Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αισιοδοξία για παράταση αποπληρωμής του δανείου
  • [02] Νέο φάρμακο
  • [03] Σε αναζήτηση προέδρου

  • [01] Αισιοδοξία για παράταση αποπληρωμής του δανείου

    Θετικό για τη χώρα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ.

    Μιλώντας σήμερα στην άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το θέμα αυτό το συζήτησε στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διαπίστωσε ότι "όλοι είναι θετικοί" σε αυτό το ενδεχόμενο.

    Ωστόσο ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε επιφυλάξεις για την απόφαση της Συνόδου Κορυφής αλλά και για το θέμα του ευρωομολόγου. Κατ΄ αρχήν ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε μεγάλο βήμα την απόφαση της Ένωσης και το μηχανισμό Στήριξης αλλά υπογράμμισε πως ο ίδιος δεν είναι «απολύτως σίγουρος, ότι θα είναι και επαρκές για να σταθεροποιηθεί η ευρωζώνη».

    Σχετικά με το θέμα του ευρωομολόγου και την άποψη που υποστηρίζεται από πολλούς κοινοτικούς παράγοντες ότι αυτό θα έρθει νομοτελειακά αργά ή γρήγορα, τόνισε ότι δεν είναι τόσο σίγουρος γι΄ αυτό, διότι, όπως ανέφερε, «υπάρχουν αντιστάσεις από κάποιες χώρες οι οποίες θέλουν να μεταθέτουν το πρόβλημα και να μην αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες».

    Ωστόσο, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, το θέμα θα είναι το μεγάλο ζήτημα στο ευρωπαϊκό επίπεδο. Και πρόσθεσε ότι οι αγορές, αυτό το οποίο έχουν δει, είναι εγγενείς αδυναμίες του ευρώ λόγω έλλειψης ευρωπαϊκής διακυβέρνησης.

    Ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των οίκων αξιολόγησης για τους οποίους είπε ότι είναι εκείνοι οι οποίοι βαθμολογούσαν με 3Α τις τράπεζες οι οποίες κατέρρευσαν. Και επισήμανε ως μεγάλο πρόβλημα το γεγονός ότι η αξιολόγηση αυτών των οίκων έχει άμεσες συνέπειες στο τραπεζικό σύστημα, θεωρώντας ότι το πρόβλημα θα ήταν μεγαλύτερο χωρίς την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα θέματα εσωτερικής πολιτικής τόνισε ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν το 2010 αφενός πόνεσαν και αφετέρου είχαν και πολιτικό κόστος. Ωστόσο, όπως ανέφερε, η ανάγκη να υπάρξουν ριζικές αλλαγές είναι δεδομένη και αυτό θα συνεχιστεί και το 2011. Οι αλλαγές στο επόμενο έτος, όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, θα έχουν κατ΄ εξοχήν διαρθρωτικό χαρακτήρα, θα είναι πολιτικά πιο θετικές ωστόσο ορισμένες από αυτές θα είναι διαχειριστικά πιο δύσκολες.

    Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου για τις προτάσεις που έστειλαν χαρακτηρίζοντάς τες πολύ καλές θεωρώντας ότι αυτό είναι ένα στοιχείο ωρίμανσης της δουλειάς που γίνεται στα υπουργεία.

    Επισήμανε ωστόσο ότι πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για την ψηφιοποίηση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα βασικό στοιχείο το οποίο πρέπει να διαπερνά τη δουλειά της κυβέρνησης για να χτυπηθεί η γραφειοκρατία και να υπάρξει ο προγραμματισμός που θα δώσει τη δυνατότητα να διαμορφωθεί μια διαφορετική εικόνα μιας πραγματικότητας που πρέπει να αλλάξει.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Νέο φάρμακο

    Επιστήμονες από τη Μελβούρνη ανακάλυψαν ένα νέο φάρμακο το οποίο ενδέχεται να μετατρέψει τον καρκίνο των πνευμόνων σε μια κατάσταση που θα είναι εύκολο να ελεγχθεί, όπως για παράδειγμα, η ασθένεια του διαβήτη.

    Οι ερευνητές θα αρχίσουν τις πρώτες δοκιμές το 2011, στο νοσοκομείο St. Vincent's της Μελβούρνης, σε άτομα τα οποία έχουν προσβληθεί από τον καρκίνο των πνευμόνων, που φέρει την ονομασία squamous, ελπίζουν δε ότι και άλλα νοσοκομεία σε παγκόσμια κλίμακα, θα κάνουν τις ίδιες δοκιμές, ώστε να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία των δοκιμών.

    Αν διαπιστωθεί ότι το φάρμακο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, η θεραπεία θα είναι διαθέσιμη σε τρία με πέντε χρόνια.

    Ο καθηγητής ογκολογίας του St. Vincent's Hospital, Γκάβιν Ράϊτ, δήλωσε ότι αναλύσεις που έγιναν σε 1.000 ασθενείς οι οποίοι έπασχαν από καρκίνο των πνευμόνων, τύπου squamous, έδειξαν ότι το εν λόγω φάρμακο δύναται να καταστρέψει τον όγκο στο 80% των ασθενών.

    "Σε πολλές περιπτώσεις ο όγκος εξαφανίζεται εντελώς" είπε, τονίζοντας ότι "σε άλλες περιπτώσεις το φάρμακο σταματά τη μεγέθυνση του όγκου και παρατηρείται σμίκρυνση αυτού σε μεγάλο βαθμό. Σ' αυτή τη μορφή, ο όγκος μπορεί να μείνει πολλά χρόνια. Πρόκειται για ένα καταπληκτικό επίτευγμα της επιστήμης. Ο θανατηφόρος καρκίνος των πνευμόνων μπορεί να μετατραπεί σε μια χρόνια ελεγχόμενη κατάσταση, όπως είναι ο διαβήτης" σημείωσε.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι παρενέργειες του φαρμάκου αυτού, δεν αναμένεται να είναι σοβαρές. Η πιο πιθανή, είπε, ίσως είναι ένας ερεθισμός του δέρματος, όπως συμβαίνει σε αναφυλαξία.

    Αυτού του είδους η θεραπεία είναι οπωσδήποτε προτιμότερη από άλλες, όπως είναι η χημειοθεραπεία, κατά την οποία υπάρχουν έντονες και δυσάρεστες παρενέργειες, όπως είναι η τριχόπτωση, η ναυτία, ο εμετός.

    "Πράγμα που σημαίνει ότι με τη νέα ανακάλυψη βελτιώνεται η ποιότητα ζωής του ασθενούς, ενώ συγχρόνως αυξάνεται και η διάρκεια ζωής".

    Ο καρκίνος των πνευμόνων είναι ο πιο συνήθης και συνδέεται με το κάπνισμα. Στην Αυστραλία, κάθε χρόνο, πάνω από 10.000 άτομα προσβάλλονται από καρκίνο των πνευμόνων. Σε 35% αυτών η διάγνωση δείχνει ότι πάσχουν από τον τύπο squamous, μόνο 10% δε επιβιώνουν.

    Η μελέτη του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Υγείας και Φιλανθρωπίας δείχνει ότι ενώ το ποσοστό εκείνων που προσβάλλονται από καρκίνο και επιβιώνουν αυξάνεται - σ' όλους τους τύπους καρκίνου - τη μόνη εξαίρεση αποτελεί ο καρκίνος των πνευμόνων σε γυναίκες, όπου το ποσοστό θνησιμότητας αυξήθηκε κατά 56% από το 1982 μέχρι το 2007.

    Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η νέα ανακάλυψη θα σώσει χιλιάδες ζωές σ' όλον τον κόσμο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Σε αναζήτηση προέδρου

    Στις 18 Οκτωβρίου 2010, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης με επίσημη ανακοίνωσή του έκανε λόγο για "αλλαγή σελίδας στα διοικητικά του Παναθηναϊκού", αναφερόμενος στην παραχώρηση των μετοχών του (χωρίς κόστος) στους Ανδρέα Βγενόπουλο και Νικόλα Πατέρα. Η έναρξη της "νέας εποχής" στα διοικητικά δρώμενα των "πρασίνων" πανηγυρίστηκε από το σύνολο του κόσμου των "πρασίνων", που έκαναν όνειρα για "μεγάλα πράγματα".

    Σχεδόν δύο μήνες μετά και... σαν να μην πέρασε μία μέρα. Το πρωί ο Ανδρέας Βγενόπουλος ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ το απόγευμα ήταν η σειρά του Νικόλα Πατέρα να ανακοινώσει την αποχώρησή του από την προεδρία της ΠΑΕ. Με πιο απλά λόγια, η οικογένεια Βαρδινογιάννη εξακολουθεί να έχει τα ηνία του συλλόγου στην κατοχή της και αναμένεται με ενδιαφέρον η θέση του Γιάννη Βαρδινογιάννη στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται.

    Επικαλούμενος τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου, αλλά και θέμα ενότητας, ο Νικόλας Πατέρας στη διάρκεια του σημερινού διοικητικού συμβουλίου έκανε γνωστή την παραίτησή του από την προεδρία της εταιρείας. Ο αντικαταστάτης του παραμένει άγνωστος και είναι επίσης άγνωστο εάν θα υπάρξει και μετά το διοικητικό συμβούλιο της Πέμπτης. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος αρνήθηκε την προεδρία, ενώ ο Αδαμάντιος Πολέμης, στον οποίο προτάθηκε να αναλάβει, ζήτησε προθεσμία για να το σκεφτεί και θα απαντήσει την Πέμπτη.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 December 2010 - 19:30:16 UTC