Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απόσυρση και μείωση τελών
  • [02] Εκτροχιασμός τρένου με ένα νεκρό
  • [03] Ερχεται ο...χειμώνας
  • [04] Μετ΄εμποδίων ο»Ώ

  • [01] Απόσυρση και μείωση τελών

    Σημαντική μείωση των τελών ταξινόμησης για την αγορά καινούργιων ΙΧ αυτοκινήτων προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή με στόχο να τονωθεί η αγορά αυτοκινήτου που πλήττεται από την κρίση. Η μείωση των τελών θα γίνεται σε συνδυασμό με απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου το οποίο θα έχει άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα έως 31.12.1998. Επίσης θα ισχύει για τα αυτοκίνητα που θα αποσυρθούν έως και 31.12.2011. Η μείωση των τελών ταξινόμησης αφορά κυρίως τα μεσαίου κυβισμού αυτοκίνητα.

    Αναλυτικότερα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπεται ότι:

    Καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης κυλινδρισμού κινητήρα μέχρι και 1800 κυβικά εκατοστά και τα οποία παραλαμβάνονται σε αντικατάσταση επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης, που αποσύρονται από την κυκλοφορία για καταστροφή, απαλλάσσονται από το προβλεπόμενο τέλος ταξινόμησης, ως εξής :

    - Αυτοκίνητα κυλινδρισμού κινητήρα μέχρι και 900 κυβικά εκατοστά, απαλλάσσονται από το προβλεπόμενο τέλος ταξινόμησης για φορολογητέα αξία μέχρι και 6.000 ευρώ.

    - Αυτοκίνητα κυλινδρισμού από 901 μέχρι και 1400 κυβικά εκατοστά, απαλλάσσονται από το προβλεπόμενο τέλος ταξινόμησης για φορολογητέα αξία μέχρι και 8.000 ευρώ.

    - Αυτοκίνητα κυλινδρισμού κινητήρα από 1401 μέχρι και 1600 κυβικά εκατοστά, απαλλάσσονται από το 65% του προβλεπόμενου τέλους ταξινόμησης και για φορολογητέα αξία μέχρι και 11.000 ευρώ.

    - Αυτοκίνητα κυλινδρισμού κινητήρα από 1601 μέχρι και 2000 κυβικά εκατοστά, απαλλάσσονται από 50% του προβλεπόμενου τέλους ταξινόμησης και για φορολογητέα αξία μέχρι και 14.000 ευρώ.

    Η ρύθμιση αυτή ισχύει μόνο στην περίπτωση που για το αποσυρόμενο αυτοκίνητο παλαιάς τεχνολογίας έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα μέχρι 31.12.1998. Επίσης θα πρέπει να καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η διαγραφή, καθώς και τυχόν οφειλομένων προηγουμένων ετών.

    Με κοινές Αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, θα καθοριστεί η διαδικασία απόσυρσης από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Εκτροχιασμός τρένου με ένα νεκρό

    Νεκρός ανασύρθηκε ο ένας από τους τρεις εγκλωβισμένους στο βαγόνι του τρένου που εκτροχιάστηκε, χθες, λίγο πριν τις 10 το βράδυ, στην περιοχή της Ανδρίτσας, στο Αργος. Οι άλλοι δύο οδηγήθηκαν με ασθενοφορα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

    Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το ατύχημα συνέβη όταν ο συρμός που εκτελούσε το δρομολόγιο Άργους-Τρίπολης εκτροχιάστηκε για άγνωστους λόγους, λίγο πριν από το σιδηροδρομικό σταθμό του Αχλαδόκαμπου.

    Στην αμαξοστοιχία επέβαιναν 7 άτομα, 4 επιβάτες και 3 μέλη του προσωπικού.

    Επί τόπου έσπευσαν συνεργεία του ΟΣΕ για τον απεγκλωβισμό των επιβατών ενώ στην περιοχή, η οποία είναι δύσβατη, κατευθύνονται και σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επικεφαλής τον αντιπύραρχο περιφερειάρχη των πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου Χρήστο Ψυχογιό.

    Να σημειωθεί ότι αυτό το κομμάτι της σιδηροδρομικής γραμμής, μέχρι την Τρίπολη, είχε ανακαινιστεί πριν από ένα χρόνο, ενώ οι εργασίες ανακαίνισης, μέχρι την Καλαμάτα ολοκληρώνονται αυτές τις μέρες.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Ερχεται ο...χειμώνας

    Πολικές θερμοκρασίες αναμένουν από την Παρασκευή οι μετεωρολόγοι σε όλη τη χώρα, καθώς ο υδράργυρος θα πέσει από 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

    Στα άσπρα θα ντυθούν η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα (κυρίως η Αττική) και η Βορειοανατολική Πελοπόννησος (κυρίως ο Χελμός). Ο χιονιάς αρχικά θα επηρεάσει τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ πυκνή θα είναι η χιονόπτωση στο Πήλιο και νοτιότερα.

    Το επόμενο τριήμερο οι βοριάδες θα πνέουν 8-9 μποφόρ. Οι ψυχρές αέριες μάζες από την Ανατολική Ευρώπη (κυρίως Πολωνία και Ρωσία), αφού περάσουν από όλα τα Βαλκάνια, θα φθάσουν στην περιοχή μας.

    Στο μεταξύ, σφοδρή κακοκαιρία με χιόνια, παγετό και πολικές θερμοκρασίες σαρώνει τη Γαλλία, τη Βρετανία (ιδίως τη Σκωτία), τη Γερμανία και την Πολωνία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Μετ΄εμποδίων

    Μετ΄ εμποδίων θα πραγματοποιηθούν οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού την προσεχή Κυριακή και Δευτέρα, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, στο οργανωτικό πεδίο των αστικών συγκοινωνιών και στα εργασιακά.

    Τα Σωματεία των εργαζομένων στα ΜΜΜ αποφάσισαν στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα για την προσεχή Κυριακή, ημέρα κατά την οποία ο εμπορικός σύλλογος Αθηνών, αποφάσισε να είναι ανοιχτά τα καταστήματα.

    Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα, 13 του μηνός, με στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 December 2010 - 5:30:17 UTC