Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε θέση μάχης για το πολυνομοσχέδιο
  • [02] "Απαιτούνται αλλαγές"
  • [03] Συναυλία αλληλεγγύης στον Άγιο Παντελεήμονα
  • [04] Εκρήξεις στη Στοκχόλμη ο»Ώ

  • [01] Σε θέση μάχης για το πολυνομοσχέδιο

    Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αρχίζει αύριο, Δευτέρα, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τις περικοπές στις ΔΕΚΟ, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί, την Τρίτη, από την Ολομέλεια του Σώματος.

    Έχουμε μια επιλογή: ή θα σώσουμε τις θέσεις εργασίας ή θα πιεστούν οι επιχειρήσεις να απολύσουν ή ακόμα και να κλείσουν, τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου, από το βήμα της Βουλής, και πρόσθεσε ότι βγαίνοντας από αυτό το τούνελ, πρέπει να φροντίσουμε να έχουν όσο δυνατόν μικρότερες απώλειες, να έχουν διατηρηθεί οι εταιρίες και οι θέσεις εργασίας.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ.Σαμαράς μίλησε για «βαριά κοινωνική και πολιτική ατμόσφαιρα, γιατί η κυβέρνηση προωθεί ένα πολυνομοσχέδιο που -αιφνιδιαστικά και κατεπειγόντως- αλλάζει χωρίς διάλογο, χωρίς συναίνεση, χωρίς σοβαρό προγραμματισμό και με εντεινόμενες ενδοκυβερνητικές τριβές, τους όρους ζωής για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες».

    Η Αλ.Παπαρήγα τόνισε στη Βουλή ότι «έχουμε να κάνουμε με την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης»

    «Είμαστε εντελώς αντίθετοι στην περαιτέρω μείωση των μισθών», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ.

    Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε «παραβίαση κάθε κανόνα κοινοβουλευτικής δεοντολογίας, καθώς κάθε φορά που θέλει η κυβέρνηση να περάσει αντιλαϊκά μέτρα ενεργοποιεί τη διαδικασία του κατεπείγοντος».

    Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε θέσεις μάχης και ετοιμάζονται να αντιδράσουν δυναμικά. Οι κινητοποιήσεις άρχισαν από σήμερα με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία είχαν στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Τη Δευτέρα έχουν εξαγγείλει και νέα στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί, έως τις 5 το απόγευμα, ενώ δεν αποκλείουν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

    Από τη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα ξεκινούν επαναλαμβανόμενες 24ώρες απεργίες, ενώ για την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 του μηνός, η ΟΤΟΕ έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία. Για την Τρίτη, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλαν παναττική στάση εργασίας, από τις 12 μέχρι τις 3 το απόγευμα και συλλαλητήριο στη μία το μεσημέρι στο Σύνταγμα, ενώ την Τετάρτη έχει κηρυχθεί γενική απεργία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] "Απαιτούνται αλλαγές"

    Πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες, διότι όσο δεν παράγουμε και δεν στηρίζουμε δικά μας προϊόντα, η πίεση στους μισθούς θα είναι μεγάλη, τόνισε ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στο Ρέθυμνο, σε σύσκεψη για την Αγροτική Ανάπτυξη.

    Θα στεναχωρήσουμε και βολεμένους και τους εαυτούς μας, με τις αλλαγές, οι οποίες πρέπει να γίνουν διότι δεν είμαστε περήφανοι για τους θεσμούς που ήταν επιφορτισμένοι με την αγροτική ανάπτυξη, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι "θα ανασυστήσουμε από μηδενική βάση το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης".

    Αναφερόμενος στον "Καλλικράτη", ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα βοηθήσει σε όλες αυτές τις αλλαγές με αποφάσεις σε περιφερειακό επίπεδο, χωρίς γραφειοκρατία και αθηνοκεντρικές παρεμβάσεις.

    Διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει την προσεχή Τρίτη, ο πρωθυπουργός, ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί στις 10.00 το πρωί με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, στις 11.15 με την γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και στις 12.30 με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη.

    Η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, δεν θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, όπως δήλωσε και στη Βουλή ο κ. Τσίπρας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Συναυλία αλληλεγγύης στον Άγιο Παντελεήμονα

    Ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στη μισαλλοδοξία και τις ακρότητες θα "αντηχήσει" στον Άγιο Παντελεήμονα της Αθήνας σήμερα, στη συναυλία ενότητας που οργανώνουν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η Αρχιεπισκοπή.

    Στις 6 το απόγευμα, σε μια ταραγμένη γειτονιά που έχει βρεθεί συχνά στο επίκεντρο της προσοχής λόγω βίαιων καταστάσεων, θα πραγματοποιηθεί μία μουσική εκδήλωση για την ειρηνική συνύπαρξη και την αλληλεγγύη, την οποία θα παρακολουθήσουν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Εκρήξεις στη Στοκχόλμη

    Για επίθεση αυτοκτονίας έκανε λόγο η σουηδική αστυνομία, η οποία χαρακτήρισε "τρομοκρατικά εγκλήματα" τις εκρήξεις που σημειώθηκαν χθες στη Στοκχόλμη.

    Από τις εκρήξεις σκοτώθηκε ένα άτομο, προφανώς ο δράστης και δυο τραυματίσθηκαν.

    Ένα ηχητικό μήνυμα στα σουηδικά και τα αραβικά που εστάλη, μέσω του διαδικτύου, στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT και στην υπηρεσία πληροφοριών, προειδοποιούσε για τις εκρήξεις και κατήγγειλλε τις επιθέσεις της Σουηδίας κατά του Ισλάμ, κυρίως στο Αφγανιστάν. Στο μήνυμα αυτό αποκαλείται "γουρούνι" ο σουηδός σκιτσογράφος Λαρς Βιλκς, ο οποίος έχει δεχθεί πολλές απειλές για τη ζωή του επειδή σκιτσάρισε τον Μωάμεθ με κεφάλι σκύλου.

    Ο ιμάμης του μεγαλύτερου τεμένους της Στοκχόλμης στο Ζέντερμαλμ, σεΐχης Χάσαν Μούσα, καταδίκασε τις επιθέσεις και "κάθε μορφή βίας, απειλής και εκφοβισμού εναντίον αθώων όποιο κι αν είναι το κίνητρο ή η αιτία".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 December 2010 - 15:30:21 UTC