Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η κακοκαιρία έκλεισε σχολεία
  • [02] Κινητοποιήσεις εργαζόμενων
  • [03] Δεκαπέντε χρόνια χωρίς Μποστ
  • [04] Βροχή αστεριών ο»Ώ

  • [01] Η κακοκαιρία έκλεισε σχολεία

    Κλειστά λόγω καιρού είναι σήμερα δέκα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη δυτική Θεσσαλονίκη, καθώς και το σύνολο των σχολείων στους νομούς Σερρών, Ημαθίας, Γρεβενών, Φλώρινας και Καστοριάς.

    Κλειστά είναι επίσης όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και πέντε της δευτεροβάθμιας στην Πιερία, πέντε δημοτικά και νηπιαγωγεία και έξι γυμνάσια και λύκεια της Δράμας, δέκα σχολεία της δευτεροβάθμιας και 17 σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Καβάλα και στην Ξάνθη, δέκα και 15 αντίστοιχα.

    Τέλος, στο Ηράκλειο της Κρήτης δεν λειτουργούν τα σχολεία στους δήμους που επλήγησαν από την κακοκαιρία και συγκεκριμένα στους δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αστερουσίων, Βιάννου, Γοργολαίνη, Ζαρού, Κρουσώνα, Ρούβα, Τεμένους και στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μοχού του Δήμου Μαλίων.

    Στο μεταξύ, κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες στις θαλάσσιες-παράκτιες περιοχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας, είναι το σκηνικό του καιρού και σήμερα. Οι θερμοπκρασίες στα βόρεια παραμένουν σε χαμηλα επίπεδα, ενώ στα νότια παρουσιάζουν άνοδο.

    Στην Αττική έχουμε νεφώσεις με βροχή κατά διαστήματα, πρόσκαιρες καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

    Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και θερμοκρασία έως 5 βαθμούς Κελσίου επικρατούν στη θεσσαλονίκη. Απο το μεσημέρι τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση. Οι άνεμοι αρχικά πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ

    Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες πρόσκαιρες βροχές κατά τόπους και ασθενείς, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων στις νότιες θαλάσσιες περιοχές αναμένεται να επικρατήσουν αύριο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, ενώ τις πρωινές ώρες, κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα επικρατήσει παγετός.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Κινητοποιήσεις εργαζόμενων

    Με απεργίες και στάσεις εργασίας αντιδρούν οι εργαζόμενοι στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τις περικοπές στις ΔΕΚΟ.

    Αυρίο Τρίτη, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλαν παναττική στάση εργασίας, από τις 12 μέχρι τις 3 το απόγευμα και συλλαλητήριο στη μία το μεσημέρι στο Σύνταγμα, ενώ για την Τετάρτη έχει κηρύξει γενική απεργία.

    Οι εργαζόμενοι στα αστικά μέσα μεταφοράς της Αττικής πραγματοποιούν σήμερα στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, και αύριο Τρίτη 24ωρη απεργία. Για την Τετάρτη και την Πέμπτη, τα σωματεία των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες θα ανακοινώσουν αργότερα σήμερα τις αποφάσεις τους για την πορεία των κινητοποιήσεων.

    Στον αέρα βρίσκεται, στην ουσία, το πρόγραμμα δρομολογίων των τρένων του ΟΣΕ και του Προαστιακού. Σήμερα πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ αύριο Τρίτη σχεδόν θα ακινητοποιηθούν οι συρμοί, εξαιτίας των στάσεων εργασίας, σε διαφορετικές ώρες, που έχουν εξαγγείλει τα σωματεία στον Οργανισμό.

    Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα και ο Προαστιακός την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, ημέρα της γενικής απεργίας, καθώς και την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου.

    Από σήμερα, Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα ξεκινούν επαναλαμβανόμενες 24ώρες απεργίες, ενώ για την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 του μηνός, η ΟΤΟΕ έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία.

    Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν από σήμερα τα ιατρεία του ΙΚΑ, καθώς οι γιατροί πραγματοποιούν 48ωρες απεργίες, 13-14 Δεκεμβρίου και στις 16-17 Δεκεμβρίου. Παράλληλα, το προσωπικό του ΙΚΑ αναμένεται να λάβει μέρος στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ στις 15 Δεκεμβρίου.

    Την Τετάρτη, ημέρα γενικής απεργίας, τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς στην απεργίθα συμμετέοχυν τόσο η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), όσο και η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Επίσης απεργούν οι γιατροι των Κέντρων Υγείας και περιφερειακών ιατρείων.

    Την Τετάρτη απεργούν και οι 14.500 οδοντίατροι ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και στα νοσοκομεία, ενώ συμμετοχή στην 24ωρη απεργία αποφάσισε και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

    Τέλος, συμμετοχή στη γενική απεργία της Τετάρτης έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίοι, επίσης, θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο, 17 και 18 Δεκεμβρίου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Δεκαπέντε χρόνια χωρίς Μποστ

    Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα απο το θάνατο ενός απο τους σημαντικότερους δημιουργούς στην Αθηναϊκή καλλιτεχνική σκηνή, τον σκιτσογράφο, γελοιογράφο , θεατρικό συγγραφέα, στιχουργό και ζωγράφο Χρύσανθο (Μέντη) Μποσταντζόγλου, ή Μπόστ όπως καθιερώθηκε λίγο μετά την εμφάνιση του στα γράμματα.

    Το θέατρο Στοά διοργανώνει αύριο τιμητική εκδήλωση στην οποία θα παιχτούν σκηνές απο έργα που έχουν παρουσιαστεί στη Στοά και θα ακουστούν τραγούδια και ποιήματα σε στίχους Μπόστ.

    Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 8.30μ.μ και θα πάρουν μέρος εκτός απο τον Θανάση Παπαγεωργίου και την Λήδα Πρωτοψάλτη (ιδρυτικά μέλη της Στοάς)οι ηθοποιοί Νίκη Χαντζίδου, Ευδοκία Σουβαντζή, Εύα Καμινάρη και οι συνεργάτες των έργων του Μπόστ, Σοφία Φιλιππίδου, Παύλος Ορκόπουλος, Μαρία Αλβανού, Μαρία Τσιμά, Γιάννης Αναστασάκης, Φαίδων Καστρής, ο γιός του Γιάννης, ο μόνιμος συνθέτης των τραγουδιών του Μπόστ, Βασίλης Δημητρίου, και ο Νότης Μαυρουδής που έχει μελοποιήσει ένα τραγούδι σε στίχους του τιμώμενου συγγραφέα.

    Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η Εταιρία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, οι ποιητές Γιάννης Βαρβέρης και Γιάννης Κοντός, ο συγγραφέας Πάρις Τακόπουλος.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Βροχή αστεριών

    Βροχή αστεριών υπόσχεται για απόψε ο ουρανός στους λάτρεις της νύχτας, καθώς οι Διδυμίδες θα επιτρέψουν στους ξενύχτηδες το γνωστό... ευχολόγιο.

    Οι Διδυμίδες έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στα μέσα του 19ου αιώνα και πήραν το όνομά τους από τον αστερισμό των Διδύμων. Συνήθως διαρκούν από τις 7 έως τις 16 Δεκεμβρίου, αλλά το φαινόμενο κορυφώνεται στις 13 του μήνα και η καλύτερη ώρα για την παρατήρηση του θα είναι από τις 2 έως τις 3 τα ξημερώματα.

    Ο ρυθμός με τον οποίο πέφτουν αναμένεται να είναι περίπου 50-60 την ώρα, αλλά στην περίπτωση που ο ουρανός είναι πολύ σκοτεινός μπορούν να παρατηρηθούν ακόμα και 100-120 διάττοντες αστέρες, στο ίδιο χρονικό διάστημα, ενώ η ταχύτητα που αναπτύσσουν φτάνει τα 35 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 December 2010 - 13:30:24 UTC