Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-01-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Νέα αγροτική οικονομία σε μια νέα Ελλάδα"
  • [02] "Μας προειδοποιούν για πολύ χειρότερα"
  • [03] Παραμένουν στα μπλόκα
  • [04] "Συκοφαντούν τους αγρότες"

  • [01] "Νέα αγροτική οικονομία σε μια νέα Ελλάδα"

    Με τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή, Νικηφόρο Διαμαντούρο θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στις 15:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Νωρίτερα ο πρωθυπουργός θα δεχτεί τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κινήματος (ΕΔΕΚ) Κύπρου, Γιαννάκη Ομήρου.

    Έκκληση στον πατριωτισμό των αγροτών, να ανοίξουν τα μπλόκα και να προσέλθουν στον εξαγγελθέντα διάλογο για την νέα αγροτική οικονομία, απηύθυνε την Παρασκευή από τη Βουλή ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας πως τα μπλόκα τραυματίζουν την εικόνα της Ελλάδας στη διεθνή οικονομία και πως «δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο να ικανοποιηθούν αιτήματα που σποραδικά και απογραμμάτιστα ακούγονται».

    Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των αρχηγών της ελάσσονος αντιπολίτευσης για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τέλος στα λεφτά για συντεχνιακές διευθετήσεις, για πρόσκαιρες λύσεις που δεν αντέχουν παρά λίγους μήνες και μετά ξανά μπλόκα, ξανά συναλλαγή με την εξουσία. Έφτασε η ώρα των ριζικών αλλαγών που δίνουν σιγουριά και μέλλον στην ελληνική ύπαιθρο, στον αγρότη, στα χωριά μας. Αυτή την τολμηρή μάχη καλούμε τους αγρότες να δώσουμε μαζί. Δεν σας θέλουμε συνενόχους στη μεταξύ μας μικροπολιτική συναλλαγή, αλλά συμμέτοχους στη μεγάλη αλλαγή».

    Απεναντίας, «τα μπλόκα, όχι μόνον δεν λύνουν, αλλά δημιουργούν καινούργια προβλήματα. Κάνουν τεράστια ζημιά και στην εικόνα της πατρίδας, καθώς το μεγαλύτερο έλλειμμα, είναι εκείνο της αξιοπιστίας. Δεν αντέχει άλλο η Ελλάδα να διασύρεται και να λοιδορείται. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο να βλάψουμε άλλο τους εαυτούς μας. Πρώτοι από την κατάσταση αυτή, επωφελούνται εκείνοι που θέλουν να κερδοσκοπήσουν σε βάρος μας. Έχω γυρίσει σε όλα τα μπλόκα, αλλά δεν είναι το κλείσιμο των δρόμων η λύση» παρατήρησε ο Πρωθυπουργός για να αναφέρει αργότερα στη δευτερολογία του:

    «Δεν επικαλούμαι τον πατριωτισμό για να κρύψω τα προβλήματα, αλλά είναι μια αλήθεια ότι η αξιοπιστία της χώρας μας κρίνεται καθημερινά. Ό,τι λέγεται αποδελτιώνεται και πηγαίνει στα γραφεία του κάθε οικονομικού παράγοντα διεθνώς. Οι εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου - είναι στο στόχαστρο η Ελλάδα. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να είμαστε ακόμα πιο υπεύθυνοι. Η απουσία πατριωτικής προσπάθειας θα βλάψει όλους - και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους, την αγροτιά».

    «Αν ακολουθούσα αυτά που λέτε, θα ήταν, όχι μόνον οι δρόμοι κλειστοί, αλλά και τα σπίτια» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας στην γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και πρόσθεσε: «Ποια είναι η διαφορά σας; Να μην κάνουμε προγραμματισμό, αγροτική πολιτική, ριζικές αλλαγές, να μη xτυπήσουμε τους μεσάζοντες, την διαφθορά, το παραεμπόριο και τους παράγοντες στο συνεταιριστικό κίνημα; Τον αγρότη δεν θα τον σεβαστούμε, ή θα είναι πάντα υποκείμενο εκμετάλλευσης κάποιου παράγοντα, κάποιου αγροτοπατέρα;».

    Ο κ. Παπανδρέου απηύθυνε πρόσκληση τόσο προς το ΚΚΕ όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ και συμμετέχουν στον διάλογο και κατέληξε: «Ζητώ το δικαίωμα να κάνουμε μια νέα αρχή. Και μην σας εκπλήσσει αν κάνουμε μια νέα αρχή ως ΠΑΣΟΚ. Είμαστε δημοκρατικό Κίνημα, να κάνουμε μια νέα αρχή, μια νέα αγροτική οικονομία σε μια νέα Ελλάδα».

    [02] "Μας προειδοποιούν για πολύ χειρότερα"

    Συνέντευξη, που τιτλοφορείται «δεν θα κυβερνήσω πάνω σε ερείπια», παραχώρησε στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει εικόνα γενικευμένης απραξίας και χαλαρότητας, και δουλειά της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να χτυπά την καμπάνα: «το ότι στηρίζουμε την κυβέρνηση σε αυτά που είναι απαραίτητα για να ξεπεράσουμε την κρίση, δεν σημαίνει ότι παραιτούμαστε [..] Όπως δεσμεύτηκα να τους στηρίζω στα δύσκολα, έτσι θα τους βαράω βαριά 'καμπάνα' όταν παραπαίουν. Η οικονομία δεν σηκώνει τέτοια καμώματα» σημειώνει ο κ. Σαμαράς.

    Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς εκφράζει -εκ νέου- τη διαφωνία της ΝΔ στο κλείσιμο των δρόμων από τις αγροτικές κινητοποιήσεις οι οποίες, όπως σημειώνει, «μας προειδοποιούν για πολύ χειρότερα». Δυστυχώς, προσθέτει, η Πολιτεία δεν έχει αγροτική πολιτική, αλλά πολιτική διανομής επιδοτήσεων και άλλων ενισχύσεων. «Και αυτό το έλλειμμα πολιτικής διαχρονικά θα παράγει όλο και περισσότερη απελπισία στους αγρότες, όλο και περισσότερα μπλόκα».

    Αναφερόμενος στη διαδικασία κομματικής ανασυγκρότησης της ΝΔ ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι «ξεπεράσαμε την εσωστρέφεια». Όσο για την κριτική, λέει ότι είναι ευπρόσδεκτη, αλλά, «ακριβώς επειδή δεν είμαστε βάπειροιβ ξέρουμε πότε είναι χρήσιμη». Τονίζει μάλιστα ότι «δεν χαριζόμαστε σε κανένα, γιατί δεν χρωστάμε σε κανένα».

    Για το «γερμανικό» εκλογικό μοντέλο, ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι η άποψη του κόμματος θα στηριχτεί στη Βουλή, ενώ για τις εξεταστικές επιτροπές που προτείνει η συμπολίτευση, ο κ. Σαμαράς αναφέρει ότι η ΝΔ δεν τις φοβάται: «Εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα».

    Τέλος, προτείνει να παίρνουν ιθαγένεια όσα παιδιά γεννιούνται από νόμιμους μετανάστες στην Ελλάδα, αφού ολοκληρώσουν την 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.

    [03] Παραμένουν στα μπλόκα

    Ξεκινάει σήμερα στο Ζάππειο ο Κοινωνικός Διάλογος για την Αγροτική Πολιτική, με τη συμμετοχή των υπουργών Αγροτικής Κατερίνας Μπατζελή και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκας Κατσέλη.

    Στο μεταξύ, σε αδιέξοδο κατέληξε, χθες, η πρώτη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους εκπροσώπους αγροτών από δεκατέσσερα μπλόκα της Κεντρικής Ελλάδας. Οι αγρότες θεώρησαν ότι δεν αντιμετωπίστηκαν τα αιτήματά τους και παρέπεμψαν στις γενικές συνελεύσεις των διαφόρων "μπλοκ" τις αποφάσεις για συνέχιση των καταλήψεων στους δρόμους. Ανακοίνωσαν δε ότι οι κινητοποιήσεις τους συνεχίζονται με κλείσιμο δρόμων.

    Από την πλευρά της, η κα Μπατζελή έκανε έκκληση στους αγρότες να επιδείξουν την κοινωνική ευαισθησία τους, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για να δοθούν ενισχύσεις. "Είμαστε κοντά στους αγώνες των αγροτών. Θα ακολουθήσουμε το δρόμο των ρήξεων των θεσμικών αλλαγών στην αγροτική οικονομία, στο αγροτικό κίνημα" ανέφερε, επισημαίνοντας ακόμα πως: "Οι αγρότες γνωρίζουν τα προβλήματα και ελπίζω να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για το καλό της κοινωνίας".

    Ανάλογο ήταν και το μήνυμα του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος τόνισε: "Είμαστε αποφασισμένοι να συμπαραταχθούμε με τους πολλούς που είναι οι αγρότες και να στηρίξουμε το εισόδημά τους με κάθε δυνατό, θεσμικό μέτρο. Δεν θα είμαστε με τους λίγους που ασυδοτούν στην αγορά".

    Κλειστός και πάλι ο Προμαχώνας

    Την απόφαση να κλείσουν ξανά το μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα πήραν χθες το απόγευμα οι αγρότες των Αδέσμευτων αγροτικών Συλλόγων του νομού.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων Νιγρίτας, Στέργιο Λίτο, οι αγρότες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις νέες δηλώσεις της υπουργού Αικατερίνης Μπατζελή που έγιναν μετά την πολύωρη συνάντηση της με τους αγρότες του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου, από δεκατέσσερα μπλόκα αγροτών της χώρας.

    Οι αγρότες στον Προμαχώνα, όπως ανέφεραν, θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους και δεν θα επιτρέπουν πλέον τη διέλευση ούτε των ΙΧ αυτοκινήτων, ούτε των φορτηγών με ευπαθή προϊόντα, από και προς των Προμαχώνα. Εξάλλου σύμφωνα με τον κ. Λίτο σήμερα στις 8.00 το πρωί οι αγρότες πρόκειται να κλείσουν και την σιδηροδρομική γραμμή που ενώνει την Ελλάδα με τη Βουλγαρία.

    Αποκλεισμένη από τους αγρότες παραμένει και η συνοριακή πρόσβαση του Ορμενίου, στο νομό Έβρου.

    Από την άλλη μεριά, παρατεταγμένα δεξιά και αριστερά του δρόμου παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών στο τελωνείο των Κήπων, χωρίς να προκαλούν πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων.

    Οι αγρότες του νομού Σερρών παρέμειναν κατά τη διάρκεια της νύχτας στον κόμβο των Κερδυλλίων στην Εγνατία Οδό, ενώ προχωρούν σε σταδιακούς αποκλεισμούς της κίνησης των οχημάτων, στον κόμβο του Στρυμονικού στην εθνική Σερρών-Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της ημέρας.

    Τρακτέρ παραμένουν συγκεντρωμένα στο οδικό δίκτυο περιφερειακά της Θεσσαλονίκης. Τόσο στα «Πράσινα Φανάρια», στον κόμβο της Χαλκηδόνας, αλλά και στα διόδια των Μαλγάρων, η πρόσβαση των οχημάτων γινόταν ομαλά όλη τη νύχτα.

    Ανοιχτός ήταν στη διάρκεια της νύχτας, ο συνοριακός σταθμός της Εξοχής, στο νομό της Δράμας.

    Αποκλεισμένοι παραμένουν οι κόμβοι της Αμφίπολης και της Χρυσούπολης, στην Καβάλα, αλλά και ο κόμβος της Νίκαιας και των Μικροθηβών στη Θεσσαλία.

    [04] "Συκοφαντούν τους αγρότες"

    Την Πάτρα επισκέφθηκε χθες η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, όπου εγκαινίασε τα νέα γραφεία της Π.Ε του κόμματος και μίλησε σε συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί. Στην ομιλία της, αλλά και σε δηλώσεις που έκανε η Αλέκα Παπαρήγα άσκησε κριτική τόσο στην σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όσο και στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στις κινητοποιήσεις των αγροτών και στην οικονομία.

    Σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις η Αλέκα Παπαρήγα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συκοφαντεί τον αγώνα των αγροτών καλώντας την όπως είπε «να βάλει ένα τέλος στον γκαιμπελισμό που έχει υιοθετήσει, γιατί κάθε φορά που συναντάει απεργίες εργαζομένων και ιδιαίτερα μπροστά στα μπλοκ των αγροτών, σπέρνει συκοφαντίες». Επίσης η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση συκοφαντεί τον αγώνα των αγροτών, όταν ξέρει πολύ καλά ότι για το μεγαλύτερο μέρος της αγροτιάς η Κοινή Αγροτική Πολιτική είναι ένας μεγάλος εχθρός, όπως και οι προσαρμογές που έχει κάνει η ΝΔ και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ στην ΚΑΠ στην Ελλάδα».

    Όσον αφορά στην στάση του ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι «εμείς για άλλη μια φορά θα πούμε στους αγρότες, επειδή βρίσκεται ο αγώνας τους στην κόψη του ξυραφιού, να αποδείξουν ότι έχουν βγάλει πολιτικά συμπεράσματα και ότι δεν θα επιτρέψουν να τους τυλίξει η κυβέρνηση σε μια κόλα χαρτί με κοροϊδίες και με την τρομοκρατία για τη νέα δομή του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος».

    Η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ συνεχίζοντας την κριτική της προς την κυβέρνηση, με αφορμή την οικονομία, την κατηγόρησε εκ νέου πως «έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο τρομοκράτη, που το πραγματικό ζήτημα του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους το χρησιμοποιεί σαν μεγάλη ευκαιρία για να επιπέσει πάνω και στις τελευταίες κατακτήσεις που έχουν απομείνει στο λαό». Μάλιστα όπως σημείωσε «η κυβέρνηση θέλει να περάσει σε μια ακόμη πιο βάρβαρη πολιτική, δίνοντας συνέχεια στην πολιτική της ΝΔ,» για να καταλήξει πως «για τα ελλείμματα και τα χρέη δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι».

    Πολιτικό Γραφείο: Άμεση νομιμοποίηση των μεταναστών

    Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και χορήγηση Ιθαγένειας στους νέους με την ενηλικίωσή τους, εφόσον το επιθυμούν, προτείνει μεταξύ άλλων το ΚΚΕ με μακροσκελή ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, στην οποία εξετάζει αναλυτικά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο θέμα αυτό και με αφορμή τις σχετικές εξαγγελίες της κυβέρνησης.

    Το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ αναφέρεται στα προβλήματα των μεταναστών, και επισημαίνει ότι τα περίπου 250.000 παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στην Ελλάδα βιώνουν την ανασφάλεια και την ανυπαρξία δικαιωμάτων των γονιών τους. Υπογραμμίζει, ότι τα παιδιά αυτά δεν εγγράφονται σε καμία περίπτωση στα δημοτολόγια, ούτε παίρνουν πιστοποιητικό γέννησης, ενώ ορισμένα παιδιά δεν μπορούν να εκδώσουν ούτε διαβατήριο της χώρας προέλευσής τους.

    Το ΚΚΕ κατηγορεί τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ότι ακολούθησαν πολιτική καταστολής και ομηρίας των μεταναστών, η οποία εκτός από απάνθρωπη είναι και αδιέξοδη.

    Για το σχέδιο νόμου που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ αναφέρει ότι αυτό, αφορά μόνο ένα τμήμα των μεταναστών και δεν αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό ζήτημα στο σύνολό του: «Κινείται στην κατεύθυνση χειραγώγησης και ενσωμάτωσης των μεταναστών στις κυρίαρχες "αξίες" της κοινωνίας της εκμετάλλευσης».

    Όσον αφορά στο δικαίωμα συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές μεταναστών χωρίς ελληνική υπηκοότητα, το ΚΚΕ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση το περιορίζει στους ομογενείς, στους πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ και όσους έχουν μακροχρόνιες άδειες παραμονής, υπαναχωρώντας ακόμη και από τις αρχικές της εξαγγελίες. Επιπλέον, απαγορεύει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι στις θέσεις δημάρχου και προέδρου δημοτικού συμβουλίου.

    Όπως αναφέρει το Πολιτικό Γραφείο, οι θέσεις του ΚΚΕ έχουν διαμορφωθεί μέσα από τους μακροχρόνιους αγωνιστικούς, ταξικούς δεσμούς του Κόμματος τόσο με τους μετανάστες-πρόσφυγες που ζουν στη χώρα μας, όσο και με τους Έλληνες μετανάστες και πολιτικούς πρόσφυγες του εξωτερικού. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και συνολικότερα για την αντιμετώπιση του συνόλου των θεμάτων που θίγονται με το σχέδιο νόμου , το ΚΚΕ προτείνει:

    -Άμεση νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης και ανανέωσης των αδειών διαμονής, εργασίας και οικογενειακής επανένωσης. Κατάργηση όλων των παραβόλων. Ίσα δικαιώματα και αμοιβή σύμφωνα με τις κλαδικές συμβάσεις, χωρίς διακρίσεις. Κατοχύρωση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και δυνατότητα μεταφοράς στη χώρα προέλευσης. Κατάργηση των νόμων και των εγκυκλίων που βάζουν εμπόδια στην πρόσβαση στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια και Παιδεία.

    -Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων. Κατάργηση της τροπολογίας της ΝΔ που προβλέπει απέλαση για λόγους "δημόσιας τάξης και ασφάλειας" κάθε μετανάστη που θα κατηγορηθεί ακόμη και για μικροαδικήματα. Συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές με δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι για όσους έχουν 5ετή πραγματική παραμονή στη χώρα.

    -Νομιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις των παιδιών μεταναστών που γεννιούνται ή μεγαλώνουν στην Ελλάδα. Εγγραφή στα δημοτολόγια και έκδοση πιστοποιητικού γέννησης. Ιθαγένεια με την ενηλικίωση για όσους το επιθυμούν.

    -Ειδική φροντίδα για την ισότιμη πρόσβαση των παιδιών όλων των μεταναστών στις δομές της ελληνικής δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, που θα περιλαμβάνει και την εκμάθηση της μητρικής γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού τους.

    -Δημιουργία πολύγλωσσων δημόσιων κέντρων για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού για τους ενήλικες μετανάστες.

    -Παύση των τρομοκρατικών επιχειρήσεων και απελάσεων των μεταναστών χωρίς χαρτιά. Να διαμορφωθούν δημόσιοι ανθρώπινοι, αξιοπρεπείς και υγιεινοί κρατικοί χώροι φιλοξενίας των άστεγων μεταναστών, όπου θα παρέχονται δωρεάν σίτιση, στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή. Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ούτε στη "φιλανθρωπία" των ΜΚΟ.

    -Χορήγηση ασύλου ή προσωρινού ανθρωπιστικού καθεστώτος στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής και εμφυλίων. Να επιτραπεί η έξοδός τους προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ που επιθυμούν. Να καταργηθεί το ΠΔ 81/2009 που προβλέπει διαδικασίες ουσιαστικής κατάργησης του ασύλου.

    -Ειδική μέριμνα από τους κρατικούς φορείς και όχι τις ΜΚΟ για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες με παιδιά και θύματα σωματεμπορίας.

    -Όχι στην εκχώρηση της φρούρησης των συνόρων σε Νατοϊκούς και ευρωενωσιακούς μηχανισμούς, όπως ο FRONTEX και το Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης Συνόρων, με πρόσχημα τους μετανάστες.

    -Απειθαρχία στη νομοθεσία της ΕΕ (Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ, Συνθήκη Σένγκεν κλπ.).

    -Άμεση αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων από τις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 January 2010 - 9:30:18 UTC