Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Να διαφυλαχθεί η κοινωνική συνοχή"
  • [02] Ακυρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τη ΓΣΕΕ
  • [03] Το 2012 ο διαγωνισμός εκπαιδευτικών
  • [04] Δεμένα τα πλοία

  • [01] "Να διαφυλαχθεί η κοινωνική συνοχή"

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε στη Ρηγίλλης με το τριμερές κλιμάκιο ελεγκτών ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Η συνάντηση είχε διάρκεια 70 λεπτών και αμέσως μετά έγινε γνωστό ότι από την πλευρά της Ν.Δ παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν οι θέσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ανάγκη να αποφευχθεί περαιτέρω ύφεση στην οικονομία η οποία θα οδηγήσει σε φαύλο κύκλο εξαιτίας της μείωσης του ΑΕΠ.

    Επίσης η Ν.Δ επέμεινε στις προτάσεις μέτρων τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας με έμφαση στην απασχόληση και την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας καθώς και στην ανάγκη να διαφυλαχθεί η κοινωνική συνοχή σε μια ευρωπαϊκή χώρα όπως η Ελλάδα, όχι μόνο για λόγους ισορροπίας και δικαιοσύνης αλλά και για λόγους ενίσχυσης της ενεργού ζήτησης.

    Παραδώσαμε στο ΠΑΣΟΚ κρίση ελλείμματος και το ΠΑΣΟΚ σήμερα παραδίδει την Ελλάδα στο ΔΝΤ με μια κρίση δανεισμού. Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ του νεοφιλελεύθερου σοσιαλιστή κ. Παπανδρέου, τόνισε από την Καλαμάτα, στο πλαίσιο συνδιάσκεψης της ΝΔ για την Υγεία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς.

    Το ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Σαμαράς, λέει ψέματα όταν υποστηρίζει ότι αναγκάστηκε να προσφύγει στο ΔΝΤ. Δεν αναγκάστηκε, το επέλεξε και το κατέστησε αναπόφευκτο και έχει απόλυτη ευθύνη για ότι έγινε και για ότι θα συμβεί από εδώ και μπρος. Εκείνο που οδηγεί μια χώρα σε κρίση δανεισμού είναι, πέρα από το χρέος και το έλλειμμα, δύο παράγοντες: η ανταγωνιστικότητά της και η αξιοπιστία της. Σήμερα, συνέχισε, το πολιτικό μας σύστημα ανακάλυψε ξαφνικά το μεγάλο χρέος και το έλλειμμα. Την συνεχή κατάρρευση της ανταγωνιστικότητας ακόμα δεν την έχει ανακαλύψει.

    Κάνοντας αυτοκριτική ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η διακυβέρνηση της ΝΔ έκανε σοβαρά σφάλματα. Δεν πολέμησε τον κρατισμό, δεν επανίδρυσε το κράτος, δεν έλεγξε το χρέος και υποτάχθηκε στη λογική του πολιτικού κόστους. Και για όλα αυτά, είπε, οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από τους οπαδούς μας και από τον ελληνικό λαό. Αλλά σίγουρα δεν θα απολογηθούμε σε κείνους που όταν τα προσπάθησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ εκείνοι τις εμπόδισαν γιατί κάθε φορά που η ΝΔ έπαιρνε πρωτοβουλία να συμμαζέψει το χάος των δημοσίων οικονομικών έβγαιναν στα κεραμίδια με τον πιο αδίστακτο λαϊκισμό.

    Και τόνισε: Παραδώσαμε στο ΠΑΣΟΚ κρίση ελλείμματος και το ΠΑΣΟΚ σήμερα παραδίδει την Ελλάδα στο ΔΝΤ με μια κρίση δανεισμού. Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ του νεοφιλελεύθερου σοσιαλιστή κ. Παπανδρέου.

    Το πολιτικό μας σύστημα απέτυχε είπε ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας ότι σήμερα, ξυπνάμε από ένα λήθαργο και διαπιστώνουμε ότι το κράτος που παράγει όλο και λιγότερα εισάγει όλο και περισσότερα, δανείζεται όλο και πιο πολλά και μαζεύει από φορολογικά έσοδα όλο και λιγότερα που τα πληρώνουν οι ίδιοι πάντα. Ένα τέτοιο κράτος, σημείωσε, είναι καταδικασμένο να βουλιάξει.

    Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και είπε ότι δεν απειλούμαστε μόνο από τα ελλείμματα και το χρέος, απειλούμαστε και από το κλίμα μισαλλοδοξίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση. Έτσι το θράσος του ΠΑΣΟΚ να μιλά σήμερα για τις ευθύνες όλων των άλλων όμως όλοι γνωρίζεται ποιος παρέλαβε τη χώρα με χρέος 29% του ΑΕΠ τη δεκαετία του '80 και την παρέδωσε με χρέος 110% του ΑΕΠ μέσα σε 8 χρόνια και όλοι γνωρίζετε ποιος έφερε στην Ελλάδα τον λαϊκισμό.

    Για την ώρα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, επιμένουμε στο τρίπτυχο: μέτρα τόνωσης της οικονομίας άμεσα, μέτρα διαρθρωτικά με ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας άμεσα, και άμεσα μέτρα αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου για να βγούμε από την κρίση υπερδανεισμού μεσοπρόθεσμα και να απαλλαγούμε από την εποπτεία του ΔΝΤ.

    Όπως εκτίμησε ο κ. Σαμαράς η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτα από τα τρία, ενώ η ΝΔ, στα δύσκολα που έρχονται, πρέπει να διατηρήσει όρθια την ελπίδα και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου ξανά: Η νέα πραγματικότητα, όσο δύσκολη και ανηφορική και αν είναι δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε απαισιοδοξία ούτε σε εθνική κατάθλιψη. Αντίθετα εμείς έχουμε στόχο μια νέα εθνική προσπάθεια. Πως να πετύχουμε την έξοδο από την κρίση, πως να μπούμε στο δρόμο της ανάπτυξης και πως στο μεταξύ να μετριάσουμε τις συνέπειες της κρίσης στην ελληνική κοινωνία.

    Και επεσήμανε πως πρώτο και κορυφαίο μέλημα είναι η ανεργία των νέων Ελλήνων. Να βοηθήσουμε την ελληνική επιχείρηση, να αποτρέψουμε τα λουκέτα, να σώσουμε όσες θέσεις εργασίας μπορούμε συγκρατώντας την άνοδο της ανεργίας.

    Μιλώντας για τη δημόσια υγεία, είπε ότι είναι επένδυση στην ανάπτυξη, στη δικαιοσύνη και στην ευημερία, αρκεί να πιάνουν τόπο τα κεφάλαια που δίνονται. Στην Ελλάδα, όπως σημείωσε, δεν πιάνουν τόπο, πρώτον γιατί το σύστημα εθνικής υγείας είναι γεμάτο μαύρες τρύπες και δεύτερον γιατί είναι τόσο περίπλοκο και κατακερματισμένο ώστε κάθε προσπάθεια να ελεγχθεί είναι μάταιη αν δεν αλλάξει τη δομή του. Τόνισε μάλιστα ότι κάθε ουσιαστική μεταρρύθμιση ξεκινά με την ενοποίηση των φορέων δημόσιας υγείας, ενιαία χρηματοδότηση, ενιαία εποπτεία και αναδιοργάνωση όλου του συστήματος από πάνω προς τα κάτω.

    Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε ότι κάθε επαφή του με την οργανωμένη βάση του κόμματος του δίνει δύναμη και έμπνευση. Σας υπόσχομαι, είπε, ανατροπές που θα ξαφνιάσουν. Ανατροπές που θα απαλλάξουν το κόμμα από τα βάρη και τα βαρίδια του παρελθόντος και θα του επιτρέψουν να ξανανοίξει τα φτερά του σε καθαρούς ουρανούς ελπίδας, αισιοδοξίας και νίκης. Ξέρω τι ζητάτε, ξέρω τι απαιτεί η κοινωνία και θα το κάνω.

    Απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή

    Υπενθυμίζουμε στον κ. Σαμαρά, ο οποίος και σήμερα μίλησε σαν να μην υπήρξε υπουργός του κ. Καραμανλή, ότι οι κυβερνήσεις τους δεν έκαναν "σφάλματα", αλλά πραγματικά εγκλήματα εις βάρος της χώρας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην Καλαμάτα. Όταν το ελληνικό κράτος από το 1830 μέχρι το 2004 είχε δανειστεί 180 δις ευρώ και μέσα σε μια πενταετία δανείζεται άλλα 120 δις, αυτό είναι έγκλημα εις βάρος όλων των Ελλήνων και των μελλοντικών γενεών είπε ο κ. Πεταλωτής και σημείωσε: Τα στοιχεία της Eurostat είναι αμείλικτα και αποδεικνύουν το μέγεθος του εγκλήματος που συντελέσαν. Εγκλήματα που οδήγησαν την ελληνική οικονομία στην παρούσα κατάσταση. «Αυτή την αλήθεια δεν μπορεί να την αποφύγει ο κ. Σαμαράς που παριστάνει τον έκπληκτο» κατέληξε ο κ. Πεταλωτής.

    [02] Ακυρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τη ΓΣΕΕ

    Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση μεταξύ του προεδρείου της ΓΣΕΕ και της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας σχετικά με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, μετά την απόφαση των συνδικαλιστικών παρατάξεων του χώρου της αντιπολίτευσης να αρνηθούν μια τέτοια συνάντηση. Ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για αρνητικότατη εξέλιξη.

    Σημείωσε ότι κανείς δεν αγνοεί την τραγικότητα των περιστάσεων σήμερα, αλλά υπογράμμισε ότι η κοινωνική συνεννόηση επί των διαφωνιών αποτελεί το σημαντικότερο όπλο της Ελλάδας για να βγει από την κρίση. Όποιος διασπά, κατέληξε ο υπουργός Εργασίας, την ενότητα αυτή, ας αναλάβει τις ευθύνες του.

    Επίσης με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εργασίας κάνει λόγο για ψευδές μήνυμα που εκπέμπεται προς τους ασφαλισμένους να βγουν γρήγορα στη σύνταξη για να γλιτώσουν από τις συνέπειες των αλλαγών. Το υπουργείο Εργασίας επαναλαμβάνει ότι ουδείς πρόκειται να αιφνιδιαστεί και ότι θα ισχύσουν όλες οι προθεσμίες και οι δεσμεύσεις που έχουν μέχρι σήμερα ανακοινωθεί και αναληφθεί.

    Από την πλευρά της ΓΣΕΕ ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος απέδωσε την ακύρωση της σημερινής συνάντησης σε πλειοψηφία που διαμορφώθηκε μετά την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης από τις παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΔΑΣ και Αυτόνομη Παρέμβαση που εκτιμούν πλέον ότι δεν υπάρχει λόγος για ανάλογη συνάντηση.

    Ο κ. Παναγόπουλος έκανε λόγο για ραγδαίες εξελίξεις που θέτουν στο στόχαστρο των αντεργατικών και νεοφιλελεύθερων επιδιώξεων τον ιδιωτικό τομέα. Υπογράμμισε ότι μετά τις εξελίξεις αυτές θα συγκληθεί αύριο η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ για να αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ προειδοποίησε ότι στα μέτωπα του ασφαλιστικού, των εργασιακών, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, των απολύσεων και της διαιτησίας, τα συνδικάτα θεωρούν ότι οι θέσεις τους είναι αδιαπραγμάτευτες και δεν θα υποχωρήσουν. Ο κ. Παναγόπουλος κάλεσε τα συνδικάτα και τις εργοδοτικές οργανώσεις να υπογράψουν άμεσα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αλλά και τις κλαδικές συμβάσεις, ώστε να αποδείξουν ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί και δεν πρέπει να θιγεί.

    Κάλεσε επίσης σε αρραγές μέτωπο τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις για να σωθούν τα δικαιώματα και οι κοινωνικές κατακτήσεις από τη σημερινή λαίλαπα.

    Επίσης η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζομένους σε μαζική συμμετοχή στο πρωτομαγιάτικο συλλαλητήριο που στην Αθήνα θα οργανωθεί το Σάββατο το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

    [03] Το 2012 ο διαγωνισμός εκπαιδευτικών

    To 2012 -με νέο πλαίσιο- θα γίνει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών, γνωστοποίησε η υπουργός Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Άννα Διαμαντοπούλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σχετικά με το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις.

    Η υπουργός διευκρίνισε ότι τίθεται, ως βασική προϋπόθεση για τον διορισμό σε θέσεις μονίμου εκπαιδευτικού προσωπικού ή την πρόσληψη αναπληρωτών, όπου προκύπτουν κενά, πέραν του προβλεπόμενου τίτλου σπουδών η επιτυχία σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ μετά την εξασφάλιση πιστοποιητικού παιδαγωγικής-διδακτικής επάρκειας. Καθιερώνεται δε, τελικός πίνακας κατάταξης εκπαιδευτικών που θα αναμορφώνεται έπειτα από κάθε διαγωνισμό.

    Επίσης, καθιερώνεται αξιοκρατικό σύστημα επιλογής στελεχών διοίκησης στην εκπαίδευση από τους σχολικούς συμβούλους και διευθυντές εκπαίδευσης μέχρι τους διευθυντές διθέσιων σχολικών μονάδων. Τα νέα κριτήρια επιλογής είναι η γνώση του αντικειμένου του υποψηφίου προς άσκηση έργου, η προσωπικότητα και γενική συγκρότηση του υποψηφίου και η συμβολή του στο εκπαιδευτικό έργο από τις θέσεις που είχε υπηρετήσει με βάση αξιολογικές εκθέσεις.

    Η κ. Διαμαντοπούλου μίλησε για δραστική μείωση των αποσπάσεων και σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων από τον Σεπτέμβριο, αφού θα προσληφθούν λιγότεροι εκπαιδευτικοί, έκανε λόγο για «μεγάλο στοίχημα». Είπε ότι «θα δουλέψουν σωστά τα σχολεία, αξιοποιώντας το ωράριο των εκπαιδευτικών» και θα αντιμετωπισθεί η υπεραριθμία.

    Κάθε σχολείο θα έχει την «κάρτα» του, ενω καθιερώνεται η αυτοαξιολόγηση του σχολείου στην οποία θα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς.

    Η υπουργός επέμεινε στη διετή δόκιμη θητεία εκπαιδευτικών και τον θεσμό του μέντορα κάθε εκπαιδευτικού, διατάξεις με τις οποίες είχαν διαφωνήσει αρκετοί εκπαιδευτικοί.

    Πάντως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα όσα πλέον θα διέπουν τις προσλήψεις στα ιδιωτικά σχολεία. Δεν θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ, αλλά οι προς πρόσληψη εκπαιδευτικοί θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εκπαιδευτικής επάρκειας. Συγχρόνως καταργείται η δυνατότητα απόλυσης 33% των εκπαιδευτικών των οποίων η σύμβαση μετατρεπόταν στον 6ο χρόνο σε σύμβαση αορίστου χρόνου. Οι συμβάσεις ιδιωτικής εκπαίδευσης μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου από το 2ο έτος και όχι από το 6ο, όπως γινόταν έως τώρα, ενώ είναι δυνατή η καταγγελία, από τον εργοδότη, μιας σύμβασης τον χρόνο, ανά ιδιωτική μονάδα, για να καθίσταται αποτελεσματικότερος ο προγραμματισμός.

    Τα λεγόμενα Κολλέγια, μετονομάζονται σε «Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης». Όσο δε για τη βάση του 10, που καταργήθηκε, η υπουργός μίλησε για αναποτελεσματικότητα του μέτρου, όσο χρονικό διάστημα εφαρμοζόταν.

    Για τα Πανεπιστήμια προβλέπεται η μείωση του αριθμού των μελών των εκλεκτορικών σωμάτων από 30 σε 15. Επίσης, προβλέπεται σειρά τροποποιήσεων σε σχέση με τους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Ερευνας των ΑΕΙ.

    Τέλος, σε ό,τι αφορά τα θέματα εκκλησιαστικών γυμνασίων-λυκείων, προβλέπεται να γίνουν συγχωνεύσεις ακόμη και καταργήσεις.

    «Με πρωταγωνιστή τον εκπαιδευτικό θα κάνουμε πράξη και θα πετύχουμε τον μείζονα στόχο, που είναι το "Νέο Σχολείο", ένα σύγχρονο σχολείο για τον μαθητή. Όλες ανεξαιρέτως οι ρυθμίσεις υπηρετούν πρώτα και κύρια τον μαθητή και τις δικές του ανάγκες», σημείωσε η υπουργός.

    [04] Δεμένα τα πλοία

    Δεμένα στα λιμάνια της χώρας παραμένουν, από το πρωί, όλα τα υπό ελληνική σημαία πλοία, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

    Οι Έλληνες ναυτεργάτες διαμαρτύρονται για την επικείμενη άρση του καμποτάζ, την οποία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και η οποία δίνει το δικαίωμα και στα ξένα κρουαζιερόπλοια να χρησιμοποιούν για τις θαλάσσιες περιηγήσεις τους και τα ελληνικά λιμάνια.

    Από τον Πειραιά δεν θα αποπλεύσουν για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα 20 πλοία.

    Ναυτικοί που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τον επιβατηγό σταθμό της Ακτής Ξαβερίου εμποδίζουν την επιβίβαση 900 τουριστών στο υπό σημαία Μάλτας κρουαζιερόπλοιο "Ζenith", το οποίο εδώ και λίγες μέρες εκτελεί θαλάσσιες περιηγήσεις με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά.

    Οι περίπου 400 συγκεντρωμένοι έξω από τον επιβατηγό σταθμό της Ακτής Ξαβερίου συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) για τη μη άρση του καμποτάζ.

    Το κρουαζιερόπλοιο "Zenith", που φέρει ευρωπαϊκή σημαία και ως εκ τούτου δύναται να πραγματοποιεί κυκλικά ταξίδια στα ελληνικά λιμάνια, κατέπλευσε σήμερα το πρωί στην Ακτή Ξαβερίου, όπου και αποβίβασε τους 900 επιβάτες του, ενώ μέχρι τις 21.00 το βράδυ που έχει προγραμματισμένο απόπλου, θα πρέπει να έχει επιβιβάσει τους επιβάτες της νέας του κρουαζιέρας.

    Μέχρι τώρα κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί δυνατόν εξαιτίας της παρουσίας των συγκεντρωμένων, πολλοί από τους οποίους κρατούν σημαίες του ΠΑΜΕ. Εντονη είναι και η παρουσία δυνάμεων τόσο του Λιμενικού όσο και της ΕΛΑΣ.

    Σταση εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

    Προβλήματα στις μετακινήσεις του, θα αντιμετωπίσει, αύριο, το επιβατικό κοινό καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κατά των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κοτζιά.

    Συγκεκριμένα από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα τραβούν χειρόφρενο τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ και τα τρόλεϊ, ενώ τις ίδιες ώρες θα επιστρέψουν στα αμαξοστάσιά τους οι συρμοί του Μετρό, του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου και του Τράμ. Κανονικά θα κινηθεί ο Προαστιακός.

    Πάντως, το επιβατικό κοινό θα πρέπει να υπολογίσει πως τα ΜΜΜ θα αρχίσουν να αποσύρονται τουλάχιστον μια ώρα πριν από τις 11 το πρωί και η πλήρης αποκατάσταση των δρομολογίων αναμένεται τουλάχιστον μια ώρα μετά τις 5 το απόγευμα.

    Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών της πόλης (ΟΑΣΘ) συμμετέχουν στην κινητοποίηση που κήρυξε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος, με δύο στάσεις εργασίας το πρωί και το βράδυ.

    Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΣΘ, η στάση εργασίας έχει προγραμματιστεί από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 April 2010 - 18:30:21 UTC