Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμα νομοσχέδια στο Υπουργικό Συμβούλιο ο»Ώ

  • [01] Κρίσιμα νομοσχέδια στο Υπουργικό Συμβούλιο

    Μείζονος σημασίας σχέδια νόμου συζητώνται στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ήδη, εγκρίθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχ. Χρυσοχοΐδη για την "Ενίσχυση Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα και την Περιφερειακή Συνοχή", ενώ παρουσιάστηκε το σχέδιο νόμου "Περί Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και άλλες διατάξεις", του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δ. Ρέππα. Παρουσιάστηκε ακόμη, το σχέδιο νόμου για "Σύσταση φορέα για την Έρευνα και την Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων", της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη.

    Στο υπουργικό συμβούλιο συζητείται επίσης, το σχέδιο νόμου "επείγοντα μέτρα εφαρμογής προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας", με εισηγήσεις του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λ. Κατσέλη.

    Σε αυτό το "ενιαίο" νομοσχέδιο περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις για τις αλλαγές στα εργασιακά και τις επιχειρησιακές συμβάσεις, οι ρυθμίσεις για τις ΔΕΚΟ, καθώς επίσης και οι φορολογικές ρυθμίσεις για την αγορά ακινήτων και τον ΦΠΑ.

    Ο νέος επενδυτικός νόμος

    Στην ενίσχυση βιώσιμων επενδυτικών σχεδίων υψηλής οικονομικής απόδοσης με φοροαπαλλαγές, ευνοϊκά δάνεια και τις ενισχύσεις κεφαλαίου να περιορίζονται σε επιλεγμένες παραγωγικές δραστηριότητες εστιάζει ο νέος επενδυτικός νόμος. Ο Μ. Χρυσοχοϊδης ανέφερε ότι ''ο νέος νόμος, θέτοντας ως κύριο μέσο ενίσχυσης τις φοροαπαλλαγές, πριμοδοτεί κατ' εξοχήν τα δυναμικά επενδυτικά σχέδια που έχουν σαφείς προοπτικές κερδοφορίας". Οι φοροαπαλλαγές θα είναι τριπλάσιες από το άθροισμα επιχορηγήσεων και επιδοτήσεων.

    Aπελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς

    Το σχέδιο νόμου "Περί ταχυδρομικών υπηρεσιών, ηλεκτρονικών επικοινωνιών και άλλες διατάξεις", παρουσίασε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

    Όπως αναφέρεται στην εισήγηση, ο προτεινόμενος νόμος στοχεύει στον καθορισμό του τρόπου μετάβασης σε καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης της ταχυδρομικής αγοράς, από την 1.1.2013, με την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2008/6/ΕΚ.

    Φορέας για την έρευνα υδρογονανθράκων

    Φορέας για την έρευνα υδρογονανθράκων, ο οποίος θα αναλάβει να προσδιορίσει τις περιοχές που θα δοθούν προς παραχώρηση για έρευνα, να διεξάγει τους σχετικούς διαγωνισμούς και να αξιολογήσει τις προσφορές δημιουργείται στη χώρα μας, όπως προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 December 2010 - 17:30:19 UTC