Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεβίωσε ο Τομάζο Σκιόπα
  • [02] Νέα ένταση στην Κερατέα λόγω του ΧΥΤΑ
  • [03] Στις 3 Ιανουαρίου το επίδομα του ΟΑΕΕ
  • [04] Στο αυτόφωρο όσοι δεν καταβάλλουν το δώρο ο»Ώ

  • [01] Απεβίωσε ο Τομάζο Σκιόπα

    Ο Τομάζο Πάντοα Σκιόπα, Ιταλός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, απεβίωσε χθες βράδυ στη Ρώμη. Ο Σκιόπα, εβδομήντα ετών, αισθάνθηκε άσχημα κατά την διάρκεια δείπνου, στο μέγαρο Σακκέττι της Αιώνιας Πόλης. «Με συγχωρείτε, αλλά δεν είμαι τόσο καλά», είπε στους φίλους του, με τους οποίους είχε συναντηθεί για να ανταλλάξει χριστουγεννιάτικες ευχές.

    Η μεταφορά του στο νοσοκομείο Σάντο Σπίριτο ιν Σάσσια, ήταν μάταιη. Ακαριαία καρδιακή προσβολή, η διάγνωση των γιατρών. Γεννημένος στο Μπελούνο της βόρειας Ιταλίας, το 1940, ο Σκιόπα εθεωρείτο ένας από τους εγκυρότερους οικονομολόγους της χώρας. Αναλυτής της εφημερίδας Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, είχε σπουδάσει στο πανεπιστήμιο του Μιλάνου Μποκκόνι, με ειδίκευση στο Massachusetts Institute of Technology. Όπως τονίζουν σήμερα οι Ιταλοί σχολιαστές, ήταν ανέκαθεν ένθερμος φιλοευρωπαϊστής, αρχίζοντας από την περίοδο κατά την οποία ανέλαβε καθήκοντα της γενικής διεύθυνσης των χρηματικών και οικονομικών υποθέσεων της τότε ΕΟΚ - το 1979 - σε στενή συνεργασία με τον Χέμουτ Σμιτ και τον Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν.

    Το 1984, Ο Σκιόπα, έγινε αντιπρόεδρος της Τράπεζας της Ιταλίας, με επικεφαλής, τότε, τον μελλοντικό πρόεδρο της δημοκρατίας, Κάρλο Ατζέλιο Τσάμπι. Στενός συνεργάτης του Ζάκ Ντελόρ, διαδέχθηκε τον πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην προεδρία του ιδρύματος που έφερε το όνομά του. Το 1998, έγινε μέλος του πρώτου συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με επταετή θητεία. Από το 2006, μέχρι το 2008, διετέλεσε υπουργός οικονομικών, στην δεύτερη κυβέρνηση του κεντροαριστερού πρωθυπουργού Ρομάνο Πρόντι.

    Ο Πρόντι δήλωσε «συντετριμμένος, βαθύτατα λυπημένος, από το θάνατο του Πάντοα Σκιόπα, ενός στενότατου φίλου και συνεργάτη». Κατά την κυβερνητική του θητεία, ο Τύπος είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα με δυο τοποθετήσεις του Σκιόππα: την αναφορά στην ανάγκη «να πληρώνουν όλοι οι πολίτες τους φόρους, χωρίς κατήφεια» και στην δήλωσή του υπέρ της προσπάθειας «να βγουν από το σπίτι και να δραστηριοποιηθούν οι αιώνιοι έφηβοι, οι λεγόμενοι μαμάκηδες».

    Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρονται και στο πιο πρόσφατο επαγγελματικό του καθήκον, στον ρόλο του συμβούλου του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, τους τελευταίους τέσσερις μήνες. «Η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από την κρίση, υπό τον όρο να εφαρμόσει απαρέγκλιτα το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχει ετοιμάσει», είχε δηλώσει πρόσφατα ο ιταλός οικονομολόγος.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Νέα ένταση στην Κερατέα λόγω του ΧΥΤΑ

    Νέα ένταση σημειώθηκε χθες βράδυ στην Κερατέα μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών, λόγω της προωθούμενης δημιουργίας ΧΥΤΑ στην περιοχή. Οι κάτοικοι συνεχίζουν να αντιδρούν με αποτέλεσμα στα επεισόδια που έλαβαν χώρα το βράδυ του Σαββάτου 2 άτομα να συλληφθούν ενώ άλλα 7 άτομα είχαν συλληφθεί την Πέμπτη σε επεισόδια που είχαν ξεσπάσει. Τα 7 αυτά άτομα θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Στις 3 Ιανουαρίου το επίδομα του ΟΑΕΕ

    Τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου μαζί με τη σύνταξη Ιανουαρίου, θα καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση χαμηλοσυνταξιούχων στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.

    Ενίσχυση 300 ευρώ, θα λάβουν οι συνταξιούχοι των οποίων το ατομικό φορολογητέο εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 7.000 ευρώ και το οικογενειακό τα 12.000 ευρώ κατά το οικονομικό έτος 2009 (χρήση 2008).

    Ενίσχυση 200 ευρώ, θα λάβουν οι συνταξιούχοι των οποίων το ατομικό φορολογητέο εισόδημα κυμαίνεται μεταξύ 7.000 και 8.500 ευρώ και το οικογενειακό μεταξύ 12.000 και 14.500 ευρώ.

    Ενίσχυση 100 ευρώ, θα λάβουν οι συνταξιούχοι των οποίων το ατομικό φορολογητέο εισόδημα κυμαίνεται μεταξύ 8.500 και 10.500 ευρώ και το οικογενειακό δεν υπερβαίνει τα 16.500 ευρώ

    Το επίδομα δικαιούνται όσοι έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος ηλικίας έως τις 31-12-2010 (εκτός αναπηρίας - θανάτου) και δεν είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ. Σε περίπτωση καταβολής δυο συντάξεων καταβάλλεται στη μεγαλύτερη σύνταξη ενώ σε συνδικαιούχους θανάτου επιμερίζεται ανάλογα με το ποσοστό της σύνταξης ενώ πρέπει να συντρέχουν οι λοιπές προϋποθέσεις που ισχύουν στα επιδόματα αδείας Χριστουγέννων κ.λ.π.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Στο αυτόφωρο όσοι δεν καταβάλλουν το δώρο

    Τη διαδικασία του αυτοφώρου θα κινήσουν οι Επιθεωρητές Εργασίας, κατόπιν εγκυκλίου του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ Χάλαρη Μιχάλη, για όσους εργοδότες δεν καταβάλλουν το κατά το νόμο προβλεπόμενο δώρο Χριστουγέννων.

    Ο Ειδικός Γραμματέας ζήτησε από τους Επιθεωρητές να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και να εφαρμόσουν το νόμο με αμεσότητα και αυστηρότητα σε όσες περιπτώσεις εντοπιστεί εργοδοτική αυθαιρεσία. Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο «το δώρο των Χριστουγέννων δεν αποτελεί κάποιο είδος πολυτέλειας και η καταβολή του δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε εργοδότη. Η αντίδραση της ευνομούμενης πολιτείας μας, πρέπει να είναι αυστηρή, άμεση και καθοριστική, ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια καταπάτησης της κείμενης νομοθεσίας».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 December 2010 - 11:30:21 UTC