Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-02-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόταση για σύσταση Εξεταστικής από το 1981
  • [02] Κατατέθηκε το ν/σ για την ιθαγένεια
  • [03] Χανιά: Ανησυχία για φαινόμενα βίας
  • [04] Συνέχεια στη Σούπερ Λίγκα

  • [01] Πρόταση για σύσταση Εξεταστικής από το 1981

    Την πρότασή της για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της πορείας των δημοσιονομικών μεγεθών και της ποιότητας των δημοσιονομικών στοιχείων για το χρονικό διάστημα από το 1981 έως και το Φεβρουάριο του 2010, κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία προς τον πρόεδρο της Βουλής. Η πρόταση φέρει τις υπογραφές των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας με επικεφαλής τον πρόεδρό της Αντώνη Σαμαρά. Δεύτερος υπογράφει την πρόταση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Στο κείμενο της πρότασης καταλογίζεται στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ εμμονή στη σύσταση «μιας καθ' όλα προσχηματικής» Εξεταστικής Επιτροπής και τονίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία καταθέτει την πρότασή της για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία ώστε, με κύριους άξονες την εμπέδωση της διαφάνειας και τη διαμόρφωση σταθερών και υγιών κανόνων για το μέλλον, να αναδειχθούν οι πραγματικές αιτίες που οδήγησαν, διαχρονικώς και, συγκεκριμένα, από το 1981 -από την είσοδο, δηλαδή, της χώρας στην τότε ΕΟΚ- την ελληνική οικονομία στη σημερινή κατάσταση, τόσο ως προς τα δημοσιονομικά μεγέθη, όσο και ως προς την ποιότητα των δημοσιονομικών στοιχείων. Στην πρόταση σημειώνεται ότι το περιεχόμενο της πρότασης του ΠΑΣΟΚ και, κυρίως, το χρονικό διάστημα στο οποίο περιορίζει την έρευνα -από το 2004 έως τον Οκτώβριο του 2009- αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ δεν αποσκοπούν, ούτε στην εμπέδωση της διαφάνειας στην Οικονομία, ούτε στην καθιέρωση σταθερών και αποτελεσματικών κανόνων για τη θεσμική αξιοπιστία της χώρας. "Δεν επιδιώκουν την αποκάλυψη, αλλά τη συσκότιση και την απόκρυψη της αλήθειας".

    Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ επιχειρούν:

    "- Πρώτον: Να αποσιωπήσουν το γεγονός ότι, προεκλογικώς, και ενώ κατά τη δική τους ομολογία είχαν πλήρη γνώση της κατάστασης της Οικονομίας, είπαν, συνειδητά, ψέματα στον ελληνικό λαό και του έδωσαν αφειδώς υποσχέσεις που, βεβαίως, εγνώριζαν ότι δεν μπορούν να εκπληρώσουν. Και αυτό, κατά τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία είχε πει ευθαρσώς και εντίμως την αλήθεια για την κρίσιμη κατάσταση της οικονομίας, παρουσιάζοντας παράλληλα δέσμη αναγκαίων μέτρων.

    - Δεύτερον: Να συγκαλύψουν τις μεγάλες ευθύνες τους για το γεγονός ότι επί τέσσερις μήνες -όταν η σημερινή συγκυρία δεν επιτρέπει να χαθεί ούτε μια ημέρα- δεν πήραν κανένα επαρκές και αποτελεσματικό μέτρο, για την αντιμετώπιση της κρίσης, παρά τις αυστηρές συστάσεις των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με δυσμενείς συνέπειες για την ανάπτυξη, την απασχόληση και το κόστος δανεισμού της χώρας".

    Στο κείμενο της πρότασης της ΝΔ, αφού καταγράφονται οι λόγοι για τους οποίους το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύει ότι πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση από το 1981 έως και τον Φεβρουάριο του 2010, σημειώνεται για το σκεπτικό της πρότασης ότι: «Επειδή, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση επιμένουν σε μια εμπαθή πρόταση και επειδή η αλήθεια δεν μπορεί να τεμαχίζεται, να συσκοτίζεται και να συγκαλύπτεται, προτείνουμε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής (για το διάστημα 1981-2010) προκειμένου να υπάρξει η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης για την αποκάλυψη των πραγματικών δεδομένων σχετικά με την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών και την ποιότητα των δημοσιονομικών στοιχείων, αλλά και για τους εν γένει χειρισμούς, που έγιναν στον τομέα της δημοσιονομικής διαχείρισης από τις εκάστοτε κυβερνήσεις».

    Οπως σημειώνεται στην πρόταση, η Εξεταστική Επιτροπή που προτείνεται από το ΠΑΣΟΚ, "δεν μπορεί, κατά τις δύσκολες αυτές ώρες, να συμβάλει στην αντιμετώπιση των κρίσιμων οικονομικών ζητημάτων, που αντιμετωπίζει η χώρα και ο ελληνικός λαός, αντιθέτως, μπορεί, μέσα από τις πρακτικές και τις νοοτροπίες ΠΑΣΟΚ, να πλήξει το εσωτερικό εθνικό μέτωπο, αλλά και να επιδεινώσει την προς τα έξω εικόνα της χώρας".

    Τέλος, η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, υπογραμμίζει: «Η Νέα Δημοκρατία θεωρούσε και θεωρεί ότι το σημερινό οικονομικό και κοινωνικό διακύβευμα για τον Τόπο απαιτεί, πρωτίστως, κλίμα συνεννόησης και συναίνεσης. Απαιτεί τη μεγαλύτερη δυνατή συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών σε κοινή γραμμή».

    B<Συνάντηση Σαμαρά-Νίμιτς>/B<

    Συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στη Ρηγίλλης.

    Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 45 λεπτά και αμέσως μετά ο κ. Νίμιτς δήλωσε πως μίλησαν για τις διαπραγματεύσεις και αντάλλαξαν απόψεις.

    Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ ανέφερε ότι από την πλευρά των Σκοπίων υπάρχει καλή διάθεση για να προχωρήσουμε σε αυτή τη διαδικασία και να οδηγηθούμε στη λύση.

    "Πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε στη λύση", απάντησε σε σχετικό ερώτημα, ενώ με ένα χαμόγελο αντέδρασε όταν ρωτήθηκε αν θα φτάσουμε στη λύση σύντομα.

    Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε πως η συνάντηση είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις που συνοδεύουν τις διαβουλεύσεις που βρίσκονται αυτόν τον καιρό, όπως είπε, σε καινούργια φάση.

    "Εκείνο που θα θέλαμε να σημειωθεί ιδιαίτερα είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία, μα καμία, απομάκρυνση από τη βασική αρχή του erga omnes, δηλαδή μια ονομασία για όλες τις χρήσεις", τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, σημειώνοντας ότι το θέμα βρίσκεται σε μια πάρα πολύ κρίσιμη καμπή.

    "Πάντως, απ' ό,τι φαίνεται στον ορίζοντα, από την πλευρά των γειτόνων μας δεν έχει υπάρξει καμία θετική εξέλιξη ώστε να μπορεί κανείς να μιλάει με αισιοδοξία για το μέλλον, κάτι όμως το οποίο εμείς πρέπει να επιδιώξουμε, γιατί όλα στηρίζονται στην αρχή της καλής γειτονίας πάντοτε με σεβασμό στην ιστορία και τον πολιτισμό κάθε χώρας", κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.

    "Μέτρα από την ΕΕ για να ησυχάσουν οι αγορές"

    Την άμεση στήριξη της ελληνικής οικονομίας, «για το καλό της ίδιας της ευρωζώνης», ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Επιτροπής, στις Βρυξέλλες.

    «Ήρθα στις Βρυξέλλες γιατί θέλω να είμαι χρήσιμος για τον τόπο μου», ανέφερε ο Αντ. Σαμαράς σε δηλώσεις του προς τους Έλληνες δημοσιογράφους, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Ζ. Μπαρόζο.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΝΔ αναγνώρισε ότι έγιναν λάθη, «τα οποία δεν πρέπει να επαναληφθούν» και πρότεινε συγκεκριμένους τρόπους επίλυσης του προβλήματος. Πρότεινε, ειδικότερα, η ΕΕ να δώσει τις απαραίτητες εγγυήσεις ότι δεν θα αφήσει την Ελλάδα να φτάσει στη χρεοκοπία, είτε με κάποια μορφή πιστωτικών διευκολύνσεων, είτε με την εγγύηση ότι τα ελληνικά ομόλογα θα συνεχίσουν να γίνονται δεκτά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έως το τέλος του 2011, είτε με τον συνδυασμό των παραπάνω.

    Από την πλευρά του ο κ. Μπαρόζο τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει αποφασιστικά στα μέτρα, που όλοι στην ΕΕ κρίνουν αναγκαία, και διαβεβαίωσε τον κ. Σαμαρά ότι η «ΕΕ θα δείξει την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα διασφαλίζοντας την οικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης».

    Ο Αντ. Σαμαράς εξέφρασε την άποψη ότι η ΕΕ θα πρέπει να δεσμευτεί σε συγκεκριμένα μέτρα και όχι θεωρητικά, «διαφορετικά οι αγορές δεν θα ησυχάσουν». Τέλος, τόνισε ότι θεωρεί την προοπτική προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «άκρως επικίνδυνη και αντιευρωπαϊκή» και κατέληξε ότι η ΕΕ πρέπει να δράσει άμεσα και να βοηθήσει την Ελλάδα.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στις Βρυξέλες, συμμετείχε σε πολύωρη σύσκεψη με τους Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ.κ. Wilfried Martens και Antonio Lopez -Isturiz.

    Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο κ. Σαμαράς δήλωσε:

    «Επειδή σήμερα αδικείται η Ελλάδα από την εικόνα της στο εξωτερικό, ήταν υποχρέωσή μου να έρθω να συζητήσω με την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ήρθα για να αναλύσουμε τα οικονομικά της Ευρώπης και της Ελλάδος και να μπορέσουμε να δώσουμε τη διάσταση εκείνη που απαιτείται σήμερα. Κάθε Έλληνας, ο οποίος πιστεύει στο μέλλον της πατρίδας του, οφείλει να δίνει τη διάσταση ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση. Μπορεί να προχωρήσει και πάλι προς την πορεία της ανάπτυξης και μπορεί να αλλάξει και την εικόνα της στο εξωτερικό».

    Ο κ. Σαμαράς αφού σημείωσε ότι τα ίδια ζητήματα θέσει και στον κ. Μπαρόζο κατέληξε: «Το σημαντικό είναι να αντιληφθούμε ότι τίποτα δεν είναι εύκολο. Αλλά και ότι κάθε ένας, όταν πρέπει πέρα και πάνω από κόμματα, είναι υποχρεωμένος να βάζει πλάτες αν αυτό θα κάνει καλό στη χώρα του, στον τόπο του. Γι' αυτό το λόγο ήρθαμε εδώ και αυτές τις επαφές καλύψαμε σήμερα ιδιαίτερα με τον κ. Μαρτένς, έναν άνθρωπο, ο οποίος για πολλές δεκαετίες είναι επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος».

    [02] Κατατέθηκε το ν/σ για την ιθαγένεια

    Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου «Σύγχρονες διατάξεις για την Ελληνική Ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών & άλλες ρυθμίσεις».

    Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, την ελληνική ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον είτε ένας από τους γονείς του έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα από τη γέννησή του, είτε δεν έχει αποκτήσει αλλοδαπή ιθαγένεια με τη γέννησή του, είτε τέλος είναι άγνωστης ιθαγένειας και εφόσον η αδυναμία διαπίστωσής της δεν οφείλεται σε άρνηση συνεργασίας των γονέων.

    Επίσης, η ιθαγένεια αποκτάται αν το παιδί μεταναστών έχει φοιτήσει σε σχολείο στην Ελλάδα.

    Παιδί αλλοδαπών, που έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την παρακολούθηση έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα, αποκτά την Ελληνική Ιθαγένεια. Χρειάζεται, επίσης, δήλωση και αίτηση των γονέων του για την εγγραφή του στο δημοτολόγιο του δήμου μόνιμης κατοικίας του, που υποβάλλουν οι γονείς του τα επόμενα τρία έτη από τη συμπλήρωση του χρόνου αυτού.

    Η Ελληνική Ιθαγένεια αποκτάται από τέκνα αλλοδαπών με δήλωση των γονέων τους, μόνον εφβ όσον και οι δύο γονείς τους διαμένουν νομίμως στην Ελλάδα.

    Πριν από την εγγραφή στο δημοτολόγιο, ο δήμος αποστέλλει αμέσως αντίγραφα των δικαιολογητικών, που προσκομίσθηκαν για διασταύρωση με τα στοιχεία που τηρούνται στις αρμόδιες υπηρεσίες, που παρέχουν τη σχετική επιβεβαίωση. Με την επιβεβαίωση των σχετικών στοιχείων, ο δήμος, μέσα σε δεκαπέντε ημέρες, αποστέλλει την αίτηση και τα συνοδευτικά δικαιολογητικά στις αρμόδιες υπηρεσίες της οικείας Περιφέρειας. Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, μέσα σε δύο μήνες από την παραλαβή του φακέλου, με πράξη του, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης εντέλλεται τον οικείο δήμο να εγγράψει το τέκνο των δηλούντων στο δημοτολόγιό του. Η εγγραφή στο δημοτολόγιο διενεργείται μέσα σε έξι μήνες από την υποβολή της δήλωσης και αίτησης, καταβάλλοντας παράβολο 100 ευρώ στον δήμο.

    Τυπικές προϋποθέσεις πολιτογράφησης

    Ο αλλοδαπός που επιθυμεί να γίνει Έλληνας πολίτης με πολιτογράφηση θα πρέπει:

    α. Να είναι ενήλικος κατά το χρόνο της υποβολής της δήλωσης πολιτογράφησης.

    β. Να μην έχει καταδικασθεί αμετάκλητα για αδίκημα, που τέλεσε με δόλο, κατά την τελευταία δεκαετία πριν από την υποβολή της αίτησης πολιτογράφησης, ή σε φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους, για εγκλήματα προσβολής του πολιτεύματος, προδοσίας της χώρας, ανθρωποκτονίας, εγκλήματα σχετικά με την εμπορία και την διακίνηση ναρκωτικών, τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, διεθνή οικονομικά εγκλήματα κ.λπ.

    γ. Να διαμένει στην Ελλάδα νόμιμα για επτά συνεχή έτη πριν από την υποβολή της αίτησης πολιτογράφησης.

    δ. Να κατέχει έναν από τους παρακάτω τίτλους νόμιμης διαμονής: άδεια επί μακρόν διαμένοντος, βεβαίωση, ή άλλο τίτλο διαμονής που χορηγείται σε πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δελτίο, ή άλλο τίτλο διαμονής που χορηγείται σε μέλη οικογένειας Έλληνα πολίτη ή πολίτη κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Ο αλλοδαπός που επιθυμεί να πολιτογραφηθεί ως Έλληνας, υποβάλλει δήλωση στον δήμο της μόνιμης διαμονής του και αίτηση πολιτογράφησης στις υπηρεσίες της Περιφέρειας στην οποία υπάγεται ο δήμος και στη συνέχεια καλείται σε συνέντευξη ενώπιον της οικείας Επιτροπής Πολιτογράφησης, που δημιουργείται σε κάθε Περιφέρεια.

    Τέκνα αλλοδαπών, που έγιναν Έλληνες ενώ ήταν ανήλικα, με κοινή δήλωση των γονέων τους ή με την πολιτογράφηση γονέα τους, μπορούν να αποβάλουν την Ελληνική Ιθαγένεια, υποβάλλοντας σχετική δήλωση και αίτηση στον δήμο, του οποίου είναι δημότες έναν χρόνο μετά την ενηλικίωσή τους.

    Συμμετοχή νόμιμων μεταναστών σε εκλογές Τ.Α.

    Ομογενείς και αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης με δικαίωμα ψήφου εφόσον:

    1. Έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους

    2. Δεν έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα για έγκλημα

    3. Είναι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς, είναι κάτοχοι άδειας διαμονής αορίστου χρόνου ή δεκαετούς διάρκειας, έχουν υπαχθεί στο καθεστώς των επί μακρόν διαμενόντων, είναι κάτοχοι «δελτίων μόνιμης διαμονής», ως μέλη οικογένειας Έλληνα πολίτη ή πολίτη Κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι γονείς ανηλίκων Ελλήνων πολιτών, έχουν αναγνωρισθεί ως πολιτικοί πρόσφυγες, είναι κάτοχοι ταξιδιωτικών εγγράφων, έχουν τίτλο παραμονής ως ομογενείς και έχουν συμπληρώσει από την χορήγησή του πενταετή συνεχή και νόμιμη παραμονή στη χώρα.

    Εγγραφή σε ειδικούς καταλόγους

    Τα πρόσωπα που επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν, οφείλουν να υποβάλουν σχετική αίτηση εγγραφής τους σε ειδικό εκλογικό κατάλογο του δήμου, στον οποίο υπέβαλαν την αίτηση για τη χορήγηση του τίτλου διαμονής τους, εφόσον κατοικούν μόνιμα εκεί.

    Εκλογείς, εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, που κατά την ημέρα διενέργειας των εκλογών, έχουν συμπληρώσει το εικοστό πρώτο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικών διαμερισμάτων και τοπικοί σύμβουλοι, με την πρόσθετη προϋπόθεση ότι διαθέτουν επαρκή γνώση της Ελληνικής γλώσσας για την άσκηση των καθηκόντων τους.

    [03] Χανιά: Ανησυχία για φαινόμενα βίας

    Ανησυχία προκαλούν στην κοινωνία των Χανίων τα συνεχή κρούσματα ρατσιστικής βίας, από τις αρχές του Δεκεμβρίου του 2009, με τελευταίο, επίθεση, σε βάρος 27χρονης εκπαιδευτικού, που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

    Από τις 9 Δεκεμβρίου καταγράφηκαν διάφορα αιματηρά συμβάντα με πρωταγωνιστές, δράστες ή παθόντες, οικονομικούς μετανάστους. Σε αυτά προστέθηκαν και οι δύο εμπρηστικές επιθέσεις στην Εβραϊκή Συναγωγή των Χανίων, στις 5 και σιτς 16 Ιανουαρίου 2010, για τις οποίες η αστυνομία συνέλαβε τέσσερα άτομα από τα οποία ένας υπήκοος Μεγάλης Βρετανίας, που έχει κριθεί ήδη προφυλακιστέος.

    Το τελευταίο κρούσμα αφορά την επίθεση δύο αγνώστων σε βάρος 27χρονης καθηγήτριας. Όπως κατήγγειλε η παθούσα στην Αστυνομία, δύο άτομα με καλυμμένα πρόσωπα και φορώντας γάντια, την πλησίασαν, καθώς έμπαινε στο αυτοκίνητο της και, πριν προλάβει να αντιδράσει, της χάραξαν τη σβάστικα στο χέρι και στο μανίκι του μπουφάν, που φορούσε, χρησιμοποιώντας ξυράφι.

    Σε επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, αναφέρεται ότι στις 20:15 της Τέταρτης, στην περιοχή της Χαλέπας, δύο νεαροί, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φορώντας γάντια, ακινητοποίησαν γυναίκα ημεδαπή, ενήλικη κατά την ώρα που επιβιβαζόταν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό της, και με χρήση ξυραφιού χάραξαν στο δεξιό μανίκι του μπουφάν της τρεις αγκυλωτούς σταυρούς και δύο σταυρούς ο ένας ημιτελής,στο δέρμα του αριστερού της χεριού.

    Η επίθεση σε βάρος της 27χρονης αποδίδεται στο ότι η εκπαιδευτικός παρέδιδε μαθήματα Ελληνικών σε παιδιά οικονομικών μεταναστών.

    Η πρώτη αντίδραση για το περιστατικό ήρθε σήμερα από τον δικηγόρο και μέλος του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, Νίκο Τζάρα.

    «Τέτοιες συμπεριφορές είναι έξω από τα όρια και ανάγονται στα όρια της βαρβαρότητας και της έλλειψης ανδρισμού. Εντύπωσή μου είναι ότι όλα αυτά, τροφοδούνται με τον ένα, ή τον άλλο τρόπο από κάποιο κέντρο, που υπάρχει στα Χανιά. Αυτή την εκτίμηση, την έχουμε μεταφέρει αρμοδίως, δώσαμε τα όποια στοιχεία μπορέσαμε να συλλέξουμε στις Αρχές και πρέπει η αστυνομία να βρίσκεται σε εγρήγορση, πριν το φαινόμενο πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Ήδη είναι σε έξαρση και προκαλεί ανησυχία».

    [04] Συνέχεια στη Σούπερ Λίγκα

    Το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη μεταξύ του Πανιωνίου και του Παναθηναϊκού ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 24ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια, με την ψυχολογία της στα... ουράνια μετά την σπουδαία επιτυχία στη Ρώμη επί της Ρόμα, θέλει μόνο τη νίκη για να παραμείνει το πρώτο φαβορί για τη κατάκτηση του τίτλου.

    Δύσκολη αποστολή θα έχει και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στη Ξάνθη κόντρα στη τοπική ομάδα, ενώ πιο εύκολο έργο θα έχει ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα υποδεχθεί στο «Καραϊσκάκη» τον Ατρόμητο και θέλει μόνο τη νίκη για να παραμείνει «ζωντανός» στη διεκδίκηση του τίτλου.

    Φαβορί για τη νίκη είναι η ΑΕΚ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού σταδίου κόντρα στον Εργοτέλη, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα παιχνίδια του Αστέρα Τρίπολης με τον Ηρακλή και του Αρη κόντρα στην Λάρισα. Το αναλυτικό πρόγραμμα με τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των αναμετρήσεων της 24ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

    ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

    Αστέρας Τρίπολης-Ηρακλής 16:45 ΣΚΑΪ

    Ξάνθη-ΠΑΟΚ 19:00 ΝΕΤ

    ΑΕΚ-Εργοτέλης 19:00 NOVA

    ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

    Πανθρακικός-Καβάλα 14:30 NOVA

    Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 16:45 NOVA

    Ολυμπιακός-Ατρόμητος 16:45 ΝΕΤ

    Άρης-Λάρισα 16:45 NOVA

    Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 19:00 NOVA

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ

    ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

    1. Παναθηναϊκός 23 16-4-3 9-2-1 7-2-2 42-16 52

    2. Ολυμπιακός 23 15-5-3 7-2-2 8-3-1 38-14 50

    . ΠΑΟΚ 23 15-5-3 10-0-1 5-5-2 29-10 50

    4. ΑΕΚ 23 11-6-6 8-1-2 3-5-4 35-29 39

    5. Άρης 23 9-8-6 6-4-2 3-4-4 26-22 35

    6. Καβάλα 23 9-6-8 6-4-1 3-2-7 22-19 33

    7. Ατρόμητος 23 8-7-8 6-3-3 2-4-5 27-25 31

    8. Αστέρας Τρίπολης 23 8-6-9 5-3-3 3-3-6 24-24 30

    9. Εργοτέλης 23 7-8-8 5-5-2 2-3-6 28-29 29

    10. Πανιώνιος 23 7-7-9 4-4-3 3-3-6 27-27 28

    11. Ξάνθη 23 7-4-12 7-1-4 0-3-8 18-25 25

    -. Ηρακλής 23 6-7-10 4-5-3 2-2-7 26-32 25

    13. Λάρισα 23 6-6-11 4-4-3 2-2-8 20-34 24

    14. ΠΑΣ Γιάννινα 23 5-6-12 4-4-4 1-2-8 20-34 21

    -. Λεβαδειακός 23 5-6-12 4-2-5 1-4-7 21-36 21

    16. Πανθρακικός 23 3-3-17 1-3-8 2-0-9 18-45 12


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 February 2010 - 17:30:31 UTC