσχάτο/ Ν.Φάληρο), αποκλειστική λωρίδα λεωφορείων και τρόλεϊ παράλληλης ροής, στο τμήμα μεταξύ των οδών Πίνδου και Ζερβού στην κατεύθυνση προς Πειραιά.

    - Εθνάρχου Μακαρίου (Δ.Περιστερίου) αποκλειστική λωρίδα λεωφορείων παράλληλης ροής, στο τμήμα μεταξύ των οδών Κύπρου και Κουντουριώτου στην κατεύθυνση προς Περιστέρι.

    Στα τμήματα μικτής κίνησης, τα οποία διαχωρίζονται από τη λοιπή κυκλοφορία με διακεκομμένη κίτρινη γραμμή και με κατάλληλη κατακόρυφη σήμανση, επιτρέπεται η κίνηση και η στάση των ταξί, η κυκλοφορία των δεξιά στρεφόντων οχημάτων, καθώς και των οχημάτων που εισέρχονται σε παρόδιους χώρους στάθμευσης, πρατήρια βενζίνης κτλ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Η ατζέντα της Τρίτης 7/12/2010

    09:00:00 Συνέντευξη Τύπου του Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας. Αθήνα/ξενοδοχείο Amalia Hotel Athens

    11:00:00 Συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον ΥΠΕΞ του Ιράν Μανουσέρ Μοτακί. Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου

    11:00:00 Συγκέντρωση Συνταξιούχων. Θεσσαλονίκη/Εργατικό Κέντρο

    12:00:00 Συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση με τον νέο δήμαρχο της Αθήνας Γιώργο Καμίνη.

    12:00:00 Συνέντευξη Τύπου του απερχόμενου δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Θεσσαλονίκη/νέο δημαρχείο (Βασ. Γεωργίου)

    12:00:00 Η διοίκηση της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης παραχωρεί συνέντευξη Τύπου με θέμα, "Οι δραματικές εξελίξεις στο εμπόριο". Θεσσαλονίκη/κτίριο ΕΚΘ - 7ος όροφος

    12:30:00 Κοινή συνέντευξη Τύπου "Ηλεκτρονική" - WWF Hellas με θέμα "Ένας χρόνος συνεργασίας"/ Αθήνα/Fresh Hotel (Σοφοκλέους 26)

    12:30:00 Για το βιβλίο του Κώστα Μπλιάτκα "Λυπάμαι χάσατε" μιλούν οι: Μ.Ανδρουλάκης, Μην.Βιντιάδης, Αλ. Σπυρόπουλος, Σ. Φυντανίδης. Αθήνα/Ιανός (Σταδίου 24)

    13:30:00 Ημερίδα για την ισότητα των φύλων. Η εκδήλωση οργανώνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών. Αθήνα/ΥΠΕΣ (Βασ. Σοφίας)

    13:30:00 Συνέντευξη τύπου με θέμα "Η Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα 2009 - 2010. Αναζητώντας διέξοδο από την κρίση" στα γραφεία του ΙΟΒΕ (Τσάμη Καρατάσου 11, πλησίον στάσης Μετρό Ακρόπολη).

    13:45:00 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν

    13:45:00 Επίσκεψη Μαχμούντ Αμπάς στην Αθήνα. Αφιξη του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς στο Ελ. Βενιζέλος

    14:15:00 Συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν. Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου

    17:00:00 Συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων και πορεία στην βουλή, διαμαρτυρόμενοι για την επίσκεψη του προέδρου του ΔΝΤ Στρος Καν. Αθήνα/πλατεία Κλαυθμώνος

    17:00:00 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ για την επίσκεψη Στρος Καν στην Ελλάδα. Αθήνα/Σύνταγμα

    18:00:00 Εκδήλωση ΕΛΙΑΜΕΠ με θέμα "Τα ΜΜΕ και η κρίση". Ομιλητές: Λ. Τσούκαλης, Π. Μανδραβέλης, Κ. Παπαδόπουλος,, Γ. Χατζημαρκάκης. Αθήνα/ΥΠΕΞ-Αμφιθέατρο Κρανιδιώτη

    18:00:00 Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου Λευτέρη Παπαδόπουλου "Μάγκες πιάστε τα γιοφύρια''. Αθήνα/Ιανός (Σταδίου 24)

    18:00:00 Ημερίδα της Ακαδημίας Αθηνών με θέμα "Οι πολιτιστικές Ρίζες της Ευρώπης". Αθήνα/Μέγαρο Ακαδημίας Αθηνών (Πανεπιστημίου 28)

    18:30:00 Ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν θα μιλήσει στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής

    19:00:00 Εγκαίνια Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Αθήνα/Λεωφ. Συγγρού 107-109

    19:00:00 Διάλογοι με τον Γιώργο Μαλούχο. Ο δημοσιογράφος συζητά με τον αντι-εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ, Ζορμπά. Αθήνα/Ιδρυμα Θεοχαράκη

    19:00:00 Παρουσίαση του έργου "Οι Προσωκρατικοί, οι Μαρτυρίες και τα αποσπάσματα", των εκδόσεων Παπαδήμα. Αθήνα/κτίριο ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας)

    19:00:00 Εκδήλωση - συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, για την ανασυγκρότηση και ενίσχυση του συνδυασμού, με ομιλητές τον βουλευτή επικρατείας Β. Μουλόπουλο και το μέλος της γραμματείας του Γιάννη Μπανιά. Θεσσαλονίκη κτίριο της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51)

    19:00:00 Η Έλενα Αρτζανίδου παρουσιάζει το βιβλίο της "Μυστικά και Ψέματα" (εδόσεις ΒΙΒΛΙΟΦΩΝΟ), σε μαθητές δημοτικού σχολείου, οι οποίοι θα τις υποβάλουν και ερωτήσεις. Θεσσαλονίκη/"Ιανός" (Αριστοτέλους 7)

    19:00:00 Το νομαρχιακό παράρτημα της ΟΤΟΕ Θεσσαλονίκης, διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας των τραπεζοϋπαλλήλων. Θεσσδαλονίκη/ξενοδοχείο Makedonia Palace

    19:30:00 Παρουσίαση του βιβλίου ''Ερέτρια-Νέα Ψαρά'' του Ferdinand Payor. Μιλά ο Αγγελος Δεληβοριάς. Οργανωτές η Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή, το Μουσείο Μπενάκη και οι εκδ. Μέλισσα. Στο Αθήνα/Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1)

    20:00:00 Η ετήσια πολιτιστική έκδοση Επίλογος τιμά τον σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο και παρουσιάζει το περιεχόμενο της νέας έκδοσης. Παρουσιάζει ο Γρ. Βαλτινός. Αθήνα/Μουσείο Μπενάκη ( Πειραιώς 138) ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

    11:30:00 Υφυπουργείο Αθλητισμού-Γενική Γραμματεία Αθλητισμού: Συνέντευξη Τύπου Αηδόνη, Μπιτσαξή

    20:00:00 Υδατοσφαίριση-World League ανδρών (Προκριματικά, 3ος όμιλος, 2η ημέρα): Ελλάδα-Κροατία

    21:00:00 Μπάσκετ-Eurocup (4η ημέρα, 6ος όμιλος): Ροάν (Γαλλία)- ΠΑΟΚ

    21:00:00 Μπάσκετ-EuroCup (4η ημέρα, 4ος όμιλος): Άρης-Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)

    21:00:00 Μπάσκετ-Eurocup (4η ημέρα, 5ος όμιλος): Πανελλήνιος-Γαλατασαράι (Τουρκία)

    21:45:00 Ποδόσφαιρο-Τσάμπιονς Λιγκ (4ος όμιλος, 6η ημέρα): Κοπεγχάγη-Παναθηναϊκός

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Χωρίς συγκοινωνίες αύριο η Αθήνα

    Έναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης θα πρέπει να αναζητήσει αύριο το επιβατικό κοινό της Αθήνας, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν τα σωματεία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στις αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τόσο στην οργανωτική δομή του συγκεκριμένου κλάδου, όσο και στις εργασιακές σχέσεις.

    Συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010, θα μείνουν ακινητοποιημένα τα τρόλεϊ, τα λεωφορεία, το Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, το Τραμ και ο προαστιακός.

    Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν επίσης, αύριο και τα τρένα του ΟΣΕ, με αποτέλεσμα, δεκάδες δρομολόγια να ματαιωθούν, εκτός από ελάχιστα των λεγόμενων κοινωνικών αναγκών. Η απεργία στον ΟΣΕ, που αρχίζει από τις 12 απόψε τα μεσάνυχτα, επηρεάζει και το πρόγραμμα των δρομολογίων που επρόκειτο να γίνουν σήμερα και την Πέμπτη, με συνέπεια πάνω από 35 δρομολόγια, σύμφωνα με τον Οργανισμό, να ματαιωθούν.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Νέος τόπος πολιτισμού

    Λαμπερά επίσημα εγκαίνια απόψε στο κτίριο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, της λεωφ. Συγγρού, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια παρόντα, και δρομολογημένα μια σειρά από καλλιτεχνικά γεγονότα.

    Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση είναι ο νέος τόπος πολιτισμού για το θέατρο, το χορό, τη μουσική, τα εικαστικά και τα γράμματα.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Παπαδημητρίου ''η Στέγη δεν ανταγωνίζεται άλλους πολιτισμικούς φορείς, αλλά βρίσκεται σε συνεργασία μαζί τους'' και αναφέρει χαρακτηριστικά τις συνεργασίες , με το Μέγαρο Μουσικής, το Ελληνικό Φεστιβάλ και άλλους φορείς και μουσεία.''

    Στις 13 Δεκεμβρίου ξεκινά ο κύκλος Γραμμάτων ''Λέξεις και σκέψεις'' με την εναρκτήρια εκδήλωση ''Γιατί οι τέχνες και τα γράμματα δεν είναι πολυτέλεια σε εποχή κρίσης;'' και στις 17 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί εκδήλωση για τα 2500 χρόνια απο τη Μάχη του Μαραθώνα, στην οποία θα μιλήσουν και Ιρανοί διανοούμενοι.

    Τα εγκαίνια θα έχουν διάρκεια τεσσάρων ημερών (7, 8, 11 και 12 Δεκεμβρίου). Σήμερα και αύριο, για την παρουσία στα εγκαίνια απαιτείται ατομική πρόσκληση, ενώ στις 11 και 12 Δεκεμβρίου η Στέγη θα είναι ανοιχτή στο κοινό, με δελτία εισόδου δίωρης παραμονής.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 December 2010 - 11:30:26 UTC