Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Θα πληρώσουν αυτοί που φοροδιαφεύγουν"
  • [02] "Χρειάζονται αναπτυξιακά μέτρα"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] "Να πτωχεύσει η πλουτοκρατία"
  • [05] "Η ανάπτυξη θα φέρει πόρους"

  • [01] "Θα πληρώσουν αυτοί που φοροδιαφεύγουν"

    Στην Ινδία βρίσκεται ο πρωθυπουργός, ο οποίος σήμερα θα μιλήσει στη Διάσκεψη για τις προοπτικές της Αειφόρου Ανάπτυξης.

    Επίσης θα συναντηθεί με την πρόεδρο του Κόμματος του Κογκρέσου Σόνια Γκάντι, με την οποία μεταξύ άλλων θα κάνουν αποτίμηση της παλαιότερης πρωτοβουλίας των έξι στην οποία μετείχαν ο Ανδρέας Παπανδρέου και η Ιντιρα Γκάντι.

    Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αναβίωσης της πρωτοβουλίας αυτής, καθώς η απειλή των πυρηνικών όπλων, που ήταν το βασικό αντικείμενο της αρχικής πρωτοβουλίας είναι και σήμερα υπαρκτή.

    Τη λήψη μέτρων για εκείνους που δεν πληρώνουν σήμερα και πρέπει να πληρώσουν ανήγγειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους στο Νέο Δελχί, δίνοντας κατ` αυτόν τον τρόπο το στίγμα του φορολογικού νομοσχεδίου που αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

    Στην ίδια συζήτηση ο κ.Παπανδρέου τόνισε ότι πρέπει να προστατευθούν οι χαμηλόμισθοι και οι μικρομεσαίοι και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει τις αλλαγές, γιατί αν δεν γίνουν αυτές τα πράγματα θα χειροτερέψουν.

    Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση ζήτησε τη συμβολή όλων στην πραγματοποίηση αυτών των αλλαγών και ιδιαιτέρως εκείνων που έχουν τα μεγαλύτερα προνόμια και πρέπει να συμβάλουν περισσότερο.

    Κανένας μας δεν είναι ευχαριστημένος με τις δυσκολίες που περνάει η χώρα, ανέφερε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι πρέπει να κάνουμε την κρίση ευκαιρία και σήμερα είναι μια ιστορική ευκαιρία την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε. Και οι αλλαγές αυτές, είπε, θα γίνουν υπέρ των πολιτών.

    Αναφέρθηκε στα πολλά λάθη που έχουν γίνει στη χώρα, αποτέλεσμα των οποίων ήταν να βρίσκεται σήμερα εκτεθειμένη. Έχουμε εθνική ανάγκη να γίνουν οι αλλαγές πρόσθεσε, καθώς μάλιστα η χώρα απειλείται.

    Επίσης τόνισε ότι η αδυναμία και η έλλειψη βούλησης τα προηγούμενα χρόνια για να γίνουν αλλαγές δημιούργησαν τα σημερινά προβλήματα, τα οποία πληρώνουμε.

    Συνάντηση με τον Ινδό πρωθυπουργό

    Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου είχε, στο Νέο Δελχί, συνάντηση διάρκειας 40 λεπτών με τον Ινδό ομόλογό του Μανμουχάν Σινγκ αλλά και τον γραμματέα του κόμματος του Κογκρέσου Ραούλ Γκάντι.

    Οι δυο πρωθυπουργοί συμφώνησαν στην αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας-Ινδίας, όπως δήλωσε ο κ. Παπανδρέου μετά τη συνάντηση.

    Η ισχυρή παρουσία της Ελλάδας διεθνώς είναι πάντα χρήσιμη, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι είναι ακόμα πιο χρήσιμη αυτή την περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει μια εθνική και οικονομική κρίση.

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι η Ινδία η οποία είναι αναδυόμενη δύναμη στην οικονομία, την τεχνολογία, τον πολιτισμό αλλά και πολιτικά μέσω της αναβάθμισης των σχέσεων, μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη της Ελλάδας σε πολλούς τομείς.

    Κοινή διαπίστωση των δύο πρωθυπουργών ήταν ότι οι απόψεις είναι συγκλίνουσες αναφορικά με τα οικνομικά δεδομένα και τη διεθνή οικονομική κρίση.

    Ο κ. Παπανδρέου απηύθυνε πρόσκληση στον Ινδό ομόλογό του να επισκεφθεί την Αθήνα.

    Ο κ.Σινγκ αποδέχθηκε την πρόσκληση και όπως είπε ο κ.Παπανδρέου σύντομα θα επισκεφθεί την Ελλάδα.

    Ο Ινδός πρωθυπουργός ευχαρίστησε επίσης τον κ. Παπανδρέου για την υποστήριξη της Ελλάδας στο αίτημα της Ινδίας να γίνει μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Στη συνάντηση οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν πολλά θέματα στα οποία οι δύο χώρες θα αναπτύξουν συνεργασία.

    Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας στις κατασκευές, στις υποδομές, στις τηλεπικοινωνίες, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τον τουρισμό, την πράσινη τεχνολογία, την ανάπτυξη του διμερούς εμπορίου και την απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών.

    Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν επίσης το θέμα της κλιματικής αλλαγής με το οποίο θα ασχοληθεί μεγάλο διεθνές συνέδριο που γίνεται στο Νέο Δελχί, καθώς και για την παγκόσμια οικονομική κρίση. Κατά τη συζήτηση του θέματος αυτού ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της χώρας μας ενημερώνοντας τον Ινδό ομόλογό του για το πως προχωρά η προσπάθεια εξόδου από την οικονομική κρίση και διαβεβαιώνοντάς τον ότι η Ελλάδα θα βγει από αυτή με τα δικά της μέσα.

    Δηλώσεις Γ.Πεταλωτή

    «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις της σημερινής δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας και να προχωρήσει στις αλλαγές και τις τομές εκείνες που θα μας επαναφέρουν στο δρόμο της προόδου, της ανάπτυξης και της ευημερίας».

    Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και υπογράμμισε ότι «όχημα» της κυβέρνησης σε αυτή την πορεία είναι η πιστή τήρηση του Προγράμματος Σταθερότητας που εγκρίθηκε χτες, καθώς επίσης και τα νομοσχέδια για τη φορολογική και ασφαλιστική μεταρρύθμιση, αλλά και την εισοδηματική πολιτική και τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

    «Το κόστος οποιασδήποτε καθυστέρησης στη λήψη αποφάσεων είναι πλέον κόστος εθνικό κι η παρούσα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην χρεώσει τον ελληνικό λαό περαιτέρω με ένα τέτοιο δυσβάσταχτο κόστος», υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής.

    Σημείωσε δε ότι «είναι η ώρα να καταλογιστούν και οι ευθύνες σε όσους συνέβαλαν σε αυτή την κατάσταση αλλά και να συνεισφέρουν όσοι δεν εισφέρουν τόσα χρόνια».

    Σχετικά με το εάν έρχεται πιο κοντά το ενδεχόμενο σύστασης σχετικής εξεταστικής επιτροπής για την «κακοδιαχείριση» στην οικονομία από την προηγούμενη κυβέρνηση, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «σαφώς κι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν εργαζόταν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον».

    Ακόμη επεσήμανε ότι «θέμα εξεταστικής επιτροπής θα τεθεί μόνο αν η βουλή κρίνει κάτι τέτοιο» και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει κάποτε, όσοι ασκούμε ένα δημόσιο λειτούργημα να κατανοήσουμε ότι δεν μπορούμε να δουλεύουμε χωρίς κανέναν έλεγχο και καμία συνέπεια».

    Ο κ. Πεταλωτής αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, τις «αναπτυξιακές ωθήσεις», όπως τις χαρακτήρισε, του αμέσως επόμενου διαστήματος.

    Ειδικότερα, έκανε λόγο για την κατάθεση τις επόμενες μέρες του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση των οφειλών φυσικών προσώπων, την προώθηση της δραστικής απλούστευσης διαδικασιών ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας των επιχειρήσεων, καθώς επίσης και τη δημιουργία υπηρεσίας «μιας στάσης».

    Επιπλέον, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι στόχος είναι αύξηση των δημοσίων επενδύσεων και γιβ αυτό έχουν προγραμματιστεί επενδύσεις ύψους 10, 3 δισ. ευρώ το 2010 μέσα στον προϋπολογισμό, αλλά κι αναθεώρηση και αποτελεσματική εφαρμογή του ΕΣΠΑ 2007-2013, καθώς και αναμόρφωση του επενδυτικού νόμου και η ηλεκτρονική παρακολούθηση στη διακίνηση του φαρμακευτικού υλικού και των καυσίμων.

    Σχετικά με τη φορολόγηση εξωχώριων εταιρειών ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι ο εντοπισμός και η φορολόγησή της είναι θέμα πολιτικής βούλησης «για να πάψουν να αποτελούν κέλυφος αποφυγής της φορολογίας μέσα στη χώρα».

    Επεσήμανε δε ότι «στην κυβέρνηση της ΝΔ υπήρξε και κορυφαίος υπουργός που δήλωσε ευθαρσώς ότι σύστησε οφ σορ εταιρεία για φορολογικούς λόγους».

    Εξάλλου, ερωτηθείς από ποιον κινδυνεύει η εθνική κυριαρχία της χώρας, ο κ. Πεταλωτής είπε πως «όταν μια χώρα, όπως η Ελλάδα, βρίσκεται οικονομικά σε τόσο δύσκολη στιγμή, είναι δεκτική ενός κερδοσκοπικού πολέμου και πολλές επιλογές που θέλαμε να έχουμε ως κυβέρνηση, περιορίζονται».

    Τρισέ: Στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα

    Τα δημοσιονομικά μέτρα που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση βρίσκονται "στη σωστή κατεύθυνση", δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Φρανκφούρτη.

    Το συμβούλιο των κυβερνητών εγκρίνει το σχέδιο εξυγίανσης των δημοσίων οικονομικών που παρουσίασε η Αθήνα, είπε ο Ζαν Κλοντ Τρισέ, τονίζοντας ότι τα μέτρα που περιλαμβάνει αυτό "είναι βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση".

    "Περιμένουμε και είμαστε πεπεισμένοι από την άποψη αυτή, ότι η Ελλάδα θα λάβει όλες τις απαραίτητες αποφάσεις" για να επιτύχει τους στόχους της μεσοπρόθεσμα, πρόσθεσε.

    [02] "Χρειάζονται αναπτυξιακά μέτρα"

    Συνάντηση μιας ώρας είχαν στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Γιάννη Ραγκούση.

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος ζήτησε από τον Γ.Παπανδρέου στην προχθεσινή τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, να δει τον κ.Ραγκούση.

    Ο κ.Σαμαράς επανέλαβε πως ναι μεν τα θέματα της οικονομίας είναι αυτά που καίνε τον πολίτη αυτή την χρονική στιγμή, όμως, υπάρχουν εξίσου μεγάλης σημασίας θέματα, όπως το μεταναστευτικό, το σχέδιο Καλλικράτης και ο εκλογικός νόμος.

    Και τα τρία αυτά θέματα τα διαχειρίζεται ο υπουργός Εσωτερικών και ο κ.Σαμαράς ήθελε να έχει λεπτομερή ενημέρωση αλλά και να παρουσιάσει τις θέσεις του.

    Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, ξεκαθάρισε πως για το μεταναστευτικό η ΝΔ επιμένει στις θέσεις της, επισημαίνοντας πως οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση καθιστούν την Ελλάδα ως το χαλαρότερο κατώφλι σε όλη την Ευρώπη. Οι προϋποθέσεις θα πρέπει να είναι σοβαρότερες και αυστηρότερες, επισήμανε ο κ.Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ζήτησε η Ελλάδα να ακολουθήσει το δρόμο που έχουν χαράξει άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

    Εξάλλου, ο υπεύθυνος του τομέα Εσωτερικών της ΝΔ Χρήστος Ζώης, αναφερόμενος στη συνάντηση Σαμαρά-Ραγκούση, ανέφερε πως διατυπώθηκαν οι θέσεις στις οποίες επιμένει η ΝΔ για το θέμα της ιθαγένειας των μεταναστών και το δικαίωμά τους να ψηφίζουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη.

    «Ζητήσαμε από τον υπουργό και την κυβέρνηση να τις λάβει σοβαρά υπόψη της δεδομένου ότι αυτό που ήρθε ως προσχέδιο νόμου για ανοικτή διαβούλευση δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συναίνεσης και δεν μπορεί να προχωρήσει και να γίνει έτσι αποδεκτό», είπε και πρόσθεσε πως σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ θα περιμένει από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί επίσημα.

    Σύσκεψη τομεαρχών

    Τα ζητήματα της επικαιρότητας, αλλά και τα θέματα που απασχολούν τους επιμέρους τομείς, συζήτησαν σήμερα οι τομεάρχες της ΝΔ στη σύσκεψη που είχαν με τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.

    Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι το νέο ηγετικό σχήμα έχει αρχίσει να βρίσκει τους ρυθμούς του και να ανοίγει βηματισμό.

    Ως γενική αντιπολιτευτική κατεύθυνση, συμφωνήθηκε να εμφανίζονται συναινετικοί στις σωστές πολιτικές της κυβέρνησης, αλλά να ασκούν σκληρή κριτική εκεί oπου η κυβέρνηση καθυστερεί ή παίρνει λάθος αποφάσεις.

    Τέλος, ανακοινώθηκε ότι για τα σημαντικά ζητήματα της επικαιρότητας οι προτάσεις της ΝΔ θα τίθενται σε ανοιχτή διαβούλευση με τους πολίτες μέσω του διαδικτύου.

    Επίσης, ο κ. Σαμαράς συνέστησε στους βουλευτές - επικεφαλής τομέων να αναπτύξουν περισσότερο τη συνεργασία τους με τους τομείς κομματικής δραστηριότητας.

    "Χρειάζονται πρόσθετα μέτρα"

    "Πληροφορηθήκαμε, ότι ο πρωθυπουργός, από το Νέο Δελχί, είπε ότι τα μέτρα για την Οικονομία που εξήγγειλε η κυβέρνηση, είναι ''εθνική ανάγκη'' να ληφθούν", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ και πρόσθεσε:

    "Η Νέα Δημοκρατία υπογραμμίζει ότι είναι δύο φορές εθνική ανάγκη, οι ανάσες τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας, τις οποίες έχει προτείνει εδώ και καιρό στην κυβέρνηση, ο Αντώνης Σαμαράς.

    Η δέσμη αναπτυξιακών μέτρων Σαμαρά, πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα. Γιατί αποτελεί μονόδρομο για την στήριξη της μεσαίας τάξης, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να δούμε την ανεργία να τινάζεται στα ύψη".

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στην Ινδία

  • AGROTICA: 3ο Συνέδριο AGROTICA «Εναλλακτικές Μορφές Γεωργίας και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» (10:00:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ)

  • AGROTICA: Εκδήλωση Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ανατολικής Θεσσαλονίκης με θέμα «Στερεά Καύσιμα από Υπολείμματα Αγροτικής και Δασικής Βιομάζας», στο "Ν.Γερμανός" (10:00:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ)

  • AGROTICA:Εκδήλωση της Συνομοσπονδίας Δημοκρατικών Συλλόγων Ελλάδος, με θέμα: "Ο αγρότης μπροστά στην επιλογή του βιολογικού ή του συμβατικού τρόπου άσκησης της αγροτικής δραστηριότητας", στο "Ν. Γερμανός" (10:00:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ)

  • Συνέντευξη Τύπου των δημάρχων Τριανδρίας, Αγίου Παύλου, Πεύκων, Ευκαρπίας, Ελευθερίου-Κορδελιού και Μενεμένης, για το σχέδιο "Καλλικράτης", στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τριανδρίας (Ελευθερίας 24) (10:30:00, Θεσσαλονίκη/Τριανδρία)

  • Συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη (10:30:00, Αθήνα/Ξεν. Μ. Βρετανία)

  • Συνάντηση ΥΦΕΞ Κίνας με τον ΥΦΕΞ Σπύρο Κουβέλη (10:45:00, ΥΠΕΞ)

  • Κινητοποίηση του Συνδέσμου Αιγοπροβατοτρόφων Ν. Ξάνθης στην πλατεία Ελευθερίας (12:00:00, Θεσσαλονίκη/πλ.Ελευθερίας)

  • Συνέντευξη Τύπου της Πατρίσια Κάας με αφορμή την παράσταση "Καμπαρέ" (13:00:00, Αθήνα/Γαλλικό Ινστιτούτο-Σίνα 31)

  • Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (13:00:00, Θεσσαλονίκη/Βασ. Ηρακλείου 30)

    Στις 5:00 μ.μ., ο Σωκράτης Ξυνίδης θα συμμετάσχει στην συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αβ και Ββ Θεσσαλονίκης, με την παρουσία μελών του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ (Βασιλέως Ηρακλείου 30).

    Στις 7:30 μ.μ., θα μιλήσει σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Α' Θεσσαλονίκης και η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ των Πεύκων, με θέμα: «Ο Νέος Ρόλος της Αυτοδιοίκησης» (Δημοκρατίας 59).

    Στις 10:30 μ.μ., ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η ΠΑΣΚΕ ΟΣΕ (κέντρο «Έναστρων», Ευκαρπία)

  • Ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση, με θέμα, "η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη ριζοσπαστική αγροτική πολιτική", με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα (συνεδριακό κέντρο Ν. Γερμανός, Αίθουσα Α) (14:00:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ)

  • Συνάντηση ΥΦΕΞ Κίνας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (14:00:00, Προεδρικό Μέγαρο)

  • Συγκέντρωση και πορεία αντεξουσιαστών (Καμάρα) (18:00:00, Θεσσαλονίκη)

  • Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης θα επισκεφθεί το Γαλλικό Ινστιτούτο, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την Αϊτή. Θα μιλήσει για την εμπειρία της ΕΟΔ, καθώς και για τη δεύτερη αποστολή, που θα αναχωρήσει προσεχώς (18:30:00, Θεσσαλονίκη/Γαλλικό Προξενείο)

  • Επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Θεσσαλονίκη

    Βουλή - πρόγραμμα

    11:00 (ολομέλεια) Επερώτηση 21 βουλευτών του ΚΚΕ σχετικά με τα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ΕΒΕ

    Αθλητική ατζεντα

  • Υδατοσφαίριση-Α1 ανδρών (13η ημέρα)

    20.00 Βουλιαγμένη-Παναθηναϊκός

    20.30 Πανιώνιος-Ποσειδών Ιλ.

    [04] "Να πτωχεύσει η πλουτοκρατία"

    Την πρόβλεψη ότι η κυβέρνηση θα φέρει κι άλλα μέτρα "μέχρι τα πράγματα να πάνε στον πάτο" έκανε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη τύπου κατά την οποία κάλεσε τους εργαζόμενους "σε πολεμική αντεπίθεση", για να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική.

    Η κ.Παπαρήγα είπε ότι το δίλημμα είναι αν θα πτωχεύσει η πλουτοκρατία ή ο λαός και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ θέλει να πτωχεύσει η πλουτοκρατία.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ.Παπαρήγα είπε ότι ούτε ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει ποτέ για χρεοκοπία της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι η κρίση δεν είναι τόσο βαθιά όσο την παρουσιάζουν αν και όπως είπε η κατάσταση οξύνεται τώρα, αλλά παρατήρησε, πολλά προβλήματα σε πολλούς κλάδους προϋπήρχαν και τώρα γίνονται περισσότερο ορατά και αισθητά.

    Η γγ του ΚΚΕ είπε ότι το κόμμα της είχε προβλέψει πολύ πριν τις εκλογές τις εξελίξεις στην οικονομία και την πολιτική που θα ακολουθούσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

    Η κ.Παπαρήγα απέρριψε την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης ότι η πολιτική που έχει εξαγγείλει θα διαρκέσει τρία χρόνια, εκτιμώντας ότι θα διαρκέσει για πάντα αν δεν ανατραπεί και διερωτήθηκε αν μετά από τρία χρόνια η κυβέρνηση θα σταματήσει να την εφαρμόζει και θα αποκατασταθούν οι μειώσεις στους μισθούς, τα επιδόματα και θα καταργηθούν οι φόροι που έχει επιβάλει.

    Πάντως η κ.Παπαρήγα εκτίμησε ότι μετά από μια μικρή ανάκαμψη η Ελλάδα σύντομα θα βρεθεί μπροστά σε νέα κρίση.

    Σχετικά με τη συμμετοχή του ΚΚΕ στην απεργία της 10ης Φεβρουαρίου η κ.Παπαρήγα είπε ότι όχι μόνο το κόμμα της θα πάρει μέρος, αλλά οφείλει να πρωτοστατήσει προκειμένου να πετύχει η απεργία.

    Η κ.Παπαρήγα κατηγόρησε τη ΝΔ ότι συναινεί στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι οι διαφοροποιήσεις σε επιμέρους θέματα αποσκοπούν στο να εισπράξει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, επίσης συναινετικό είναι και το ΛΑΟΣ, ενώ για το ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι παραδέρνει στις αντιφάσεις του.

    Σε ερώτηση σχετικά με πιθανή συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση αυτή της πολιτικής, κάτι που πρότεινε την περασμένη εβδομάδα ο κ.Τσίπρας, η γγ του ΚΚΕ είπε ότι με τις δυνάμεις των κομμάτων είμαστε μαζί στο κίνημα αλλά όχι με την ηγεσία και ζήτησε "να μην κάνουμε παιχνίδι εντυπώσεων".

    [05] "Η ανάπτυξη θα φέρει πόρους"

    Ανεπαρκή χαρακτήρισε τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για την οικονομία, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

    Συγκεκριμένα μιλώντας στο «Φλάς» ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι είναι λίγα τα μέτρα αυτά, είναι ανεπαρκή και εκτίμησε ότι έχουμε μια σκληρή μάχη απέναντί μας και ο κ. Παπανδρέου επιμένει ότι θα αντιμετωπίσουμε τον εχθρό με σφεντόνες.

    «Εγώ του λέω, δεν αρκούν οι σφεντόνες, χρειάζονται μέτρα διαφορετικά. Δηλαδή, αυτά τα μέτρα κατατείνουν σε ένα ποσοστό, όχι επαρκές, να μειώσουν το έλλειμμα, που είναι και το ζητούμενο από τους εταίρους», είπε ο κ. Καρατζαφέρης, υποστηρίζοντας ότι η ανάπτυξη είναι εκείνη η οποία θα φέρει τους πόρους για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε.

    Αναφερόμενος στις σχέσεις του κόμματός του με τη ΝΔ είπε ότι έχει μετακομίσει σε μια μονοκατοικία δίπλα στη ΝΔ, αλλά -όπως είπε- δεν έχει καθόλου ησυχία.

    «Φασαρία, τεντζερέδια, ο ένας πετάει στον άλλον κουζινικά, θόρυβος, φωνέςβ¦, δεν μπορούμε να κλείσουμε μάτι», είπε.

    Αναφερόμενος στην κα Ντόρα Μπακογιάννη και το μέλλον της στη ΝΔ είπε τα εξής:

    «Είναι τριπολικό εκεί: Είναι οι σαμαρικοί, οι μουτζαχεντίν του Σαμαρά, είναι οι καραμανλικοί, οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι και είναι και οι μητσοτακικοί, οι οποίοι βεβαίως έχουν τη δική τους απόσταση. Τώρα πώς θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα ο Αντώνης ο Σαμαράς, η ψυχή του το ξέρει».

    Τέλος, αναφερόμενος στην κατάσταση που κληροδότησε η κυβέρνηση Καραμανλή στο ΠΑΣΟΚ, τη χαρακτήρισε «χειροβομβίδα χωρίς περόνη»


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 February 2010 - 5:30:21 UTC