Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμη, αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας του Θανάση Βέγγου
  • [02] Ελεγχοι στην αγορά τροφίμων
  • [03] Μέτρα για ασφαλή μετακίνηση

  • [01] Κρίσιμη, αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας του Θανάση Βέγγου

    Κρίσιμη αλλά σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του δημοφιλούς κωμικού Θανάση Βέγγου, που νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός».

    «Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι θεράποντες ιατροί αναμένουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα για να εκτιμήσουν την κατάσταση» δήλωσε στο ΑΠΕ ο διευθυντής του νοσοκομείου κ. Πετρόχειλος.

    Ο ηθοποιός έπεσε την περασμένη Πέμπτη στο σπίτι του, υπέστη εγκεφαλικό αιμάτωμα και την Παρασκευή μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

    Στο πλευρό του 83χρονου ηθοποιού βρίσκονται η σύζυγος και τα παιδιά του.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Ελεγχοι στην αγορά τροφίμων

    Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι που διενεργεί ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) στην αγορά των τροφίμων με κύριο γνώμονα να διασφαλισθεί η υγεία των καταναλωτών αλλά και τα συμφέροντά τους από οποιοδήποτε κίνδυνο ή πρακτική υπονόμευσής τους.

    Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, οι παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μας οδηγούν, συνήθως, σε αγορά και κατανάλωση φρέσκων μη τυποποιημένων προϊόντων. Η σωστή επιλογή τους αλλά και η προσεκτική διαχείριση στο σπίτι από τον καταναλωτή (μαγείρεμα, συντήρηση κλπ) βοηθούν στη διατήρηση των πλεονεκτημάτων της παραδοσιακής διατροφής αλλά και στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία και στα οικονομικά συμφέροντα του καταναλωτή.

    Για τους λόγους αυτούς ο ΕΦΕΤ συνιστά στους καταναλωτές :

    - Να αγοράζουν από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς. Οι αγορές τροφίμων από πλανόδιους περιστασιακούς πωλητές θα πρέπει να αποφεύγονται συστηματικά, διότι αποτελούν πηγή διάθεσης μη ελεγχόμενων τροφίμων που μπορεί να παραπλανήσουν τον καταναλωτή και να προκαλέσουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα στην υγεία του.

    - Να αγοράζουν πουλερικά και κρεατικά που είναι τοποθετημένα σε ψυγεία ή προθήκες - ψυγεία και όχι αυτά που βρίσκονται εκτός ψυγείου, κρέμονται από τσιγκέλια και είναι εκτεθειμένα σε σκόνη και μικρόβια.

    - Να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στους χειρισμούς των τροφίμων από το προσωπικό, στις συνθήκες καθαριότητος του προσωπικού, του εξοπλισμού και του χώρου απ' όπου προμηθεύονται τα πουλερικά, τα κρεατικά και άλλα ευαλοίωτα προϊόντα (γαλακτοκομικά, αυγά κλπ).

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Μέτρα για ασφαλή μετακίνηση

    Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και την πρόληψη ατυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας κατά την περίοδο των εορτών, των Χριστουγέννων 2010- Πρωτοχρονιάς 2011 και των Θεοφανείων, θα ληφθούν από την Ελληνική Αστυνομία αυξημένα μέτρα.

    Όπως υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

    Αυξημένα θα είναι τα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων, και σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.), ενώ θα υπάρχει ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

    Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

    Τροχονόμοι θα βρίσκονται στους Σταθμούς Διοδίων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες, ενώ θα υπάρχει ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

    Επιπλέον, κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου όπως αναφέρονται στη σχετική κοινή Υπουργική Απόφαση.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 December 2010 - 11:30:18 UTC