Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δράσεις για τη στήριξη της οικογένειας"
  • [02] Κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων

  • [01] "Δράσεις για τη στήριξη της οικογένειας"

    Με απόφαση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά συγκροτείται, από το κόμμα, Παρατηρητήριο Οικογενειακού Προϋπολογισμού. Συντονιστής του Παρατηρητηρίου ορίστηκε ο βουλευτής Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, με αναπληρωτή του τον πρώην βουλευτή και πρώην υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γιάννη Μπούγα.

    «Η απόφαση αυτή εκφράζει τη βούληση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να αναπτυχθούν από το κόμμα συγκροτημένες και ολοκληρωμένες πολιτικές δράσεις για τη στήριξη της Ελληνικής οικογένειας, που δοκιμάζεται από τη σημερινή οικονομική κρίση» αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ.

    Το Παρατηρητήριο, αναφέρει η ανακοίνωση, θα μετράει διαρκώς και σε τακτική βάση τις διακυμάνσεις του οικογενειακού εισοδήματος, θα υπολογίζει την όποια επίπτωση, θετική ή αρνητική, των μέτρων της κυβέρνησης και θα προβαίνει σε σχετικές ανακοινώσεις, για την ενημέρωση της κοινής γνώμης.

    Η ΝΔ σημειώνει ότι «η κυβέρνηση κάνει λάθος να μην υπολογίζει και να μην παρακολουθεί την επίπτωση των αποφάσεών της στην ποιότητα της καθημερινής ζωής των πολιτών» καθώς η οικονομική κρίση «προκαλεί πολλαπλές δυσμενείς συνέπειες, που πλήττουν σοβαρά την Ελληνική οικογένεια και ιδίως την οικονομικά ασθενέστερη».

    «Τα εντεινόμενα προβλήματα της ανεργίας, της ακρίβειας και της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής, καθώς και η λήψη από την κυβέρνηση μιας σειράς μέτρων που μειώνουν το εισόδημα των πολιτών καθιστούν αναγκαία τη συγκρότηση της Επιτροπής αυτής» αναφέρει η ίδια ανακοίνωση και τονίζει:

    «Η προστασία του οικογενειακού εισοδήματος έχει μεγάλη κοινωνική αξία και επιβάλλει αυξημένη πολιτική προσοχή».

    Ομιλία Α.Σαμαρά στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας χθες στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ τόνισε ότι η ΝΔ θα αποφύγει την άμεση παρέμβασή της στην έκφραση των τοπικών κοινωνιών και ιδιαίτερα των μικρότερων.

    Είπε ότι πιστεύει πως ήρθε η ώρα της αποκομματικοποίησης της περιφέρειας, σημειώνοντας ότι σε αυτή την εξέλιξη χρήσιμο είναι να συνδράμουν όλα τα κόμματα.

    Παράλληλα ανέφερε πως χρειάζεται ένα ακόμη τολμηρό βήμα και "γιατί όχι, να σκεφτούμε αν θα έπρεπε να στήσουμε ξεχωριστή κάλπη για τους υποψηφίους δημάρχους και ξεχωριστή για τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους", προσθέτοντας πως είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις και θα απαιτηθούν και ασφαλιστικές δικλίδες για την απρόσκοπτη λειτουργία του Δήμου.

    "Εμείς στη ΝΔ θα ακολουθήσουμε το δρόμο του διαλόγου, των τεκμηριωμένων προτάσεων, της ευθύνης. Ας κάνει το ίδιο και η κυβέρνηση. Κάθε παλινωδία και αποτυχία θα βαρύνει αποκλειστικά την ίδια. Επιδίωξη και ελπίδα όλων μας είναι να πρωτοστατήσει δυναμικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην πρόοδο και την αναγέννηση της πατρίδας μας", δήλωσε.

    Αναφέρθηκε στην ψήφο των μεταναστών, λεγοντας ότι η κυβέρνηση σπεύδει να προαναγγείλει ότι θα δώσει και δικαίωμα ψήφου στις επικείμενες τοπικές εκλογές σε περίπου 250.000 μετανάστες και αυτό "νομίζοντας ότι θα μπορούσε να εξυπηρετήσει κομματικές σκοπιμότητες".

    Δηλώνοντας την αντίθεσή του στις παρεμβάσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τη ψήφο των μεταναστών και την χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας, την κάλεσε σε συζήτηση για τον καθορισμό κριτηρίων και κανόνων.

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ είπε επίσης ότι είναι θετικό στα πολεοδομικά συγκροτήματα Αθηνών, Θεσσαλονίκης και ενδεχομένως και σε άλλες μεγάλες πόλεις, να θεσμοθετηθεί η Μητροπολιτική διακυβέρνησή τους με αιρετά διοικητικά όργανα και αρμοδιότητα σε ζητήματα, όπως ο πολεοδομικός και χωροταξιακός σχεδιασμός, η περιφερειακή ανάπτυξη, το περιβάλλον, η διαχείριση απορριμμάτων, το κυκλοφοριακό, η πολιτική προστασία.

    Η κυβέρνηση, είπε, οφείλει να πει ξεκάθαρα τις θέσεις της και αν καθυστερεί ή επιδιώκει να αναλωθεί πολύτιμος χρόνος ώστε να δημιουργήσει τετελεσμένες καταστάσεις ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, κάνει σκόπιμα λάθος.

    "Εάν δεν συνεργαστεί με την αντιπολίτευση, με την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ, αν θελήσει να προχωρήσει σε μια αποσπασματική παρέμβαση, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς αναγκαίους πόρους, θα υπονομεύσει το όλο εγχείρημα", συνέχισε, επισημαίνοντας ότι η μεταρρύθμιση αυτή είναι ζήτημα εθνικό.

    Ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε τις εξής έξι προϋποθέσεις για την επιτυχία του εγχειρήματος:

    1ον: Η μεταρρύθμιση να μην είναι αποσπασματική αλλά να αποτελέσει μέρος ενός συνολικού προγράμματος μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο,

    2ον: Να γίνει ουσιαστικός διάλογος πριν τη ψήφιση του σχετικού νόμου για το σχεδιασμό και τη χάραξη των ορίων των νέων περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων και των νέων δήμων,

    3ον: Να καταρτιστεί και να υλοποιηθεί εθνικό επιχειρησιακό πρόγραμμα για την υποστήριξη των περιφερειακών αυτοδιοικήσεων και των νέων δήμων με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότησή του,

    4ον: Να δημιουργηθεί ένας δήμος ανά νησί με εξαίρεση τα μεγάλα νησιά όπως η Κρήτη, η Εύβοια, η Λέσβος,

    5ον: Να ληφθεί ειδική μέριμνα για ορεινούς απομονωμένους και νησιωτικούς δήμους ώστε να μην μαραζώσει η ελληνική ακριτική γη και

    6ον: Να διατηρηθούν οι ιστορικοί μας δήμοι.

    Είπε επίσης ότι μέχρι σήμερα υπάρχει προχειρότητα και αναντιστοιχία λόγων και έργων και ότι προκαλεί εντύπωση "η πλήρης απαξίωση από τον κ. Πρωθυπουργό του αυτοδιοικητικού παρελθόντος άρα του πρώτου σταδίου της σημερινής μεταρρύθμισης του Καποδίστρια, που, στο κάτω κάτω, ήταν προϊόν παρέμβασης του ίδιου του ΠΑΣΟΚ".

    Εξέφρασε τους φόβους του ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση "με τις τελευταίες κυβερνητικές εξαγγελίες αντί να απελευθερώνεται ακόμη περισσότερο, αποδυναμώνεται και κινδυνεύει να απομακρυνθεί από τον πολίτη" ενώ τόνισε πως όλοι σήμερα αναγνωρίζουν ότι οι αλλαγές είναι αναγκαίες περισσότερο από ποτέ.

    Παράλληλα είπε ότι "ακούσαμε από την κυβέρνηση μια γενικόλογη έκθεση αλλά εντοπίσαμε σοβαρά κενά" και στη συνέχεια υπέβαλε συγκεκριμένα ερωτήματα όπως αν παύει η σχέση εξάρτησης της ΤΑ από το κεντρικό κράτος ή αν εναρμονίζεται η Τ.Α με τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας κ.α

    Υπενθύμισε επίσης ότι ο Γιώργος Παπανδρέου το Σεπτέμβριο του 2008 χαρακτήριζε "διοικητικό έγκλημα για τη χώρα το ενδεχόμενο εφαρμογής του νέου Καποδίστρια" και έλεγε ότι "το ΠΑΣΟΚ θα αντισταθεί στο σχέδιο για να μπει η Αυτοδιοίκηση στο περιθώριο και να δημιουργηθεί ένα νέο χάος σ'αυτήν".

    Είπε στη συνέχεια ότι και ο κ. Χ. Καστανίδης στις 6 Αυγούστου του 2008 έλεγε ότι "θεμελιώδης προϋπόθεση είναι να λυθούν τα οικονομικά, τεχνικά και διοικητικά προβλήματα πριν προχωρήσει η κυβέρνηση σε οποιαδήποτε συζήτηση για πιθανή συνένωση των Δήμων και στα πλαίσια ενός νέου Καποδίστρια".

    "Συμφωνούμε μαζί του", τόνισε ο κ. Σαμαράς και κάλεσε την κυβέρνηση να καταβάλει τα οφειλόμενα στην Τ.Α από το έτος 2009 που ανέρχονται σε 331 εκατ. ευρώ και που αφορούν στο τελευταίο τρίμηνο του 2009 που το ΠΑΣΟΚ είναι κυβέρνηση.

    [02] Κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων

    Πληθαίνουν τα μπλόκα των τρακτέρ στους δρόμους, καθώς οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας τη λύση προβλημάτων που χρονίζουν, όπως την άμεση καταβολή του υπολοίπου των επιδοτήσεων, το "πάγωμα" των χρεών καθώς και την παροχή του πετρελαίου αγροτών, (κόκκινο πετρέλαιο), λήψη μέτρων για τη μείωση του κόστους παραγωγής κά.

    Στο Νομό Θεσσαλονίκης αγρότες κατευθύνονται με τα τρακτέρ τους στα τρία σημεία που είχαν αποφασίσει να συγκεντρωθούν (κόμβος Χαλκηδόνας, διόδια Μαλγάρων και Πράσινα φανάρια στην Αν.Θεσσαλονίκη). Αφού συγκεντρωθούν θα συγκροτήσουν συντονιστικές επιτροπές και θα αποφασίσουν για την εξέλιξη της κινητοποίησής τους.

    Εκατοντάδες τρακτέρ από την Καρδίτσα , τα Φάρσαλα, τη Λάρισα και τα Τρίκαλα έχουν συγκεντρωθεί στον κόμβο της Νίκαιας, στο μπλόκο που έχει στηθεί με πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ. Η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό εκτρέπεται μέσω Μεγάλου Μοναστηρίου, Στεφανοβικείου και της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας-Βόλου.

    Αύριο, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση αγροτών από τη Λάρισα, στη Μελούνα και στον κόμβο Πλατυκάμπου. Στον κόμβο των Μικροθηβών δίνουν ραντεβού αύριο Τετάρτη οι αγρότες της Μαγνησίας.

    Στο Νομό Σερρών παραμένουν τα μπλόκα των αγροτών στον κόμβο του Στρυμονικού της Ε.Ο. Σερρών- Θεσσαλονίκης, που ανοίγει και κλείνει κατά διαστήματα, και στον κόμβο Κερδυλλίων στην Εγνατία Οδό, που παραμένει αποκλεισμένος. Αποκλεισμένος είναι ο μεθοριακός σταθμός Προμαχώνα.

    Το μεθοριακό σταθμό Δοϊράνης έχουν αποκλείσει οι αγρότες του Νομού Κιλκίς, ενώ σε αποκλεισμό της εισόδου και εξόδου φορτηγών από και προς ΠΓΔΜ προχωρούν, κατά διαστήματα, αγρότες στο τελωνείο των Ευζώνων.

    Στην Πέλλα οι αγρότες από περιοχές του νομού αποφάσισαν να κατέβουν από αύριο Τετάρτη με τα τρακτέρ τους στον κόμβο Μαυροβουνίου της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Έδεσσας.

    Με τα αγροτικά τους μηχανήματα παραταγμένα στον κόμβο Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής, παραμένουν οι ελαιοπαραγωγοί του Νομού Χαλκιδικής και σε σύσκεψη που θα γίνει αύριο στις 7 το βράδυ θα εξεταστεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

    Έξω από τη Νομαρχία Γρεβενών παραμένουν τα τρακτέρ αγροτών του νομού, για δεύτερη μέρα σήμερα, ενώ συνεχίζεται η προσέλευση και άλλων. Αύριο στις 10 θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των αγροτών για να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού.

    Σε σύσκεψη, αύριο το πρωί, στον κόμβο Φιλώτα θα αποφασίσουν οι αγρότες Φλώρινας και Αμυνταίου, αν θα ενσωματωθούν με τους αγρότες του Νομού Κοζάνης στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των Κοίλων, ή θα κατευθυνθούν στο μεθοριακό σταθμό Νίκης, στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ.

    Στον κόμβο Βογατσικού παραμένουν οι αγρότες του Νομού Καστοριάς και συνεχίζουν να διακόπτουν (ανά μία ώρα) την κυκλοφορία οχημάτων από Καστοριά προς Θεσσαλονίκη και από Καστοριά προς Αλβανία.

    Κλειστό κρατούν το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής οι αγρότες των Πρεσπών.

    Στην Καβάλα αποκλεισμένη κρατούν οι αγρότες την Εγνατία Οδό στους κόμβους Αμφίπολης και Χρυσούπολης.

    Στο Εβρο

    Με αποκλεισμό διαρκείας του συνοριακού σταθμού Ορμενίου Έβρου, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, απειλούν οι αγρότες της περιοχής.

    Στον χώρο έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 200 τρακτέρ, που κατά διαστήματα, με αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής, προχωρούν σε δίωρους αποκλεισμούς του Τελωνείου. Ωστόσο, λόγω της χιονόπτωσης που δυσχεραίνει ούτως ή άλλως την κίνηση των οχημάτων, από το μεσημέρι η διέλευση γίνεται ομαλά.

    Παράλληλα, αγροτικά μηχανήματα έχουν παραταχθεί κατά μήκος της εθνικής οδού στο ύψος της Κορνοφωλιάς Σουφλίου.

    Αγροτικά μηχανήματα συγκεντρώθηκαν εκ νέου το μεσημέρι και στο Τελωνείο Κήπων, χωρίς όμως προς το παρόν να προβούν σε αποκλεισμό των ελληνοτουρκικών συνόρων.

    Αντίθετα, οι αγρότες των Φερών αποφάσισαν να περιμένουν την επίσκεψη της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνας Μπατζελή, στις 29 Ιανουαρίου στις Φέρες και την επίσκεψη του υφυπουργού, Μιχάλη Καρχιμάκη, στις 6 Φεβρουαρίου στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να συζητήσουν συνολικά τα προβλήματά τους.

    Στην Πελοπόννησο και τη δυτική Ελλάδα

    Οι αγρότες των πέντε νομών της Πελοποννήσου με απόφαση της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) προχώρησαν, από τις 12 το μεσημέρι, σε κατάληψη του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τρίπολης, στο ύψος του κόμβου της Στέρνας.

    Θα παραμείνουν εκεί μέχρι αύριο το μεσημέρι, οπότε και θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν την πορεία των κινητοποιήσεων τους.

    Εξάλλου, εκπρόσωποι παραγωγών εσπεριδοειδών από τη Λακωνία, την Αργολίδα και την Άρτα, σε συνάντησή τους στην Τρίπολη, συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τη χυμοποίηση, ζητώντας την ενίσχυση του προϊόντος τους από εθνικούς πόρους.

    Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμυκλών Λακωνίας Σπύρος Παπαδάκος, όλα τα εργοστάσια χυμοποίησης παραμένουν κλειστά.

    Οι πορτοκαλοπαραγωγοί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις τοπικού χαρακτήρα εντός των νομών Λακωνίας, Αργολίδας και Άρτας αύριο Τετάρτη.

    Οι εσπεριδοκαλλιεργητές της Αργολίδας και της Λακωνίας στις 11:00 το πρωί έχουν προγραμματίσει αποκλεισμό της νομαρχίας Αργολίδας και της Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου, ενώ μία ώρα νωρίτερα οι πορτοκαλοπαραγωγοί της Λακωνίας θα κλείσουν την εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης στο ύψος της γέφυρας του Ευρώτα αποκόπτοντας την Λακωνία από την υπόλοιποι Πελοπόννησο.

    Στην Κρήτη

    Σε μηχανοκίνητη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθυμνου στο ύψος των Μεγάλων Χωραφιών, προχώρησαν σήμερα αγρότες - μέλη της Παναγροτικής Συσπείρωσης Αγροτών (ΠΑΣΥ) και μέλη του συλλόγου κτηνοτρόφων νομού Χανίων. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι Αγροτικοί Σύλλογοι δήμου Μηθύμνης, δήμου Αρμένων, Παλαιών Ρουμάτων, Αμυγδαλοκεφαλίου και Κάινας.

    "Κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης που είναι συνέχεια αυτής που είχε εφαρμόσει και η προηγούμενη με τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης", τόνισε το μέλος της γραμματείας της ΠΑΣΥ και μέλος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αρμένων, Γιάννης Κατσαρός.

    Οι αγρότες της ΠΑΣΥ θα παραμείνουν στο σημείο κλείνοντας για μισή ώρα την εθνική οδό σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ο πρώτος αποκλεισμός γίνεται από τις 12:00-12.30 μετά το μεσημέρι.

    Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν αύριο και οι αγρότες μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, έχοντας ανακοινώσει αποκλεισμό του κτηρίου που στεγάζονται οι δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες του νομού.

    ΠΑΣΕΓΕΣ για πληρωμή των ενισχύσεων του 2009

    Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας δήλωσε σήμερα με αφορμή την κριτική που ασκείται στη Συνομοσπονδία για την καθυστέρηση πληρωμής των ενισχύσεων του 2009 στους αγρότες, ότι χάρη στις ενέργειες της Συνομοσπονδίας οι δικαιούχοι αγρότες θα κατοχυρώσουν τις ενισχύσεις τους. Ειδικότερα η δήλωση του κ. Καραμίχα έχει ως εξής:

    "Η ΠΑΣΕΓΕΣ, διαπιστώνοντας από τις αρχές Ιανουαρίου του προηγούμενου χρόνου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2009, την αδυναμία και την πολιτική ανικανότητα της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΟΠΕΚΕΠΕ, τόλμησε αναλαμβάνοντας όλη την πολιτική ευθύνη για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των αγροτών και την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων τους, χωρίς να έχει στη διάθεση των Ενώσεων τους απαραίτητους ορθοφωτοχάρτες, χωρίς τη δημιουργία του αρχείου των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, χωρίς υπογεγραμμένη σύμβαση και με τεράστιες ελλείψεις και αναπάντητα ερωτήματα, να προχωρήσει στην υλοποίηση των εργασιών αυτών. Έτσι στις 31 Ιανουαρίου 2010 η μεν χώρα θα βγει ασπροπρόσωπη, οι δε δικαιούχοι αγρότες θα κατοχυρώσουν τις άμεσες ενισχύσεις τους. Τονίζω", προσθέτει ο κος Καραμίχας, "ότι η όποια κριτική ασκείται σε βάρος της ΠΑΣΕΓΕΣ εξυπηρετεί πολυποίκιλα άλλα συμφέροντα, εκτός εκείνων που αφορούν στους αγρότες".

    Παρέμβαση εισαγγελέα

    Να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία ή, εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, να σχηματιστούν δικογραφίες για παρακώλυση συγκοινωνιών, ζήτησε χθες από τις τοπικές αστυνομικές αρχές, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου, σε περίπτωση που στηθούν αγροτικά μπλόκα στο νομό Θεσσαλονίκης.

    Με επείγον έγγραφό του προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και τον Διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ο κ. Παπαγεωργίου, αφού υπενθυμίζει ότι το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος και διώκεται αυτεπάγγελτα, τονίζει ότι η τήρηση της νομιμότητας επιβάλλει την ποινική δίωξη και τιμωρία των δραστών της συγκεκριμένης πράξης, που προσβάλλει το έννομο αγαθό της συγκοινωνίας ως ελεύθερης διακίνησης προσώπων και πραγμάτων.

    Δηλώσεις Κ. Μπατζελή

    "Η παροχή εθνικών επιδοτήσεων χωρίς προγραμματισμό και δομή στήριξης της αγροτικής οικονομίας δεν έχει πραγματικό αποτέλεσμα στο αγροτικό εισόδημα. Γι΄αυτό, δεν επιλέγουμε πρόσκαιρες διευθετήσεις αλλά δίκαιες και βιώσιμες λύσεις με έναν ανοιχτό σε όλους διάλογο".

    Αυτό δήλωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Μπατζελή, απαντώντας στα αιτήματα των αγροτών που έχουν στήσει μπλόκα σε 20 περίπου σημεία των εθνικών δρόμων.

    Καλώντας τους αγρότες σε διάλογο η κ. Μπατζελή επισήμανε ότι το αγροτικό δεν είναι ένα διμερές ζήτημα αλλά αφορά όλη την κοινωνία και όλους τους κοινωνικούς εταίρους.

    Παρέμβαση της ΕΕ θα ζητήσει η Βουλγαρία

    «Πέρα από αυτά που έχουμε ήδη κάνει διαμέσου των Υπουργείων Γεωργίας και Εξωτερικών, τα οποία αναφέρατε στο δελτίο σας που παρακολουθώ τώρα, αύριο πρωί-πρωί μαζί με τον Ρουμάνο ομόλογο μου θα ζητήσουμε την άμεση παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επειδή, πρώτον, αυτό έχει γίνει προηγούμενο και, δεύτερον, είναι απαράδεκτο εμείς να πληρώνουμε για προβλήματα, τα οποία υπάρχουν σε γειτονική μας χώρα». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ σε τηλεφωνικές δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης της Βουλγαρίας ΒΝΤ, αναφερόμενος στον αποκλεισμό των συνοριακών σταθμών από τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

    «Αν το είχε κάνει αυτό η Βουλγαρία, όλη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ασχολούταν τώρα μαζί μας. Οπότε εμείς επιμένουμε μέχρι την Τέταρτη, το αργότερο, είτε να ανοίξουν οι (συνοριακοί) σταθμοί, είτε θα ζητήσουμε να επιβληθούν κυρώσεις όπως και να αποζημιωθούμε για τις απώλειες μας», πρόσθεσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

    -


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 January 2010 - 15:30:37 UTC