Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με βροχές η επιστροφή των εκδρομέων
  • [02] Προς νέες κινητοποιήσεις στις μεταφορές
  • [03] Μόσχα. Ο παγετός έκλεισε το αεροδρόμιο
  • [04] Μηνύματα αισιοδοξίας
  • [05] Αρκουδάκι θύμα τροχαίου

  • [01] Με βροχές η επιστροφή των εκδρομέων

    Με βροχερό καιρό θα γίνει η επιστροφή των εκδρομέων των Χριστουγέννων, καθώς από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά προβλέπεται επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες που θα επεκταθούν νοτιότερα και ανατολικά, ενώ χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

    Οι εκδρομείς του τριημέρου θα πρέπει να οδηγούν προσεκτικά για την ασφαλή μετακίνηση τους, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων, ενώ η τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των οδηγών.

    Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων, και σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.), ενώ υπάρχει ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

    Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ.).

    Τροχονόμοι θα βρίσκονται στους Σταθμούς Διοδίων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς.

    Επιπλέον, κατά την εορταστική περίοδο ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου όπως αναφέρονται στη σχετική κοινή Υπουργική Απόφαση.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Προς νέες κινητοποιήσεις στις μεταφορές

    Μετά τη Χριστουγεννιάτικη ανάπαυλα οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο χώρο των ΔΕΚΟ και ειδικότερα στις αστικές συγκοινωνίες.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ προσανατολίζονται στο να κάνουν στάσεις εργασίας την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ μέχρι λήξη της βάρδιας. Δηλαδή θα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Ανάλογες κινητοποιήσεις, με διαφορετικές ώρες, έχουν προγραμματίσει επίσης και για το νέο έτος και συγκεκριμένα για τις 3, 5 και 10 Ιανουαρίου.

    Μέχρι στιγμής τα Σωματεία των εργαζομένων στα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν έχουν ανακοινώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα κινητοποιήσεων.

    Επιμένουν οι εργαζόμενοι της ΥΠΑ

    Παρά το γεγονός ότι το διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), κήρυξε παράνομη και καταχρηστική την 48ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), για την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, τα μέλη της Ομοσπονδίας δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε εναλλακτικούς τρόπους κινητοποιήσεων, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν μικροπροβλήματα στις υπηρεσίες εδάφους, κυρίως στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας..

    Οι εργαζόμενοι αντιδρούν για τις μετατάξεις περίπου 500 μηχανικών και πιλότων της πρώην Ολυμπιακής, στην ΥΠΑ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Μόσχα. Ο παγετός έκλεισε το αεροδρόμιο

    Βροχή, που πέφτοντας στο έδαφος μετατρέπεται σε πάγο λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, σε όλη την περιοχή της Μόσχας, οδήγησε τελικά σήμερα στη διακοπή της κυκλοφορίας και στο διεθνές αεροδρόμιό της, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο 'Ιντερφάξ'.

    Η κατάσταση στους δρόμους της πρωτεύουσας της Ρωσίας εγκυμονεί απίστευτους κινδύνους, δεδομένου ότι "η πόλη μοιάζει πλέον με ένα απέραντο παγοδρόμιο"...Εξάλλου, το πάγωμα των καλωδίων της ηλεκτροκίνησης στην περιοχή της Μόσχας έχει οδηγήσει και στη διακοπή της σιδηροδρομικής σύνδεσης μαζί της.

    Ενας τέτοιος παγετός είναι που οδήγησε, κατ'αρχάς, στη συσκότιση στο αεροδρόμιο της ρωσικής πρωτεύουσας, από διακοπή της ηλεκτροδότησής του, εν συνεχεία δε στη διακοπή κυκλοφορίας σε αυτό, επειδή και οι πίστες του κι οι διάδρομοι προσγειοαπογειώσεων είναι πλέον εξαιρετικά ολισθηροί. Χρονοδιάγραμμα απεμπλοκής απ αυτήν την κατάσταση δεν υπάρχει μέχρις ώρας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Μηνύματα αισιοδοξίας

    Στην τρέχουσα συγκυρία αναφέρονται τα μηνύματα των Προκαθημένων των Ορθόδοξων Εκκλησιών για τα Χριστούγεννα. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τονίζει ότι η φωνή της εκκλησίας είναι γλυκιά μέσα στην οικονομική, κοινωνική και κυρίως όπως αναφέρει, πνευματική κρίση.

    Από τη μεριά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μας καλεί να μην αφήσουμε τη θλίψη και την αγωνία να φωλιάσει στις καρδιές μας.

    Ακόμη, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, επισημαίνει ότι το μοναδικό και ανεπανάληπτο γεγονός της γέννησης, ανέτρεψε την ιστορία της ανθρωπότητας κατά τρόπο επαναστατικό.

    Καθαρότητα και αγνότητα ως αντίδοτο στη διαφθορά, συνιστά ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος.

    Τέλος, μήνυμα απελευθέρωσης από τη βία, τη φτώχια και την αρρώστια, χαρακτηρίζει τη Θεία Γέννηση, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Αρκουδάκι θύμα τροχαίου

    Ακόμη ένα αρκουδάκι έπεσε θύμα τροχαίου σε δευτερεύοντα δρόμο της Εγνατίας Οδού, στην έξοδο προς Βογατσικό, ανάμεσα στη Σιάτιστα και την Κρυσταλλοπηγή. «Το δυστύχημα έγινε την ημέρα των Χριστουγέννων» λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η υπεύθυνη ενημέρωσης του Περιβαλλοντικού Κέντρου «Αρκτούρος» Βάσω Πετρίδου. Σύμφωνα με την ίδια, πρόκειται για την τέταρτη αρκούδα που αφήνει την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο για το 2010 ενώ είχαν προηγηθεί άλλα δέκα θανατηφόρα τροχαία το 2009 με θύματα αρκούδες.

    Με αφορμή το δυστύχημα, η κ. Πετρίδου επισημαίνει ότι λόγω του καιρού οι αρκούδες δεν έχουν πέσει φέτος ακόμη σε χειμερία νάρκη και κινδυνεύουν κατά τις μετακινήσεις τους στην περιοχή της Εγνατίας Οδού. Παράλληλα αναφέρει ότι, παρά τις σχετικές δεσμεύσεις, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι εργασίες τοποθέτησης περιφράξεων κατά μήκος του κύριου οδικού άξονα της Εγνατίας και των δευτερευόντων αξόνων ώστε να προστατεύονται τα ζώα και να μην εισέρχονται σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 December 2010 - 15:30:14 UTC