Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε θέση μάχης για το πολυνομοσχέδιο
  • [02] Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς
  • [03] Σε λευκό κλοιό η χώρα ο»Ώ

  • [01] Σε θέση μάχης για το πολυνομοσχέδιο

    Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αρχίζει τη Δευτέρα, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τις περικοπές στις ΔΕΚΟ, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί, την Τρίτη, από την Ολομέλεια του Σώματος.

    Έχουμε μια επιλογή: ή θα σώσουμε τις θέσεις εργασίας ή θα πιεστούν οι επιχειρήσεις να απολύσουν ή ακόμα και να κλείσουν, τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου, από το βήμα της Βουλής, και πρόσθεσε ότι βγαίνοντας από αυτό το τούνελ, πρέπει να φροντίσουμε να έχουν όσο δυνατόν μικρότερες απώλειες, να έχουν διατηρηθεί οι εταιρίες και οι θέσεις εργασίας.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ.Σαμαράς μίλησε για «βαριά κοινωνική και πολιτική ατμόσφαιρα, γιατί η κυβέρνηση προωθεί ένα πολυνομοσχέδιο που -αιφνιδιαστικά και κατεπειγόντως- αλλάζει χωρίς διάλογο, χωρίς συναίνεση, χωρίς σοβαρό προγραμματισμό και με εντεινόμενες ενδοκυβερνητικές τριβές, τους όρους ζωής για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες».

    Η Αλ.Παπαρήγα τόνισε στη Βουλή ότι «έχουμε να κάνουμε με την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης»

    «Είμαστε εντελώς αντίθετοι στην περαιτέρω μείωση των μισθών», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ.

    Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε «παραβίαση κάθε κανόνα κοινοβουλευτικής δεοντολογίας, καθώς κάθε φορά που θέλει η κυβέρνηση να περάσει αντιλαϊκά μέτρα ενεργοποιεί τη διαδικασία του κατεπείγοντος».

    Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε θέσεις μάχης και ετοιμάζονται να αντιδράσουν δυναμικά. Οι κινητοποιήσεις αρχίζουν από αύριο από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία θα έχουν στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Τη Δευτέρα έχουν εξαγγείλει και νέα στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί, εως τις 5 το απόγευμα, ενώ δεν αποκλείουν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

    Από τη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα ξεκινούν επαναλαμβανόμενες 24ώρες απεργίες, ενώ την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 του μηνός, η ΟΤΟΕ έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία. Την Τρίτη, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλαν Παναττική στάση εργασίας, από τις 12 μέχρι τις 3 το απόγευμα και συλλαλητήριο στη μία το μεσημέρι στο Σύνταγμα, ενώ την Τετάρτη έχει κηρυχθεί γενική απεργία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς

    Διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει την προσεχή Τρίτη, ο πρωθυπουργός, ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί στις 10.00 το πρωί με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, στις 11.15 με την γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και στις 12.30 με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη.

    Η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, δεν θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, όπως δήλωσε και στη Βουλή ο κ. Τσίπρας.

    Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε, από τη Βουλή, ότι οι υπουργοί θα απευθύνουν πρόσκληση για συζήτηση και κατάθεση προτάσεων στους «αντίστοιχους υπεύθυνους» των κομμάτων, εντός των ημερών και δήλωσε «ανοιχτός» στην υιοθέτησή τους, εφόσον αυτές είναι εποικοδομητικές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ, ο κ. Σαμαράς θα προσέλθει στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να εκφράσει τις πάγιες θέσεις του και να ζητήσει αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση της ανάκαμψης και της ανάπτυξης. Κομματικά στελέχη λένε ότι "μόνο επί τη βάσει της αλλαγής πολιτικής μπορεί να υπάρξει συναίνεση, δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να συμφωνήσουμε στη σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων που προωθεί η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο".

    Εξάλλου, η ΝΔ ζητά προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα εθνικά θέματα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Σε λευκό κλοιό η χώρα

    Στα λευκά έχουν ντυθεί πολλές περιοχές της χώρας, καθώς το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε χτες τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, επεκτάθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στα νότια και ανατολικά. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στην Αττική, ενώ άσπρισαν τα βόρεια προάστια και το κρύο είναι τσουχτερό.

    Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Πάρνηθας, από το τελεφερίκ και πάνω, λόγω χιονόπτωσης, ενώ από την κακοκαιρία εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα και σε άλλα σημεία της Αττικής.

    Χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο σημειώνονται στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και τις Σποράδες. Χιόνια έπεσαν και στα ορεινά της Κρήτης. Η θερμοκρασία παρουσιάζει κάθετη πτώση και η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς, ενώ η ελάχιστη θα φτάσει και τους -8 και κατά τόπους τους -10 βαθμούς.

    Το κύμα της κακοκαιρίας, συνοδεύεται και από θυελλώδεις βοριάδες που τοπικά στα πελάγη φτάνουν τα 10 μποφόρ, γεγονός που έχει δημιουργήσει προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

    Από το Σάββατο τη νύχτα αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων. Την Κυριακή θα επικρατήσει παγετός και από την νύχτα της Κυριακής προς το πρωί της Δευτέρας τα φαινόμενα και πάλι θα ενταθούν με καταιγίδες στα νότια και χιόνια στην Κρήτη.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 December 2010 - 11:30:17 UTC