Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-02-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Να δείξουμε σύνεση"

  • [01] "Να δείξουμε σύνεση"

    Οι περιστάσεις επιβάλλουν σύνεση και σοβαρότητα από όλα τα κόμματα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό, και τόνισε ότι είναι μια δύσκολη περίοδος: τα προβλήματα είναι πολλά και συσσωρευμένα.

    Υποστήριξε επίσης ότι η Ευρώπη τιμωρεί τους έλληνες στη βάση της λογικής «περνάγατε καλά και τώρα θα υποστείτε και τις συνέπειες» κι ανέφερε ότι πρέπει να ξεπεράσουμε τα όποια εμπόδια, να δούμε σοβαρά τα πράγματα.

    Χρειάζεται ρεαλισμός και όχι μικροκομματικές σκοπιμότητες για να στηθεί σκηνικό αισιοδοξίας, είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Και εκτίμησε ότι αν τα όσα γίνουν και γίνονται, δεν γίνονται με μικροπολιτικό συμφέρον, τότε θα έχουν αποτέλεσμα.

    Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, ο Γ. Καρατζαφέρης είπε ότι ο κ. Παπανδρέου έχει ένα σχέδιο και θα πρέπει να το ακούσουμε με σοβαρότητα και όχι με εμπάθεια, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε σαν εν δυνάμει εχθρό, αλλά ως αρωγό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

    Σ' αυτή τη φάση δεν πρέπει να αβαντάρουμε ακρότητες, κάποιες δε υπερβολές από κοινωνικές ομάδες μπορεί να βλάψουν περισσότερο από όσο έβλαψαν κάποιοι πολιτικοί, είπε ο κ. Καρατζαφέρης, ενώ επιτέθηκε στην κα Παπαρήγα, υποστηρίζοντας ότι κανείς σοβαρός άνθρωπος στην Ελλάδα δεν περίμενε συναίνεση από την κα Παπαρήγα.

    Σε ερώτηση το τι ειπώθηκε και γιατί προσκλήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ.Καρατζαφέρης απάντησε λέγοντας «καλύτερα εδώ παρά στο κλαμπ 18».

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ακόμη ότι όποιος πολιτικός έχει πλουτίσει παράνομα πρέπει να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, αλλά αυτό δεν σημαίνει - πρόσθεσε - ότι κάποιοι μπορούν να αποκλείουν την Ελλάδα δημιουργώντας ζημιογόνες καταστάσεις.

    Τέλος αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας και τις ευθύνες που υπάρχουν, είπε ότι ευθύνη για την οικονομία έχουν όσοι συμμετείχαν στο γκρέμισμα, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν έχει κάνει κυβερνητικός και είναι από αυτούς που χτίζουν.

    Σήμερα ο κ. Καρατζαφέρης συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, για θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου.

    Μετα τη συνάντηση, που διήρκεσε μισή ώρα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

    «Συναντήθηκα σήμερα με τον υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος με ενημέρωσε για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του υπουργείου. Συζητήσαμε για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει σκοπό να φέρει στη Βουλή. Μου ανέπτυξε τις σκέψεις του και εγώ του μετέφερα τις δικές μου απόψεις. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στη Βουλή»


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 February 2010 - 15:30:13 UTC