Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-04-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Να βάλουμε τάξη στην οικονομία μας"
  • [02] "Να υπερασπιστούμε την κοινωνική συνοχή"
  • [03] "Σφαγιασμός δικαιωμάτων"
  • [04] "Ηττα της χώρας"
  • [05] Συνεδρίαζει η ΚΠΕ
  • [06] Νέες τιμές σε φάρμακα
  • [07] Γύρος της Αθήνας

  • [01] "Να βάλουμε τάξη στην οικονομία μας"

    "Αυτή η κυβέρνηση θα κάνει κάθε τι για να μην πληρώσει αυτός που δεν φταίει, για να δώσουμε σιγουριά στους πολίτες, και επιτέλους να πληρώσουν αυτοί που έχουν χρέος απέναντι στην ελληνική κοινωνία", είπε ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση κατοίκων στην πλατεία της Κρεμαστής της Ρόδου.

    Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι με μεγάλη προσπάθεια, η κυβέρνηση κατάφερε να υπάρχει ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης και πρόσθεσε ότι πιθανόν να υπήρχαν και καλύτεροι μηχανισμοί, αλλά εμείς αυτόν είχαμε.

    "Λόγω των ελλειμμάτων μας, ήρθε η Ευρωπαϊκή Ένωση, και είναι και σήμερα και το ΔΝΤ, και επιτηρούν. Είναι μια μορφή κηδεμονίας", ανέφερε ο κ. Παπανδρέου εξηγώντας τι σημαίνει για τη χώρα αυτή η επιτήρηση.

    "Δεν είναι καθόλου ευχάριστο" τόνισε επιπλέον ο πρωθυπουργός. Ανέφερε μάλιστα ότι είδε, χθες, σε μια διαδήλωση, να αναγράφεται σε αφίσες "Έξω το ΔΝΤ". "Θα μπορούσα να συνυπογράψω και να βάλω από κάτω βΈξω και η Ευρωπαϊκή Επιτροπήβ. Απλώς δεν θα φύγουν με πέτρες, και δεν θα φύγουν με βία. Θα φύγουν όταν εμείς έχουμε βάλει τάξη στην οικονομία μας, όταν εμείς έχουμε δείξει αξιοπιστία".

    Ακόμη ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αγώνας της κυβέρνησης είναι να ανακτήσουμε ξανά την αυτονομία μας, την ελευθερία μας, να μπορέσουμε να απελευθερώσουμε και πάλι την Ελλάδα από την επιτήρηση στην οποία μας έβαλαν οι δυνάμεις της συντήρησης.

    Ο κ. Παπανδρέου άσκησε δριμεία κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση λέγοντας ότι οδήγησε τη χώρα σε υπερχρέωση με τεράστια ελλείμματα. "Γι' αυτά δεν έφταιγε ο απλός πολίτης, ο εργαζόμενος, ο υπάλληλος, έφταιγε μια κυβέρνηση που εξυπηρετούσε πελατειακά συμφέροντα και άφηνε την αδιαφάνεια και τη διαφθορά να γιγαντώνονται", σημείωσε ο πρωθυπουργός. "Φτάσαμε εδώ υπερχρεωμένοι σε τέτοιο βαθμό που φοβήθηκαν ακόμη και οι καλοί πιστωτές μας" είπε. Επιπλέον, ανέφερε ότι η κυβέρνηση πήρε μέτρα που δεν ήταν ευχάριστα ωστόσο ήταν αναγκαία για να νοικοκυρέψουμε τα χρέη και να δείξουμε ότι είμαστε αξιόπιστοι". Αυτό κέρδισε ξανά την αξιοπιστία μας" επισήμανε ο κ. Παπανδρέου. Είπε ακόμη ότι θα είναι δύσκολη περίοδος αλλά δημιουργική".

    Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα τα καταφέρουμε όχι μόνο να ορθοποδήσουμε τη χώρα αλλά και να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις που αυτή έχει.

    Εξάλλου στην ομιλία του μπροστά στη βιβλιοθήκη στην Κρεμαστή Ρόδου κάτοικοι παρέδωσαν στον πρωθυπουργό εικόνα του Αγίου Γεωργίου και εκείνος τους απάντησε λέγοντας:

    "Πάμε για να σκοτώσουμε τους δράκους για να ξεφύγουμε μπροστά".

    Με την ομιλία του στην Κρεμαστή ολοκληρώθηκε και η διήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Καστελόριζο και στη Ρόδο.

    Συναντήσεις Γ.Παπακωνσταντίνου

    Κοινή συνάντηση με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, τον Ευρωπαίο Επίτροπο για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, είχε στην Ουάσινγκτον, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το θέμα της ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης που ζήτησε η Ελλάδα, αλλά και η πρόοδος των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αθήνα για την προετοιμασία του οικονομικού προγράμματος, στο πλαίσιο του οποίου θα ενταχθεί η χρηματοδότηση από τις χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ.

    Στη συνέχεια ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είχε συνάντηση με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ. Ο Αμερικανός υπουργός κάλεσε τους Ευρωπαίους, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και τις ελληνικές αρχές να "δράσουν γρήγορα" για την επίλυση της δημοσιονομικής κρίσης της Ελλάδας.

    Όλι Ρεν: Αρχές Μαΐου έτοιμος ο μηχανισμός

    Ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας θα είναι έτοιμος να ενεργοποιηθεί στις αρχές Μαΐου, εκτίμησε ο επίτροπος για οικονομικές υποθέσεις, Όλι Ρεν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της «Ομάδας των 20» (G-20) που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

    Η ενεργοποίηση του μηχανισμού θα ακολουθήσει την ολοκλήρωση των διαδικασιών στα μέλη της ευρωζώνης και την εκπλήρωση των σχετικών συνταγματικών προβλέψεων, που υπάρχουν στην κάθε χώρα, τόνισε ο κ. Ρεν, ο οποίος ανέφερε ότι η υποστήριξη θα προέλθει από ένα κοινό τριετές πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου, η Ελλάδα καλείται να εντείνει τα μέτρα για τα επόμενα χρόνια (2011-2012). Υπογράμμισε, δε, ότι κρίνονται όχι μόνο η οικονομική σταθερότητα της Ελλάδας, αλλά και της ευρωζώνης και, τελικά, του κόσμου.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΚΤ αρνήθηκε ότι ήταν αντίθετος στη συμμετοχή του ΝΤ. Ο κ. Τρισέ δήλωσε πολύ ικανοποιημένος που συνεργάζεται με το ΔΝΤ του οποίου την τεχνογνωσία, όπως είπε, πάντα εκτιμούσε, αλλά ταυτόχρονα σημείωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να δράσουν με βάση τις σχετικές πρόνοιες της συνθήκης.

    ''Μην δαιμονοποιείτε το ΔΝΤ''

    Έκκληση προς την ελληνική κοινωνία να μην ''δαιμονοποιεί'' το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), απηύθυνε ο γενικός διευθυντής του Ντομινίκ Στρος-Καν, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον προεδρεύοντα της διεθνούς νομισματικής και οικονομικής επιτροπής του Συμβουλίου του ΔΝΤ, Γιούσεφ Μπούτρος-Γκάλι. "Δυστυχώς, οι Έλληνες δεν είναι οι μόνοι που δαιμονοποιούν το ΔΝΤ. Αλλά τόσο οι Έλληνες όσο και οι άλλοι, πρέπει να βλέπουν το ΔΝΤ για αυτό που είναι σήμερα. Είναι ένα είδος οργανισμού συνεργασίας όπου όλες οι χώρες του κόσμου εργάζονται από κοινού για να βοηθήσουν τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

    Σήμερα, αντιμετωπίζει προβλήματα η Ελλάδα, αύριο μπορεί να είναι μια άλλη χώρα" τόνισε ο κ. Στρος-Καν, και πρόσθεσε: "Τι κάνει το ΔΝΤ; Προσπαθεί να προσφέρει συμβουλές και βοήθεια εκ μέρους ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας. Οι Έλληνες πολίτες δεν θα πρέπει να φοβούνται το ΔΝΤ. Είμαστε εκεί για να προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε".

    Από την πλευρά του ο κ. Μπούτρος-Γκάλι υπογράμμισε ότι υπό την ηγεσία του κ. Στρος-Καν το ΔΝΤ έχει αλλάξει και δίνει έμφαση στην ανάπτυξη των χωρών τις οποίες καλείται να διασώσει.

    [02] "Να υπερασπιστούμε την κοινωνική συνοχή"

    "Ας μην υποκρίνεται ο κ. Παπανδρέου ότι δεν έχει καταλάβει που οδήγησε τη χώρα...Το "κατόρθωμά του" με το ΔΝΤ δεν αντιμετωπίζεται με εύκολους αφορισμούς κατά των πολιτικών του αντιπάλων", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, απαντώντας στην ομιλία του πρωθυπουργού στη Ρόδο και προσθέτει:

    "Αντιμετωπίζεται με υπεύθυνη συλλογική προσπάθεια για δομικές αλλαγές στην Ελληνική οικονομία, που θα επιτρέψουν να υπερασπιστούμε την κοινωνική συνοχή και να βγούμε το ταχύτερο δυνατόν από τους όρους του ΔΝΤ.

    Εμείς εστιάζουμε την προσοχή μας σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια. Ο κ. Παπανδρέου, ας κρατήσει την οξύτητα και την αναζήτηση ευκόλων άλλοθι για την κραυγαλέα ανεπάρκειά του".

    Δήλωση Σαμαρά για το μηχανισμό στήριξης

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του για την προσφυγή της Ελλάδος στο μηχανισμό στήριξης επέκρινε τον πρωθυπουργό για την απόφασή του αυτή και τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προωθήσει λύσεις και πολιτικές που "θα βγάλουν μιαν ώρα αρχύτερα την Ελλάδα από τον ασφυκτικό έλεγχο του ΔΝΤ".

    Στη δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς τονίζει:

    «Συνέβη τελικά εκείνο που δεν έπρεπε:

    Αιφνιδιασμένος και χωρίς κανένα Σχέδιο για το αύριο, ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να μεταθέσει σε άλλους τις δικές του ευθύνες και δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά στο προσωπικό του "κατόρθωμα", που λέγεται οικονομική εξάρτηση του τόπου μας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    Ούτε κατάλαβε γιατί οι αγορές "δεν ανταποκρίθηκαν" όλο το τελευταίο τετράμηνο: γιατί είχαν, απλούστατα, χάσει την εμπιστοσύνη τους προς την Κυβέρνησή του, τις αντιφατικές επιλογές της, την παροιμιώδη διγλωσσία της και τις απίστευτες καθυστερήσεις της.

    Το χειρότερο: ο κ. Παπανδρέου χρωμάτισε το μέλλον μας απολύτως απαισιόδοξα, μιλώντας για νέες "Οδύσσειες", που ένας Θεός ξέρει πόσο καιρό ο ίδιος προβλέπει να κρατήσουν.

    Όμως, ας γνωρίζει ο Ελληνικός λαός, ότι, όπως έγκαιρα προτείναμε άλλο μίγμα οικονομικής πολιτικής για την κρίση, έτσι και τώρα, θα προωθήσουμε λύσεις και πολιτικές που θα βγάλουν μιαν ώρα αρχύτερα την Ελλάδα από τον ασφυκτικό έλεγχο του Δ.Ν.Τ.

    Η Ελλάδα έχει και τα μέσα και τους πόρους και τους ανθρώπους, να βγει από την κρίση με τις δικές της δυνάμεις. Και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη, όχι μόνο των ξένων αγορών, αλλά και των ίδιων των πολιτών της στο μέλλον της.

    Το ΠΑΣΟΚ δεν είχε Σχέδιο εξ αρχής. Ούτε στη συνέχεια απέκτησε. Ούτε τώρα έχει. Το μόνο που ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ είναι να πλήξει τη ΝΔ.Θυμίζω ότι εγώ είχα το θάρρος να μιλήσω εξ αρχής για τις δικές μας ευθύνες, από τις δικές μας πολιτικές. Που, πράγματι, δεν θεράπευσαν την κρίση του ελλείμματοςβ¦

    Αλλά η κρίση δανεισμού είναι αποκλειστικό "κατόρθωμα" του ΠΑΣΟΚβ¦

    Όμως, το ΠΑΣΟΚ είναι πια το μικρότερο από τα προβλήματά μας.

    Το πιο σημαντικό είναι να βγούμε από την κρίση με τις δικές μας δυνάμεις μιαν ώρα αρχύτερα.

    Το μπορούμε και θα τα καταφέρουμε».

    [03] "Σφαγιασμός δικαιωμάτων"

    Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει αύριο η κ. Αλέκα Παπαρήγα, με θέμα: "Συστράτευση με το ΚΚΕ, επίκαιρος όσο ποτέ ο άλλος δρόμος ανάπτυξης".

    "Η κυβέρνηση, αφού δημιούργησε ένα κλίμα αισχρού εκβιασμού προς το λαό και υπέρμετρης κινδυνολογίας, κατέληξε να στηριχτεί σε ένα μηχανισμό, ο οποίος θα δώσει μεγάλη ανάσα στην πλουτοκρατία. Αποδεικνύεται το εξής πράγμα: Για άλλη μια φορά η πλουτοκρατία του τόπου ζητάει από την κυβέρνηση την κρατική στήριξη, για άλλη μια φορά όμως η κυβέρνηση, προκειμένου να πετύχει αυτή τη στήριξη, κατέθεσε ευχαρίστως την υπόσχεσή της ότι θα σφαγιάσει και τα τελευταία δικαιώματα των εργαζομένων. Η απάντηση θα έρθει πιο γρήγορα απ' ότι νομίζει η κυβέρνηση", δήλωσε η κ. Αλέκα Παπαρήγα για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.

    "Με όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση για την προσφυγή στον μηχανισμό δανειοδότησης ΕΕ - ΔΝΤ και με όσα λένε η ΝΔ και το ΛΑΟΣ θεωρούν το λαό ή ηλίθιο ή κιοτή. Οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να αποδείξουν ότι δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο", τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει:

    "Η ΕΕ, το ΔΝΤ, η κυβέρνηση και η πλουτοκρατία συγκροτούν ενιαίο μέτωπο άκρως εχθρικό και επικίνδυνο. O λαός έχει τη δύναμη να τους αποκρούσει και να τους διώξει οργανώνοντας την πάλη του και συγκροτώντας το δικό του μέτωπο για την ανατροπή, για λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων".

    [04] "Ηττα της χώρας"

    "Πικρό δώρο" την ημέρα της ονομαστικής εορτής του πρωθυπουργού και "ήττα" της χώρας μας, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης την ανακοίνωση του κ. Παπανδρέου για την προσφυγή της Ελλάδος στο μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

    Ο κ. Καρατζαφέρης συνέστησε αυτοσυγκράτηση και αποφυγή εξαλοτήτων όπως είπε, ενώ αναρωτήθηκε γιατί έκανε αυτή την ανακοίνωση ο κ. Παπανδρέου από το Καστελόριζο.

    Συγκεκριμένα ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός από το ακριτικό Καστελόριζο ομολόγησε την ήττα της Ελλάδος και τη δική του στη μάχη με την οικονομική κρίση.

    Συνέστησε προς κάθε κατεύθυνση αυτοσυγκράτηση και είπε ότι οι εξαλότητες σε πράξεις ή λόγια τώρα, θα ζημιώσουν επιπλέον τον τόπο.

    Δυστυχώς αυτές ήταν οι αντοχές της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου, είπε ο κ.Καρατζαφέρης και κατέληξε λέγοντας ότι αυτή η ανακοίνωση του πρωθυπουργού «ήταν ένα εξαιρετικά πικρό δώρο την ημέρα της εορτής του».

    Στήριξη της υποψηφιότητας Κακλαμάνη

    Συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων, Νικητα Κακλαμάνη, είχε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, στα γραφεία του κόμματός του.

    Μετά την συνάντηση ο κ. Καρατζαφέρης, σε δήλωσή του, εξέφρασε την στήριξή του στον δήμαρχο Αθηναίων, λέγοντας ότι στήριξε την προσπάθειά του το 2006 για τον δήμο της Αθήνας και θα την στηρίξει και τώρα. «Πορευόμαστε χρόνια με τον Νικήτα Κακλαμάνη» είπε ο κ. Καρατζαφέρης, και τόνισε ότι θα στηρίξει εκ νέου την υποψηφιότητά του δημόσια και ανοιχτά, γιατί όπως είπε, προσωπικότητες σαν τον Νικήτα Κακλαμάνη βοηθούν στην καλύτερη αντιμετώπιση της κρίσης.

    Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, δήλωσε ότι κάθε χρόνο λέει προσωπικά τα «χρόνια πολλά» στον Γιώργο Καρατζαφέρη για την ονομαστική του εορτή, και έτσι έκανε και φέτος. Επίσης είπε, ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο του Λα.Ο.Σ. για τον Καλλικράτη και για άλλα θέματα της αρμοδιότητάς του, και ότι έκαναν μια γενική πολιτική συζήτηση.

    [05] Συνεδρίαζει η ΚΠΕ

    Με την ομιλία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, θα ανοιξουν σήμερα οι εργασίες της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, αλλά και τις προτεινόμενες ρυθμίσεις για τη λειτουργία του κόμματος.

    «H κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, αφού έξι μήνες τώρα έκαναν ακριβώς ό,τι δεν έπρεπε να κάνουν και μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού, με την απόφασή τους μας σπρώχνουν στην άβυσσο του ΔΝΤ» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και έκανε λόγο για «έγκλημα εκ προμελέτης εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας»

    «Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού ρίχνεται αβοήθητη στη φουρτούνα της ανασφάλειας, της ανεργίας και της φτώχειας» σημείωσε και ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την άμεση έξοδο από τον μηχανισμό του ΔΝΤ.

    «Ο λαός πρέπει να ερωτηθεί για το αν επικυρώνει αυτή τη βίαιη μεταπολίτευση, για το αν αποδέχεται τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής και την εκχώρηση μέρους της κυριαρχίας του σε υπερεθνικούς οργανισμούς» είπε και επανέλαβε ότι «η επιλογή της κοινωνικής χρεοκοπίας δεν είναι μονόδρομος».

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση γιατί «άλλα είπαν στον ελληνικό λαό για να εκλεγούν και άλλα κάνουν» χωρίς «να τολμούν για μια τόσο κρίσιμη απόφαση να πάρουν την έγκριση του κοινοβουλίου, την έγκριση της δικής τους κοινοβουλευτικής ομάδας».

    «Δεν έχουν απολύτως καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να προχωρήσουν σε τέτοιες επιλογές» σημείωσε ο κ. Τσίπρας. «Ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να αποφύγει τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας είναι αντίθετη με αυτές τις επιλογές. Και με το λαό απέναντι κανείς δεν μπορεί να πάει μακριά» τόνισε.

    [06] Νέες τιμές σε φάρμακα

    Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου προχώρησε στον προσδιορισμό νέων τιμών για 1.551 φαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία αποτελούν το 50% της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης. Το ποσοστό μεσοσταθμικής μείωσης των τιμών κινείται στο 30%.

    Οι τιμές έχουν ήδη σταλεί στα μέλη της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων, προκειμένου την επόμενη εβδομάδα η Επιτροπή να καταθέσει τη γνώμη της και οι υπηρεσίες να προχωρήσουν στην έκδοση του νέου Δελτίου Τιμών Φαρμάκων.

    [07] Γύρος της Αθήνας

    Τροποποιήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ θα γίνουν σήμερα στο κέντρο της πρωτεύουσας, λόγω της διεξαγωγής της αθλητικής εκδήλωσης "Γύρος της Αθήνας 2010" και του αποκλεισμού ορισμένων δρόμων από την Τροχαία.

    Οι τροποποιήσεις ισχύουν από 07:30 μέχρι τις 12:00 περίπου και θα πραγματοποιηθούν σταδιακά σύμφωνα με τις ανάγκες και τις υποδείξεις της Τροχαίας.

    Σε ότι αφορά τη λεωφορειακή γραμμή Χ95 που εξυπηρετεί το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, η γραμμή γίνεται κυκλική από Αεροδρόμιο προς Εθνική Άμυνα με προσωρινή αφετηρία έξω από τον σταθμό μετρό «Εθνική Άμυνα».

    Οι διαδρομές είναι:

    1η διαδρομή (ατόμων με αναπηρία): πλατεία Συντάγματος (αφετηρία), Αμαλίας, είσοδος Ζαππείου (τερματισμός).

    2η διαδρομή (8 χιλιομέτρων): Παναθηναϊκό Στάδιο (αφετηρία), Βασιλέως Κωνσταντίνου, Βασιλίσσης Σοφίας, Πανεπιστημίου, Αιόλου, Σταδίου, πλατεία Ομονοίας, Πειραιώς, Ασωμάτων, Αποστόλου Παύλου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Συγγρού, Αμαλίας, είσοδος Ζαππείου (τερματισμός).

    3η διαδρομή (35, χιλιομέτρων): Παναθηναϊκό Στάδιο (αφετηρία), Βασιλέως Κωνσταντίνου, Βασιλίσσης Σοφίας, πλατεία Συντάγματος, Φιλελλήνων, Αμαλίας, είσοδος Ζαππείου (τερματισμός).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 April 2010 - 4:30:26 UTC