Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναστέλλονται έως 30/6 οι πλειστηριασμοί
  • [02] Νέες τιμές με μειωμένο ΦΠΑ σε 12.000 φάρμακα
  • [03] Αυστηρές ποινές για φοροφυγάδες
  • [04] Ισχυρή έκρηξη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο
  • [05] Το Μετρό στην Αγ. Παρασκευή
  • [06] Νέες αντικειμενικές αξίες
  • [07] Το Facebook στην πρώτη 3άδα

  • [01] Αναστέλλονται έως 30/6 οι πλειστηριασμοί

    Μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2011 παρατείνεται η αναστολή των πλειστηριασμών, με τροπολογία που υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και κατατίθεται στο πρώτο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στη Βουλή το νέο έτος.

    Η τροπολογία αφορά τόσο τους πλειστηριασμούς που επισπεύδονται από πιστωτικά ιδρύματα για την ικανοποίηση απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσόν των 200.000 ευρώ όσο και τους πλειστηριασμούς που επισπεύδονται από οποιονδήποτε σε βάρος της πρώτης ή της μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη.

    Μεταξύ άλλων, στην κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με την τροπολογία για αναστολή των πλειστηριασμών τονίζεται ότι "οι παραπάνω παρατάσεις είναι αναγκαίες προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν περιέλθει σε αδυναμία πληρωμής να ανακάμψουν, να αναδιοργανώσουν σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία την κάλυψη των αναγκών τους και να επιδιώξουν την καλύτερη δυνατή διευθέτηση και εξυπηρέτηση των οφειλών τους.

    Οι παρατάσεις είναι άλλωστε επιβεβλημένες και ενόψει της κρίσιμης εναρκτήριας φάσης που βρίσκεται ο νόμος 3869/2010 για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων. Θα διευκολύνουν συνεπώς τις διαπραγματεύσεις και συζητήσεις ανάμεσα στα πιστωτικά ιδρύματα, τους λοιπούς πιστωτές και τους οφειλέτες για την εξεύρεση μίας συμβιβαστικής λύσης στην αποπληρωμή των χρεών στις περιπτώσεις μόνιμης αδυναμίας πληρωμής".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Νέες τιμές με μειωμένο ΦΠΑ σε 12.000 φάρμακα

    Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου εξέδωσε το με αριθμό 5/2010 Δελτίο Τιμών Φαρμάκων στο οποίο περιλαμβάνονται οι λιανικές τιμές 12.242 φαρμακευτικών προϊόντων, προσαρμοσμένες στον νέο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6,5%.

    Το Δελτίο Τιμών Φαρμάκων είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα: htpp://www.gge.gr/37/index.asp

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Αυστηρές ποινές για φοροφυγάδες

    Αυστηρές ποινές για φοροφυγάδες αλλά και αναδιοργάνωση των Εφοριών φέρνει το 2011 μαζί με τον νέο τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων όλων των φορολογουμένων που θα δηλωθούν τον επόμενο χρόνο.

    Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να καταθέσει στη Βουλή νέο φορολογικό νομοσχέδιο στο οποίο, μεταξύ άλλων, θα προβλέπονται αυστηρότερες ποινές για όσους διαπιστώνεται ύστερα από ελέγχους ότι φοροδιαφεύγουν, ενώ παράλληλα θα προβλέπονται και μέτρα για την αποτελεσματικότερη είσπραξη των φόρων από τις ΔΟΥ.

    Στο πλαίσιο αυτό, το νομοσχέδιο θα προβλέπει συγχωνεύσεις Εφοριών και καταργήσεις άλλων σε μια προσπάθεια να αναδιοργανωθεί ο φοροελεγκτικός μηχανισμός και να γίνει αποτελεσματικότερος στην είσπραξη των δημοσίων εσόδων.

    Παράλληλα, από το 2011 επέρχονται μια σειρά από αλλαγές στη φορολογία καθώς και στις συναλλαγές. Οι αλλαγές στη φορολογία προβλέπονται στον τελευταίο φορολογικό νόμο και αφορούν τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2010 αλλά θα δηλωθούν στην Εφορία το 2011.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Ισχυρή έκρηξη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο

    Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε, λίγο μετά τις 8:22 του πρωί, έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, στη Λουίζης Ριανκούρ, στους Αμπελοκήπους.

    Η έκρηξη σημειώθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι σε μοτοποδήλατο, το οποίο ήταν σταθμευμένο στη νησίδα, ακριβώς απέναντι από την είσοδο του Πρωτοδικείου.

    Στις 7:38 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" και στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, είπε ότι θα εκραγεί βόμβα σε 40 λεπτά και διευκρίνισε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε μοτοσικλέτα, με συγκεκριμένο αριθμό κυκλοφορίας, σε κουτί διανομής φαγητού που ήταν δεμένο με ιμάντες στο πίσω μέρος του οχήματος. Επίσης, ανέφερε ότι μοτοσυκλέτα ήταν σταθευμένη στο χώρο στάθμευσης μοτοσυκλετών έξω από το πρωτοδικείο.

    Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο, είδαν, πράγματι, τη μοτοσικλέτα με τον αριθμό που έδωσε ο άγνωστος και την ακριβή περιγραφή της, για την οποία διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί χθες το βράδυ από το Γαλάτσι.

    Αμέσως σήμανε συναγερμός και απομακρύνθηκε ο κόσμος, γι΄αυτό και δεν υπήρξαν τραυματισμοί, παρά τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε η έκρηξη.

    Η έκρηξη σημειώθηκε δύο λεπτά μετά το χρονικό περιθώριο που έδωσε ο άγνωστος στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

    Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου και σε γύρω σταθμευμένα οχήματα.

    Στον τόπο της έκρηξης βρίσκονται ακόμα τα συνεργεία της Εγκληματολογικής και της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, που ερευνούν σχολαστικά τον χώρο.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί η ακριβής συνδεσμολογία του μηχανισμού, οι αστυνομικοί, ωστόσο, εκτιμούν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, πιθανότατα ANFO με TNT, γι΄αυτό προκλήθηκε φωτιά και καπνός, και η έκρηξη προξένησε μεγάλες ζημιές.

    Οι αστυνομικοί εκτιμούν, επίσης, ότι πιθανότητα είχαν ετοιμάσει τη βόμβα σε μεγάλο κουτί από ντιλίβερι, το οποίο προσάρμοσαν αμέσως στη μοτοσυκλέτα που έκλεψαν χθες το βράδυ.

    Δήλωση Γ. Πεταλωτή και Χ. Καστανίδη

    "Οι αρχές, με ετοιμότητα και εγρήγορση αντιμετωπίζουν αυτές τις ενέργειες, ενώ όσοι τις επιχειρούν, το μόνο που θα εισπράξουν είναι η καταδίκη από την κοινωνία και την Πολιτεία", υπογραμμίζει ο κ. Πεταλωτής.

    Δεν χρειάζονται λεκτικές καταδίκες. Εμείς καλούμαστε να συνεχίσουμε το έργο μας, με τις πρακτικές που ακολουθούμε και οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν πτοούν τη Δημοκρατία, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης.

    Δήλωση Ν. Δένδια

    "Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα τη νέα ενέργεια - πρόκληση απέναντι στην έννομη τάξη της χώρας και καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο. Ο πολιτικός κόσμος οφείλει να καταστήσει σαφές σε ολόκληρη την κοινωνία, ότι η τρομοκρατία συνιστά μέγιστη απειλή για τον καθένα. Τραυματίζει, επίσης, βαρύτατα τη διεθνή εικόνα της χώρας μας, σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης" τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κέρκυρας, κ. Νικόλαος Δένδιας.

    Ανακοίνωση ΚΚΕ

    "Τέτοιες ενέργειες δεν τρομάζουν την εξουσία των μονοπωλίων, αντίθετα αξιοποιούνται από αυτή για τον εκφοβισμό και τον αποπροσανατολισμό του λαού, για να δικαιολογούν τρομονόμους, νέους μηχανισμούς παρακολούθησης, φακελώματος και καταστολής σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος", τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

    Ανακοίνωση ΛΑΟΣ

    "Οδηγούμαστε ως χώρα σε μια γενικευμένη αναρχία, με καλπάζουσες τρομοκρατικές ενέργειες, εγκληματικότητα και πολιτική απαξίωση", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ.

    Ανακοίνωση Συνασπισμού

    "Ο δρόμος της τρομοκρατίας είναι ιστορικά ατελέσφορος και καταδικαστέος", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

    Ανακοίνωση Δημοκρατικής Αριστεράς

    Η Δημοκρατική Αριστερά, με ανακοίνωσή της, καταδικάζει και εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

    "Οι ιδεολογικές επιφάσεις εκείνων που επιλέγουν να τρομοκρατούν το μόνο που επιτυγχάνουν είναι ο αποπροσανατολισμός της κοινωνίας και η προσβολή της δημοκρατικής λειτουργίας της χώρας", τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Καταδικάζει η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων

    Την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους των διοικητικών δικαστηρίων Αθήνας, εκφράζουν οι δικαστικοί υπάλληλοι της Ελλάδας, σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τους, με την οποία καταδικάζουν "με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο επιθέσεις και πρακτικές τυφλής βίας που στοχεύουν κατά των εργαζομένων και των διεκδικήσεων τους".

    Τηλεφώνημα για βόμβα και στην Εφορία Καλλιθέας

    Ένα ακόμα τηλεφώνημα έγινε στις 9.15 το πρωί, στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", που ανέφερε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στην Α' και Β' Εφορία Καλλιθέας, χωρίς ο άγνωστος να αναφέρει ώρα.

    Η περιοχή αποκλείστηκε, το κτίριο εκκενώθηκε και διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Θησέως, μεταξύ των οδών Σπάρτης και Δαβάκη, ενώ συνεργεία του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών έκαναν έρευνες στο κτίριο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Το Μετρό στην Αγ. Παρασκευή

    Παραδόθηκε το μεσημέρι στο επιβατικό κοινό ο νέος σταθμός του Μετρό στην Αγία Παρασκευή, ο οποίος θα εξυπηρετεί καθημερινά 20.000 επιβάτες. Η διαδρομή από την Αγία Παρασκευή στην Πλατεία Συντάγματος θα καλύπτεται σε 13 λεπτά. Ο σταθμός διαθέτει τρία υπόγεια επίπεδα και δύο εισόδους-εξόδους.

    Κατά την τελετή παράδοσης είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο περίπου 50 με 100 από τους 285 απολυμένους της ΑΜΕΛ (Εταιρία Λειτουργίας του Μετρό) οι οποίοι εξέφρασαν τις διαμαρτυρίες τους προς τον πρόεδρο της εταιρίας Σαράντη Μιχαλόπουλο ζητώντας την επαναπρόσληψή τους. Λόγω των διαμαρτυριών καθυστέρησε για λίγο η τελετή παράδοσης. Επίσης οι διαμαρτυρόμενοι εμπόδισαν για λίγη ώρα την άφιξη του πρώτου συρμού στο σταθμό.

    Στην τελετή παράδοσης παρέστη και ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Χρήστος Τσίτουρας.

    Πρωτοχρονιά χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ

    Κανονικά θα λειτουργήσουν την Πρωτοχρονιά τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο Προαστιακός, ενώ το Μετρό και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος θα ακινητοποιηθούν λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι μηχανοδηγοί.

    Οι εργαζόμενοι στο Τραμ αποφάσισαν να κάνουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου, έως τις 8 το πρωί.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Νέες αντικειμενικές αξίες

    Αντικειμενικές τιμές ακινήτων σε 4.500 περιοχές που μέχρι σήμερα ήταν εκτός αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Έτσι, με την επέκταση αυτή το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων καλύπτει πλέον το σύνολο των περιοχών σε 25 νομούς της χώρας.

    Πρόκειται για τις αντικειμενικές τιμές με τις οποίες, στις περιοχές αυτές, θα προσδιορίζεται πλέον ο φόρος στις μεταβιβάσεις ακινήτων και στις κληρονομιές, ο φόρος ακίνητης περιουσίας κα . Έως τώρα στις περιοχές αυτές ίσχυε το σύστημα των ενδεικτικών τιμών οι οποίες ωστόσο δημιουργούσαν σημαντικές στρεβλώσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι νέες αντικειμενικές τιμές είναι υψηλότερες από τις ενδεικτικές- συγκριτικές τιμές των ΔΟΥ αφού οι τελευταίες ήταν «τεχνητά συμπιεσμένες» όπως λένε παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.

    Οι νέες τιμές σε κάθε περιοχή προβλέπονται σε απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά.

    Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα μόνο δύο νομοί (Γρεβενών και Καστοριάς) καλύπτονται στο σύνολό τους από το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων. Έτσι με τη σημερινή ένταξη των νέων περιοχών σε 23 νομούς το αντικειμενικό σύστημα καλύπτει συνολικά 25 νομούς.

    Επίσης, εντάσσονται περιοχές και οικισμοί των νομών Κυκλάδων και Χαλκιδικής.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τους Πίνακες Τιμών Αντικειμενικών Αξιών στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών http://www.minfin.gr/antikeimenikes/

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Το Facebook στην πρώτη 3άδα

    Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Facebook ξεπέρασε το Νοέμβριο σε επισκέψεις τον ιστότοπο του Yahoo! και είναι πλέον ο τρίτος σε επισκεψιμότητα ιστότοπος στον κόσμο, πίσω από τους ιστότοπους της Google και της Microsoft, σύμφωνα με την εταιρεία ComScore.

    Σύμφωνα με τους αριθμούς για την παγκόσμια επισκεψιμότητα του διαδικτύου που δόθηκαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο, το Facebook είχε 647,5 εκατομμύρια επισκέψεις το Νοέμβριο, έναντι 630,3 εκατομμυρίων που είχε το Yahoo!. Ενα χρόνο πριν, το Νοέμβριο του 2009, το Yahoo! ξεπερνούσε κατά σχεδόν 40% το Facebook με 601,5 εκατομμύρια επισκέψεις έναντι 438,1 εκατομμυρίων.

    Πάντως, οι υπεύθυνοι των δύο ιστότοπων δεν δέχθηκαν να κάνουν κανένα σχόλιο σχετικά, όταν ρωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο. Το Facebook όμως επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης όσον αφορά το χρόνο που περνούν οι επισκέπτες στις σελίδες του--περισσότερες από 4,5 ώρες κατά μέσο όρο, έναντι 3 ωρών για το Google.

    Πλέον, περίπου ένας στους δύο ανθρώπους που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο (το 49,3%) θα μπαίνει στο Facebook.

    Πάντως, το Google διατηρεί τα πρωτεία με 970,1 εκατομμύρια επισκέπτες, μπροστά από τους ιστότοπους της Microsoft που είχαν 869,4 εκατομμύρια επισκέπτες, κυρίως η μηχανή αναζήτησης Bing και η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Hotmail.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 December 2010 - 15:30:25 UTC