Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Μήνυμα αποφασιστικότητας και ετοιμότητας"
  • [02] "Διάλογος με τους αγρότες άμεσα"
  • [03] Άκαρπες συναντήσεις
  • [04] "Επίδομα σε όλους"
  • [05] "Κυβέρνηση εθνικής ανάγκης"
  • [06] "Στήριξη της απασχόλησης"

  • [01] "Μήνυμα αποφασιστικότητας και ετοιμότητας"

    Στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το οποίο πραγματοποιείται στο Νταβός θα συμμετάσχει σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    "Μπορώ να πω ότι φεύγω πολύ πιο αισιόδοξος", δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε χθες στη Βουλή με τον πρωθυπουργό, με τον οποίο συζήτησαν για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθηθεί.

    "Ο πρωθυπουργός μου μετέφερε ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και ετοιμότητας, για δράση στα πλαίσια του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης", πρόσθεσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Στο μεταξύ, το Υπουργείο Οικονομικών διέψευσε δημοσιεύματα του διεθνούς και ελληνικού Τύπου που αναφέρουν ότι η Ελλάδα επιδιώκει να προωθήσει στην Κίνα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ύψους 25 δισ ευρώ. «Διαψεύδεται κατηγορηματικά ότι υπάρχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση συμφωνία της Ελληνικής Κυβέρνησης σχετικά με την αγορά χρέους, είτε ελληνικών ομολόγων, είτε Ελληνικών περιουσιακών στοιχείων από επενδυτικά σχήματα στην Κίνα ή αλλού. Επίσης διαψεύδεται κατηγορηματικά ότι υπάρχει οποιαδήποτε εντολή σε επενδυτική τράπεζα να κάνει διαπραγματεύσεις σε αυτή την κατεύθυνση για λογαριασμό της Ελληνικής Κυβέρνησης» αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου και σημειώνει ότι «στο πλαίσιο του δανεισμού της χώρας, εντάσσεται και η γεωγραφική διαφοροποίηση των πηγών δανεισμού. Ο Υπουργός Οικονομικών πρόσφατα πραγματοποίησε ταξίδι στο Λονδίνο για συνάντηση με θεσμικούς επενδυτές. Συναντήσεις παρόμοιου είδους συνεχίζονται και στην Αθήνα ενώ θα ακολουθήσουν επισκέψεις στις ΗΠΑ και στην Ασία».

    [02] "Διάλογος με τους αγρότες άμεσα"

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ζήτησε τη δημοσίευση των επιστολών που έχουν ανταλλάξει οι πρωθυπουργοί της Ελλάδος και της Τουρκίας "προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενό τους η πολιτική ηγεσία της χώρας, ώστε να τοποθετηθεί υπεύθυνα για την πορεία των Ελληνοτουρκικών σχέσεων".

    Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε:

    "Έντονο προβληματισμό προκαλεί η απόκρυψη του συνολικού περιεχομένου των επιστολών που αντάλλαξαν οι Πρωθυπουργοί Ελλάδος και Τουρκίας, επικείμενης μάλιστα της συνάντησης των δύο στο Νταβός και της προγραμματισμένης επίσκεψης του κ. Ερντογάν στην Αθήνα.

    Ενισχύεται έτσι η εντύπωση, που από καιρό είχα επισημάνει, ότι η χώρα μας διολισθαίνει σε διμερή διάλογο με την Τουρκία, εφβ όλης της ύλης και μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών.

    Και τούτο, την ώρα που η Τουρκία σαφέστατα προσθέτει ολοένα και περισσότερα ββπροβλήματα και διεκδικήσειςββ στην ατζέντα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων.

    Ζητούμε, επομένως, τη δημοσίευση των επιστολών αυτών, προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενό τους η πολιτική ηγεσία της χώρας, ώστε να τοποθετηθεί υπεύθυνα για την πορεία των Ελληνοτουρκικών σχέσεων".

    Την Τρίτη, ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος συναντήθηκε με αγροτοσυνδικαλιστές από την Ηπειρο και τη Θεσσαλία, κάλεσε τον πρωθυπουργό "να αναλάβει τις ευθύνες του και να προχωρήσει άμεσα σε διάλογο με τους αγρότες, για να βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους".

    "Ο κόμπος έφθασε στο χτένι", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Α. Σαμαράς και υπενθύμισε πως η ΝΔ είχε στηρίξει τους αγρότες πέρυσι, όπως κάνει και φέτος, βλέποντας, όμως, το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα της χώρας, το κόμμα λέει όχι στον αποκλεισμό της χώρας.

    Ο εκπρόσωπος των αγροτών Χρήστος Σιδηρόπουλος, σε δηλώσεις του, ξεκαθάρισε πως «τα αγροτικά μηχανήματα δεν θα ξεκολλήσουν, αν δεν λυθούν τα οικονομικά αιτήματα των αγροτών».

    Οι αγρότες ενημέρωσαν τον κ.Σαμαρά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζήτησαν τη στήριξή του, αλλά και τη μεσολάβησή του, προς τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου να βρεθεί λύση.

    Ο κ. Σιδηρόπουλος διατύπωσε την εκτίμηση πως σύντομα οι εκπρόσωποι των μπλόκων απ' όλα τα κόμματα θα ενωθούν, έτσι ώστε να υπάρξει ενιαίο μέτωπο.

    Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγόρησε ότι πέρσι χαρακτήριζε ψίχουλα τις αποζημιώσεις, που έδωσε η ΝΔ και «τώρα χρησιμοποιούνται ύβρεις και χαρακτηρισμοί κατά των αγροτών, ενώ επισημαίνεται πως δεν υπάρχει σάλιο».

    [03] Άκαρπες συναντήσεις

    Συναντήσεις με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων από τη βόρεια Ελλάδα είχαν η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή και ο υφυπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης.

    Παράλληλα, η κ. Μπατζελή μετέβη σε κεντρικό ξενοδοχείο όπου συνεδρίαζαν οι νέοι αγρότες.

    Σύμφωνα με δηλώσεις που έγιναν μετά τις πολύωρες συναντήσεις, ο διάλογος δεν απέδωσε.

    Εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων δήλωσε ότι υπήρξε συμφωνία στο πρόγραμμα του υπουργείου για τις θεσμικές παρεμβάσεις στην αγορά, αλλά δεν υπήρξε συμφωνία στην αντιμετώπιση των άμεσων οικονομικών προβλημάτων των κτηνοτρόφων.

    Όσον αφορά τους νέους αγρότες, η κ. Μπατζελή ανακοίνωσε ότι οι δύο τελευταίες εντάξεις των νέων αγροτών στο σχετικό πρόγραμμα θα ενοποιηθούν και θα χρηματοδοτηθούν όσοι είναι δικαιούχοι και μέχρι το ύψος των 2 εκατομμυρίων ευρώ.

    Η κ. Μπατζελή και ο κ. Καρχιμάκης κάλεσαν για άλλη μια φορά τους αγρότες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν την κοινωνική τους ευθύνη. Ξεκαθάρισαν δε, ότι άμεσες εθνικές ενισχύσεις όπως γινόταν στο παρελθόν δεν μπορούν να επαναληφθούν.

    Οι κτηνοτρόφοι ανέφεραν ότι σε γενικές συνελεύσεις θα πάρουν απόφαση εάν θα κατέβουν με δικά τους μπλόκα στους δρόμους.

    Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες

    Εμμένουν στις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

    Τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν συγκεντρωμένα στο οδικό δίκτυο περιφερειακά της Θεσσαλονίκης. Τόσο στα «Πράσινα Φανάρια», στον κόμβο της Χαλκηδόνας, αλλά και στα διόδια των Μαλγάρων, η πρόσβαση των οχημάτων γινόταν ομαλά όλη τη νύχτα.

    Λίγο πριν τις 11 το πρωί, έκλεισε ο μεθοριακός σταθμός του Προμαχώνα, που παρέμενε ανοιχτός από χθες το βράδυ.

    Ανοιχτή παραμένει η σιδηροδρομική γραμμή στον Προμαχώνα, χωρίς να υπάρχει- μέχρι στιγμής- κάποια δήλωση πρόθεσης, από την πλευρά των αγροτών, για αποκλεισμό της.

    Ανοιχτή από τις 6:30 το πρωί είναι και η Εγνατία Οδός, στο μπλόκο Κερδυλλίων, καθώς, λόγω χιονόπτωσης, οι αγρότες αποφάσισαν να ανοίξουν το μπλόκο για να διευκολύνουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα και την οδική κυκλοφορία.

    Σύμφωνα με το μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών του νομού, Ανέστη Κεμανιτζόγλου, η Εγνατία οδός Σερρών-Καβάλας, καθώς και η παλιά εθνική οδός, θα παραμείνουν ανοιχτές καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

    Ανοιχτή αυτή την ώρα είναι και η εθνική οδός Σερρών-Θεσσαλονίκης.

    Σε σταδιακούς αποκλεισμούς της κίνησης των οχημάτων, στον κόμβο του Στρυμονικού στην εθνική Σερρών-Θεσσαλονίκης, θα προχωρήσουν οι αγρότες στη διάρκεια της ημέρας. Ανοιχτός είναι ο κόμβος της Αμφίπολης.

    Ανοιχτός ήταν στη διάρκεια της νύχτας, ο συνοριακός σταθμός της Εξοχής, στο νομό της Δράμας, αλλά επρόκειτο να αποκλειστεί από τους αγρότες στις 9 το πρωί.

    Αποκλεισμένος παραμένει ο κόμβος της Χρυσούπολης, στην Καβάλα

    Χωρίς να δημιουργούν προβλήματα παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών της Χαλκιδικής, στον κόμβο της Τρίγλιας, ενώ ανοιχτός στη διάρκεια της νύχτας ήταν ο συνοριακός σταθμός της Δοϊράνης, αλλά και το τελωνείο των Ευζώνων στο νομό Κιλκίς.

    Ανοιχτές είναι οι προσβάσεις των οχημάτων προς τους συνοριακούς σταθμούς της Νίκης και της Κρυσταλλοπηγής, στο νομό της Φλώρινας.

    Για μια ώρα, συμβολικά, θα κλείσουν στις 3.30 το μεσημέρι τον κόμβο της Εγνατίας Οδού με την παλιά εθνική οδό Γρεβενών-Κοζάνης, στη θέση «Μερσίνα», οι αγρότες του νομού Γρεβενών.

    Στο μεταξύ, σήμερα στις 5 το απόγευμα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών του νομού Γρεβενών θα έχουν συνάντηση στην Αθήνα με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, στην οποία και θα θέσουν τα αιτήματά τους.

    Τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί στη γέφυρα των Σερβίων, στην Κοζάνη, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

    Ομαλά λειτουργούν τα τελωνεία του Ορμενίου και των Κήπων στο νομό του Έβρου, καθώς τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν δεξιά και αριστερά του δρόμου, χωρίς να εμποδίζουν την κίνηση των οχημάτων.

    Παράλληλα, ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας, χωρίς να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα από την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

    Οι αγρότες της Θεσσαλίας κρατούν αποκλεισμένους τους οδικούς κόμβους της Νίκαιας και των Μικροθηβών, ενώ η διέλευση των οχημάτων γίνεται κανονικά από τον Τύρναβο και την Ελασσόνα.

    Συνάντηση εκπροσώπων από 12 μπλόκα

    Σε συνάντηση των εκπροσώπων από 12 μπλόκα της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και εκείνου του Προμαχώνα Σερρών, που θα γίνει το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν να συμμετάσχουν οι αγρότες από τον Πλατύκαμπο και την Μελούνα. Οι αγρότες, συνεδρίασαν χθες το απόγευμα, προκειμένου να επανακαθορίσουν την στάση τους από δώ και πέρα.

    Στόχος είναι, στη συνάντηση της Θεσσαλονίκης το Σάββατο, να καθοριστεί ένα κοινό πλαίσιο διεκδίκησης και εν συνέχεια να ζητηθεί συνάντηση με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, η οποία τοποθετείται στις αρχές της ερχόμενη εβδομάδας.

    Εξάλλου συζητήθηκε και το ενδεχόμενο τα δύο μπλόκα να συμπτυχθούν σε ένα στην Μελούνα Τυρνάβου, αλλά τελικά δεν ελήφθη σχετική απόφαση.

    Έρευνα από την ΕΕ

    Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να κινήσει την επίσημη διαδικασία έρευνας σε ό,τι αφορά τις αντισταθμιστικές πληρωμές ύψους 425 εκατ. ευρώ, που καταβλήθηκαν στους Έλληνες αγρότες από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) κατά τη διάρκεια των ετών 2008 και 2009. Η Επιτροπή αμφισβητεί επί της ουσίας αν το μέγεθος των φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα ήταν τόσο μεγάλο, όσο δηλώθηκε.

    [04] "Επίδομα σε όλους"

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα συναντηθεί μ

    Με τους απολυμένους συμβασιούχους της Ολυμπιακής θα συναντηθεί, στις 14:00 στα γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλή, η γγ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.

    «Οι άνεργοι έχουν ανάγκη και πρέπει να δοθεί σε όλους επίδομα ώστε να ζουν με αξιοπρέπεια, και όχι κουπόνια έκπτωσης σε τρόφιμα που έχουν για τα σκουπίδια τα σούπερ μάρκετ» τονίζει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, για τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας για τα κουπόνια στους ανέργους.

    «Για τη στήριξη των ανέργων δεν υπάρχει «σάλιο» σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, όμως για τους μεγαλοεργοδότες βρήκε και δίνει με διάφορα προσχήματα εκατοντάδες εκατομμύρια» προσθέτει η ίδια ανακοίνωση.

    Σε άλλη ανακοίνωση, το ΚΚΕ αναφέρει ότι «η εφαρμογή του νέου μοντέλου αγροτικής ανάπτυξης που επιδιώκει η κυβέρνηση οδηγεί στην οριστική εξόντωση της μικρομεσαίας αγροτιάς. Γιβ αυτό δεν ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματά της και συκοφαντεί τον αγώνα της. Μβ αυτό το μοντέλο συμφωνεί και η ΝΔ. Η θέση της κατά των μπλόκων αποτελεί στήριξη της κυβερνητικής αδιαλλαξίας».

    Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει "μονόδρομο" τη συσπείρωση και την κλιμάκωση της πάλης των μικρομεσαίων αγροτών και τονίζει ότι «η ανάπτυξη της συμμαχίας τους με την εργατική και τους αυτοαπασχολούμενους μπορεί να δώσει δύναμη και προοπτική στον αγώνα για τη δικαίωση των αιτημάτων τους».

    Οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι θεσμικές παρεμβάσεις που εξαγγέλλει η κυβέρνηση, αποτελούν «προώθηση της ευρωενωσιακής αντιαγροτικής πολιτικής που δίνει προοπτική στους μεγαλέμπορους μεσάζοντες, στους εμποροβιομήχανους, τραπεζίτες και μεγαλοαγρότες, μέσα από την καταστροφή της μεγάλης πλειοψηφίας των μικρομεσαίων αγροτών» σημειώνει το ΚΚΕ και προσθέτει πως «η δομή που θέλει να επιβάλει στο αγροτικό κίνημα αποτελούν ανοιχτή και ωμή παρέμβαση προκειμένου αυτό να προσαρμοστεί στις ανάγκες και τις απαιτήσεις μεγαλοαγροτών.

    [05] "Κυβέρνηση εθνικής ανάγκης"

    Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην οικονομία, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σε συνέντευξή του -χθες- στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

    Ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι τρόμαξε από το επιτόκιο του 6,1%, με το οποίο δανείστηκε η Ελλάδα, και υποστήριξε ότι «με τόσο υψηλό επιτόκιο, δεν δανείζεται καμία χώρα της ΕΕ, ούτε η Τουρκία».

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ακόμη ότι «δεν πρόκειται να βρούμε από την κρίση εάν δεν σταθμιστούν κάποια πράγματα», ενώ μίλησε και για μεγάλη διαρροή χρημάτων από τους μετανάστες προς τις πατρίδες τους.

    Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, υποστήριξε ότι το υφιστάμενο κυβερνητικό σχήμα δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος και επανέλαβε την πρότασή του για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ανάγκης με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων του Κ. Σημίτη, του Γ. Παπαντωνίου, του Αλ. Παπαδόπουλου, του Μίμη Ανδρουλάκη, αλλά και με άνοιγμα σε στελέχη των άλλων κομμάτων.

    Ο Γ. Καρατζαφέρης πρότεινε, επίσης, όλοι μαζί οι πολιτικοί αρχηγοί να δηλώσουν "παρών" στην ΕΕ, «ζητώντας, μεταξύ άλλων, από τους εταίρους, την εγγύηση των εθνικών μας συνόρων, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα από τους εξοπλισμούς». Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη ελαστικοποίησης των όρων του Μάαστριχ, τους οποίους «δεν μπορεί να πιάσει ούτε η Ελλάδα, ούτε άλλο κράτος - μέλος».

    Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στη ΝΔ, ο Γ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι ο ΛΑΟΣ έχει πάει πλέον στη δική του «μονοκατοικία.(...) Ακούμε φασαρίες, τσακωμούς, συρσίματα και δεν υπάρχει λίγη ησυχία. Πιστεύω σε κάποια στιγμή να τα βρουν μεταξύ τους και να ησυχάσει λίγο η γειτονιά».

    Τέλος, αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις είπε ότι πρέπει να εκτονωθεί η κατάσταση με τα μπλόκα, υποστηρίζοντας πως ο πρωθυπουργός θα πρέπει να λάβει μέτρα, προκειμένου τα προϊόντα, που έρχονται από το εξωτερικό, να φορολογούνται, ώστε να μην μπορούν να πωλούνται φθηνότερα από τα ελληνικά.

    «Δεν μπορεί να φέρνει ο στρατός φασόλια και όσπρια από την Κίνα, επειδή είναι 0,20 λεπτά φθηνότερα από αυτά, που βγάζουμε στις Πρέσπες», ανέφερε ενδεικτικά.

    [06] "Στήριξη της απασχόλησης"

    "Η κυβέρνηση, αντί να καταργήσει τον εργασιακό μεσαίωνα, αντί να καταργήσει τις ανασφάλιστες μορφές εργασίας, την επισφάλεια, τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, τα μπλοκάκια που υποκρύπτουν μόνιμη και σταθερή εργασία, έρχεται δήθεν να τη ρυθμίσει. Στην πραγματικότητα να την θεσμοθετήσει σε πιο light εκδοχές". Αυτό τόνισε ο Αλ. Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στα γραφεία της FORTHNET στον Ταύρο.

    "Εμείς πολύ αμφιβάλλουμε ότι ακόμα κι αυτές οι light εκδοχές θα εφαρμοστούν σε μια χώρα που δεν εφαρμόζονται τα στοιχειώδη στην εργατική νομοθεσία", πρόσθεσε.

    Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναβρεθεί δίπλα στους εργαζόμενους "για να ενισχύσουμε τα δικαιώματά τους στην εργασία, για να ελέγχουμε την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας".

    "Είναι εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στους εργασιακούς χώρους, είναι εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στην κοινωνία. Πρέπει να στηρίξουμε την απασχόληση, πρέπει να στηρίξουμε το δικαίωμα για αξιοπρεπή εργασία για όλους", κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

    "Να σταματήσει ο εμπαιγμός"

    "Πρέπει να σταματήσει αυτός ο εμπαιγμός. Πρέπει να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις που είχαν δοθεί και προεκλογικά αλλά ακόμη και αυτά που είχαν υποσχεθεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις", τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση που είχε χθες με την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών. Επίσης, τόνισε ότι οι νέοι αγρότες είναι "το πιο δημιουργικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας" και επεσήμανε ότι πρόκειται για νέους ανθρώπους "που δεν θέλουν να μπουν στην Ελλάδα της μιζέριας, στην Ελλάδα που δεν παράγει, αλλά είναι το κομμάτι της Ελλάδας που παράγει και δημιουργεί".

    "Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι τούτη την ώρα στους δρόμους του αγώνα, βρίσκεται η Ελλάδα που δημιουργεί, η Ελλάδα που παράγει, η Ελλάδα που αντιστέκεται. Και αυτή την Ελλάδα δεν μπορεί να την απαξιώνει". Πρέπει να σταματήσει αυτός ο εμπαιγμός. Πρέπει να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις που είχαν δοθεί και προεκλογικά αλλά ακόμη και αυτά που είχαν υποσχεθεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Από το πρόγραμμα των νέων αγροτών δεν μπορεί να βγουν έξω πάνω από 5.000 νέοι αγρότες. Και δεν μπορεί να μη δοθούν τα χρηματα εκείνα τα οποία είχαν αποφασιστεί να δοθούν από την προηγούμενη κυβέρνηση".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 January 2010 - 11:30:27 UTC