Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο κ. Χνούδος, ο κούνελος που «θεραπεύει» την ψυχούλα των παιδιών
  • [02] Επεισόδια στο Λονδίνο
  • [03] Μια νίκη και μια ήττα ο»Ώ

  • [01] Ο κ. Χνούδος, ο κούνελος που «θεραπεύει» την ψυχούλα των παιδιών

    Ένας ασυνήθιστος επισκέπτης μπαινοβγαίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» για να παίξει με τους μικρούς του φίλους και να βοηθήσει, εντέλει, στη «θεραπεία» της ψυχούλας τους. Ο αγαπημένος «γιατρός» των παιδιών «έρχεται από το πρώτο παιδικό τραγουδάκιβ¦ αχ κουνελάκι-κουνελάκι ξύλο, που θα το φας», σουφρώνει τη μυτούλα, κουνάει τα αφτιά, κλείνει το ματάκι και είναι πράγματι σαν ζωγραφιά. Δέχεται δε με ευχαρίστηση τα χάδια των παιδιών και αυτό με τη σειρά του τούς δείχνει την αγάπη του, τα κάνει να χαμογελούν και να ξεχνούν.

    Πρόκειται για «μέλος» του επιστημονικού προγράμματος «θεραπευτικής συμβολής των ζώων συντροφιάς στο Ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων Π&Α Κυριακού», που ξεκίνησε τον Μάιο του 2008, υπό την εποπτεία της Β΄Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος του 2010. «Ψυχή» του προγράμματος είναι η κτηνίατρος Κατερίνα Λουκάκη. Το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε από το επιστημονικό προσωπικό του ογκολογικού τμήματος, τη διευθύντρια Ελένη Κοσμίδη, τους καθηγητές της Β΄Παιδιατρικής Κλινικής του πανεπιστημίου Αθηνών, Πέτρο Κουκουτσάκη και Δημήτρη Καφετζή.

    Στόχος της επίσκεψης του κ. «Χνούδου» είναι να απομακρύνει το στρες από τα παιδιά και το καταφέρνει και με το παραπάνω, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του προγράμματος. Οι μικροί ασθενείς ξεχνούν για λίγο τον πόνο, τις εξετάσεις, την ταλαιπωρία και ανταποκρίνονται καλύτερα στη θεραπεία.

    Τα παιδιά, που πάσχουν από οποιαδήποτε μορφής νεοπλασία, νοσηλεύονται για μεγάλες χρονικές περιόδους και υποβάλλονται σε εξετάσεις και θεραπευτικές αγωγές με συνέπεια την οδυνηρή και απότομη ανατροπή του τρόπου ζωής τους. Σε αυτό το σημείο, παρεμβαίνει ο κούνελος, ο κ. «Χνούδος», ανατρέποντας τους κανόνες του ψυχρού νοσοκομείου. Είναι ο παλιός φίλος των παιδιών, κάτι γνώριμο και οικείο, που έρχεται από τον -πριν τη ασθένεια- κόσμο τους. Τον χαϊδεύουν, τον ταΐζουν, εμπνέονται από την παρουσία του και του χαρίζουν ζωγραφιές.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Επεισόδια στο Λονδίνο

    "Σοκαριστικά και απαράδεκτα" χαρακτήρισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον τα επεισόδια που έγιναν στη διάρκεια των φοιτητικών διαδηλώσεων στο Λονδίνο, όπου δέχθηκε επίθεση και το αυτοκίνητο στο οποιο επέβαιναν ο πρίγκηπας Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα.

    Η βασιλική λιμουζίνα δέχθηκε επίθεση από διαδηλωτές στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου, καθώς πήγαιναν σε ένα θέατρο. Η μαύρη Rolls Royce χτυπήθηκε με διάφορα αντικείμενα, ενώ οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τα τζάμια και πέταξαν λευκή μπογιά στο αυτοκίνητο. Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν δείχνουν τον πρίγκηπα Κάρολο και την Καμίλα να κοιτάζουν με το στόμα ανοιχτό και προφανώς σοκαρισμένοι τους φοιτητές που χτυπούν τη λιμουζίνα.

    Ομάδες φοιτητών που διαδήλωσαν στο Λονδίνο διαμαρτυρόμενοι για τις αυξήσεις στα διδακτρα των πανεπιστημίων, επετέθησαν εναντίον κυβερνητικών κτηρίων, έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων στην Όξφορντ Στριτ και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμάτων. Έγιναν επίσης ζημιές σε τηλεφωνικούς θαλάμους, ενώ κυβερνητικά κτήρια δέχθηκαν επιθέσεις με πέτρες και σιδηρολοστούς.

    Στη διάρκεια των ταραχών τραυματίσθηκαν 12 αστυνομικοί, οι δύο σοβαρά, και 43 διαδηλωτές. Η αστυνομία έκανε τουλάχιστον 20 συλλήψεις.

    Σύμφωνα με το BBC ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να βάλει φωτιά σε χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Τραφάλγκαρ, ενώ η αστυνομία έδωσε εντολή σε δημοσιογράφους να φορέσουν κράτη, καθώς οι διαδηλωτές πετούσαν πέτρες εναντίον τους.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Μια νίκη και μια ήττα

    Ο Ολυμπιακός «πλήρωσε» την «κατάρρευση» του στο τρίτο δεκάλεπτο, έπεσε στην Ανδαλουσία και έβαλε και πάλι στο παιχνίδι για την κατάκτηση της πρώτης θέσης Ουνικάχα Μάλαγα και Ρεάλ. Οι «ερυθρόλευκοι», παρά το εντυπωσιακό ξέσπασμα τους στην τελευταία περίοδο, ηττήθηκαν 76-74 από την Ουνικάχα Μάλαγα, σε αγώνα για την 8η ημέρα της Ευρωλίγκας. Πλέον, Ολυμπιακός, Ρεάλ και Μάλαγα ισοβαθμούν με ρεκόρ 5-3 στην κορυφή του 2ου ομίλου.

    Με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να... οργιάζει στην τέταρτη περίοδο, όταν σημείωσε 13 διαδοχικούς πόντους στο τελευταίο τρίλεπτο και έστειλε τον αγώνα στην παράταση (79-79), ο Παναθηναϊκός πήρε «γλυκιά» εκδίκηση από την ήττα στη Σλοβενία και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρώτη θέση του 4ου ομίλου. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 95-88 της Ολίμπια Λιουμπλιάνα, σε αγώνα για την 8η ημέρα της Ευρωλίγκας, και υποχρέωσαν τους αντιπάλους τους στην 3η ήττα τους.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 December 2010 - 7:30:20 UTC